• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Canım günaydın bende geçen hafta ağır bir grip geçirdim doktorum İhlamur içebileceğimi ve burun tıkanıklığı içinde tuzlu su kullanabileceğimi söyledi tabi bol su ve meyve geçmiş olsun

Aaa süper ozaman bende içeyim tazesini alıpta :) geçmiş olsun sanada . çok halsiz bırakıyor ya

evet bazı doktorlar felaket tellalı gibi tamam riskleri söylemek mantıklı ama bazısı abartıyor. ilk bebeğimde 7. haftanın ortasında gittim ilk kontrole. bunda da öyle yapardım ama spiralim olduğu için riskliydim. doktorlar yok kan testi poitif ama kese yok. keseyi görürsün içinde bebek yok bebeği görürsün yok kalp atısı yok. aaaah diyesim geliyor. doğumdan sonrada bitmiyorlar. iki kere işitme testi yaptılar ilkini yaparken muhtemelen kulağında sıvı vardır geçemez ama yinede yapalım dedi. eee madem öyle bir hafta sonra yap neden lohusa anneyi strese sokuyon. sonra topuk kanımız riskli geldi vs vs. benim şanslı yanım annem ebe. ebelikten emekli oldu bir kaç yıl evvel. ilk gebeliğimde hastaneye yatacağım gece biraz sancım vardı sanki. dedim sabaha bekliyim nasılsa anam var yanımda
İnş. Gec dollenmedir ve inş. Saglıkla alırım bende.Herseyi basta soylemelleri iyi ama işde psikolojik olarak iyiye hazırlayınca kötü bişey olsa daha cok üzlüyorum daha önce tecrübe ettim cok sukurki bir kzım var ya o olmasaydı rabbim herkese hayırlısından evlatlar nasip etsin

Bende merak ediyorum Bahçelievler hastane Önerisi

Benim bir arkadaşım medicana da düzgün beye gidiyordu. Hamileliğin başından sonuna kadar hep düzgün beye gitti doğumu da o yaptırdı. Bana da tavsiye etti ama uzak geldi gitmedim.

Kızlar günaydın. bu bulantılar hangi hafta geçiyor :) 7.haftamıza giriyoruz. çalışıyorum zorluyor beni . birde bugün burnum akıyor nezle gibi. ıhlamur fln içebilir miyiz acaba ?

Ben ıhlamur içiyorum ama demlenmiş sadece ıhlamur. Ben geçen iki hafta boyunca çok hastaydım doktor adaçayı dahil herşeyi içebilirsin ama iki su bardağı kadar sadece demişti. Ben yine de içmedim adaçayı ama elmalı naneli karışık çay yapıp fln içtim. İşyerinde bulantı bana ekstra bir stres yaratıyor, naneli sakızla bastırıyorum. Bende acayip uyku olayı var başımı koyup uyuyorum işyerinde bu da çok zor:(

Kızlar daha önce yazmıştım denk geldiyseniz Yasin topluyorum hamile arkadaşlardan tekrar yazmak istedim aranızda okuyan arkadaşlarım oldu sagolsunlar denk gelmeyen olmuşssa rica etsem çok az sayıda eksiğim kaldı okumak isteyen olurmu

Bende okuyabilirim ne için kim için okunacak diğer mesajları göremedim de

Kizlar folik asit ne içiyorsunuz ben diofol diye bi ilac kullanıyorum doktorum onu kullandirmaya başladı

kızlar ben ilk hamileliğimde doğmamış bebeğin gizli yaşamı diye bir kitap okumuştum. çok etkilenmiştim. bulantısı olmayan bayanlara öneririm.

Arkadaslar ankaradan kimler var. Ben bugun tamamlayici saglik sigortasi yaptirip liv hospital basak gulerden paket almayi dusunuyorum.sizin doktorlariniz. kimler ? basak hanima gidip memnun olaniz var mi acaba
ankaradayim ben. medical park ertan ozturk. sgk ve tamamlayici sigortalar ile anlasmasini bozmus. hastane paketi de 7500tl.

Hamilelik döneminde yüksek kafein içeriğinden dolayı siyah çay ve kahve tüketimi önerilmez. Aynı şekilde bazı bitki çayları da, metabolizmayı doğrudan etkileyebildikleri için hamilelikte tüketilmemelidir. Ihlamur çayı, hamilelikte de güvenle tüketebileceğiniz sıcak içeceklerden biri olarak kabul edilir ancak yine de bu hassas dönemde herhangi bir besini tüketirken olduğu gibi, dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Ihlamurun kan sulandırıcı - inceltici özelliği olduğuna dair bazı araştırmalar vardır. Bu da özellikle hamileliğin son haftalarında, doğumda ve lohusalıkta kontrolsüz kanamalara neden olabilir. Ayrıca ıhlamur, içeriğindeki etken maddeler nedeniyle kullandığınız bazı ilaçlarla da etkileşime girebilir. Gebelikte ıhlamur tüketmek istiyorsanız, her ihtimale karşı doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

bu da bulduğum bir yazı
ihlamuru maksimum gunde 2 fincan veriyorda doktor bana ogluma hamile iken. o da hastalik zamanimda... yoksa icme demisti.

Benim bir arkadaşım medicana da düzgün beye gidiyordu. Hamileliğin başından sonuna kadar hep düzgün beye gitti doğumu da o yaptırdı. Bana da tavsiye etti ama uzak geldi gitmedim.

Ben ıhlamur içiyorum ama demlenmiş sadece ıhlamur. Ben geçen iki hafta boyunca çok hastaydım doktor adaçayı dahil herşeyi içebilirsin ama iki su bardağı kadar sadece demişti. Ben yine de içmedim adaçayı ama elmalı naneli karışık çay yapıp fln içtim. İşyerinde bulantı bana ekstra bir stres yaratıyor, naneli sakızla bastırıyorum. Bende acayip uyku olayı var başımı koyup uyuyorum işyerinde bu da çok zor:KK43:

Bende okuyabilirim ne için kim için okunacak diğer mesajları göremedim de
İsmim eda canım kendim için rica ediyorum hayırlı Salih evlat olması için okumak isteyen olursa diye

Kızlar dün sabaha karşı ağrı ile uyandım sol kasığım inanılmaz ağrıdı 1 saat sürdü hemen hemen kıpırdamak bile eziyet oldu çok şükür sonra uyumuşum int baktım bu haftalarda normal diyor kanama leke falan olmadı çok şükür ama korktum baya siz yaşadınız mı böyle birşey ?
nirmal canim. bende de oldu 1 hafta boyunca. suan daha iyi.

Kızlar az önce doktordan çıktım. Sat a göre 8+3 . Doktor iki kere ölçtü birinde 8+0 cikti . Ikinci ölçüsünde 8+6 cıktı . Verdigi kagitta da 8+0 yaziyor bir kac gun oynamasi normal dedi. Kafama takmamaya çalışıyorum ama . Bakalim ne kadar becerecem :)
Bi daha 15 ocakta gel dedi ama ben haftaya bide devlete gidecem bekleyemem o zamana kadar :)
olcumlerde +-1 hafta oynamasi cok normal hic endise etme ;)

Merhaba
Bugün doktora gittim ve bebeğim yavaş büyüyormus kalp atısı var ama cok derinden geliyor dedi doktorum birşey söylemek için erken 1 hafta sonra tekrar gel takip edelim pruloton iğneye 5günde bir devam dedi aynı zamanda troid cıktı ilaca basladım moraller sıfır
korkutmamaya calisin kendizi. triodi takmayin, ben hasimatoyum. duzenli ilac aliyrm. proluton da oluyorm.

Kizlar folik asit ne içiyorsunuz ben diofol diye bi ilac kullanıyorum doktorum onu kullandirmaya başladı

folic trio vermisti dr. o dr ile anlasamadim, yeni dr mthfr genimdeki pohtilasmadan dolayi yuksek dozlu folbiol verdi.

ben folbiol kullanıyorum. ıyımı bılmıyorum da
ben ilk öğrenir öğrenmez eşim eczaneden folbiol almış ama doktorum değiştirdi. o ilacı folik asit eksikliği olana veriyoruz. hamilelikte 4mg fazla demişti doktorum. ama çok kişi duydum folbiol kullanan benim doktorum tercih etmedi

Kızlar az önce doktordan çıktım, kesem geçen haftaya göre iki katına çıkmış. 16,8mm olmuş fakat henüz içinde birşey gözükmedi malesef. Doktor haftaya hem kendisini hem kalp atışını duyarız dedi. Gelecek haftada gözükmezse boş gebelik herhalde
Canım geç dollnme ile ilgili olablr ki doktor demiş zaten haftaya görürüz diye kendini ve bebeği strese sokma. Guzel düşün güzel olsun diyorlar ya aynen öyle yap. Bebeklerimiz Allahın izni ile bizimle sen hiç merak etme. Dua edelim bol bol.

Back
X