Evet zaten havaalanında gebeliği güvenlikten geçmemek için bi neden olarArak görmüyorlar
Evet aynen öyle.Havaalanını unutmuştum. Neyse bu konuyu aydınlattım kendi içimde. İmternetten 10 tane falan video izledim zaten bu arada. Tüm doktorlar zararı olmadığında hemfikir. Hatta başka zararlı sandığımız şeyler de düşündüğümüz şekilde zarar vermiyormuş ta çok uzun olur şimdi. Çok teşekkür ederim

Ikinci kez anne olacaklar var ise sorayim annelik nasil bir duygu?. Ben cok karmasik duygulardayim hem iyi hem tedirgin, insallah ilk bebegimiz olacak ama daha once anne olanlar neler hissettiler cok merak ediyorum.
Annelik çok karmaşık bir durum. Aynı zamanda çok mutlu, coşkulu, iliklerinize kadar sevgi dolu oluyorsunuz.. Bir taraftan da endişeli, bazen agresif, yorgun, umutsuz vr aşırı kaygılı, duygusal oluyorsunuz. Platonik aşk gibi aslında Bazen çileden çıkıyorsunuz dişlerinizi sıkıp bağırmamak için zor tutuyorsunuz kendinizi.. Ama 2 dk sonra herşey bitiyor içiniz yeniden sevgiyle doluyor.Oldukça zor ama keyifli.. Örneğin şu an oğlumun uykusu kaçtı salonda oynuyoruz. Uyku içime işledi ama uyuyamıyorum çünkü anne kaaalk diyor yalnız oynamak istemiyor.Fedakarlık ve sabır gerektiriyor yoksa da ediniyorsunuz zaten bu özellikleriHerkes anne olmalı bu hayatta

İlk üç ay bazı bayanlar için zor geçebiliyor ama sonraki üç ay Harika. Göbüş çıkıyor, bulantılar bitiyor, hormonların baskınlığı bitiyor. Mutlu bir hamile olarak geziyorsunuz. Son üç ay da benim için harikaydı ma bazı annelerde mide yanması olabiliyormuş.
Ama doğduğu andan itibaren hayatınızda hiç fark etmediğiniz kadar çok merhamet duygusuna sahip olduğunuzu göreceksiniz :) doğum sonrası ağrılardan korkanlar olur ama ben bebeğimi gördüğüm an büyülenmiş gibi başka hiçbir şey düşünmedim. İlk ayağa kalkmak, tuvalete gitmek zor ama tek düşündüğüm Bir an önce gidip geleyim de bebeğime kavuşayım oldu :)
İlk aylar uykusuzluk zorluyor ama dördüncü ay uyku eğitimine başlarsanız çok rahat edersiniz. Şimdiden uyku eğitimini okumanızı tavsiye ederim. Doğunca pek bir şey okumak mümkün olmuyor :)

Bir de mümkün olduğu kadar paketli ürün yemeyin. Naneli sakızda kim bilir ne kimyasallar var. Onun yerine karanfil gibi doğal bir şey olabilir

Ayy Ben yine zararlı şeyler yedim. Tavuk ve nutella yedim. Akşam kırmızı et yedim ama kırmızı etten biraz tiksinti geldi sanki, eskisi gibi iştahla yiyemiyorum. Canim tatlı da istemiyor ama yoğurtlu şeyleri seviyorum.
Doğum yaz sonuna denk gelecek yani ağustos sonu olur diyorum ben. 5 eylül ama hiç gününde dogmuyor bebekler. Izin işleri nasıl olacak ona takiyorum kafamı.

Gunaydin kizlar
Nasilsiniz ben yine uyuyamiyom
Izinli olmasam garanti uyumak isterdim
Kardesimn nisani var dun elbise v.s. cok gezdik kasigim baya tuttu ve cok yoruldum aama
Sanki o ben degilim uyuyamiyorun
Var mi uyuyamayan
Benim bu hamilelligim de aserme bulantim cok erken basladi yaa
Kizim da taa 6 + lar da baslayan koku hassasiyeti istahsizlik v.s.
4 te basladi
Insaaallah 6 da ucmam
Bi de kotu ruyalar normal de hic kotu ruya gormem hamileliklerin kabusla baslayip kabusla bitiyo

Canım kendinizi çok yormamamız lazım yoksa kasık ağrısı oluyor . Istahsizlik ben de de var. Uyku durumu da bence erken yattigim için erken kalkıyorum

Annelik =gonul yorgunlugu
Kalp carpintisi
Tedirginlik
Asiri ask (zaten digerleri bundan kaynaklaniyor)
Buyudukce sevgi ve askinin da buyumesi

Ben bazen sanirim fiziksel olarak skntili olmamdan kaynakli olarak bebekle duygusal bagdan kopuyorum yani unutuyorum hamile oldugumu filan sonra cok uzuluyorum neden boyle oluyor iyi anne olamazsam vs diye. Halbuki tanimadigim bebeklere cocuklara bile anne gibi yaklasan biriyim anac bir yapim vardir, hormonlardan mi bulantili kotu gunlerimden mi nedir bilmem ama insallah cabuk gecer. Bazi arkadaslara bakiyorum cok coskulu sonra kendimi sorguluyorum vicdan yapiyorum filan kisacasi sacma bir ruh halindeyim. Ama bir an once de kalp atisini duymak istiyorum boyle bir karmasa.

Tatlım bunlar hep hormonlardan rahat ol. Aynı şeyleri ben de yasamislim ilk gebeligimde. Hatta çocuğu sevebilecek miyim diye düşünüp aglamisligim var.
Hamilelik yeni olunca göbek te çıkmıyor daha ondan hamile olduğunu unutuyorsun. Ben de unutuyorum bazen.
Benim çıkartacak kadar olmasa da bulantilarim var. Gün içinde veya öğleden sonra oluyor bulantı genelde.

Benimde hala mide bulantısı yok onun dışında Karin kasik agrisi varmı hep oluyor mu yoksa hafif yada arada sırada mi oluyor?
hayır hiç ağrım sızım da yok. ultrasonda bi kist görüldü bende doktor 3 aya kadar kaybolur ama ara sıra kasık ağrıların olabilir korkma dedi

hayır hiç ağrım sızım da yok. ultrasonda bi kist görüldü bende doktor 3 aya kadar kaybolur ama ara sıra kasık ağrıların olabilir korkma dedi
Bende de kist görüldü ultrasonda. Doktorun biri kocaman bir pistin var ama kendiliğinden kayboldu gebelik te dedi.
Başka doktor da küçük bir kistin var önemli değil dedi. Kasik agrim oluyor benim de.

Bende de kist görüldü ultrasonda. Doktorun biri kocaman bir pistin var ama kendiliğinden kayboldu gebelik te dedi.
Başka doktor da küçük bir kistin var önemli değil dedi. Kasik agrim oluyor benim de.
benim kist kese kadar nasıl olustu anlamadım daha gecen ay tertemizdi. ama kendiliğinden kaybolur dedi rahatım yani

benim kist kese kadar nasıl olustu anlamadım daha gecen ay tertemizdi. ama kendiliğinden kaybolur dedi rahatım yani
Benim ilk öğrendiğimde keseden cok daha büyüktü. Kese 4.mm ken, kist 5 cm. daha kalp atışı duymadık onu bekliyoruz ama zaman geçmiyor.

İnanın oğlum doğana kadar hiçbir annelik belirtisi göstermiyordum. Konuş onunla diyen arkadaşıma ay ne konuşacağım tanımıyorum etmiyorum demişliğim vardırÇok endişeliydim. Sağlıklı doğacak mı, doğunca ne yapacağım kafamda neler neler. Ama o ilk gördüğüm an var ya.. Hemşire dedi ki vaaay cingöze bak gözlerini açtı hemen dedi. Doktorun sesini duydum fena da değil ha 3.5-4 kg vay tosun dedi başka bir hemşire de ooo bu da amma uzunmuş babası gibi dedi. Sesler geliyorken onu gördüm. Herkesin çocuğu kendine çok güzeldir ama büyüledi beni güzelliği. Bir de şaşkınlık oluyor ay bu karnımdan mi çıktı diye.. Ve ilk görüşte aşk. İlk 3 gün sürekli ağladım sevinçten coşkudan. Annelik geliyor sonra. Profesör oluyorsunuz bir anda.. Herşey kendiliğinden olacak. Ama emzirme ile ilgili Emzirme Sanatı/sorunları grubuna üye olun faceden. O konuda çok yanıltıyorlar. Ben mama hiç vermedim ama sütün gelmedi deyip mama vermeye kalkıyorlar hemen. Bebek sarılık oldu diye ya da.. Memede kolostrum var saydam koyu kıvamlı en önemli süt o. Gözümüzle görmediğimiz için süt gelmedi sanıyoruz. Halbuki bebeğin midesi zaten zeytin kadar ilk gün. Ben o grup sayesinde inat ettim mama verdirmedim. Kolostrum yeter ona dedim. Mışıl mışıl uyudu zaten emdikçe. Beyaz süt 1.5 gün sonra geldi. Yani süt gelmedi konusu tamamen yanlış bir anlaşılma. Süt zaten hazır Memede aylardır ama saydam renkli ve göremiyoruz süt gelmedi sanıyoruz. Biz hamilelikte hep hamileliğe odaklanıyoruz. Emzirmd olayını netleştirmek lazım doğumdan önce. Bilinmesi gereken önemli şeyler var örneğin bebek uzun uyuyorsa ilk günler 2 saat sonraki günler 3 saatte bir uyandırmak lazım. Sarılık olursa mamaya izim vermek yerine sürekli aralıksız emzirmek lazım gibi şeyler. O bilinçli face grupları var iyi ki. Çünkü çok fazla yanlış yönlendirmeye maruz kalıyorsunuz. Çocuk doktorları, çevre, yanlış bilgilerle donanmış anneler. Çocuğa şekerli su vermeye çalışan, su vermeye çalışan, emzik ver emzik diyen. Bu cahil girişimlere karşı dik durmalısınız

Bize hemşire mama aldirmisti. bu çoğuk aç kalıp kuvoze girer diye. Hiç her yok bence de hemen mama almaya.

Henuz tanismadik ki tanidikca sevicez

Hamilelikte burun genislerse erkek cocugu olacak derler saglikli olsun insallahta tez tutacak mi bakalim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…