• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar ben rota aşısı yaptırmadim ama fikrim değişti simdi 3bucuk aylığız geç kaldım mi
Sanirim gecti ama yine de danış kuzum
Kızlar bu 4. ay aşılarından sonra kaç gün banyo yaptırmıyoruz ya hemşire 2 gün dedi ama? oğluma uyku rutini oluşturayım diye 9-10 gündür her gün yıkama masaj emme uyku düzeni uyguluyordum, her gün banyoya alışmış sanırım daha yeni uyutabildim zorla, gerçi aşının da etkisi vardır illaki, çok şükür ateş yapmadı ama.
Yıkatabilirmişiz veremde geçerliymiş 3 gün banyo yapmama kuralı
Simdilik biseyi yok gibi.zibin sortla duruyoruz butun gun.insallah biseyi yoktur yavrumun.
38.5 kadar normal
38/38.5 takipli

Bugun efsuna 6 farkli meme aldim. 3 unu emmedi. Diger 3 unu yarin deneyecegim. Wee normal wee damakli ve nuk kaucuk damakliyi emmedi. Shootie ve aventi softuda emmedi. Denemedigim 3 tane chicco silikon ve kaucuk birde degsiik bir marka. Fikri olan varmi gacilar bu cocuk nasil emzik alacak. Eskiden arabada emzikle susuyordu en azindan artik bir sure muzikle idare etsekte 10 15 dk sonra yine kiyamet kopuyor. Alanya yolu bitmez boyle bir sekilde emzige alistirmam lazim. Onerileri alayim :)
Bacım direk verince almıyorlar sen kokuna yatırıp ağzında bira tutacaksın o ara sandı söyle şakla ben elimi çekmedim aralijli olarak denedim öyle oldu arkadsjmin annesi 3 saat çekmemiş 5 Aydan sonra öyle alıştı ittikçe tikmis ağzına
Her saat başı dene bakalım
Bizimki shoti sevmedi hiç hep ogurdu uzun gekdi
Avent soft aldı onu da silikon uçla ayni olduğu icin bence aldı
Onu da dediğim gibi surekli verdim parmakla tuttum ağzında

Ateş düşürücüyü erkenden verme derdi bizim dr.muzda ... bırak vücut savaşsın önce derdi oğlumdayken..
valla ben gitmeden verdim hafif atlattık çok şükür huzursuzluk bile yetti. ablamda bütün çocuklarına önceden vermiş. eşimde o doktor veriyosa sende ver diyip gazladı beni 2 aylık aşıda da verdim o yüzden :))

Ben düşündüm de almadım. Ek gıdaya geçince taze soğan vericem kemirsin. Lifleri boyuna doğru olduğundan koparması zor, bir de emdikçe uyuşukluk yapıyormuş bebenin ağzını rahatlatıyormuş böylece.Bende kavun yalattırmıştım bayıldı tabi tatlı olunca:kk77:

mucka mucka aynı etkiyi pırasa da yapıyormuş aklında bulunsun. Diş ağrısı için çok tavsiye edeb doktor var ben de veririm o evreye gelelim de.
ben dün sarımsak verdim geveledi:KK47:
:KK53:
Şu an 3 ay 18 günlük. Sadece ana sütü yolundan sapmış olmaz mıyım havuç verirsem?
4 ay 7 günlüğüz bizde.
ben o yolda değilim canım. asi ruhluyum. kendi yolumu kendim çizerim. :rapci::KK70:

Son düzenleme:
Bugun efsuna 6 farkli meme aldim. 3 unu emmedi. Diger 3 unu yarin deneyecegim. Wee normal wee damakli ve nuk kaucuk damakliyi emmedi. Shootie ve aventi softuda emmedi. Denemedigim 3 tane chicco silikon ve kaucuk birde degsiik bir marka. Fikri olan varmi gacilar bu cocuk nasil emzik alacak. Eskiden arabada emzikle susuyordu en azindan artik bir sure muzikle idare etsekte 10 15 dk sonra yine kiyamet kopuyor. Alanya yolu bitmez boyle bir sekilde emzige alistirmam lazim. Onerileri alayim :)

bazen bebeklerde oluyor öyle dönemler. biz chicco silikonlu kullanıyoruz sanırım. ebebekte en ucuz hangisiyse onu almıştım. 20 liraydı. sen gene de teklif et. kavun karpuz tattırdıysan onların suyuna değdirip te verebilirsin. yada kendi sütüne batırıp ta verebilirsin

Bu pusette arabada durmama hepsinde var sanırım... benimki de öle... bir bebek otomobil sevmez mi yaaa... önceden ne güzel atıyorum arabayabuyuyordu istediğim yere gidiyordum.. Şimdi trafik işkencede bana... bebek arabasında karnı toksa mutlu ama bundanda oğlum mutsuz... oda sanki anasının karnından arabayla doğdu yürümekte nefret ediyor...

Kızlar bir de dün başıma bişey geldi. Komsumuz cocugu görmeye gelmişti. Ben de bakıcıya vereceğim ya Eylül de. Kadın biliyor bunu. İstersen ben bakayim dedi. Biraz yaşı var diye ben de size zor olmaz mı biraz hareketli hem o zamana ayaklanir falan dedim. Yok niye olsun siz isterseniz bakarim dedi.
Dediğim gibi yaşa takıldım ben ama eşime anlatinca acaip sevindi kadının böyle demesine. İşte guvenilir de hem yakın da. Bişey olsa hemen kapilarini da çalariz bakarsa falan diyor. Kadın iyi bir kadın ama çok uzun zamandır oturmuyoruz burda. 6 aylık hamileyken taşındık. Herkes biliyordu komşulardan ama kimse kapımı çalmazdı öldün mü kaldin mı diye. Ama bu kadın bana yemek falan getirirdi. Neyse sizce ne yapmalıyım? Bu arada benim aklimda biri vardı ama şu an için baktığı bir çocuk var ama büyük biraz. Seneye anaokuluna gider diye tahmin ediyorum. Onun evei de 2 sokak ötede falan ama tabi sormadim henüz seneye bakacak mı bilmiyorum. Aklımda o oldugu için mi istemedim komşuyu bilmiyorum kararsız kaldım.

Canım yaş önemli. Bir arkadaşımda kadın çocuk ağırlaştı ben artık taşıyamıyorum deyip bırakmıştıx bir de çocuk tam ek gıdaya geçtiği dönemdi. Yemekleri denemeye tattırmaya ısrar edip yedirmeye uğraşmamış. Bunları konuş bence.

Benim kız da almıyordu. Avent soft aldım, öğürdü ilk önce. Ama ara ara denemeye devam ettim alıyor şimdi. He çok mu işe yarıyor dersen hiç alakası yok. Bazen uykuya devam etsin diye veriyorum hiç etki etmiyor bizimkine.

Kızlar ben bugün artık zayıflamaya kesin kararlı uyandım. Yemicem tatlı filan. Kilo aldı başını gidiyor yoksa. Topik de açabiliriz zayıflamak isteyen şubat anaları olaraktan. Zaten bebe uyumuyor insanlıktan çıktım duş bile alamıyorum, bide vücut da çökerse iyice kendimden nefret edicem.

Yıkatabilirmişiz veremde geçerliymiş 3 gün banyo yapmama kuralı

Genel kanı o yönde sanırım hemşire niye öyle dedi bilemedim.
Oğlumun ateşi yok dedim ama gece iyiyken sabah 38 e çıktı birden ateşi ani yükselince korkup calpol verdim, şimdi 37.6 larda. Bi ılık duşa sokacağım,
Bi de kızlar sabah farkettim oğlumun iki bacağında toplam 5 tane aynı büyüklükte kırmızı küçük nokta oluşmuş aşının yan etkisi olabilir mi? Sinek ısırığı gibi değil daha küçük. Çok önemli gözükmediğinden doktora sormadım daha, artmaz inşallah

Back
X