2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Çok geçmiş olsun canım .

O bende hala var biliyormusun ? İnşallah oğlunda devam etmez çok zor bir durum ben hala zırt pırt bağırsakları bozuyorum yediklerimden ötürü :KK43: , bana en çok hazır sütler dokunuyor.Ağrısı çok dayanılmaz birşey,kıyamam küçücük bedeniyle nasıl dayanıyorki :KK43:

1 yasa kadar sorun değil diye biliyorum.

Ya bu dr baştan savma işleri beni deli ediyor ...

Canım eşinin durumu , evde çocukla olmak gibi etkenlerden dolayı annelik hüznüne yakalanmışsındır.Ben her fırsatta dısarı cıkıyorum ,markete falan da olsa gidiyorum biryerlere, arkadas konusunda bende biraz kırgınım çocuklu olunca diğer arkadaslar bağı azalttı , sadece çocuklu ark görüşüyoruz onda da cocuk sesinden lafımız anlaşılmıyo :)
İnşallah geçer ya :KK43: uzamasın daha fazla :KK43:

Forse Forse canım bende mevsim balığı vermiyorum sadece somon veriyorum henüz mevsimi gelmedi ama temmuz sonu gibi sardalya veririm inşallah. Birde sana soracağım sen eti kıymayı halen eziyor musun ben hala ezip pütürlü püre kıvamında veriyorum. Acaba ne zaman bırakmalı pureyi bilemiyorum.

Forse Forse canım bende mevsim balığı vermiyorum sadece somon veriyorum henüz mevsimi gelmedi ama temmuz sonu gibi sardalya veririm inşallah. Birde sana soracağım sen eti kıymayı halen eziyor musun ben hala ezip pütürlü püre kıvamında veriyorum. Acaba ne zaman bırakmalı pureyi bilemiyorum.
Evet ya sardalya çok iyi seçim olur. Yağlı yüzey balığı, ben de çok severim.
Kıymaları eti eziyorum ama çatalla, blender hiç kullanmadım. Kıymayı eline köfte gibi minik parçalar halinde de verdim. Hatta geçen gün makarna verdim kendi yedi. Kahvaltıda loru omleti hiç ezmiyorum mesela..pütürlü verirsem kendi ağzıyla dilinle yönlendiriyor etler biraz zor çğnendiği için çok pütür olursa öğürüyor fazla öğürürse de yemiyor. Pürüzsüz verdiğim bir tek muz var yulaf irmik var. Ortadan gidiyoruz bakalım...

Kızlar nasılsınız?

Oğlan artık beşiğinin üstünden tutunup kendini kaldırıyor ayaklarının üzerinde durup tutunuyor. Yerde de Eva matlarının sağına soluna yastık koymuştum arada kendini bırakıp düşüyor diye, yastıkları genişletip daha fazla alan açtım, çok afedersiniz ...çım ..çım dönüyor ilerliyor ayağını dizden kaldırıp uzanıyor sağa sola emekleme pozisyonu alıyor ama adım atamıyor henüz :) çok hareketlendi kapı pencere kulpları tutuyor bırakmıyor, perdeleri açmaya çalışıyor. Bir iki kez kafasının arkasını yere vurdu ağladı. Fazla yalnız bırakamıyorum, yanındayken çok daha güzel oynuyor.
Ben de anca evi idare ediyorum, dışarı çıkamamanın saç baş bakımını yapamamanın hüznünü yükleniyorum, burada hiç arkadaşım yok o da cabası. Uzun yıllar çalışma hayatından sonra bu şekilde boşa düşme(sosyallik olarak) beni hüzünlendiriyor. Çalışmak değil ama arkadaşlık kurup biraz dertleşeceğim çocukla dışarıda sohbet edebileceğim ortamları arzu ediyorum bakalım ne zaman olacak o da. Ailemin yanına da hiç gidemedim beni tutan sadece kış şartları idi. Eşim ameliyat oldu annem geldi, gelmesi ile gitmesi bir oldu. Önümüzdeki ay ailem bir sebepten dolayı yine gelecek bu yüzden benim onlara gitmeme gerek olmayacak. Vs vs. Alışveriş ve oğlumun gelişmeleri dışında beni mutlu eden pek bir şey yok... acaba depresyondamıyım diyorum bazen. Çünkü birden hüzünlenip çok moralim bozuluyor ve saracak yer arıyorum. Şuraya da içimi dökmek istedim, bazen gerçekten çok mutsuz hissediyorum ama sonra geçiyor. Size de böyle şeyler oluyor mu? Hala hormanlar beni melankolik mi yapıyor ya da d vitamini yetersizliği yaşadığımdan mı bu böyle acaba.. Şu havalar bir ısınsa, biraz kendimizi dışarı atabilsek çook iyi olacak.
Ayni dertten muzdaribim, avrupa yakasinda 1 tane arkadasim yok. Anadolu yakasinda bir suru var nedense sagolsunlar arayip sormuyorlar. Havalar isinsin 10 gun koye gidecegim. Sonrasinda izmir ve antalya var kafamda, biraz kafami dagitacagim. Aile desen abim disinda zaten ailem yok.

Kızlar nasılsınız?

Oğlan artık beşiğinin üstünden tutunup kendini kaldırıyor ayaklarının üzerinde durup tutunuyor. Yerde de Eva matlarının sağına soluna yastık koymuştum arada kendini bırakıp düşüyor diye, yastıkları genişletip daha fazla alan açtım, çok afedersiniz ...çım ..çım dönüyor ilerliyor ayağını dizden kaldırıp uzanıyor sağa sola emekleme pozisyonu alıyor ama adım atamıyor henüz :) çok hareketlendi kapı pencere kulpları tutuyor bırakmıyor, perdeleri açmaya çalışıyor. Bir iki kez kafasının arkasını yere vurdu ağladı. Fazla yalnız bırakamıyorum, yanındayken çok daha güzel oynuyor.
Ben de anca evi idare ediyorum, dışarı çıkamamanın saç baş bakımını yapamamanın hüznünü yükleniyorum, burada hiç arkadaşım yok o da cabası. Uzun yıllar çalışma hayatından sonra bu şekilde boşa düşme(sosyallik olarak) beni hüzünlendiriyor. Çalışmak değil ama arkadaşlık kurup biraz dertleşeceğim çocukla dışarıda sohbet edebileceğim ortamları arzu ediyorum bakalım ne zaman olacak o da. Ailemin yanına da hiç gidemedim beni tutan sadece kış şartları idi. Eşim ameliyat oldu annem geldi, gelmesi ile gitmesi bir oldu. Önümüzdeki ay ailem bir sebepten dolayı yine gelecek bu yüzden benim onlara gitmeme gerek olmayacak. Vs vs. Alışveriş ve oğlumun gelişmeleri dışında beni mutlu eden pek bir şey yok... acaba depresyondamıyım diyorum bazen. Çünkü birden hüzünlenip çok moralim bozuluyor ve saracak yer arıyorum. Şuraya da içimi dökmek istedim, bazen gerçekten çok mutsuz hissediyorum ama sonra geçiyor. Size de böyle şeyler oluyor mu? Hala hormanlar beni melankolik mi yapıyor ya da d vitamini yetersizliği yaşadığımdan mı bu böyle acaba.. Şu havalar bir ısınsa, biraz kendimizi dışarı atabilsek çook iyi olacak.
canim, esinin durumu nasil oldu? Agir kaldirmadan dolasmasi da mi yasak, birlikte ciksaniz? Ne yaparsan yap bazen o dusunceler seni ele geciriyor. Hepimize oluyordur bence... Kisitlanma hissi, sebebi ne olursa olsun zor. Eh bebekle de kisitlanmayan hicbir sey yok. Normal yani. İyi bile idare ediyoruz bence.

Oyle can dostu da zor bulunur, benim de yok. Ailem olarak da zaten sadece baska sehirlerdeki ablalarim var..

Selam kızlar epeydir yazamadım. 10 gündür çok zordu. Oğlum ikinci dişi çukardı ama pzartesi salı hiç uyumadı sabaha kadar. eşimle benim vücut direncimiz düştü önce o grip ıldu şimdi de ben fenayım. Sinüzitim var başım çatlıyor dr a gideceğim halim yok. Oğlum da diş çıkarırken nezle oldu burnu akıyor şelale gibi çek allah çek. Kendini parçalıyor çektirmek istemiyor burnunu. Ayağımda turnak batması azdı. Fenayız yani. Birde bu sabah oğluş 7 de kalktı çok halsizim salona getirdim oyıncaklarıyla oynuyordu ben uzanmıştım uyuyakalmışım😱 benimki gitmiş koridorda çantaları karıştırmış, kalıriferde asılı kıyafetlerini indirmiş yere, ordan odasına gitmiş banyo kovalarını falan dağıtmış oynamış ordan bizim ıdaya gitmiş gardroptaki çamaşırları yere indirmiş en son bizim yatağın diğer tarafına geçmiş komidinleri açmaya çalışırken yakaladım😂😂 bir iki adım atmaya başladı. Koltuktan elimdekini almak için adımlıyor farkında olmadan. Sürünürken böyle yürüyünce ne yapar bilemiyorum😩

Ayni dertten muzdaribim, avrupa yakasinda 1 tane arkadasim yok. Anadolu yakasinda bir suru var nedense sagolsunlar arayip sormuyorlar. Havalar isinsin 10 gun koye gidecegim. Sonrasinda izmir ve antalya var kafamda, biraz kafami dagitacagim. Aile desen abim disinda zaten ailem yok.
Çocuklu olunca eskisi gibi olmuyor arkadaşların bazısı. Beni de çok merak edenler bile aramadı..tebrik etmek için bile netten watsapp tan yazmışlar. İnsanlık da sanal oldu artık. Çocuklu olunca artık çocuklu arkadaşlar daha iyi anlar halden.
canim, esinin durumu nasil oldu? Agir kaldirmadan dolasmasi da mi yasak, birlikte ciksaniz? Ne yaparsan yap bazen o dusunceler seni ele geciriyor. Hepimize oluyordur bence... Kisitlanma hissi, sebebi ne olursa olsun zor. Eh bebekle de kisitlanmayan hicbir sey yok. Normal yani. İyi bile idare ediyoruz bence.

Oyle can dostu da zor bulunur, benim de yok. Ailem olarak da zaten sadece baska sehirlerdeki ablalarim var..
Daha yeni yeni çıkabilir dışarıya, o da kısa yürüyüşler canım. Pek birşey yapamıyor bir ay daha dinlenecek. Zaten çocuğu kucağına alma gibi bir durumu da zor bir kaç ay daha. Etraftan da sağolsunlar herkes köşeye çekildi. İnsanın halden anlayan insanı olmayınca gerçekten zor. 3-5 gün bir yere kadar idare ediyorlar. Hadi ben 10 dk tutayım da sen de bulaşığını yıka yemeğini yap diyecek insan yok. Çok bunaldım, ama geçecek ya o zaman hiç bir önemi kalmayacak...

Bulunmaz canım doğru diyorsun..ama lazım.

Selam kızlar epeydir yazamadım. 10 gündür çok zordu. Oğlum ikinci dişi çukardı ama pzartesi salı hiç uyumadı sabaha kadar. eşimle benim vücut direncimiz düştü önce o grip ıldu şimdi de ben fenayım. Sinüzitim var başım çatlıyor dr a gideceğim halim yok. Oğlum da diş çıkarırken nezle oldu burnu akıyor şelale gibi çek allah çek. Kendini parçalıyor çektirmek istemiyor burnunu. Ayağımda turnak batması azdı. Fenayız yani. Birde bu sabah oğluş 7 de kalktı çok halsizim salona getirdim oyıncaklarıyla oynuyordu ben uzanmıştım uyuyakalmışım😱 benimki gitmiş koridorda çantaları karıştırmış, kalıriferde asılı kıyafetlerini indirmiş yere, ordan odasına gitmiş banyo kovalarını falan dağıtmış oynamış ordan bizim ıdaya gitmiş gardroptaki çamaşırları yere indirmiş en son bizim yatağın diğer tarafına geçmiş komidinleri açmaya çalışırken yakaladım😂😂 bir iki adım atmaya başladı. Koltuktan elimdekini almak için adımlıyor farkında olmadan. Sürünürken böyle yürüyünce ne yapar bilemiyorum😩
Çok geçmiş olsun cnm, senin oğlun bizimkilerden erken yürüyecek gibi maşallahh, kızım da kaloriferde asılı ne varsa indirir :) bu arada tırnak batması bende de oluştu ama neresi batıyor bilemedim, sende ne zamandan beri vardı nasıl iyileşiyor bu durum

Ne kadar veryodn cnm ben 3 buçuk veryrm brAz fazla geldi bana
Ben şırıngayla veriyordum yarım ölçek 2 buçuk canim en az 3 gün vermen lazım şurup şişesini de sıcak yerde tutma güneş görmeyen serin yerde tut

Selam kızlar bebeğiniz 9 aylık olunca kan değerlerine baktırdınız mı? biz bu hafta baktırdık. sağlık ocağı 8. ayında istemişti ama doktorumuz küçük daha 9 aylık olunca getir dedi. Kan değeri 12.4 çıktı. sonuç alana kadar kızımın canı çok yandı. hastanede alınan kan yetersiz gelmiş öğleden sonra sonucu almaya eşim gitmişti doktor öyle demiş. zaten çok ağlamıştı. akşam acilden tekrardan kan verin demiş. acile gittik tekrar kan verdik. elinden alamadılar kanı pıhtılaşıyormuş. kolundan aldılar. heryeri morardı yavrumun.

Atopik bebeği olanlar bakabilir mi:skandal:

Krem olarak ne kullanıyorsunuz??

Biz Core satin pembe kutu ve la roche kullanıyoruz. Kullanan var mı??

Core satin bitmek üzere memleketteyiz şu an. Yine alıp devam etsem mi yoksa la roche yeterli olurmu ki??

Pul pul dökülmeler başladı egzama yerlerinde. Anlaşılan süt alerjisi var 1haftadır diyetteyiz. Deri değiştirir gibi oluyor resmen yara yerleri oğlumun. İyileşme belirtisidir inş. Hiç böyle bişey görmedim ömrümde.

Gecmis olsun canim .Bebek firarda gibi olmus :-)
Senin bebe yuruyunce neler yapcak merakla bekliyorum :))

Herkese gunaydin .
Aksam işlerimi hallederken esimden cocugu uykuya hazırlamasını istedim.Bezini degistirip pijamasini giydirmemis.Yarim saat citcitli badiyle durmus .Oynamışlar filan .Bir geldim oglusun vücudu buz gibi.Hemen giydirdim ama sifayi kapmış.
Gece boyu gaz sancisi cekip agladi .Burnu tikanmis nefes alamiyor ve sabahtan beri kac kere kustu .
:kızgın:

X