2018 Kasım Bebeklerinin Cicileri :)

Yani dogar dogmaz bal gibide koydum ve yine koycam. Hastaneden eve gelirken arabada guvenlik icin gerekli. Yani bizdeki emniyet kemeri gibi dusun. Ama yinede hiic cikmam dersen bi iki kezden bisy olmaz herlde:)
Aynen bende kara kista yasyrm. Soguklar geldi bile. Ama ilk aylar hastane kontrlleri cok oluyor. Benm ise ilk aldgm seyler arasinda. Arabada kucak cook tehlikeli ve guvenli degil.
Dedgm gibi emniyet kemeri gibi dusun.
İçine doğru gömük ya rahatsız olur sıkışır gibi geliyo düşünce bana ama sağlıklı olansa o o şekilde çıkarırım canım :)
Oto koltuğunu her türlü alıcam canım ama bebek arabasını kışın almayı düşünmüyorum çünkü arabaya koyup biyere götüremicem. Götürürsemde bu anakucağı oto koltuğu şeklindekine koyar giderim diye düşünüyorum zaten kv ve babamın evi çok yakınz. Ama bu oto koltuğunu almam lazım vaktiyle düşününce dediğin gibi kucakta taşımakta sıkıntı bi yandan sanki kucağımda çok mu düzgün durabilecek

İçine doğru gömük ya rahatsız olur sıkışır gibi geliyo düşünce bana ama sağlıklı olansa o o şekilde çıkarırım canım :)
Oto koltuğunu her türlü alıcam canım ama bebek arabasını kışın almayı düşünmüyorum çünkü arabaya koyup biyere götüremicem. Götürürsemde bu anakucağı oto koltuğu şeklindekine koyar giderim diye düşünüyorum zaten kv ve babamın evi çok yakınz. Ama bu oto koltuğunu almam lazım vaktiyle düşününce dediğin gibi kucakta taşımakta sıkıntı bi yandan sanki kucağımda çok mu düzgün durabilecek
Aynen kucuckler ya buklum buklum oluyolar:)) hele ben ilknde kafa destekleycide almamiştm başta. Yamuk yumuk olmuştu. Şmdi tecrübelendm:)
Tamamen güvenlk yoksa konfor sıfır. Haklısın valla. Biz Türk anneleri kıyamayız bide yavrulara. Annem kocaman yorgan gibi bişey getrmşti bununla kullan yazık çocuğa diye:))) ama işte kısa bile olsa arabada lazım. Bebek arabası bnde bahara doğru alcam karda kışta onunla hiç işim yok zaten

Gerçek bu küvetlerin çok pahalı. Bulunduğunuz yerden küveti alın tahtakalelerdende kova ve maşrapa alın. Bunların kalitesi önemli değil ya.

kızlar hastane çantasına kaç tane iç zıbın koymak gerekir?(yandan bağlanan zıbınlardan almadım hep çıt çıtlı zıbın aldım)
hastane çıkışının ayaklı alt içine çorap vermek gerekir mi?
birde hemşireye verilecek kıyafetler içine ağız mendili konulmalı mı?
sezeryan doğum için nasıl iç çamaşırı tercih edilmedi?depend emici külot aldım ama hasta bezide ayrıca almalı mıyım?
emzirme atletini kaplı olsun istiyorum ince gögüs ucunu ortaya çıkaran birşey istemiyorum ama bulamadım nerden bulabilirim tavsiyelerinize ihtiyacım var önerebiliceğiniz marka ?
Ben 3 tane icli dişli tam takim koydum hastane cantasina. Corap ve eldiven de koydum ilk doğduklarında elleri ve ayaklari daha fazla üşüyormuş. Agiz mendili hemsireye verileceklere koymadim hatta hastane cantasi icin de gerekli gelmedi bana ama yine de 3 tane koydum. Ic camasiri lastik kismi tam dikis yerinin ustune gelecek sekilde olmasa iyi olur diye düşünüyorum oraya baski yapmamış olur zaten gazli bezle kapatiyorlar direk temas etmiyo dikisli kisma. Emzirme sutyenini burdaki kızların bazıları h&m den aldılar. Bende ayrica civilde gordum gecen gun sungerli destekli sutyen 28 yada 38 liraydi fiyati ama nasıldır bi fikrim yok ben daha almadım.

isofix ne peki canım. ben gram anlamıyorum ya mesela ana kucağı ile otokoltuğu arasındaki farkı bile çözemedim

Cnm isofix bir nevi güvenlik sistemi. Puseti kemersiz bağlıyorsun. Arabada koltuk ile puseti bağlayan mekanizma diyeyim. Ben de anlamıyordum cnm araştıra araştıra öğrendim. Pek farkı yok aslında. Puset araba koltuğunun bebek arabasında kullanıla hali gibi bir şey :)

Ben begendim.henüz kullanmak nasip olmadi 1 ay sonra insallah hayırlısıyla.ama guzel.icinde filesi sungeri kovasi masrapasi herseyi mevcut.bence gayet kullanisli

Sağlıkla sıhatle kullanmayı nasip etsin Allah. İnternetten aldığın için kalitesi beklediğin gibi mi geldi demek istemiştim. Benim de aklımda bulunsun teşekkür ederşm.

https://www.morhipo.com/kampanya/liste/75386/bebeginiz-icin-her-sey?ft=1057:33377,33289

Burda kuvet 34tl fln masrapa 7tl yaziyo bi bak istersen canim. Uygun geldi fiyatlar

Böyle parça parça da aynı fiyatlara gelmiyor nu cnm.

Cnm isofix bir nevi güvenlik sistemi. Puseti kemersiz bağlıyorsun. Arabada koltuk ile puseti bağlayan mekanizma diyeyim. Ben de anlamıyordum cnm araştıra araştıra öğrendim. Pek farkı yok aslında. Puset araba koltuğunun bebek arabasında kullanıla hali gibi bir şey :)

Sağlıkla sıhatle kullanmayı nasip etsin Allah. İnternetten aldığın için kalitesi beklediğin gibi mi geldi demek istemiştim. Benim de aklımda bulunsun teşekkür ederşm.

Böyle parça parça da aynı fiyatlara gelmiyor nu cnm.
Amin sagol canim.elime geldi ben kalitesini begendim.bence almisken boyle takım al derim ben.sonucta surekli kullanabilecegin birsey.yinede tercih senin tabi.

kızlar hastane çantasına kaç tane iç zıbın koymak gerekir?(yandan bağlanan zıbınlardan almadım hep çıt çıtlı zıbın aldım)
hastane çıkışının ayaklı alt içine çorap vermek gerekir mi?
birde hemşireye verilecek kıyafetler içine ağız mendili konulmalı mı?
sezeryan doğum için nasıl iç çamaşırı tercih edilmedi?depend emici külot aldım ama hasta bezide ayrıca almalı mıyım?
emzirme atletini kaplı olsun istiyorum ince gögüs ucunu ortaya çıkaran birşey istemiyorum ama bulamadım nerden bulabilirim tavsiyelerinize ihtiyacım var önerebiliceğiniz marka ?
e bebektenalmistim bitane bide nbb ninkini almistim nbb ilk yikamada bozuldu e bebeginki tas gibi kac kere yikadim giydim hicbisey olmadi bi bak istersen

Ben 3 tane icli dişli tam takim koydum hastane cantasina. Corap ve eldiven de koydum ilk doğduklarında elleri ve ayaklari daha fazla üşüyormuş. Agiz mendili hemsireye verileceklere koymadim hatta hastane cantasi icin de gerekli gelmedi bana ama yine de 3 tane koydum. Ic camasiri lastik kismi tam dikis yerinin ustune gelecek sekilde olmasa iyi olur diye düşünüyorum oraya baski yapmamış olur zaten gazli bezle kapatiyorlar direk temas etmiyo dikisli kisma. Emzirme sutyenini burdaki kızların bazıları h&m den aldılar. Bende ayrica civilde gordum gecen gun sungerli destekli sutyen 28 yada 38 liraydi fiyati ama nasıldır bi fikrim yok ben daha almadım.
Cnm sen takıma çıtçıtlı zıbın mı koydun ? Yoksa bağlanan iç zıbın lardan mı koydun

Aynen kucuckler ya buklum buklum oluyolar:)) hele ben ilknde kafa destekleycide almamiştm başta. Yamuk yumuk olmuştu. Şmdi tecrübelendm:)
Tamamen güvenlk yoksa konfor sıfır. Haklısın valla. Biz Türk anneleri kıyamayız bide yavrulara. Annem kocaman yorgan gibi bişey getrmşti bununla kullan yazık çocuğa diye:))) ama işte kısa bile olsa arabada lazım. Bebek arabası bnde bahara doğru alcam karda kışta onunla hiç işim yok zaten
Ben bu sevi bebe nin puset için olan sırt destek minderine baltım çok ince grldi bana. Boşuna ona para vermeyim dedim. Onun yerine ne koyabiliriz pusete? Bir de yastığa gerek var mı ki pusette

Ben de çıtçıtlı aldım 4 tane koyacağım
Patikli altın içine kısa çorap giydircem
Dependin yanında orkid gece pedi gibi bişey koyarım 2--3 tane
Hemşireye Ağız mendili koymayı düşünmüyorum
H&M de kaplı emzirme atleti var
bu dependin içine orkid konularak mı kulanmalıyım acaba tek başına yeterli mi?

Ben bu sevi bebe nin puset için olan sırt destek minderine baltım çok ince grldi bana. Boşuna ona para vermeyim dedim. Onun yerine ne koyabiliriz pusete? Bir de yastığa gerek var mı ki pusette
Araba içinde kullanırken maalesf o destekleyici yeterli:) kemerlerini bağladıktan sonra nasıl istersen yani. Ben yurtdşndym başka bişey koyamıyrm ama hemşireye sormuştm hayr demişti. Hani trafk kuralları gereği. Ama Trde içine sineni kullanın isterseniz. Kemeri taktıktan sonra çok da önemli değl. Sadece dengeli olduğuna emin olun derim ben

Bizim park yatakta geldi. Çok güzel beğendik sağlamda tavsiye ederim. Beneto marka biz 350 ye aldık. Genelde 350 400 arası fiyatı. Depend kullan at külotu da burada sağolsun bir arkadaş bedenlerini verip fikir sahibi yapmıştı beni bende büyük boy olandan aldım tam oldu orta boy sıkarmış yani. 67 kiloyum şu an.

Kizlar depend dışında kullan at çamaşır yada ped falan da goturcekmiyiz hastaneye yeterli olurmu kaç paket alalım birde pisik kremi bebe yagi falan hangi marka onerirsiniz

Kızlar merhaba,

Bebek tekstili, yani çarşaf nevresim vs konusunda önerebileceğiniz bir marka var mı ?
Merhaba canım. Ben nevresim takımını lcw den aldım. 30 tl idi. Uygun ve güzel. Yıkadım ütüledim kaliteli. Diğer yerlerde 70 den aşağıya bulamamıştım. Iki tane aldım hemde renkleride çok güzel. Tavsiye ederim.

Kizlar depend dışında kullan at çamaşır yada ped falan da goturcekmiyiz hastaneye yeterli olurmu kaç paket alalım birde pisik kremi bebe yagi falan hangi marka onerirsiniz
Ben hastane cantasina 4 tane depend 5-6 tane de gece icin olanlardan ped koydum yeterli olur diye düşünüyorum zaten normal dogum olursa ve bi aksilik cikmazsa en fazla 1 gece kalırız hastanede daha uzun kalırsak ta illa ki eve gidip gelen olur ona getirtirim bosa cantaya kalabalik etmeyim diye düşündüm. Ben devlette yapicam dogumu ama özel hastanelerin cogu bu hasta bezlerini falan kendileri veriyor diye biliyorum oyüzden cok fazla almaya gerek oldugunu düşünmüyorum. Onun disinda dependden pede gectiginde camasirima kan falan bulasir diye dusunuyorsan kullan at camasir alabilirsin ama ben gereksiz buldum almadım.
Pisik kremi konusunda tecrübem yok ama krem yerine dogal bişey kullanmak istersen gebe egitiminde zeytin sütü önerdiler zeytinin ilk hasadindan elde edilen birşeymiş sute benziyormuş internette falan satılıyor cok ucuzsa almayin dogal degildir dediler. bebe yagi icin de onları kullanmayin onlar petrol ürünü dediler. Onun yerine zeytinyağı önerdiler. Onun da asidik yapisi varmış 1 cay bardagi civarı zeytinyağını once ısıtıp sogutarak bi siseye koyup onu kullanabilirsiniz bu sekilde asidik özeliği de gidiyor dedi ebe. Bittikce yeniden aynı islemi yapıp kullanabilirsiniz hepsini birden ısıtmayın dedi. Buarada gaz sancısı icin de acı elma yağı tavsiye ettiler onunla gobegine saat yönünde masaj yapinca bebek gazini çıkarıp rahatlatıyormuş. Ama onu da ilk defa kullanırken cok az miktarda elinin bilegine sürüp 1 saat falan bekleyin eger kizariklik falan olursa bebeğin alerjisi olabilir kullanmayın dediler. Onhn yerine de zeytinyağı kullanabilirsiniz dediler

X