-
- Konu Sahibi Maleficent2012
kumbara ve borç odeyecem diyene Alllah yardım eder.yeterki plan dahilinde olsun.tebrikler simdidenmerhabalar birikim topiklerinin hepsini takip ediyorum. buraya da yazabilirim bence :)
2018 hedefim 6000 tl nakit, 10 gr altın.
ayrıca kumbara yapacağım fakat kumbarayı ilk 6 ay biriktirip 6. ayın sonunda üstünü tamamlayıp öğrenim kredimi kapatacağım
Hepimize uğur getirsin yeni yıl :)
tabiki ne güzel olurBunu izninle sloganımız yapabilir miyim çok güzel
1750 bu yılki hedefimMerhaba
Kurban için ne kadar biriktirmeyi planlıyorsun? Ben 1.500 liralık bütçe ayırdım yetrrli olur mu sence
Evli misiniz. Kredi siz öderseniz ayda 200 300 daha iyi olurOf of sorma bende gelişmeler var babamın elden borçları vardı ve kendine sıkıntı yapıyordu hep borç sözü dönüyordu evde ödeyemiyorler da gelenden çok giden var plan program hiç yok ben kendi icimde yapsam da onlar asla yapmaz 5.000 kadar borçları var elden onu üzerime almaya karar verdim kredi çekicem ve ben oduycem evdeki herkes sıkıntıya girip düşüneceğine tek ben girer ben düşünürüm daha iyi onlara para vermeyeceğim aylık olarak bankaya ödeme yapacağım anlastik güzelce . Kurban kumbarasi olayını da burada herkes yapıyor ama benim ailem maalesef yapmaz yine kurban kumbarasını da kendim yapicam içine aylık 200 tl aticam aylık ta . Ailemiz duzenli bi aile ama evde borc yada para mevzusu olunca kavga çıkarıyorlar yani konuşmak çözüm üretmek bile yasak bu sebeple bu şekilde bi çare buldum :) hayırlısı bakalım
Olumsuz düşünme.guzel ve eksiksiz dua et. Çok iyi aile kurup bilinçle yonetebilirsin. Daha gençsin. Ben evlendigimde değil bu topicler bir birikim nedir bilgim yoktu.zaman ve tecrübe sen beş adım daha önde başlıyorsun hayata. Olumlu düşün tüm ailede ki olumsuzluklari:) ne yapalim ki .. bide evlen diyorlar şimdi böyle sıkıntıları gördükçe evlenesim gelmiyor baba evinde çek koca evinde cek
buraya da geldik bacım.hosgeldin sendebaşlığı gordum hemen atladım . benim 208 hedefim 132 gr altın ve 360euro
bunuda 12 aya eşit bölerek almak. ayın 15 i net olarak bildirim yaparim
bol birikimler
birazdan sayfayı baştan okuyacagim
Bacım benimde eskiden iş yolumun üstünde kuyumcu döviz vardı ozaman 20 40 dolar euro alırdım şimdi almaz oldum.senin bu dolarlar banka hesabından mi alıyorsun acaba.2018 birikim hedefim
Ayda 10gr altin ve 25 dolar
2018 sonu 120 gr altin 300 dolar
Canim altin ve dolar hesabim var isbankta ordan aliyorum.Bacım benimde eskiden iş yolumun üstünde kuyumcu döviz vardı ozaman 20 40 dolar euro alırdım şimdi almaz oldum.senin bu dolarlar banka hesabından mi alıyorsun acaba.
Birde kızlar dolar olarak aldık diyelim bankaya gidip onları dolar Euro olarak cekebiliyor muyuz?
ne güzel dediniz öyle. inşallah yapabilirimkumbara ve borç odeyecem diyene Alllah yardım eder.yeterki plan dahilinde olsun.tebrikler simdiden
tabiki ne güzel olur
1750 bu yılki hedefim
Ödenir canım sağlık olsun ödenir.cidden geçen bir yerde okudum sen borçlarını ödeyeceğim niyetiyle başla Alllah yardım edecektir. Vallla herkes alarak okuyor işini alabildi ki ödeyeceksiniz. Bir erkek kardeşim var onunda ödemesi gelmiş diyor abla bankaya yazacağım dilekçe işte çalışmıyorum ertelesinler diye. Acaba olur mu bilemedim .yani ne işi var ne parası.eee bizleri de borç sağlık çoluk çocuk nasıl odeyelim 15 20 bini. Onun için KPSS çalışıp yüksek puan alıp atanmak hedef.sonra ödemesi kolayne güzel dediniz öyle. inşallah yapabilirimöğrenciyken mecbur aldım şimdi ödemesi zor geliyor
Tamam bende öyle yapayım aynen isbankasi. Bir taraftan diyom dolar biriktiryim umre ye gıdım bir taraftan yok ayol en çok açığım umreye gitsem ne olur diyom.ama zaten son durumlar Araplarda ortada kızgınım. Ama yurtdışını gezip tozmus biri olarak Mısır ve hac son kalan hedeflerim. Bunun içinde dolar birikimi sartCanim altin ve dolar hesabim var isbankta ordan aliyorum.
Dolar olark cekebiliyosun isbankta . Açtirirken özellikle sordum çunku
hosbulduk cnmburaya da geldik bacım.hosgeldin sende
tamam insAllah buralardayim ben deeeHedeflerin çok güzel masallah :) hedefini yazıyım ben sende buraya bilgi ver birikimin ilerledikçe olur mu :)
merhabaa burdan bi arkadastan duymustum bu fikri belki de sizdiniz kumbaramiz hazir baslamisken kurban icin olsun diye dusundum.gecen yil 1500 e kesmistik olabildigince biriktirip ustune katarim Allah izin verirse diye dusunuyorum yine o civarda olur bnceMerhaba
Kurban için ne kadar biriktirmeyi planlıyorsun? Ben 1.500 liralık bütçe ayırdım yetrrli olur mu sence
Bizim evde de tek ben calisiyorum kardeşim de var ama hem çalışmaz hem hep masraf açarCanım ben evlendim rahat ettim. Sıkıntılar arkamda kaldı. Başta ailem sürekli kredi çekin vs gibi isteklerde bulundu. Kendi yağınızda kavrulun dedik bizde ev kredisine girdik. Zprlanıyoruz dedik kendileri hallettiler. Bir tek annem babam olsa bu şekil davranmazdım tabi ama kardeşlerde işin içine girince bir müddet sonra enayi gibi oluyorsun. Şimdi annem ve babamda ne kadar sıkıntı çektiğimi o dönem neden yardım etmediğimi anlıyorlar. Kendilerini de düze çıkardılar. Bende annemi sürekli teşvik ettim. Altın al koy kenarına kumbaran olsun biriktir. Benden iyi birikim yaptı. Ama hesaplsrını bilecekler. Bizim kredi istekleri kardeş masrafı karşılansın diye ojul evlilik değil giyim olsun eş dost borcu ödesin kazık yesin ailene koşsun durumuydu. Mesela ben evde ne varsa onu pişiririm ama kardeşim öyle değil her öğün et ister çalışmaya gelince çalışmaz annemde borç bulur harç bulur etini alır. Sonra açılır açılır kredi çekilir. Yok sigara bilmem ne.
Kardeşimde evlendi rahata erdiler.
Tamamdir canım net aylık birikimi çıkarınca yaz buraya bende not edeyim yıllık hedefini yazıyorum simdibaşlığı gordum hemen atladım . benim 208 hedefim 132 gr altın ve 360euro
bunuda 12 aya eşit bölerek almak. ayın 15 i net olarak bildirim yaparim
bol birikimler
birazdan sayfayı baştan okuyacagim
Benim kartım yok:) hiç kullanmadım düşünmüyorum da :)bugunden itibaren 100 tl alti kart kullanmamaya karar verdim gecen ay ufak ufak alistirdm kendimi ama sonlara dgru yine kullandm mecburen. ivir zivira bile kart kullaniyorum.cok sukur cok borcum yok ama karta gidiyo hep maas.bugun 15 tl lik market alisverisi yaptim nakit.
1.gun tamam insAllah
Hedefini yaziyorum canım bilgi verirsin yerine getirdikçeMerhaba kizlar sizin topige de katilayim, benim hedefim her ay 2-3 gram altin almak, yillik hedefimde 24-36 grama tekabül ediyor. Bunun haricinde eşimle arabamizin borcunu bitirmek hedefimiz.