• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gunaydinlar. Yazın bol bol elbiseler giyeriz. Gece donan ayaklarım şimdi yaniyor.
Kardeş olacak diye kıza söyledik ama herkese söylemek istiyor, içinde tutamayacak.
Ultrasonda kalp atış hızı nerede yazıyordu. Nasıl yazıyordu. Kalbi ultrasonda belli siyah bir yuvarlak. Doktor gösterdi.

simdiden soyluyo diyetisyene git diye ayda 1 kilodan fazla alma falan diye baya tembihledi :KK64:
İlk üç ay asssla almauacaksın sonrası da az alcaksın 10 kgyu geçmek yok demişti ne stres olurdum tartacağı zaman ama müthiş bi doktor. Yalnız diyetisyen duruyor mu bilmem ama adını hatırlamıyorum çünkü ona gittiğimde verdiği listeyle daha fazla aldım ben yaa. Bence undan şekerden uzak durup yürüyüş yapsak ve bol su içsek zatwn yeterli. Bi arkadaşıma ultrasonda bebeği göremicem senin yüzünden sürekli kilo alıyorsun karnın yağ doldu demişti aman dikkat et diyim sana. Ben o zmn kilolu hamile kalmıştım şimdi normal kaldım . Bu sefer dikkatli olucam inşallah

Benim kizim 2 aylıkken ekmeyi bıraktı ve hiçbir şekilde emmedi. Sagip da anne sütü vermiştim. Ama emen bebekle pompa bir olmuyor sutum gitgide azalmıştı. O nedenle şimdi şöyle yaparım böyle yaparım demiyorum.
Nasıl bebek nasıl isterse öyle yapacağım.
Bugün acayip siskinligim var patlayacağım sanki.
Adı meme reddi diye geçiyor bunun. Genelde 2/4 aylıkken çok karşılaşılır. Ten tene temasla emzirme kampına girerek çözülen bir durum. Bazen adet olan annelerin sütünün tadı hormonlar sebebiyle değişir o sebeple bebek emmek istemeyebilir ama inat ederseniz bikaç gğn içinde adet de biteceğinden eskisi gibi emebilir. Birçok faktör yatıyor bu redlerde. İnstagramda falan bir sürü ebe var takip edin isterseniz yararlanırsınız. Aklınıza takılan olursa bende yanıtlamaya çalışırım dediğim gibi annem de emzirme eğitmeniydi. Yan komşumun ikizleri olmultu ona hiç mama verdirmeden emzirmesini sağladı iki bebeğime de yetti sütü şükür

Umarım herkes iyi doktorlarla ebelerle karşılaşır. Sizi ve bebeğinizi düşünen yok. Aldıkları paraya bakıyorlar ve çok çirkin şeyler dönüyor gerçekten sağlık sektöründe. O yüzden biz annelerin çok uyanık ve bilinçli olması lazım. O güne geri dönebilmeyi çok isterdim. Hemşirenin değişmesini isteyebilirdim,doğum için birkaç gün daha bekleyebilirdim suni sancı aldım çünkü ben açılma yoktu.40 hafta dolar dolmaz suni sancı verelim dedi doktorum. Ben 41 i beklemem dedi. Halbuki 42 ye kadar bekleyen doktorlar var. Doktorumu değiştirebilirdim. Mış lar miş ler pişmanlıklar.
Sizinle aynı şeyleri birebir eltim yaşadı. Ben bebeğin gayet iyi niye tutturdular 40 ta illa suni sancı bericez diye niye beklemiyor dedim kalp atışları iyi değilmiş dedi doktorum dedi. Bastılar suniyi bir de yatırdılar sırt üstü eltimi. E tabi bebek sıkıntıya girer öyle. Kalkıp dolaşmasını istemeleri lazımdı oysa. Açılma hiç olmadı yine nst ötmeye başlayınca oksijen verdiler ettiler hop sezaryen. Niye çünkü ertesi gün tatildi 30 Ağustos tu mesai ye niye kalsınlardı

İyi akşamlar kızlar
Ayaklarım aşırı üşüyor, evden çıkamiyorum ama kızıma hamileyken de böyleydi. Yani cinsiyet belirlemez :)
Bu günleri çok özleyeceğiz yazın yanarken. Kızım da Ekim doğumlu. Buzluğa atıp dondurduğum su şişelerine havlu sarıyordum, ona sarılıp uyuyordum :KK70:

Süt konusu çok hassas. Hatta ben doğum sonrası ağrı olur mu diye korkarken sütü düşünmekten kendimi unutmuştum. Şükürler olsun çok sütüm oldu. Kızım 6 aylıkken 10 kiloydu :KK70:
ama belki de ikincide farklı durumlar olacak, bebek emmeyecek ya da ben emziremeyeceğim. Bunların hepsi kısmet ama doğum öncesi bol bol okuyup bilinçlenmek lazım.
İkinci bebişte gaz yapan gıdaları yememeye çok dikkat edeceğim. Hatta liste yapıp buzdolabına asacağım yiyebileceğimiz şeylerin listesini. Size de tavsiye ederim :KK54:
Evet ya yazı bayadır düşünüyorum ne yapıcaz diye
Umarım cok kilo almayızda ordanda bi alev basmaz
Ayaklar falanda şişiyo :(
Kimyasal olmasaydı bir önceki haziran annesi olucaktım kısmet işte :)
Gaz bende herşey yapıyor su bile yapıyor sanırım fazla hava yutuyorum
Alıncaklar listesine de henüz erken diye düşünüyorum bi üc ay korkusu var bende :)
Zaten ilk dogum yapıcaklar olarak baya bi arastırma yapıcaz gercekten ne olmazsa olmaz hangi marka vs bi dünya sey var alınacak bildigimiz bilmedigimiz

Hadi bakalım kısmet. Biz de eylül anneleri olarak bunları test etmiş olucaz. Belirtilerimizi unutmayalım da sonra aaaa bak ondanmış fln deriz
Saglikli, sihhatli olsun da kiz erkek farketmez hele de ilk cocuk oldugu icin ☺ Annem bana hamileyken doktorlar erkek demis, erkek kardesime de kiz demisler. Beni hep erkek bildikleri icin cogu kiyafetim mavi:KK45:neyseki kardesim dogunca o da nasiplenmis. Gecen meraktan bakindim kiz erkek belirtilerine. Hic de inanmam oyle seylere geyik olsun laf olsun torba dolsun diye yazdim. Hepimiz hakkinda hayirlisi ne ise o olsun insallah canim :KK15:

Ay bide ramazanada denk geliyoruz ne şahane oruc tutabilcezmi acaba
Ben oruc normal durumda da tutamadigim icin tutmayacagim. Senin de tansiyonun dusuk. Ilerleyen donemlerde de ayni sorun devam ederse vucudunu susuz birakmaman lazim. Gebelik ve emzirme sonrasi tutarsin. Doktor israrla cok su ve sivi tuketmem gerektigini soyledi dun. Bir de sekerli seyler tukettim 2 3 gun ondan dolayi da tansiyonum oynamis olabilir. Gerci genelde dusuk tansiyonluyum ben. 4/2 ayakta hastaneye gittigimi biliyorum. Ama gebelik olunca daha bir hassas oluyor vucut demek ki... ben de 2017de bos gebelik sebebiyle dusugum var. O zaman agustos sonu hamile kalmistim. Mayis dogumlu gozukuyordu. Herkes cok sanslisin. Cok guzel zamanda hamile kalmissin diyordu. Ama nasip degilmis. Artik bir sekilde kendimizi serinletmeyi ogrenecegiz. ☺

Kizlar, ozellikle tecrubeli annelere sorum olacak. Anne sagligi, bebek gelisimi ve dogum sonrasi icin okuyup, memnun kaldiginiz bir kitap var mi?

hilal1907 hilal1907 kaç defa beta hcg yaptırdınız transferden sonra kese gördünüz mü
3 defa hcg baktirdim canim
64
111
248 cikti
5+5 de keseyi gordum ama vajinal ultrasonla. 6+5 de vajinal yine kalp atisini dinledim
İlk üç ay asssla almauacaksın sonrası da az alcaksın 10 kgyu geçmek yok demişti ne stres olurdum tartacağı zaman ama müthiş bi doktor. Yalnız diyetisyen duruyor mu bilmem ama adını hatırlamıyorum çünkü ona gittiğimde verdiği listeyle daha fazla aldım ben yaa. Bence undan şekerden uzak durup yürüyüş yapsak ve bol su içsek zatwn yeterli. Bi arkadaşıma ultrasonda bebeği göremicem senin yüzünden sürekli kilo alıyorsun karnın yağ doldu demişti aman dikkat et diyim sana. Ben o zmn kilolu hamile kalmıştım şimdi normal kaldım . Bu sefer dikkatli olucam inşallah
valla canim tedaviye 59 la basladim. İlaclarla transfere 64 girdim. Hala da 64 um insallah almam bilmiyorum cok yiyesim de var acikiyorum surekli :KK45:

kesinlikle var canim agizdan aliyosan asiri bulanti yaptigini biliyorumm. Doktorum da soyledi vajinal al cok bulanti yapar diye.
Doktorum bana da kahverengı leke gelınce verdı hap veya ağızdan alınanı var ama günlük hayatını çok etkiler o yüzden iğnesını verıyorum dedı ben 1 gafta gobekten ıgne vuruyorum kendıme çok bı bulantı olmuyor etkısıde olmadı yanı ondan merak etme

Bu arada doktorum bana vinalac adında bir vitamin verdı içinde hersey var folıc asıt dahıl ınternettende okudum gayet güzel 56 tl civarı

Doktorum bana da kahverengı leke gelınce verdı hap veya ağızdan alınanı var ama günlük hayatını çok etkiler o yüzden iğnesını verıyorum dedı ben 1 gafta gobekten ıgne vuruyorum kendıme çok bı bulantı olmuyor etkısıde olmadı yanı ondan merak etme
İgneyi cok kullandim canim ama yine fitille birlikte. İgneyi biraktim fitile devam ediyorum cok sukur hic bulantim olmadi.

Back