- 27 Kasım 2017
- 1.037
- 1.215
- Konu Sahibi Maleficent2012
Hepimize uğur getirsin yeni yıl :)Mutlu yıllar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hepimize uğur getirsin yeni yıl :)Mutlu yıllar
Hedeflerin çok güzel masallah :) hedefini yazıyım ben sende buraya bilgi ver birikimin ilerledikçe olur mu :)merhabalar ben de varim insAllahh eylul ayindan beri 20 gram biriktirebildim ancak 2300 araba kredimiz var ve daha 2.5 sene var bitmesine yeni degistirdik 20 gramimin ustune 2018de 60 gram daha biriktirip 80 grama tamamlamayi hedefliyorum arkadaslar.ocakta birikim yapamicam sanirim cunku bu ay elden olan borclarmdan odicem. kumbarama borclanmistim onu koycam yerine bu arada kumbaramizda kurban parasi biriktiriyoruz insAllah suan cok dusuk ama olsun insAllah dolar.bu ay kalan parayla kredi kartsiz gecinmeye caliscam insAllah du bakalm hayirlisi@Maleficent2012
Cok güzel bi yöntem canım:) kısa günler daha iyi olur az sayı ve kısa gün çabuk dönüyor değil mi bende severimMerhabalar bende katılayım aranıza.
Bolluk dolu bir yıl olsun. Kış dolayısı ile sadece kumbara yöntemi ile birikim yapıyorum. 4 arkadaş ayda 2 kez para topluyoruz 2 ayda bir 300 tl de ordan alıyorum. Eşimde elinden geldiğince destek oluyor birikime.
2018 sağlık mutluluk bereket dolu bir yıl olsun inş. Mutlu yıllar
Teşekkürler şuan da çok açım çok :)) ayın 15 ini iple çekiyorum ki aylık hedefimi tutturabiliyimAhahhaa çok tatlısın :)
Bunu izninle sloganımız yapabilir miyim çok güzelBereketli olsun tüm birikimlerimiz.hayirli olsun 2018 imiz.
Kumbara hedefin çok mantıklı kendini çokta zorlamadan kapatmış olacaksın bu sayede diğer hedeflerini de yazıyorum bende kumbarami tam dolunca açacağım :)merhabalar birikim topiklerinin hepsini takip ediyorum. buraya da yazabilirim bence :)
2018 hedefim 6000 tl nakit, 10 gr altın.
ayrıca kumbara yapacağım fakat kumbarayı ilk 6 ay biriktirip 6. ayın sonunda üstünü tamamlayıp öğrenim kredimi kapatacağım
merhabalar ben de varim insAllahh eylul ayindan beri 20 gram biriktirebildim ancak 2300 araba kredimiz var ve daha 2.5 sene var bitmesine yeni degistirdik 20 gramimin ustune 2018de 60 gram daha biriktirip 80 grama tamamlamayi hedefliyorum arkadaslar.ocakta birikim yapamicam sanirim cunku bu ay elden olan borclarmdan odicem. kumbarama borclanmistim onu koycam yerine bu arada kumbaramizda kurban parasi biriktiriyoruz insAllah suan cok dusuk ama olsun insAllah dolar.bu ay kalan parayla kredi kartsiz gecinmeye caliscam insAllah du bakalm hayirlisi@Maleficent2012
Yok canım yazın daha iyi birikiyor kışın doğalgaz ve sigortaların yenilenmesi ile feleğimiz şaşıyor.Cok güzel bi yöntem canım:) kısa günler daha iyi olur az sayı ve kısa gün çabuk dönüyor değil mi bende severim
Of of sorma bende gelişmeler var babamın elden borçları vardı ve kendine sıkıntı yapıyordu hep borç sözü dönüyordu evde ödeyemiyorler da gelenden çok giden var plan program hiç yok ben kendi icimde yapsam da onlar asla yapmaz 5.000 kadar borçları var elden onu üzerime almaya karar verdim kredi çekicem ve ben oduycem evdeki herkes sıkıntıya girip düşüneceğine tek ben girer ben düşünürüm daha iyi onlara para vermeyeceğim aylık olarak bankaya ödeme yapacağım anlastik güzelce . Kurban kumbarasi olayını da burada herkes yapıyor ama benim ailem maalesef yapmaz yine kurban kumbarasını da kendim yapicam içine aylık 200 tl aticam aylık ta . Ailemiz duzenli bi aile ama evde borc yada para mevzusu olunca kavga çıkarıyorlar yani konuşmak çözüm üretmek bile yasak bu sebeple bu şekilde bi çare buldum :) hayırlısı bakalımTeşekkürler şuan da çok açım çok :)) ayın 15 ini iple çekiyorum ki aylık hedefimi tutturabiliyim
Ahah kuzum kısa gün diyorum hani günler ayda bir oluyor ya siz 4 kişi 2 ayda yapıyormuşsunuz ya onu dedim :)Yok canım yazın daha iyi birikiyor kışın doğalgaz ve sigortaların yenilenmesi ile feleğimiz şaşıyor.
Küçük bir yerdeyiz buraya göre maaşımız yüksek ama büyükşehirdekilere göre komik bir rakam. Kendimizi döndürüyoruz.kışın o yüzden sadece kumbara ile birikiyor. Market pazar üstünden kalanları atıyoruz 2 ayda bir açıyoruz çıkanla gram alıyoruz.
Aaa üzüldüm peki evli misin senOf of sorma bende gelişmeler var babamın elden borçları vardı ve kendine sıkıntı yapıyordu hep borç sözü dönüyordu evde ödeyemiyorler da gelenden çok giden var plan program hiç yok ben kendi icimde yapsam da onlar asla yapmaz 5.000 kadar borçları var elden onu üzerime almaya karar verdim kredi çekicem ve ben oduycem evdeki herkes sıkıntıya girip düşüneceğine tek ben girer ben düşünürüm daha iyi onlara para vermeyeceğim aylık olarak bankaya ödeme yapacağım anlastik güzelce . Kurban kumbarasi olayını da burada herkes yapıyor ama benim ailem maalesef yapmaz yine kurban kumbarasını da kendim yapicam içine aylık 200 tl aticam aylık ta . Ailemiz duzenli bi aile ama evde borc yada para mevzusu olunca kavga çıkarıyorlar yani konuşmak çözüm üretmek bile yasak bu sebeple bu şekilde bi çare buldum :) hayırlısı bakalım
Evet canım anladım okuduğumu anlayabiliyorum bazen. Ufaklığım var yanımsa yazarken onunlada oynuyorum. Çabuk çabuk geliyor canım iyi oluyor yoksa 4 ayda bir alıcaz gerçi böylede ayda baya para veriyoruz da zorunlu oluncada birikmiş oluyor.Ahah kuzum kısa gün diyorum hani günler ayda bir oluyor ya siz 4 kişi 2 ayda yapıyormuşsunuz ya onu dedim :)
Bu anlattıklarında kendi ailemi gördüm.Of of sorma bende gelişmeler var babamın elden borçları vardı ve kendine sıkıntı yapıyordu hep borç sözü dönüyordu evde ödeyemiyorler da gelenden çok giden var plan program hiç yok ben kendi icimde yapsam da onlar asla yapmaz 5.000 kadar borçları var elden onu üzerime almaya karar verdim kredi çekicem ve ben oduycem evdeki herkes sıkıntıya girip düşüneceğine tek ben girer ben düşünürüm daha iyi onlara para vermeyeceğim aylık olarak bankaya ödeme yapacağım anlastik güzelce . Kurban kumbarasi olayını da burada herkes yapıyor ama benim ailem maalesef yapmaz yine kurban kumbarasını da kendim yapicam içine aylık 200 tl aticam aylık ta . Ailemiz duzenli bi aile ama evde borc yada para mevzusu olunca kavga çıkarıyorlar yani konuşmak çözüm üretmek bile yasak bu sebeple bu şekilde bi çare buldum :) hayırlısı bakalım
Kumbara hedefin çok mantıklı kendini çokta zorlamadan kapatmış olacaksın bu sayede diğer hedeflerini de yazıyorum bende kumbarami tam dolunca açacağım :)
Valla kuzu en guzel yontem bencede hemen hemen geliyor mecbur da öduyorsunEvet canım anladım okuduğumu anlayabiliyorum bazen. Ufaklığım var yanımsa yazarken onunlada oynuyorum. Çabuk çabuk geliyor canım iyi oluyor yoksa 4 ayda bir alıcaz gerçi böylede ayda baya para veriyoruz da zorunlu oluncada birikmiş oluyor.
Insallah halledersin hem kendini sıkmadan hemde tamamen salmadanaynen. kendimi çok aşırı sıkan birisi değilim. iki hedefim de bana uygun oldu gibi :) zorlanmadan halledebilirim inşallah
:) ne yapalim ki .. bide evlen diyorlar şimdi böyle sıkıntıları gördükçe evlenesim gelmiyor baba evinde çek koca evinde cekBu anlattıklarında kendi ailemi gördüm.
Bekarım canım 22 yaşındayımAaa üzüldüm peki evli misin sen
Canım ben evlendim rahat ettim. Sıkıntılar arkamda kaldı. Başta ailem sürekli kredi çekin vs gibi isteklerde bulundu. Kendi yağınızda kavrulun dedik bizde ev kredisine girdik. Zprlanıyoruz dedik kendileri hallettiler. Bir tek annem babam olsa bu şekil davranmazdım tabi ama kardeşlerde işin içine girince bir müddet sonra enayi gibi oluyorsun. Şimdi annem ve babamda ne kadar sıkıntı çektiğimi o dönem neden yardım etmediğimi anlıyorlar. Kendilerini de düze çıkardılar. Bende annemi sürekli teşvik ettim. Altın al koy kenarına kumbaran olsun biriktir. Benden iyi birikim yaptı. Ama hesaplsrını bilecekler. Bizim kredi istekleri kardeş masrafı karşılansın diye ojul evlilik değil giyim olsun eş dost borcu ödesin kazık yesin ailene koşsun durumuydu. Mesela ben evde ne varsa onu pişiririm ama kardeşim öyle değil her öğün et ister çalışmaya gelince çalışmaz annemde borç bulur harç bulur etini alır. Sonra açılır açılır kredi çekilir. Yok sigara bilmem ne.:) ne yapalim ki .. bide evlen diyorlar şimdi böyle sıkıntıları gördükçe evlenesim gelmiyor baba evinde çek koca evinde cek