ay maşallah devamı da sağlıkla gelir umarımKalp atışını gördük. Ilk 3 ay duymak bebek için zararlı olabiliyor dedi doktorum. Haftasiyla uyumluyuz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ay maşallah devamı da sağlıkla gelir umarımKalp atışını gördük. Ilk 3 ay duymak bebek için zararlı olabiliyor dedi doktorum. Haftasiyla uyumluyuz.
Hepimiz sürekli emzirmek gerektiğini biliyoruz tabii ki. Süt pompasına göğüslerimden kan akıyordu artık. Herkesin bir iki günde sütü gelmiyorİşte öyle durumlarda sütü bebeğe yetecek seviyeye getirmek için 7/24 emzirin üstüne bir de sağım yapın diyor otoriteler.Bol su ile .çeşitli yöntemlerle süt artıyor.Hatta su dışında hiçbirşey anne sütünü artırmaz boşuna abuk subuk şeyler yeme demişti çocuk doktoru arkadaşım...Umarım bu sefer sütle ilgili bir sorun yaşamazsınız.Ben de çok kötü zamanlar geçirdim doğumun ilk günlerinde ama bebekle yapışık yaşıyorduk.Sürekli emziriyordum ama sürekli hiç durmadan...
Tatlım cok geçmiş olsun.dikkatli ol.Dunden beri ciddi tansiyon dusuklugum var 8/4 civarinda. Tuzlu ayran da fayda etmiyor. Doktora gidelim dedik esimle.. bol sivi tuketmem gerekmis. Cok su iciyorum fakat yeterli gelmiyor kan basinci icin herhalde. Minigimiz 17mm olmus. Tam 8 haftalik gunu gunune uyumlu dedi. Darisi sizlere insallah. Kol ve bacak tomurcuklarini saniyelik olsa da gordum. Allahim ne mucizevi bir sey. Cok sukur cok sukur cok sukur
Ah ya tansiyon düşüklüğü bendede var 7/4ü gördük en sonDunden beri ciddi tansiyon dusuklugum var 8/4 civarinda. Tuzlu ayran da fayda etmiyor. Doktora gidelim dedik esimle.. bol sivi tuketmem gerekmis. Cok su iciyorum fakat yeterli gelmiyor kan basinci icin herhalde. Minigimiz 17mm olmus. Tam 8 haftalik gunu gunune uyumlu dedi. Darisi sizlere insallah. Kol ve bacak tomurcuklarini saniyelik olsa da gordum. Allahim ne mucizevi bir sey. Cok sukur cok sukur cok sukur
Tabi ki herkesin kendi kararı. Sütü gelmezse mama vermeye sıcak bakan anneler için zaten şimdiden düşünülecek bir konu değil. Ama ne olursa olsun şartlar nasıl olursa olsun ben emzirmeye çalışacağım diyen anne adaylarının şimdiden yapılması gerekenleri, acil durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini öğrenmesi gerekiyor diyor ve susuyorum. Çünkü o emzirme grubundan destek almasaydım ben de yenilip mama, biberon, emzik verebilirdim o anda. Çünkü bebeğim sarılık olmuştu ve ısrarla mama dayatmaya çalışıyorlardı.Yani kısaca bebeğin memeyi reddetmesi sarılık olması ya da erken doğum hastalık gibi durumlar için önceden bilinçlenme gerekiyor. Tabi ki bu söylediklerim mamaya kesinlikle karşı olan anneler için. Normal doğum isteyen anneler için de önceden saldırılara hazırlık gerekiyor. Ben hemşirenin bebeğin kalp atışları düşüyor yalanı yüzünden normal doğumdan sezeryana alındım mesela. Meğer derdi mesai saatinde çıkmakmışKızlar herkesin yaklaşımı kendine özeldir, kendince haklı gerekçelere dayanır bu sebeple bunları uzatmayalim bence.
2. Olarak süt mama durumu çok sonra düşünülecek bir durum, o zaman şartlar neyi gerektirir bilemeyiz. Dolayısıyla bugünün keyfine varalım yalnızca ve bolca şükredelim bence
Benim bütün yiğenlerim sarılık oldu sanırım sarılık olmayan bebek yokTabi ki herkesin kendi kararı. Sütü gelmezse mama vermeye sıcak bakan anneler için zaten şimdiden düşünülecek bir konu değil. Ama ne olursa olsun şartlar nasıl olursa olsun ben emzirmeye çalışacağım diyen anne adaylarının şimdiden yapılması gerekenleri, acil durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini öğrenmesi gerekiyor diyor ve susuyorum. Çünkü o emzirme grubundan destek almasaydım ben de yenilip mama, biberon, emzik verebilirdim o anda. Çünkü bebeğim sarılık olmuştu ve ısrarla mama dayatmaya çalışıyorlardı.Yani kısaca bebeğin memeyi reddetmesi sarılık olması ya da erken doğum hastalık gibi durumlar için önceden bilinçlenme gerekiyor. Tabi ki bu söylediklerim mamaya kesinlikle karşı olan anneler için. Normal doğum isteyen anneler için de önceden saldırılara hazırlık gerekiyor. Ben hemşirenin bebeğin kalp atışları düşüyor yalanı yüzünden normal doğumdan sezeryana alındım mesela. Meğer derdi mesai saatinde çıkmakmış
Valla ben de bilmiyordum bahane işte. Diyeceksiniz ki doktorlar hemşireler komplo mu kuruyor bu kadar olur mu. Ama neler dönüyor. Bana doğum yaptıracak olan hemşire bozuntusu sezeryana alınmam ve gece orda kalmamak için elinden geleni yaptı. Doğumun başında söylemişti biz normalde 17.30 da çıkıyoruz ama senin doğumun sabahı bulur biz de sabahlayacağız demişti. Ben sancı çekiyorum kadın bu daha ne ki çekeceğin acı bunun 5 katı demeye başladı. Yemek yememe izin verilmedi neymiş sezeryana alınırsam kusma olursa soluk boruma kaçarmış.Sürekli manipule edildim ve en sonunda bebeğin kalp atışları düşüyor dedi oksijen verdi panik yaptırdı. Tamam dedim ya alın sezeryana Hemen koştu doktoru çağırdı güle oynaya sezeryana indiler. Meğer o kalp atışları sancı esnasında normalmiş sonradan öğrendim. Doktorun haberi yok tabi o sancıya dayanamadı sezeryan istiyor sandıBenim bütün yiğenlerim sarılık oldu sanırım sarılık olmayan bebek yok
Ancak ilk defa mama verildigini duydum hepsine azda olsa sık sık emzir dediler birebir yanlarındaydım ailemin bu sürecte
Sezeryanda birde ekstra para alıyorlar normal doğum 1se sezeryan 2 hatta bazı yerlerde 3 katıValla ben de bilmiyordum bahane işte. Diyeceksiniz ki doktorlar hemşireler komplo mu kuruyor bu kadar olur mu. Ama neler dönüyor. Bana doğum yaptıracak olan hemşire bozuntusu sezeryana alınmam ve gece orda kalmamak için elinden geleni yaptı. Doğumun başında söylemişti biz normalde 17.30 da çıkıyoruz ama senin doğumun sabahı bulur biz de sabahlayacağız demişti. Ben sancı çekiyorum kadın bu daha ne ki çekeceğin acı bunun 5 katı demeye başladı. Yemek yememe izin verilmedi neymiş sezeryana alınırsam kusma olursa soluk boruma kaçarmış.Sürekli manipule edildim ve en sonunda bebeğin kalp atışları düşüyor dedi oksijen verdi panik yaptırdı. Tamam dedim ya alın sezeryana Hemen koştu doktoru çağırdı güle oynaya sezeryana indiler. Meğer o kalp atışları sancı esnasında normalmiş sonradan öğrendim. Doktorun haberi yok tabi o sancıya dayanamadı sezeryan istiyor sandı
Umarım herkes iyi doktorlarla ebelerle karşılaşır. Sizi ve bebeğinizi düşünen yok. Aldıkları paraya bakıyorlar ve çok çirkin şeyler dönüyor gerçekten sağlık sektöründe. O yüzden biz annelerin çok uyanık ve bilinçli olması lazım. O güne geri dönebilmeyi çok isterdim. Hemşirenin değişmesini isteyebilirdim,doğum için birkaç gün daha bekleyebilirdim suni sancı aldım çünkü ben açılma yoktu.40 hafta dolar dolmaz suni sancı verelim dedi doktorum. Ben 41 i beklemem dedi. Halbuki 42 ye kadar bekleyen doktorlar var. Doktorumu değiştirebilirdim. Mış lar miş ler pişmanlıklar.Sezeryanda birde ekstra para alıyorlar normal doğum 1se sezeryan 2 hatta bazı yerlerde 3 katı
Sizinki sanssızlık olmus doktor değil belki ama hastane ve hemsireler kötüymüş emzirtmeyle ugrasmamak icinde mamayı dayamaya calısmıslar
Ama ben sunu biliyorum keyfi olan varmıdır hic tanısmadım kimse kolay kolay mama vermek istemez
Bebekte sorun varsa ki bunuda yasadık yakınım emziremedi ne acılar cektigine birebir sahidim o yüzden kursmus egitimmiş bir yere kadar insanlar onlarca makineyle aglaya aglaya süt sagmaya calısıpta bebeklerine yetmediklerini kötü anne olduklarını düşünüyor Sırf doysun karnına bişey girdin diye mecburen mama veren o kadar cok ki yaşamayan bilemez
Hem bebege zarar hem bütceye zarar mama
Allah korusun ama kimse yasamasın o duyguyu
O zamanlar kötü şeyler yasamıssın umarım tekrarı olmaz ama bak mesela bunlar bizim icin ilk dogum yapcaklar icin aydınlatıcı tecrübelerUmarım herkes iyi doktorlarla ebelerle karşılaşır. Sizi ve bebeğinizi düşünen yok. Aldıkları paraya bakıyorlar ve çok çirkin şeyler dönüyor gerçekten sağlık sektöründe. O yüzden biz annelerin çok uyanık ve bilinçli olması lazım. O güne geri dönebilmeyi çok isterdim. Hemşirenin değişmesini isteyebilirdim,doğum için birkaç gün daha bekleyebilirdim suni sancı aldım çünkü ben açılma yoktu.40 hafta dolar dolmaz suni sancı verelim dedi doktorum. Ben 41 i beklemem dedi. Halbuki 42 ye kadar bekleyen doktorlar var. Doktorumu değiştirebilirdim. Mış lar miş ler pişmanlıklar.
Aynen öyle oldu. doğumla ilgili pek çok şeyi doğumdan sonra öğrendim malesef. Sizler aynı durumlara düşmeyin. Sezeryan isteyenlere birşey diyemem ama bebeğin doğum esnasında annenin rahmindeki faydalı bakterileri alarak çıktığı gerçeği malum.Suni sancı normal sancı gibi değilmiş normal sancıda oksitosinle birlikte anneyi rahatlatan mutluluk hormonları da salgılanıyormuş. Suni sancının ne berbat.birşey olduğunu çekerken anladım 5 saat çığırdım 1 cm açılma olmadı. Meğer doğum sancısı hiç gelmemiş birinde suni sancıyla doğum yapma olasılığı çok düşükmüş. Halbuki doktor bana suyla birlikte bebek te iner ve rahatça yaparsın demişti. Ve o bana sürekli bu iş sezeryana döner bebeğin kalp atışları düştü diyen ebe hemşire de eklenince benim doğum hikayem bitmiş oldu. Sonradan doktor arkadaşıma sordum ki o kalp atış ritmi normalmiş bir miktar düşebilirmiş tehlikeli değilmiş ve suni sancı sadece normal doğuma destek olarak başarılı olabilirmiş. 41.haftayı beklesem belki bebeğim 2 gün sonra kendiliğinden gelecekti orda kalacak hali yoktu.Yine de doğmazsa mecbur kalırsam ya da içerde bebeği tehlikeye düşürecek bir durum olsaydı sezeryana gitseydim. Öyle şeyler işte doğum konusunda hiçbirşey bilmiyormuşumO zamanlar kötü şeyler yasamıssın umarım tekrarı olmaz ama bak mesela bunlar bizim icin ilk dogum yapcaklar icin aydınlatıcı tecrübeler
Tebrikler hosgeldiniz ☺ hayirli olsun gebeliginizKızlar bende eylül annesi olucam inşallah yine. Yine diyorum çünkü oğlumda eylül doğumlu bizde yaklaşık 1.5 senedir ikinciyi istiyoduk oglumun baskısıyla. Hep acele ettim test yapmakta geçen aylar. Ama bu sefer sat 16 aralik olmasına rağmen iki gün önce test yaptım ve sonuç bu sefer pozitif
Off neler yasamıssın Allah kurtarsın derler ya gercekten kurtarmıs diyelim sag salim cocuguna kavustun ya bosver eskiyi yeni neler bekliyor acaba bizleride :)Aynen öyle oldu. doğumla ilgili pek çok şeyi doğumdan sonra öğrendim malesef. Sizler aynı durumlara düşmeyin. Sezeryan isteyenlere birşey diyemem ama bebeğin doğum esnasında annenin rahmindeki faydalı bakterileri alarak çıktığı gerçeği malum.Suni sancı normal sancı gibi değilmiş normal sancıda oksitosinle birlikte anneyi rahatlatan mutluluk hormonları da salgılanıyormuş. Suni sancının ne berbat.birşey olduğunu çekerken anladım 5 saat çığırdım 1 cm açılma olmadı. Meğer doğum sancısı hiç gelmemiş birinde suni sancıyla doğum yapma olasılığı çok düşükmüş. Halbuki doktor bana suyla birlikte bebek te iner ve rahatça yaparsın demişti. Ve o bana sürekli bu iş sezeryana döner bebeğin kalp atışları düştü diyen ebe hemşire de eklenince benim doğum hikayem bitmiş oldu. Sonradan doktor arkadaşıma sordum ki o kalp atış ritmi normalmiş bir miktar düşebilirmiş tehlikeli değilmiş ve suni sancı sadece normal doğuma destek olarak başarılı olabilirmiş. 41.haftayı beklesem belki bebeğim 2 gün sonra kendiliğinden gelecekti orda kalacak hali yoktu.Yine de doğmazsa mecbur kalırsam ya da içerde bebeği tehlikeye düşürecek bir durum olsaydı sezeryana gitseydim. Öyle şeyler işte doğum konusunda hiçbirşey bilmiyormuşum
Hadi hayırlı olsunKızlar bende eylül annesi olucam inşallah yine. Yine diyorum çünkü oğlumda eylül doğumlu bizde yaklaşık 1.5 senedir ikinciyi istiyoduk oglumun baskısıyla. Hep acele ettim test yapmakta geçen aylar. Ama bu sefer sat 16 aralik olmasına rağmen iki gün önce test yaptım ve sonuç bu sefer pozitif
benim de birinci gebelikte 40 günüm doldu sancı yoktu suni verdiler doğum gerçekleşti o şekilde lakin bebeğim iriydi ve çok zor bir doğum oldu illa da normalde diye direnmekte çok mantıklı gelmez oldu soradan. Çünkü bebeğimin başında şişlik oluştu kanalda kalmaktan ve yorulmuş zorlanmis dogdu yani kısmet aslında bu işler. İnşallah ikincileri istediğimiz şekilde sağlıkla kucagimizà alirizAynen öyle oldu. doğumla ilgili pek çok şeyi doğumdan sonra öğrendim malesef. Sizler aynı durumlara düşmeyin. Sezeryan isteyenlere birşey diyemem ama bebeğin doğum esnasında annenin rahmindeki faydalı bakterileri alarak çıktığı gerçeği malum.Suni sancı normal sancı gibi değilmiş normal sancıda oksitosinle birlikte anneyi rahatlatan mutluluk hormonları da salgılanıyormuş. Suni sancının ne berbat.birşey olduğunu çekerken anladım 5 saat çığırdım 1 cm açılma olmadı. Meğer doğum sancısı hiç gelmemiş birinde suni sancıyla doğum yapma olasılığı çok düşükmüş. Halbuki doktor bana suyla birlikte bebek te iner ve rahatça yaparsın demişti. Ve o bana sürekli bu iş sezeryana döner bebeğin kalp atışları düştü diyen ebe hemşire de eklenince benim doğum hikayem bitmiş oldu. Sonradan doktor arkadaşıma sordum ki o kalp atış ritmi normalmiş bir miktar düşebilirmiş tehlikeli değilmiş ve suni sancı sadece normal doğuma destek olarak başarılı olabilirmiş. 41.haftayı beklesem belki bebeğim 2 gün sonra kendiliğinden gelecekti orda kalacak hali yoktu.Yine de doğmazsa mecbur kalırsam ya da içerde bebeği tehlikeye düşürecek bir durum olsaydı sezeryana gitseydim. Öyle şeyler işte doğum konusunda hiçbirşey bilmiyormuşum
gözünüz aydın sağlıkla gelsin insallahKızlar bende eylül annesi olucam inşallah yine. Yine diyorum çünkü oğlumda eylül doğumlu bizde yaklaşık 1.5 senedir ikinciyi istiyoduk oglumun baskısıyla. Hep acele ettim test yapmakta geçen aylar. Ama bu sefer sat 16 aralik olmasına rağmen iki gün önce test yaptım ve sonuç bu sefer pozitif
Valla helal olsun yine de yapmışsınız suni sancıyla.. Demek ki vücudunuz da hazırmış ki açılmış. Bende hiç açılma olmadı. İri bebek olmasaydı sorun yaşamazdınız. Benim bebeğim iri olsaydı diretmezdim normal doğum diye i. Riskleri var çünkü dediğiniz gibi. Ama 3.5 kilo doğdubenim de birinci gebelikte 40 günüm doldu sancı yoktu suni verdiler doğum gerçekleşti o şekilde lakin bebeğim iriydi ve çok zor bir doğum oldu illa da normalde diye direnmekte çok mantıklı gelmez oldu soradan. Çünkü bebeğimin başında şişlik oluştu kanalda kalmaktan ve yorulmuş zorlanmis dogdu yani kısmet aslında bu işler. İnşallah ikincileri istediğimiz şekilde sağlıkla kucagimizà aliriz
gözünüz aydın sağlıkla gelsin insallah
Progestan ağızdan İçebildiğiniz gibi vajinal fitil olarak da kullanabilirsiniz aynı hapı;o zaman hem daha etkili hem de yan etki yapmıyor pekArkadaşlar biraz ağrım olunca doktor progestan başlattı resmen sarhoş oluyorum sanki sakinleştirici almış gibiyim kendimi de daha iyi hissetmeye başlıyorum progestanın böyle etkisi olduğunu hiç bilmiyordum bu Arada hamile arkadaşlarımı tebrik ediyorum herkes kucağına alır inşaallah