• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pamuk ıslak kaldığında bakteri ürer içinde tatlım. Her seferinde yeni ılık su ve pamuk koymalısın silerken. Annem yenidoğan hemşiresi ve emzirme eğitmeni o söylemişti. Hep öyle yaptık biz
o da günlük koyuyordu cok uzun süre kalmıyor icinde. o kadarda da üretir mi ya bateriyi? dikkate alırım tesekkür ederim

Allahım gümbür gümbür duymayı nasip etsin inşallah.Geçen hafta ben de duydum her cocukta guzeldir ama heleki ilk bebekse öyle değişik güzel bir duyguki..
Cuma günü daha net duyalım diye gideceğiz Allahım hepsinin sağlıkla gelmesini nasip etsin
Amin ins canm ikinci cocugum o duygunun nasil guzel bisey oldugunu cok iyi biliyorum şükür rabbim herkese nasip etsin

anne sütü mevzusunda kızlar bende mamayı keyfi verenlere çok karşıyım. ne gerek var senin mis gibi sütün varken mamaya? en basiti eltim, sütüm yetmiyor yetmiyor dedi dayadı mamayı. 1 yaşında memeden kesti kendi isteğiyle, halen mama veriyor. çocuk çorbasını da içiyor yumurtasını da yiyor yani mamaya hiç mi hiç ihtiyacı yok. gerekli besinleri alıyor zaten. ama hala gece mama veriyor. geçen gün konusu açıldı yenge neden veriyorsun ki o su gibi cıvık mama artık bu çocuğun midesini tutmaz dedim. mamanın pahalılığından bahsetmişti. evet tutmaz aslında da bi yere gittiğinde kolay oluyor içine sıcak su koyuyorsun diyor. bu annelik değil gerçekten değil. yani sırf gittiğin yere meyve püresini, yoğurdunu, çorbasını götürme korkusu çocuğunun vücuduna o mamayı gereksiz yere altını çiziyorum gereksiz yere sokmak benim açımdan annelik değil. neyse bu konuda cok örneğim vardır. ogluma ne olacak ogluma ne olacak arkadasım gibi, diretelim kızlar emzirmekte, mama vermemekte. biz kazanacağız :)

Gebeliginiz hayirli olsun. Oncelikli tavsiyem felaket tellali doktorunuzu degistirmeniz. Ilk zamanlarda geriden takip edebiliyor bebisler. Ama zamanla aradaki fark kapaniyor. En cok morale ihtiyacin oldugu donemde umitlenme diyen doktora hicbir sekilde guvenmem ben. 1 hafta geriden gelmesi sonucunda genelde sonraki kontrolde vaktini yakalamis oluyor. Hic strese girmeyin. Gec dollenme olmustur. Gelisimi ilk etapta yavastir. Her sey olabilir. Iciniz rahat olsun. Kanamaniz, ciddi boyutta lekelenme ve agrilariniz olmadigi muddetce bu tarz felaket tellallarinin yorumlarini dikkate almayin. Nefret ediyorum bu insanlardan ya:bicak:
İnşaallah devam eder gebelik çok sağolun moral oldu Benim ilk gebeliğim de trizomi13 nedeni ile durunca yine ayni doktorum takip ediyordu bi de amh düşük olunca ekstra doktorlar çok temkinli oluyor

Süt hemen gelmedi diye birşey yok ki. Memede aylar öncesinden hazır kolostrum var yani saydam yapışkan koyu kıvamlı ve gözle görülemeyen süt. O en faydali süt.. Mama vermediğiniz için mi kaldı yoğun bakımda bebeğiniz?Emin misiniz? İçimize işletiyorlar mamaya ihtiyacımız olduğu yanlışını. Ne yapsak ta bu fikirden kurtulamıyoruz. Eskiden mama mı vardı? Mamasızlıktan ölen bebek oldu mu?
Eskiden sezaryen bu kadar yoktu. Süt hemen gelmezse de başka şeyler veriyorlardı bebeklere. Benim sütüm 24 haftalık hamileyken gelmeye başladı. Sabahları uyandığımda üstüm tabak büyüklüğünde sütle ıslak oluyordu hamileyken. Kızım 4,5 kilo doğduğu için bu süt yeterli olmadı.

anne sütü mevzusunda kızlar bende mamayı keyfi verenlere çok karşıyım. ne gerek var senin mis gibi sütün varken mamaya? en basiti eltim, sütüm yetmiyor yetmiyor dedi dayadı mamayı. 1 yaşında memeden kesti kendi isteğiyle, halen mama veriyor. çocuk çorbasını da içiyor yumurtasını da yiyor yani mamaya hiç mi hiç ihtiyacı yok. gerekli besinleri alıyor zaten. ama hala gece mama veriyor. geçen gün konusu açıldı yenge neden veriyorsun ki o su gibi cıvık mama artık bu çocuğun midesini tutmaz dedim. mamanın pahalılığından bahsetmişti. evet tutmaz aslında da bi yere gittiğinde kolay oluyor içine sıcak su koyuyorsun diyor. bu annelik değil gerçekten değil. yani sırf gittiğin yere meyve püresini, yoğurdunu, çorbasını götürme korkusu çocuğunun vücuduna o mamayı gereksiz yere altını çiziyorum gereksiz yere sokmak benim açımdan annelik değil. neyse bu konuda cok örneğim vardır. ogluma ne olacak ogluma ne olacak arkadasım gibi, diretelim kızlar emzirmekte, mama vermemekte. biz kazanacağız :)
Desteğiniz için teşekkür ederim.Burda uzun uzun anlatmak zor oluyor ama ben mamanın zaruri durumlarda da verilecek birşey olduğuna katiyen inanmıyorum.Biri yurtdışında biri de Antalya da çalışan 2 çocuk doktoru arkadaşım var.Bildiğim pek çok şeyi onlardan teyid ettim.Sarılık kesinlikle mama verilmesini gerektiren bir durum değildir diyorlar aksine verilmemesi gerekir.Bebeğin yoğun bakımda kalması,ememediği durumda anne ne yapıp edip süt getirme yöntemlerini uygulayacak,hastane tipi pompa da çok yardımcı oluyor.Çok özür dilerim bu örneği verdiğim için anne ölüyor o durumda bile biz emzirme gruplarından yeni doğum yapan uygun annelerden süt topluyoruz demişti.Bebek emmeyi reddederse memeyi kabul ettirecek birçok yöntem var hiç yapamadınız kaşıkla yine anne sütü verirsiniz..Anne sütü öyle bir mucize ki bebeğin ağzındaki salgılara göre meme reseptörleri eksik maddeyi algılayıp bebeğin vücudunda ne eksikse ona göre süt üretiyor.Mesela 10 aylık bir bebeğe üretilen sütle yenidoğana üretilen süt aynı değil...Hal böyleyken,anne sütü bebeğin ihtiyacına göre üretiliyorken(mesela bebekte magnezyum eksikse anne sütü magnezyumdan zengin üretiliyor gibi) tüm bebeklere aynı tip mama ve doğal olmayan bir besin nasıl yarayabilir? Face de emzirme sanatı/emzirme sorunları diye bir grup var.Hatta sanal ortam dışında toplanıp deneyimlerimizi paylaşıyoruz.Grupta çok sayıda doktor da var.Bu gruba üye olup doğum sonrasına hazırlanmanızı öneririm.Hamilelik evet başlı başına takip edilmesi gereken yoğun bir süreç yediklerimize dikkat ediyoruz vs ama çoğu anne adayı doğum sonrasına odaklanmıyor.Her duruma karşı tedbirli olmamız gerekir.Bebek doğunca sudan çıkmış balık gibi olan anneler var.Hemşirenin biri mama verelim diyor hop gelsin hemen mama.Benim doğum yaptığım hastane güya emzirme dostuydu.Hemşire doğumdan önce mamanız biberonunuz hazır mı dedi?Öyle bir sektör olmuş artık

Eskiden sezaryen bu kadar yoktu. Süt hemen gelmezse de başka şeyler veriyorlardı bebeklere. Benim sütüm 24 haftalık hamileyken gelmeye başladı. Sabahları uyandığımda üstüm tabak büyüklüğünde sütle ıslak oluyordu hamileyken. Kızım 4,5 kilo doğduğu için bu süt yeterli olmadı.
İşte öyle durumlarda sütü bebeğe yetecek seviyeye getirmek için 7/24 emzirin üstüne bir de sağım yapın diyor otoriteler.Bol su ile .çeşitli yöntemlerle süt artıyor.Hatta su dışında hiçbirşey anne sütünü artırmaz boşuna abuk subuk şeyler yeme demişti çocuk doktoru arkadaşım...Umarım bu sefer sütle ilgili bir sorun yaşamazsınız.Ben de çok kötü zamanlar geçirdim doğumun ilk günlerinde ama bebekle yapışık yaşıyorduk.Sürekli emziriyordum ama sürekli hiç durmadan...

Desteğiniz için teşekkür ederim.Burda uzun uzun anlatmak zor oluyor ama ben mamanın zaruri durumlarda da verilecek birşey olduğuna katiyen inanmıyorum.Biri yurtdışında biri de Antalya da çalışan 2 çocuk doktoru arkadaşım var.Bildiğim pek çok şeyi onlardan teyid ettim.Sarılık kesinlikle mama verilmesini gerektiren bir durum değildir diyorlar aksine verilmemesi gerekir.Bebeğin yoğun bakımda kalması,ememediği durumda anne ne yapıp edip süt getirme yöntemlerini uygulayacak,hastane tipi pompa da çok yardımcı oluyor.Çok özür dilerim bu örneği verdiğim için anne ölüyor o durumda bile biz emzirme gruplarından yeni doğum yapan uygun annelerden süt topluyoruz demişti.Bebek emmeyi reddederse memeyi kabul ettirecek birçok yöntem var hiç yapamadınız kaşıkla yine anne sütü verirsiniz..Anne sütü öyle bir mucize ki bebeğin ağzındaki salgılara göre meme reseptörleri eksik maddeyi algılayıp bebeğin vücudunda ne eksikse ona göre süt üretiyor.Mesela 10 aylık bir bebeğe üretilen sütle yenidoğana üretilen süt aynı değil...Hal böyleyken,anne sütü bebeğin ihtiyacına göre üretiliyorken(mesela bebekte magnezyum eksikse anne sütü magnezyumdan zengin üretiliyor gibi) tüm bebeklere aynı tip mama ve doğal olmayan bir besin nasıl yarayabilir? Face de emzirme sanatı/emzirme sorunları diye bir grup var.Hatta sanal ortam dışında toplanıp deneyimlerimizi paylaşıyoruz.Grupta çok sayıda doktor da var.Bu gruba üye olup doğum sonrasına hazırlanmanızı öneririm.Hamilelik evet başlı başına takip edilmesi gereken yoğun bir süreç yediklerimize dikkat ediyoruz vs ama çoğu anne adayı doğum sonrasına odaklanmıyor.Her duruma karşı tedbirli olmamız gerekir.Bebek doğunca sudan çıkmış balık gibi olan anneler var.Hemşirenin biri mama verelim diyor hop gelsin hemen mama.Benim doğum yaptığım hastane güya emzirme dostuydu.Hemşire doğumdan önce mamanız biberonunuz hazır mı dedi?Öyle bir sektör olmuş artık
kesinlikle aynı fikirdeyim. yanlıs anlasılacak bi durum yok aslında ama o annelerimiz hassas sanırım bu konuda.

Kızlar Benim kızım 8 ay emdi sadece :anne:
Ama hiç mama vermedim, herşeyden yiyor maşallah :kk77:

Kardeşi de onun gibi olsun yeter :KK6:
Ne güzel yapmışsınız..Emziren anneler gruplarında belli bir aydan sonra emmek istemeyen bebekler için de bir şeyler öneriyorlardı.Benim öyle bir durumum olmadı o mesajları çok okumadım ama şöyle yapın böyle yapın diyorlardı 2 yaşa kadar emmesini sağlamak için..2.bebeğinizi daha uzun emzirmek istiyorsanız o gruplara bir göz atın.Emzirme Sanatı/Emzirme Sorunları grubu çok iyi bu konuda.Resmen hiç emmeyen bebekler ya da mamaya alışmış bebekleri 3 günde anne sütüne aşık ediyorlardı tavsiyeleri ile.

ogluma ne olacak ogluma ne olacak surma surma Guzel annelerim, alingan annelerim, hassas annelerim... karsilikli yanlis anlasilmalar var. Birbirimizi uzmeyelim.. Ates boceginin dusuncelerine katiliyorum. Surma da biraz alinganlik etmis. Ama cok ugrastigini soylemis... Ortada hic bir sorun yok... bebeklerimiz saglikla sihhatle gelsin insallah bol bollll sutumuz olsun... sut icin simdiden yatirim yapalim. Bol su tuketimine kendimizi alistiralim... en dogal sut yapici. En az 2.5 lt su icelim. Hepimizin sutleri bol olsun insallahhhh....

Eltim çok çekti yazık ya :KK43: çok mükemmelliyetçidir zaten asla mama vermek istemedi ama ne yaptıysa sütü az geldi. Su şişesi elinde dolaşırdı, günlerce bebekle yatağa çekildi bebek devamlı memedeydi. Ben yöntemlerin adlarını bilmiyorum ama her yöntemi araştırdı, denedi yazık kızın sinirleri harap oldu ama bir türlü sütü çoğalmadı aylarca uğraştı :KK43: değil mama evine paketli hiç bir gıda sokmayan biriydi. Gerçekten çok zor, bol sütlü anneler oluruz inşallah :dua:

Benim kizim 2 aylıkken ekmeyi bıraktı ve hiçbir şekilde emmedi. Sagip da anne sütü vermiştim. Ama emen bebekle pompa bir olmuyor sutum gitgide azalmıştı. O nedenle şimdi şöyle yaparım böyle yaparım demiyorum.
Nasıl bebek nasıl isterse öyle yapacağım.
Bugün acayip siskinligim var patlayacağım sanki.

Kızlar herkesin yaklaşımı kendine özeldir, kendince haklı gerekçelere dayanır bu sebeple bunları uzatmayalim bence.

2. Olarak süt mama durumu çok sonra düşünülecek bir durum, o zaman şartlar neyi gerektirir bilemeyiz. Dolayısıyla bugünün keyfine varalım yalnızca ve bolca şükredelim bence :KK200:

Sar%C4%B1-Civciv-Bebek-Kost%C3%BCm-Modeli.jpg

Back