- 1 Şubat 2012
- 2.023
- 3.794
- 333
- Konu Sahibi Homely_angel
- #58.241
Canım benim bebeğim hala sık emiyor 7 aylık oldu doymamaktan değil o, anne kokusu istiyor hele ki sizinkiler daha da küçük.. Sık emmek istemesi çok normal.. 1 gün boyunca çişli bezlerini biriktir miktarı 250-300 gram ediyorsa o çocuk doyuyordur.. Normalde hep 6 ayda öneriliyor ek gıda ama sürekli kan görünce dayanamadım 5 aylıkken başladım.. 1 çay kaşığı kadar yiyorlar zaten en başta, ek gıdayla ilk tanışma oluyor yavaş yavaş artıyor miktar 15-20 gün sonra 1 Türk kahvesi fincanı kadar yemeye başladı sonrasında kaka düzeldi zaten.. Bülent şekerel arkadaşıma 4 aylık bebek ek gıdaya başlayınca gaz sorunu oluyor 6 aylık olunca büyümüş olup memeye düşebilir ek gıdayı istemeyebilir en güzeli 5 aylık başlamak demiş.. Tabi sen bebeğini daha iyi bilirsin daha iyi gözlemlersin bebek destekli oturuyorsa başını tam tutabiliyorsa hele de sofraya ilgisi arttıysa elini atıyorsa sağa sola , sen yemek yerken melül melül bakıyorsa o zaman hiç bekleme derim.. Ama bebek desteksiz oturamıyorsa ya da kafasını tam tutamıyorsa ek gıdaya geçişi tavsiye etmem canım.. Sen anne olarak bilirsin hissedersin zaten..Ben de ek gıdadan ümitliyim o zaman. Hem erken de başlamak istiyorum çünkü benimki tek meme emiyor ve sık emmek istiyor. Haliyle doymuyor mu diye düşünüyor insan ister istemez. 4 ay kontrolünde soracağım doktora geçeyim mı diye bakalım ne dicek ne önerecek.