• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TAtlim simdi senin o igrenc dedigin mamalari vermek zorunda kalan insanlar var , mesela ben , cok merakli degiliz tabii ki de anne sutu vermek yerine mama vermeye... Dogumunun 3. Gunu ameliyat oldu benim bebegim, 1 ay yogun bakimda neler olabilecegini bilmeden bekledik, o surecte ne yaptiysam olmadi sutum hani psikoji cok muhim ya bilirsin, sut sagmak icin odaya girdigimde nazarim deger, gozum kalir diger annelerin gelen sutlerine diye kafami kaldirmazdim, o nedenle boyle cok emin , cok bilmis konusmayin bence
Sizinki çok ekstra bir durum. Ama sütü sağdırıp veren, asla mama verdirmeyen doktorlar var. Bunun yanında mama şirketleri ile anlaşmalı, sütün gelmedi deyip ya da sarılık oldu deyip mama dayayan hemşire ve doktorlar var. Bunların hepsine bol bol emzirerek karşı çıkılabilir. Benim oğlum da sarılık oldu hemen mama verelim dediler ama ben gak meme guk meme emzirdim ve 3 günde sarılık ta geçti, kilo da aldı. Benim lafım keyfi olarak biberonla mama ya da emzik verenlere.Emzirme konusunda bilinçli olmayanlara. Süt gelmedi, süt azaldı daya mamayı. Oysa bunu yapana kadar sürekli emzirseler herşey çözülecek. Anne sütünden daha kıymetli bir besin yok. Çok bilmişlik diyorsanız evet bu konuda çok bilmişim. Emzirme ile ilgili pekçok makaleyi okudum, emzirme gruplarına katıldım ve oğlumu 27 ay hiç mama ve emzik vermeden yaşının üstünde bir kilo ve boyda görmekten de gurur duyuyorum. Savunduğum şey dünyanın en kıymetli besini olan anne sütü vermek ve bu konuda çok bilmişliğimden de gurur duyuyorum. Yoğun bakımda annenin sağdığı süt ile beslenen bebekleri yurtdışında da Türkiye de de gördüm. Annenin sütü stresten kesilebilir ama emzirme kampı yaparsa ne olursa olsun dolup taşacaktır. Ağzına tek lokma sürmeden bebeğini emziren Afrikalı anneler var

Benim sütün hemen gelmedi. Keşke mama verseydim başta. Yoğun bakımda yattı bebeğim bu yüzden. Bence her ihtimale karşı almak lazım
Süt hemen gelmedi diye birşey yok ki. Memede aylar öncesinden hazır kolostrum var yani saydam yapışkan koyu kıvamlı ve gözle görülemeyen süt. O en faydali süt.. Mama vermediğiniz için mi kaldı yoğun bakımda bebeğiniz?Emin misiniz? İçimize işletiyorlar mamaya ihtiyacımız olduğu yanlışını. Ne yapsak ta bu fikirden kurtulamıyoruz. Eskiden mama mı vardı? Mamasızlıktan ölen bebek oldu mu?

Sizinki çok ekstra bir durum. Ama sütü sağdırıp veren, asla mama verdirmeyen doktorlar var. Bunun yanında mama şirketleri ile anlaşmalı, sütün gelmedi deyip ya da sarılık oldu deyip mama dayayan hemşire ve doktorlar var. Bunların hepsine bol bol emzirerek karşı çıkılabilir. Benim oğlum da sarılık oldu hemen mama verelim dediler ama ben gak meme guk meme emzirdim ve 3 günde sarılık ta geçti, kilo da aldı. Benim lafım keyfi olarak biberonla mama ya da emzik verenlere.Emzirme konusunda bilinçli olmayanlara. Süt gelmedi, süt azaldı daya mamayı. Oysa bunu yapana kadar sürekli emzirseler herşey çözülecek. Anne sütünden daha kıymetli bir besin yok. Çok bilmişlik diyorsanız evet bu konuda çok bilmişim. Emzirme ile ilgili pekçok makaleyi okudum, emzirme gruplarına katıldım ve oğlumu 27 ay hiç mama ve emzik vermeden yaşının üstünde bir kilo ve boyda görmekten de gurur duyuyorum. Savunduğum şey dünyanın en kıymetli besini olan anne sütü vermek ve bu konuda çok bilmişliğimden de gurur duyuyorum. Yoğun bakımda annenin sağdığı süt ile beslenen bebekleri yurtdışında da Türkiye de de gördüm. Annenin sütü stresten kesilebilir ama emzirme kampı yaparsa ne olursa olsun dolup taşacaktır. Ağzına tek lokma sürmeden bebeğini emziren Afrikalı anneler var
Sizin bilmisliginiz anne sütünün faydalari, arttirma yontemleri vs. benim bahsettigim ise buna mecbur kalan insanlari bilmeyisiniz , emin olun elimden o sagma makinasi dusmuyordu, siz gururla ben emzirdim o igrenc mamalari vermem derken , vermek zorunda kalan insanlar icinde azicik empati diliyorum,

TAtlim simdi senin o igrenc dedigin mamalari vermek zorunda kalan insanlar var , mesela ben , cok merakli degiliz tabii ki de anne sutu vermek yerine mama vermeye... Dogumunun 3. Gunu ameliyat oldu benim bebegim, 1 ay yogun bakimda neler olabilecegini bilmeden bekledik, o surecte ne yaptiysam olmadi sutum hani psikoji cok muhim ya bilirsin, sut sagmak icin odaya girdigimde nazarim deger, gozum kalir diger annelerin gelen sutlerine diye kafami kaldirmazdim, o nedenle boyle cok emin , cok bilmis konusmayin bence
Bu arada madem üzüntüden sütüm gelmedi konusuna değindiniz. Bir anne olarak yeni doğan bebeğinizin yoğun bakımda olmasının ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum. Ama inanın stres ve çok yoğun acı hallerinde bile bol bol emzirerek bol bol sağarak sütün artmasını sağlayabiliyorsunuz. Bebeğinin doğduğu gün eşini hastaneye gelirken trafik kazasında kaybeden,bebeği doğduktan birkaç gün sonra annesini kaybeden, eşinin telefonuna sevgilisinden demek bir çocuk daha yaptın tebrik ederim size mutluluklar diyen mesajını okuyarak eşinin onu aldattığını doğumda öğrenen bayanlar vardı katıldığım emzirme grubunda.. Sütümüz kesildi deyip bırakabilirlerdi ama beslemeleri gereken bebekleri vardı ve sürekli süt sağarak emzirerek sütlerini arttırdılar. Olmasa bu bayanlarda olmazdı süt. Umarım 2.hamileliğiniz ve doğumunuz sorunsuz geçer, sağlıkla alırsınız kucağınıza bol sütlü bol emzirmeli ve mutlu olur bu sefer

kızlar tupperware’in ıslak mendil ambalajı gibi kutusu var denk geldiniz mi bilmiyorum. bende onun içine pamuk ıslatmayı düsünüyorum. ıslak mendil en azından yapabildiğim kadar kullanmayım diyorum. arkadaşımın bebeği 1 yaşını geçti hala pamukla siliyor ıslak mendil hiç kullanmadı hayran kaldım kıza :)
Pamuk ıslak kaldığında bakteri ürer içinde tatlım. Her seferinde yeni ılık su ve pamuk koymalısın silerken. Annem yenidoğan hemşiresi ve emzirme eğitmeni o söylemişti. Hep öyle yaptık biz

Sizin bilmisliginiz anne sütünün faydalari, arttirma yontemleri vs. benim bahsettigim ise buna mecbur kalan insanlari bilmeyisiniz , emin olun elimden o sagma makinasi dusmuyordu, siz gururla ben emzirdim o igrenc mamalari vermem derken , vermek zorunda kalan insanlar icinde azicik empati diliyorum,
İnanın empati yapabiliyorum. Başka bir mesajda da yazdım. Üzüntü ve stres yüzünden sütünüzün gelmediğini de anlıyorum ama uygun ve gerekli süt arttırma işlemlerini yapamamışsınız.Eşini aynı gün kaybedip sütü kesilip emzirmeyi başaran anneler var. Yoğun bakımda bebeğine emzirme kampı yapıp süt sağma makinasını doldurmayı başaran anneler var diyorum. İşte bu yüzden hamilelikte sonrasını da çok iyi planlamak araştırmak lazım. Ben de bilmiyordum doğumdan sonra benim de başıma çok kötü birşey geldi ama emzirme destekleyen gruplar sayesinde sütümü arttırmayı başardım

Bu arada madem üzüntüden sütüm gelmedi konusuna değindiniz. Bir anne olarak yeni doğan bebeğinizin yoğun bakımda olmasının ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum. Ama inanın stres ve çok yoğun acı hallerinde bile bol bol emzirerek bol bol sağarak sütün artmasını sağlayabiliyorsunuz. Bebeğinin doğduğu gün eşini hastaneye gelirken trafik kazasında kaybeden,bebeği doğduktan birkaç gün sonra annesini kaybeden, eşinin telefonuna sevgilisinden demek bir çocuk daha yaptın tebrik ederim size mutluluklar diyen mesajını okuyarak eşinin onu aldattığını doğumda öğrenen bayanlar vardı katıldığım emzirme grubunda.. Sütümüz kesildi deyip bırakabilirlerdi ama beslemeleri gereken bebekleri vardı ve sürekli süt sağarak emzirerek sütlerini arttırdılar. Olmasa bu bayanlarda olmazdı süt. Umarım 2.hamileliğiniz ve doğumunuz sorunsuz geçer, sağlıkla alırsınız kucağınıza bol sütlü bol emzirmeli ve mutlu olur bu sefer
Ben bu surecte aylarca çaba sarf eden bir insan olarak diliyorum ki böyle bir durumu yaşamayın kimse yaşamasın , siz haklı çıkabilmek uğruna bana çeşitli örnekler veriyorsunuz size uğraştım dememe elimden sağma makinası düşmedi demem ragmen ne diyeyim ki ben size ...

Canim benim de kasik agrim oluyor. Hatta soyle ifade edeyim pelvik kemigin ustunde... hazimsizlik da bagirsaklarda biriken gaz sebebiyle de agri oluyormus. ve genelde de aksamlari oluyor bende de dedigin gibi. Doktora mi gitsek diye de dusunduk. Ama hafifliyor cok uzun surmuyor Allahtan. Sabahlari cok sicak uyaniyorum. Tisort ile yatmama ragmen. Ayaklarim yaniyor. Kiz bebek belirtilerinde var bu ☺ bakalim hayirlisi
Ayy benimkiler buzzzz nasıl soğuk ayaklarım

Daha genciz yahu, sizin is yerindekilerde problem var bence , benim etrafimda ki herkes , hadi yap bir bebek artik diyordu yani garipsemezler birde icin daha da rahatlasin, dun yegenimi kadin dogum a goturdum ve yanimda 50 yasinda bir kadin vardi carsamba gunu dogum yapacak
50 mii hey maşallah. Benim annem 45 te menapoza girmişti

Ben bu surecte aylarca çaba sarf eden bir insan olarak diliyorum ki böyle bir durumu yaşamayın kimse yaşamasın , siz haklı çıkabilmek uğruna bana çeşitli örnekler veriyorsunuz size uğraştım dememe elimden sağma makinası düşmedi demem ragmen ne diyeyim ki ben size ...
Canım sütün gelmediğini anladım. Çok uğraşmışsın onu da anladım. Seninle inatlaşmak değil derdim. Güzel şeyler konuşmak varken neden inatlaşayım. Ben şunu söylüyorum. Sütün artmasını sağlayan teknikler var. Sadece pompayla saatlerce uğraşmak değil. Meme uyarıcı yöntemler, emzirme kampı denilen 3 saat tek memeyi 2 saat diğer memeyi belli aralıklarla sağmak, aşırı su içmek, sıcak duş gibi gibi bir sürü yöntem. Bunların uygulanması gerekiyor diyorum. Seninki gelmemiş çünkü muhtemelen uygun sağım yapılamamış. Örneklere gelince bunları yaşanılan acı ve strese karşın bile vücudun doğru yöntemlere cevap verdiğini anlatabilmek adına verdim. Ben de doğumdan 6 gün sonra tek abimi ölüm şeklinde değil ama başka şekilde kaybettim. Yaşadığım üzüntüyü tarif edemem. Sizin de benzer bir durum olmuş ama ben tüm enerjimi emzirmeye verdim. Çeşitli yöntemleri uygulayarak. Dediğim gibi umarım bu sefer çok mutlu bir doğum olur sizin için. Tomris in emzirme notlarını okuyabilirsiniz

Arkadaşlar sütünüzün zor gelme gibi bir problemi olursa ev tipi pompalar yerine imkanınız varsa hastane tipi pompa kiralamanızı öneririm. Daha güçlü sağım yapıyor onlar, beyninizi bile söküp alıyor adeta. Arkadaşım 32 haftlık prematüre doğum yapmıştı bebeği 1 ay küvozde kaldı hiç emzirmediği halde hastane tipi pompayla öyle bir süt getirdiki bebeği geldikten sonra aynı anda 3 çocuğa birden süt annelik yaptı düşünün

Arkadaşlar sütünüzün zor gelme gibi bir problemi olursa ev tipi pompalar yerine imkanınız varsa hastane tipi pompa kiralamanızı öneririm. Daha güçlü sağım yapıyor onlar, beyninizi bile söküp alıyor adeta. Arkadaşım 32 haftlık prematüre doğum yapmıştı bebeği 1 ay küvozde kaldı hiç emzirmediği halde hastane tipi pompayla öyle bir süt getirdiki bebeği geldikten sonra aynı anda 3 çocuğa birden süt annelik yaptı düşünün
Ne güzel örnek. Hastane tipi pompayı söylemeyi unutmuşum bak.

Simdi eşime desen kafama tuz dok diye. Git isine der inanmaz.
Daha kimselere soylemedik biz bebek işini. Sadece 2 veya 3 arkadaş biliyor okadar. 3 ay dolmadan aciklamayalim dedik.
Bugün bez ve mamalara baktım ucmuslr resmen. Ama güzel bir şey de gördüm. Paşabahçe ve biberon üretmiş. Geç bile kalmışlardı. Ondan almayi düşündüm ilk biberonu için.
Kızdan sonra çok uğraşıp olmayınca onun besik ve bebek arabalarını dagittim. Şimdi araba ve besik almak zorundayız.
Kısaca yeniden tüm bebek eşyalarını almak gerekecek.
Cam olması gerçketen mantıklı

Kizlar bu gün 20:30 da randevum var dua eder misiniz kalp atislarini duyayım minigimin
Allahım gümbür gümbür duymayı nasip etsin inşallah.Geçen hafta ben de duydum her cocukta guzeldir ama heleki ilk bebekse öyle değişik güzel bir duyguki..
Cuma günü daha net duyalım diye gideceğiz Allahım hepsinin sağlıkla gelmesini nasip etsin

Back