• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Çok sağol canım. Benimki yine uyumuyor ağlıyor gerildim ben de. Hani yoğurttan şüphelenmiştim dün yoğurt yemedi yine aynı ama bir çk kadar üzüm pekmezi yedi içinde. Dediğin gibi onu eleyim bir de.
Demin de bebe bisküvisi yaptım içinde üzüm pekmezi var :))
Rica ederim. 3 gun denemedigin seyleri karisim icinde yedirme canim .Neyin huzursuzluk ,alerji yaptığını tespit etmek zor olur.Bir de sen yeni basladin ek gidaya .Cok yuklenirsen yorulur bağırsakları. Hafif seylerden devam et .Yogurt ,balkabagi,kabak,havuc,patates, elma ,armut,muz,avokado filan

Merhaba temmuz anneleri :) Deneyimli anneler sizlere soru sormaya geldim :KK68: benim bebeğim 1 aylık oldu(35 haftalık doğdu) kusma problemimiz başladı bebek reflusu olabilir denildi, bebeğinde reflü olan beni bilgilendirebilir mi acaba, mesela her emmeden sonra mı kusma olur, ya da geceleri daha mı fazla olur, ya da bi kaç gün kusmayıp 1 hafta sonra yeniden bir gece de 3-4 kez kusarsa yine reflü belirtisi midir,
benim bebegim aylarca kustu ama doktorumuz kilo alimi normalse kusmasini onemsemeyin dedi. Reflu vs arastirmadi. Zaten emdikten sonra fazlasini cikariyordu sut seklinde ya da kesik sut gibi cikariyordu, normal diyorlardi.

Tuhaf sekilde puskurterek ogurerek asiri miktarda
"1 saatte 3 defa" kusarsa doktora veya cocuk acile goturmek gerekiyor.

Emerken dik tutun, hemen altini almayin, ayaklari dikince de kusuyorlar.

Ek olarak reflu yatagi bizde bir seye yaramadi.

Ve sadece anne sutu alan bebegin ayda minimum 480 gram almasi yeterli demisti doktorumuz. Benimki de kusmaktan ortalama 600 gr aliyordu ilk aylarda bile.

Son düzenleme:
Mama alma düşüncem yoktu öylesine baktım içinde bir sürü vitamin falan var kararsız kaldım hero baby aldım. :)
Müsait bir zamanında yazarsan canım yaparım.

Ben hata yaptım sanırım ne kadar acemi davranıyorum. Çocuğa ne vereceğimi bilemiyorum. 3 gün kuralıyla tadım yaptırıyordum öğlen bir iki çay kaşığı, onun dışında hiç birşey vermiyordum. Sonra bu sebzeleri karıştırarak vermeye başlarım dedim. Yavaştan öğün olarak veririm dedim. Annem de sürekli çocuk aç kalıyor olabilir, artık şunları şunları ver yaniiii yer falan diyordu. Ben de Yok anne dr verme dedi...
dr. 6. Ay kontrolünde yani 185 gün falan sonra liste verdi listede 6. Ay 7. Ay şunlar verilebilir diye genel şeyler yazıyor. Annem artık et çorba suları pekmez verebiliriz dddi. 7. Aya bakarak. Ben de hayır daha 6. Aydayız bu ay tadım ayı erken dedim. Şimdi burdan okuduklarımdan anlıyorum ki 7. Ay diyor herkes ve baya mama vs veriyorsunuz öğün olarak. Bir ay öncesinden başlanmış tadımlara. Ama Benim doktor 180 günün bir önceki ayında yani 5 ayı dolduğunda sormuştum birşeyler vereyim mi diye anne sütü ver bişeye gerek yok verme demişti. oğluma en güzel şekilde bakmak beslemek isterken ... kendimi beceriksiz hissediyorum
ek gida suan gunde 1 cay bardagini gecmemeli. Annelik bebegin yemegiyle olculmez canim uzulme. Bizimki de hala tadim yapiyor.

benim bebegim aylarca kustu ama doktorumuz kilo alimi normalse kusmasini onemsemeyin dedi. Reflu vs arastirmadi. Zaten emdikten sonra fazlasini cikariyordu sut seklinde ya da kesik sut gibi cikariyordu, normal diyorlardi.

Tuhaf sekilde puskurterek ogurerek asiri miktarda
"1 saatte 3 defa" kusarsa doktora veya cocuk acile goturmek gerekiyor.

Emerken dik tutun, hemen altini almayin, ayaklari dikince de kusuyorlar.

Ek olarak reflu yatagi bizde bir seye yaramadi.

Ve sadece anne sutu alan bebegin ayda minimum 480 gram almasi yeterli demisti doktorumuz. Benimki de kusmaktan ortalama 600 gr aliyordu ilk aylarda bile.
Şunu farkettim aslında bebeğim aşırı gazlı bir bebek, ıkınırken öğürüyor çoğu zaman, salı günü sağlık ocağında aşımız var tartılacak da aynı zamanda bakalım, reflü yatağı bizde de sanırım işe yaramadı sadece işte bebek yanımda yatıyor ya yeri belli oluyor reflü yatağında, kustuktan sonra yeniden emzirecek miyim midesi boşalıyor sonuçta bebeğin diye üzülüyorum :(

Minik minik kusmalari normal tabiki her bebek kusar. Bizimkinin her kusmasi ya benim üstümü ya kendi üstünü degstrcek kadar çok oluyor. İlaç olarak motilium ve zantac reçete etti doktor ama bir faydasını gormedigm için bir hafta sonra bıraktım ikisini de. Kilo alımı iyi geldi bu zamana kadar normal bebek kilosunda. Bir ara refluden dolayı beslnemiyordu yutkunurken daha kusmaya başlıyordu ama uzun sürmedi o.
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için, zaten minik doğdu kızım bi de kustuğu için kilo alamayacak diye korkuyorum:(

Bende tahlil verdim 5 çıktı tsh bozulmuş malesef , kansızlık ve demirde eksikmiş cortlamışım :dondurma:
Ayy hadi inş kısa zamanda düzeliriz kiloları da veririz tek iyi yanı bu oluyor tiroid hapının. Geçmiş olsun canım. Zaten tiroid d vit demir b12 selenyum hepsini mahvediyor.

Bende tahlil verdim 5 çıktı tsh bozulmuş malesef , kansızlık ve demirde eksikmiş cortlamışım :dondurma:
Geçmiş olsun cnm, aylardır koşusturma emzirme uykusuzluj derken vucuttan giden gidiyor benim de baktırmam lazım, hamileliğimin başında tsh 0 çıkmıştı, bir süre ilaç kullanmıştım

Popoya vura vura denıorum bı ara kabul edıordu smdı gene naparsam yapıım bu ara kabul etmıor
Bilemedim canım kimi bebek öyle oluyor onun huyu o demekki
Hangi bebek bezini kullaniyorsunuz, kullandiklarim gece hep çişi dişari taşiriyor :KK12:
premium care ve goon kullanıyorum ikisindende memnunum

Oğlum 7. ayını doldurdu, ben de regl oldum sonunda.

Bende tiroid ilacına başladım 3 gün önce ve regl oldum başlar başlamaz sonunda canım. İyi oldu vücut atmak istiyor
gözünüzaydın kızlar :)

Kızlar ek gıdayı ne kadar veriyorsunuz?? :rolleyes:

Ben az mı veriyorum acaba yaa??
Sabah kahvaltı -1 tane bebe bisküvisi,lor peynir,elma veya patates koyuyorum bazen de.
Yumurta alerjisi olabilir o yüzden henüz vermedim yumurta.
Öğlen tadım veriyorum.

Çorba, mamalar,muhallebi vs vermedim daha. Versem mi acaba sizce? Emmesi azaldı gibi sanki iyice azalırsa diyorum bi de:110: sizde durumlar nasıl Kızlar??

Back