2018 yılı sıfırdan birikime başlayanlar

Hedeflerin çok güzel masallah :) hedefini yazıyım ben sende buraya bilgi ver birikimin ilerledikçe olur mu :)

Cok güzel bi yöntem canım:) kısa günler daha iyi olur az sayı ve kısa gün çabuk dönüyor değil mi bende severim

Kumbara hedefin çok mantıklı kendini çokta zorlamadan kapatmış olacaksın bu sayede diğer hedeflerini de yazıyorum bende kumbarami tam dolunca açacağım :)

Merhaba

Kurban için ne kadar biriktirmeyi planlıyorsun? Ben 1.500 liralık bütçe ayırdım yetrrli olur mu sence

Cok güzel bi yöntem canım:) kısa günler daha iyi olur az sayı ve kısa gün çabuk dönüyor değil mi bende severim
Yok canım yazın daha iyi birikiyor kışın doğalgaz ve sigortaların yenilenmesi ile feleğimiz şaşıyor.
Küçük bir yerdeyiz buraya göre maaşımız yüksek ama büyükşehirdekilere göre komik bir rakam. Kendimizi döndürüyoruz.kışın o yüzden sadece kumbara ile birikiyor. Market pazar üstünden kalanları atıyoruz 2 ayda bir açıyoruz çıkanla gram alıyoruz.

Teşekkürler şuan da çok açım çok :)) ayın 15 ini iple çekiyorum ki aylık hedefimi tutturabiliyim
Of of sorma bende gelişmeler var babamın elden borçları vardı ve kendine sıkıntı yapıyordu hep borç sözü dönüyordu evde ödeyemiyorler da gelenden çok giden var plan program hiç yok ben kendi icimde yapsam da onlar asla yapmaz 5.000 kadar borçları var elden onu üzerime almaya karar verdim kredi çekicem ve ben oduycem evdeki herkes sıkıntıya girip düşüneceğine tek ben girer ben düşünürüm daha iyi onlara para vermeyeceğim aylık olarak bankaya ödeme yapacağım anlastik güzelce . Kurban kumbarasi olayını da burada herkes yapıyor ama benim ailem maalesef yapmaz yine kurban kumbarasını da kendim yapicam içine aylık 200 tl aticam aylık ta . Ailemiz duzenli bi aile ama evde borc yada para mevzusu olunca kavga çıkarıyorlar yani konuşmak çözüm üretmek bile yasak bu sebeple bu şekilde bi çare buldum :) hayırlısı bakalım

Ahah kuzum kısa gün diyorum hani günler ayda bir oluyor ya siz 4 kişi 2 ayda yapıyormuşsunuz ya onu dedim :)

Aaa üzüldüm peki evli misin sen

Ahah kuzum kısa gün diyorum hani günler ayda bir oluyor ya siz 4 kişi 2 ayda yapıyormuşsunuz ya onu dedim :)
Evet canım anladım okuduğumu anlayabiliyorum bazen. Ufaklığım var yanımsa yazarken onunlada oynuyorum. Çabuk çabuk geliyor canım iyi oluyor yoksa 4 ayda bir alıcaz gerçi böylede ayda baya para veriyoruz da zorunlu oluncada birikmiş oluyor.

Bu anlattıklarında kendi ailemi gördüm.

Valla kuzu en guzel yontem bencede hemen hemen geliyor mecbur da öduyorsun

:) ne yapalim ki .. bide evlen diyorlar şimdi böyle sıkıntıları gördükçe evlenesim gelmiyor baba evinde çek koca evinde cek
Canım ben evlendim rahat ettim. Sıkıntılar arkamda kaldı. Başta ailem sürekli kredi çekin vs gibi isteklerde bulundu. Kendi yağınızda kavrulun dedik bizde ev kredisine girdik. Zprlanıyoruz dedik kendileri hallettiler. Bir tek annem babam olsa bu şekil davranmazdım tabi ama kardeşlerde işin içine girince bir müddet sonra enayi gibi oluyorsun. Şimdi annem ve babamda ne kadar sıkıntı çektiğimi o dönem neden yardım etmediğimi anlıyorlar. Kendilerini de düze çıkardılar. Bende annemi sürekli teşvik ettim. Altın al koy kenarına kumbaran olsun biriktir. Benden iyi birikim yaptı. Ama hesaplsrını bilecekler. Bizim kredi istekleri kardeş masrafı karşılansın diye ojul evlilik değil giyim olsun eş dost borcu ödesin kazık yesin ailene koşsun durumuydu. Mesela ben evde ne varsa onu pişiririm ama kardeşim öyle değil her öğün et ister çalışmaya gelince çalışmaz annemde borç bulur harç bulur etini alır. Sonra açılır açılır kredi çekilir. Yok sigara bilmem ne.
Kardeşimde evlendi rahata erdiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…