ayy masallah. zaten 7 kilodan geri kalan da plasenta ve suyu ödemi falanKızlar beslenmeyle ilgili naçizane size birkaç tavsiyem var. Ben ilk gebelikte 7 kilo aldım ve 4,5 kiloluk tosucuk doğurdumFazla kilo ile hamile kaldığım için dikkat ettim ama hiç aç durmadım. Tavsiyelerime gelince
1. Her gün iki kase yoğurt, bir yumurta yenecek
2. Üç dört günde bir yağlı balık yenecek (somon, palamut)
3. Haftada üç kez kırmızı et yenecek ( çay ve süt ürünleri demiri bağladığı için kırmızı etmen ili saat önce ve sonrasına kadar tüketilmemeli)
4. Çay, kahve ve bütün bitki çayları vücuttan su attırır. Ani su kaybıyla birlikte faydalı şeyleri de attırır. Örneğin kalsiyum. O yüzden çay kahve bir taneyi geçmesin
Şimdilik bu kadar
Canim senin bulantilar progestani ictin icin olmasin sordun mu dr. Vajinal kullanabilirmiyim diye belki bunyenlede alakali olabilir cubuk kraker leblebi bastirabilir bulantiniMide bulantisindan ne zaman ve nasıl kurtulabiliriz ya bilemiyorum surekli midem agzimdao agizdaki kotu tat ne yapsam da gecmiyor. Keske ben de bulantisiz hamiş olsaydim
Hayirli olsun Allah hepimize saglikli hayirli evlatlar nasip etsinMerhaba kızlar bugün test yaptım silik çıktı sanırım hamileyim tahminlere göre 28 eylül görünüyor doğum
Saol cnm amiinn inşlhHayirli olsun Allah hepimize saglikli hayirli evlatlar nasip etsin
süper devamını bekliyoruzzKızlar beslenmeyle ilgili naçizane size birkaç tavsiyem var. Ben ilk gebelikte 7 kilo aldım ve 4,5 kiloluk tosucuk doğurdumFazla kilo ile hamile kaldığım için dikkat ettim ama hiç aç durmadım. Tavsiyelerime gelince
1. Her gün iki kase yoğurt, bir yumurta yenecek
2. Üç dört günde bir yağlı balık yenecek (somon, palamut)
3. Haftada üç kez kırmızı et yenecek ( çay ve süt ürünleri demiri bağladığı için kırmızı etmen ili saat önce ve sonrasına kadar tüketilmemeli)
4. Çay, kahve ve bütün bitki çayları vücuttan su attırır. Ani su kaybıyla birlikte faydalı şeyleri de attırır. Örneğin kalsiyum. O yüzden çay kahve bir taneyi geçmesin
Şimdilik bu kadar
Doğumda 14,5 kilo gitti :)ayy masallah. zaten 7 kilodan geri kalan da plasenta ve suyu ödemi falan
Ben de çok korkmustum. Bir seyi yemeden önce kendine bu saglikli mi diye sor. Sağlıklıysa ye :)süper devamını bekliyoruzz
ben de kilolu hamile kaldım o kadar korkuyorum ki((
Her zaman doktorunu dinlemek en iyisidir. Ama bence12.haftadan sonra da geçmemelisin. Tek çözüm yolu dedektör ama karşı taraf neden bu kadar ısrarcı anlamadımKızlar ya çok sıkıntılı bir durumla karşı karşıyayım. Bana yardımcı olun. Ben işim gereği haftada 1 kez yüksek güvenlikli bir yere girip çıkıyorum ve x ray cihazından geçiyorum. Doktoruma sordum ilk 12 hafta kesinlikle olmaz dedi ama ilk gebeliğimde Doktorum geçmesen iyi olur demişti o zamanlar dedektörle geçişe izin vardı şimdi kesinlikle kabul etmiyorlar.Rapor götürsem de olmazmış.O zaman bir süre işi dışarıdan yürütün diyorlar ama bu mümkün değil. Ne diyorsunuz bu x ray konusuna. Doktoruna soran oldu mu
Merhaba. Progestanı koyduktan sonra on dakika yatıp üç dakika yürümek gerekiyor demişti hemşire. Yürüyünce ilaç nüfuz ediyormuş. Dışarı çıksa da önemli değilmiş.Brnde vajinal alıyorum progestanı. Bende de geliyor cnm ztn çok normal. İyice ileri ittiğim halde. Ama merak etme yetiyor o ztn. Gece yatarken koyuyorum ben. Bir de akıntı gebelik yüzünden. Koyulaşıp artıyorki bebeğim önüne koruyucu tıkaç oluştursun. Progestan olsa da olmasa da oluyor yani o akıntı
Ben bi yerde okumuştum şimdiki cihazlar radyasyon içermiyor elekromamyetik alan içeriyor diye, yani radyasyonlu olanlar zararlıymış, mesela havaalanlarındaki avmlerdeki güvenliklerin bi sakıncası yok diye okudum sadece elektromanyetik bi alandan geçiyoruzKızlar ya çok sıkıntılı bir durumla karşı karşıyayım. Bana yardımcı olun. Ben işim gereği haftada 1 kez yüksek güvenlikli bir yere girip çıkıyorum ve x ray cihazından geçiyorum. Doktoruma sordum ilk 12 hafta kesinlikle olmaz dedi ama ilk gebeliğimde Doktorum geçmesen iyi olur demişti o zamanlar dedektörle geçişe izin vardı şimdi kesinlikle kabul etmiyorlar.Rapor götürsem de olmazmış.O zaman bir süre işi dışarıdan yürütün diyorlar ama bu mümkün değil. Ne diyorsunuz bu x ray konusuna. Doktoruna soran oldu mu
Evet zaten havaalanında gebeliği güvenlikten geçmemek için bi neden olarArak görmüyorlarŞimdi internetten tekrar araştırdım. Geçtiğimiz kapıda x ray yokmuş. X ray o çantaların geçtiği cihazdaymış. Ben doktora direkt x raydan geçiyorum dedim adama tam anlatmadım konuyu. X ray zararlı evet ama bizim geçtiğimiz o güvenlik kapıları hiçbir şekilde radyasyon ve zararlı başka bir ışın içermiyormuş. Türkiye de başta gelen kadın doğumcuların videoları var. Merak edenler bakabilir. İçim rahatladı benim de. Karşı taraf bana geçebilirsiniz zararı yok demişti o yüzden ısrarcılar demek ki
Canim senin bulantilar progestani ictin icin olmasin sordun mu dr. Vajinal kullanabilirmiyim diye belki bunyenlede alakali olabilir cubuk kraker leblebi bastirabilir bulantini
Iyi geceler canimHuzurlu sağlıklı geceler anneler...
Misafir vardı ancak yatıyorum uykusuzluktan bayılacağım sanırım
Benimde hala mide bulantısı yok onun dışında Karin kasik agrisi varmı hep oluyor mu yoksa hafif yada arada sırada mi oluyor?6+6 olduk bende hala yokbence fizyolojik bir sey bu. olmasın zaten amaan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?