• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 MAYIS Anneleri hadi tanışalım kaynaşalım ❤

Ne alaka canim yaa hadi gece gelirsem artı ücret alırım diyebilirde sezeryana sadece girerim demesi çok saçma sonuçta tek bir kişi ilgilensin diye özele gidiyor insanlar. Bende oğlumda özele gidiyordum doğuma 10 gun kala tatile çıkmış doktor hanım benim haberim bile yoktu. Hastaneye nasıl olur dediğim de başka doktorumuz da var ona gelebilirsiniz oda doğum yaptırıyor dediler. Bende senin gibi dellendim ve söyledim de. Ben doğumu devlette yapmayı düşünüyordum zaten bu olay da devlete gitmemi tetikledi.
Hem para vericem o kadar hemde tanımadığım bir kişi ile muhattap olacağım.
Evet bir de diyorlar ki sekreterler, doğumu doktor yaptirirsa işte belli bi fark ödersiniz tamam öderim diyorum bu defa da doktor ben sezaryen harici yapmam diyor, kafam allak bullak çok üzgünüm çok sinirliyim:(

Bak senin tecrüben varmış ne güzel, takdiri ilahi ikisinde de kötü şeyler yazılmışsa olur. Kaldı ki daha belli bile değil vücudumuz izin verir mi normal doguma vermez mi bakalım. Haklısın cehalet mutluluk sanırım, yaşayalım görelim :emir_bebek:

Evet canim bilinmezlik için şimdiden kaygılanmak gereksiz.
Arkadaşım ilk bebişi normal doğum ile Ikinci bebişini sezeryan ile kucağına aldı. Ona göre sezeryan eziyetti. Bazı insanlar duyuyorum sezeryan sonrası hiç birşeyleri yok bazıları ise hala soğuk havalarda dikişlerim sızlıyor ayaklarımı usutmemem lazım diyor
Normal doğumda bazıları saatlerce sanci çekiyor bazısı ki bu kuzenim içeriye girerken daha doğum başlıyor. Onun durumuda komikti. Sancim var diye gitti nts ye bağladılar daha 5 dk geçmeden doğum başladı herkes bir panik ne bağırma ne çağırma hooop bebiş kucakta.
Rabbim bir avazda doğurmak nasip etsin bize hangisi hayırlısı ise o yolla.

Evet canim bilinmezlik için şimdiden kaygılanmak gereksiz.
Arkadaşım ilk bebişi normal doğum ile Ikinci bebişini sezeryan ile kucağına aldı. Ona göre sezeryan eziyetti. Bazı insanlar duyuyorum sezeryan sonrası hiç birşeyleri yok bazıları ise hala soğuk havalarda dikişlerim sızlıyor ayaklarımı usutmemem lazım diyor
Normal doğumda bazıları saatlerce sanci çekiyor bazısı ki bu kuzenim içeriye girerken daha doğum başlıyor. Onun durumuda komikti. Sancim var diye gitti nts ye bağladılar daha 5 dk geçmeden doğum başladı herkes bir panik ne bağırma ne çağırma hooop bebiş kucakta.
Rabbim bir avazda doğurmak nasip etsin bize hangisi hayırlısı ise o yolla.
Canım sana bisey sorcam ya bi de, bu epizyo olayı varya alttan kesik. Yaptılar mı sana? Nasıl bi durum çok mu zor ? Kafama bir de o takılıyor benim:(

Evet bir de diyorlar ki sekreterler, doğumu doktor yaptirirsa işte belli bi fark ödersiniz tamam öderim diyorum bu defa da doktor ben sezaryen harici yapmam diyor, kafam allak bullak çok üzgünüm çok sinirliyim:KK43:

Çok haklısın canim bence saçmalık. Baştan bilsen başka bir doktorla başlarsın bu serüvene. Ben devam ettiğin doktor haricindeki yanında rahat olacakmiyim bakalim
Ben utangaç değilim o kadar zaten o sancida utanmak pek aklına gelmiyor. Bir de normal doğum istiyorum. Devlet çok zorda kalmadıkça sezeryanla almıyor. O yüzden devlette yapmayı düşünüyordum.

merhabalar kızlar; sonunda ilk bebek alışverişimizi yaptık.
Bi paket bebek bezi; prima yenidoğan göbek bağı oyuntulu bez aldık.
Alt açma örtüsü molfix aldık 2 tane en uygunu oydu, bintane de baby and me aldık. 8,90 tl
Islak havlu unibaby yenidoğan 12 li büyük paket aldık. 84,90
Tırnak makası chicco aldık, bide çıtçıtlı olanlardan aldık bebedor marka. 24 tl ve 8 tl
Oda için nem ve ısı ölçen termometre aldık wewell marka, 24 tl idi, mantıklı geldi.
Ateş ölçer braun ntf 3000 alından temassız ölçer aldık. 219 tl

E-bebekte tekstilde indirim vardı, iki tane alt penye aldım. 34,90 dan 10.40 a düşmüştü ikili alt. Haberiniz olsun.
Tek kullanımlık lohusa çamaşırı aldım, 5 li paket 10 tl idi sanırım.
Arabanın arka camına güneşi engelleyen aparattan aldık.11 tl idi.

kızlar cok güldürdünüz ya demek ki herkes benzer seyleri yasıyomus..Ben de dr randevuma incecik gömlek en hafif spor ayakkabisi ile gidiyorucanim m hava buz gibi olsa da:olamaz:üstelik evde sabah ac tartıliyorum kesinlikle dr tartisi ile fark ediyor. Ben kendi tartımı kriter alcam artık:KK53:
bi de yenidogan setleriyle ilgili bisi sormustum gümburtüye gitti..şu 150-200liralik "organik"lerden almasak olmaz mi ben 60a pamuk guzel bi set aldim eminomunden..ama simdi de vicdan yaptim acaba Mamino falan mi alsa miydim diye..ozellikle 2.dogumu yapacak tecrubeli annelerden cevap bekliyorum please :süslü::-)
Canim fazla kullanimiyorlar ben oğluma almıştım pahalı pahalı yaz olduğundan fazla da giyememişti zaten bere falan hiç takmadı mesela bi atlet bi çorap bi eldiven giydiriyordum mayıs biraz daha soğuk olsa bile cabuk büyüyor ve giyemiyor bi 10lu set yeter diğerlerini 5 li ve patiklli büyük al bence canim

Canım sana bisey sorcam ya bi de, bu epizyo olayı varya alttan kesik. Yaptılar mı sana? Nasıl bi durum çok mu zor ? Kafama bir de o takılıyor benim:KK43:

Evet canim kesik atildi ama hiç hissetmedim. Benim doğumun rahat oldu aslında daha önce de anlatmıştım. Sabah nisanım geldi sancılarım yavaş yavaş artmaya başladı ama ben evde durmayı tercih ettim. Gece 11.30 gibi yatis yaptım Hastaneye nts ye bagladilar. Ben yatamadım sancim coktu kalkmak istedim gezinirken göbeğim kendi kendine ıkınmaya başladı. Hemen ebeyi cagirdim. (nts ye bağlanırken beni kim dogurtucak diye sormuş ebele tanismistim) uzandım sancim gelince ebem dediğim gibi ıkınmam varmı açılmak ne kadar diye baktı. Evet ikinman başlamış bebeğin başını hissediyorum açılman tam olmamış ama mecbur doğuma alıcaz dedi kolumdan açılmamı kolaylaştıracak diye söylediği bir ilaç yaptı. Dogumhaneye geçtik. Kendi kendine karnin ıkınmaya başlıyor zaten yani bebek artık vaktim geldi çıkmak istiyorum diyor. Sende ıkınarak ona yardım ediyorsun. Dediğim gibi tam doğum açılmasına ulaşmamıştım doğum anında 3cu sancida sonra ebe kuvvetin yetmiyor dedi üstten bastıracağız mecbur çünkü bebiş nefes alamıyor dedi. Biz bastırırken sen ıkınma dedi ilk sancida bende ikindim ıkınmamak ne mümkün. O zaman sana biraz kesik atmam lazım canim aciyacak midedi. Kesmiş hissetmedim. Peki dikerken dedim sinek ısırığı gibi acır dedi. Ikincisinde ikindim mi ikinmadim mi hatirlamiyorum zaten bebiş doğdu. Yani dogumhaneye girdikten sonra 5 sanci da doğum yaptım. Ne kesimin nede dikimin acısını hissettim canim.
Bu konuşmaları nasıl yaptın dersen sanci aralarında ebe sana yol gösteriyor. Bizde sanci aralarında konuştuk.

Özel kartepe diş hastanesi var kocaeli de orda yaptircam ins.
Daha 3.5 yaşında ve ilk defa bayiltilcak ameliyatanede islem olcak küçük daha korkuyorum iste
Korkma canim insallah duzelir benim oglumda 8 aylikken anestezi ile uyutularak mr cekilmisti cok zor bi durum seni anlıyorum hayırlısıyla kurtulsun içini ferah tut

Kızlar normal doğumu doktorunuz mu yaptırıyor yoksa ebe mı? Yani size bilgi verdi mı? Acil durumda gelirim ve sadece sezaryense mi ben yaptırırım dedi?
ben normal istiyordum hep doktorumda destekliyordu oğlumda yaparız diyordu çok yürüyordum ama kısmet olmadı suyum erken geldi karaciger enzimim yuksekti yarim epidural anestezi ile sezeryanl alındım 5 6 saat bekledikten sonra doktorunu cagirdim bin tl istedi gelmek için mesai dışı olduğundan geldi sezeryanla aldı bi tonda söylendi evde misafirim vardı bilmem ne falan yarim saatte gitti sonra kanamam başladı ve yine geldi sonra yine girmiş gece 3 de yine geldi sabaha kadar bekledi tam bi fiyaskoydu 6 7 binle çıktık o hastaneden ve ne yazıkki yine aynı doktordayım çünkü diğerleri bu kanama yüzünden masada kalma ihtimali bile verdi bi bu dedi ben yine yaparım kurtarırım seni diye doktor milleti iste napicaksin

ben normal istiyordum hep doktorumda destekliyordu oğlumda yaparız diyordu çok yürüyordum ama kısmet olmadı suyum erken geldi karaciger enzimim yuksekti yarim epidural anestezi ile sezeryanl alındım 5 6 saat bekledikten sonra doktorunu cagirdim bin tl istedi gelmek için mesai dışı olduğundan geldi sezeryanla aldı bi tonda söylendi evde misafirim vardı bilmem ne falan yarim saatte gitti sonra kanamam başladı ve yine geldi sonra yine girmiş gece 3 de yine geldi sabaha kadar bekledi tam bi fiyaskoydu 6 7 binle çıktık o hastaneden ve ne yazıkki yine aynı doktordayım çünkü diğerleri bu kanama yüzünden masada kalma ihtimali bile verdi bi bu dedi ben yine yaparım kurtarırım seni diye doktor milleti iste napicaksin
Ayyy canım ne kadar fena olmuş:( Allah tekrar yaşatmasın ya off ne kadar zor işimiz, hem nazini çek hem para öde hem canınla uğraş ya

Evet canim kesik atildi ama hiç hissetmedim. Benim doğumun rahat oldu aslında daha önce de anlatmıştım. Sabah nisanım geldi sancılarım yavaş yavaş artmaya başladı ama ben evde durmayı tercih ettim. Gece 11.30 gibi yatis yaptım Hastaneye nts ye bagladilar. Ben yatamadım sancim coktu kalkmak istedim gezinirken göbeğim kendi kendine ıkınmaya başladı. Hemen ebeyi cagirdim. (nts ye bağlanırken beni kim dogurtucak diye sormuş ebele tanismistim) uzandım sancim gelince ebem dediğim gibi ıkınmam varmı açılmak ne kadar diye baktı. Evet ikinman başlamış bebeğin başını hissediyorum açılman tam olmamış ama mecbur doğuma alıcaz dedi kolumdan açılmamı kolaylaştıracak diye söylediği bir ilaç yaptı. Dogumhaneye geçtik. Kendi kendine karnin ıkınmaya başlıyor zaten yani bebek artık vaktim geldi çıkmak istiyorum diyor. Sende ıkınarak ona yardım ediyorsun. Dediğim gibi tam doğum açılmasına ulaşmamıştım doğum anında 3cu sancida sonra ebe kuvvetin yetmiyor dedi üstten bastıracağız mecbur çünkü bebiş nefes alamıyor dedi. Biz bastırırken sen ıkınma dedi ilk sancida bende ikindim ıkınmamak ne mümkün. O zaman sana biraz kesik atmam lazım canim aciyacak midedi. Kesmiş hissetmedim. Peki dikerken dedim sinek ısırığı gibi acır dedi. Ikincisinde ikindim mi ikinmadim mi hatirlamiyorum zaten bebiş doğdu. Yani dogumhaneye girdikten sonra 5 sanci da doğum yaptım. Ne kesimin nede dikimin acısını hissettim canim.
Bu konuşmaları nasıl yaptın dersen sanci aralarında ebe sana yol gösteriyor. Bizde sanci aralarında konuştuk.
Canım çok teşekkür ederim ya gerçekten bu kestikten çok korkuyorum iyileşme süreci nasıl oldu? Oturmanda bi sorun oldu mu?

Ayyy canım ne kadar fena olmuş:KK43: Allah tekrar yaşatmasın ya off ne kadar zor işimiz, hem nazini çek hem para öde hem canınla uğraş ya
Aynen öyle inşallah tekrarlanmaz kan seviyesini en yüksekte tutmaya çalışıyoruz iste iğnelerle serumla kan takviyesidir bakalım az kaldı zaman daraldıkça daha da stres basıyor

ayy kizlar kesik falan tüylerim urperdi:KK17: benim normal doguma hic cesaretim yok..yapacak arkadaslara basarılar ve kolayliklar diliyorum ve de tebrikler:super:

Canım çok teşekkür ederim ya gerçekten bu kestikten çok korkuyorum iyileşme süreci nasıl oldu? Oturmanda bi sorun oldu mu?

Canim ben oturup kalkmakta sorun yaşadım ama benim hematom dan dolayı ameliyat dikişlerimden yaşadım.
Çok yakın bir tanıdığım hiç sorun yaşamadı. Hatta 40 gun beklenir ilişki için onun kanaması erken bitti dikişi zaten hemen iyileşti ve 40 gun beklemeden işi pişirmek için eşine yanaştı ama eşi yanaşmadı :KK70:
Bazı insanlarda libido artışı olur onunda öyleydi doğuma kadar non-stop devam
Başka bir arkadaşım temizliğini düzgün yapamadığı için iltahap oldu ama onunda iltihap uzun sürmedi yinede rahatım dedi.
Iyilesmede iyi bakim ve yaş unsuru çok önemli bence.
Normal doğum sonrası doktor söylemese bile evde batikonlu su ile her lavabo ihtiyacı sonrası yaraya tampon yapmak önemli. Benim dikisim çok olmasına rağmen her wc sonrası ped degistirdim ve batikonlu su tamponu yaptım öyle dayanılmayacak bir acı çekmedim.
Sadece oturup kalkarken zorlandım ani hareket edemedim o yüzden eşim gece bebisi yatağından alıp getirirdi emzirdim götürdü.

ayy kizlar kesik falan tüylerim urperdi:KK17: benim normal doguma hic cesaretim yok..yapacak arkadaslara basarılar ve kolayliklar diliyorum ve de tebrikler:super:

Canim bu korkuyu sen kendin yaratıyorsun. Hiç korkma herşey olacağına varır. Belki catin çok geniş hiçbir kesik atılmadan doğum yapacaksın. Boşuna germe kendini. Hem ameliyatta kolay değil. Kısmetinde ne varsa o olur. Bir tanıdığında doğum korkusu vardı 2 çocuk dogurdu ama korkusunu atamadı. Son çocuğunu özelde sezeryanla dünyaya getirdi. Ama çok çekti.
Kilolaydı dikisleri iltahap kaptı. Dikiş yerleri iyileşmesi o karnı mosmor gezdi bir süre.
Dediğim gibi ikisininde iyi ve kötü tarafları var bebiş nasıl gelmek isterse öyle gelir en simdiden 3 ay sonrasini dusunme canim zamani gelince bakilir ona. hayırlısıyla kucağınıza alalım hem anne hem bebiş sağlıklı bir şekilde hastaneden çıkıp evimizde olalım yeter.

Canim ben oturup kalkmakta sorun yaşadım ama benim hematom dan dolayı ameliyat dikişlerimden yaşadım.
Çok yakın bir tanıdığım hiç sorun yaşamadı. Hatta 40 gun beklenir ilişki için onun kanaması erken bitti dikişi zaten hemen iyileşti ve 40 gun beklemeden işi pişirmek için eşine yanaştı ama eşi yanaşmadı :KK70:
Bazı insanlarda libido artışı olur onunda öyleydi doğuma kadar non-stop devam
Başka bir arkadaşım temizliğini düzgün yapamadığı için iltahap oldu ama onunda iltihap uzun sürmedi yinede rahatım dedi.
Iyilesmede iyi bakim ve yaş unsuru çok önemli bence.
Normal doğum sonrası doktor söylemese bile evde batikonlu su ile her lavabo ihtiyacı sonrası yaraya tampon yapmak önemli. Benim dikisim çok olmasına rağmen her wc sonrası ped degistirdim ve batikonlu su tamponu yaptım öyle dayanılmayacak bir acı çekmedim.
Sadece oturup kalkarken zorlandım ani hareket edemedim o yüzden eşim gece bebisi yatağından alıp getirirdi emzirdim götürdü.
Canım benim çok teşekkür ederim ya çok endiseleniyordum gerçekten, çok yardımcı oldun kimseye de soramiyorum çevremde kimse yok yalnızım burda çok çok sağol :KK200:

Kızlar cevremde o kadar cok doğum duydum ki normal isteyip sezeryan olmak zorunda kalanlar sezeryana niyetlenip doktoru normale teşvik edenler ikisinde de risk ve beklenmedik şeyler olabiliyor iyi ya da kötü.arkadas normal yapcakti suyu bitti bebek kakasını yedi derken sezeryan oldu görümcesi onu kınadı yok niye öyle olmuş falan derken görümcesi de sezeryan olmak zorunda kaldi.bence hiç kafaniza takmayin herkesin bünyesi cook farklı onda öyle olur sende iyisi olur onunki güzel geçer seninki zor geçer belki sana normal doğum hayırlıdir belki de sezeryan
YANI HAYIRLI DOĞUM NEYSE HAKKIMIZDA O OLSUN HAYIRLISI ILE KUCAGIMIZA ALALIM EVLATLARIMIZI DİYE DUA EDELIM

Canım benim çok teşekkür ederim ya çok endiseleniyordum gerçekten, çok yardımcı oldun kimseye de soramiyorum çevremde kimse yok yalnızım burda çok çok sağol :KK200:

Canim istediğini sorabilirsin. Herzaman cevaplamaya çalışırım kendini yalniz hissetme

HAYIRLI DOĞUM NEYSE HAKKIMIZDA O OLSUN HAYIRLISI ILE KUCAGIMIZA ALALIM EVLATLARIMIZI DİYE DUA EDELIM

Aynen canim hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.
Ben iğneden korkan kan aldırırken ağlayan biriyim ve oğlumu normal doğum ile kucagima aldım inşallah kizimida normal doğum ile kucagima alirim

Back