• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ya ben de Allah korusun aldırmayı aklımın ucundan geçirmem ama bilmek isterim herşeyi, doktor yaptıracak mısın diye sordu, gerekli görüyor musunuz dedim evet dedi, gerekli gördüğü herşeyi yaptırmayı düşünüyorum şeker yüklemesi hariç onda zaten ölçüm cihazım var kendim takip edebilirim. Bir öncekinde onu da yaptırmıştım şimdi istemiyorum.

Aaa.. Seninde cinsiyet belli olmadı değil mi? Söyler o zaman birşey kalmadı Cumartesiye:emir_bebek: Bu gebelik ilkinden farklı mı? Aynı mı hissediyorsun?

Farklı ya oğlumda hiç midem bulanmamisti bunda herşey iğrenç geliyor sağı solu koklayip herşeyi makineye atiyorum :D bir de ilkinde hic sinirli değildim bunda çok sinirliyim. Oğlumda habire tatlı istiyordum bunda habire çorba çekiyor canım :P bakalım c.tesi yorum yapacak mı yoksa bir dahaki kontrole mi bırakacak...

Farklı ya oğlumda hiç midem bulanmamisti bunda herşey iğrenç geliyor sağı solu koklayip herşeyi makineye atiyorum :KK70: bir de ilkinde hic sinirli değildim bunda çok sinirliyim. Oğlumda habire tatlı istiyordum bunda habire çorba çekiyor canım :p bakalım c.tesi yorum yapacak mı yoksa bir dahaki kontrole mi bırakacak...
Hayırlısı olsun inşallah, En azından karşılaştırıp, tahmin yürütme imkanın var :))

Ya ben de Allah korusun aldırmayı aklımın ucundan geçirmem ama bilmek isterim herşeyi, doktor yaptıracak mısın diye sordu, gerekli görüyor musunuz dedim evet dedi, gerekli gördüğü herşeyi yaptırmayı düşünüyorum şeker yüklemesi hariç onda zaten ölçüm cihazım var kendim takip edebilirim. Bir öncekinde onu da yaptırmıştım şimdi istemiyorum
Bana da öyle dedi ama istemedim ya bilmiyorum. 20. Hafta önlenebilir sıkıntıları ya da doğum anı oluşabilecek sıkıntıları görmek açısından önemliymiş orda öğrenirim hepsini muhtemelen. Şeker yüklemesi ben de asla düşünmüyorum. O şeker ölçülerek belli oluyorsa iyiymiş ya.

Hayırlısı olsun inşallah, En azından karşılaştırıp, tahmin yürütme imkanın var :))

Aynen hayırlı evlat olsun gerisi önemli değil. Başta kız istiyordum ama simdi erkek olursa adı bile hazir :) daha kız ismine karar veremedik :P

Tabi erkekler erkenden gösterince önden gidiyorduk. Gerçi daha muayeneye gitmeyenler var, sorun olmayıp ayda 1 kontrolü olanlar var, bana yine de erkek ağırlıklı olur gibi geliyor.
Evet mesela ben inşallah cumartesi gidicem söyler çok merak ediyorum

Bizim düşük riskinden dolayı en geç iki haftada bir çağırıyor doktor canım. Geçen Cuma acile gittik kalbi dinledik bebişin ama çok kanamam olmuştu, o günden beri olmadı çok şükür. Doktora da haber vermek aklıma gelmedi sonradan. Belki söylesem bu hafta da çağırırdı. Bir sorun olmasa da ayda bir gitsem diye dua ediyorum...
Rabbim tamamına sağ sağlim erdirsin inşallah

Kızlar bende şeker yüklemesi istemiyorum ama doktor buna karşı zaten obezite var şekerin sınırda dedi yükselirse gebelikte zararlı dedi ben tavsiye ediyorum seningibilere dedi kafam karıştı

Bana da öyle dedi ama istemedim ya bilmiyorum. 20. Hafta önlenebilir sıkıntıları ya da doğum anı oluşabilecek sıkıntıları görmek açısından önemliymiş orda öğrenirim hepsini muhtemelen. Şeker yüklemesi ben de asla düşünmüyorum. O şeker ölçülerek belli oluyorsa iyiymiş ya.
Niye belli olmasın ki; Açlık, Tokluk 1.2.3. saatlere bakıyoruz işte aynı şey. Yani bilmiyorum şu an böyle düşünüyorum doktorla beraber hareket ederim yine.
Evet mesela ben inşallah cumartesi gidicem söyler çok merak ediyorum

Rabbim tamamına sağ sağlim erdirsin inşallah
Cumartesi bayağı kontrol var, haberler üst üste gelecek :)) Hepiniz Hayırlı haberlerle gelin inşallah

Aynen hayırlı evlat olsun gerisi önemli değil. Başta kız istiyordum ama simdi erkek olursa adı bile hazir :) daha kız ismine karar veremedik :p
Biz o evrelere geçemiyoruz, benim de istediğim isimler yok eşimin de , çocuk isimsiz kalacak :))

Kızlar bende şeker yüklemesi istemiyorum ama doktor buna karşı zaten obezite var şekerin sınırda dedi yükselirse gebelikte zararlı dedi ben tavsiye ediyorum seningibilere dedi kafam karıştı
Canan Karatay benim rüyama bile girdi. Ben o kadının samimiyetine inanıyorum ya. Ama tabi onun tavsiye ettiği şekilde beslenirsek şekerimiz de yükselmez.

Niye belli olmasın ki; Açlık, Tokluk 1.2.3. saatlere bakıyoruz işte aynı şey. Yani bilmiyorum şu an böyle düşünüyorum doktorla beraber hareket ederim yine.

Cumartesi bayağı kontrol var, haberler üst üste gelecek :)) Hepiniz Hayırlı haberlerle gelin inşallah

Biz o evrelere geçemiyoruz, benim de istediğim isimler yok eşimin de , çocuk isimsiz kalacak :))

Tekme atmaya başlayınca bebeğe sectirirsin ismini artık :D isimler sözlüğü okurken hangi isimde tekme atarsa o isim olur :P

Canım ben yaptırmak istemiyorum diyorum ama benim tokluk şekerim düşük, kilom normal. Ve şeker ölçüm cihazım var düzenli olarak takip etmeyi düşünüyorum. Önemsemezlik yapmıyorum, bakılmasın kontrol edilmesin demiyorum, sadece yükleme yapılmadan kanla takip edeyim diyorum.
Daha önce yaptırmayanlar için söyleyeyim Şeker yüklemesi dediğimiz şey, aç karına meyve suyu gibi birşey içiyorsun sonra kan veriyorsun.

Kızlar ya ne zaman tuzlu yesem ya geri çıkıyor ya da beni mahvediyor. Canım sadece tatlı çekiyor. Pasta, kurabiye filan gözümün önünde dönüyor çeşit çeşit tatlılar. Böyle gidersem herhalde 150kilo olacağım :deli:
Erkek bebek mi geliyor ne, önden sinyallerini veriyor sanki :halay:
Canın ne çekiyorsa ye canım. Gidiyor o kilolar sonra. Allah gönlünüzde ne varsa sağlık sıhhatle versin.

Sabah uyanıyorum 10 dk sonra kendime gelir gelmez midem bulanmaya başlıyor, hemen birşeyler yemem gerekiyor, mümkün değil tutamam, birkaç gündür böbrek ağrım vardı, son muayenede kum döküyor gibisin, böbreklerinde kumlaşma var dedi bol su içmem gerekiyormuş, ordan da tutamam Allah nasip eder inşallah kazaları.
Çok geçmiş olsun. Sabah ben de koşa koşa mutfağa giderim ilk.

Kızlar kontrolden geldim. 12+5 ikiz gebelik olduğu için sadece ultrason yapılacaktı ama minnoşlarimdan biri kötü bir sürpriz yaptı 12+0 da kalbi durmuş. Kendimi çok kötü hissettim sanki onu koruyamadıım. Ama kalbi duran bebek rahimin alt tarafında olduğu için diğer bebek için riskli bir durummuş. Dua etmekten başka carem yok Allah minigimi bana bagislasin. Daha önce yaşayan var mı korkuyorum
Vadesi o kadarmış bizim elimizde birşey yok. Allah kalanı sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.

Heheheh valla bence en zevkli kısım isim seçme kısmı 10 tane oğlum olsa hepsinin ismi hazır :KK70: malesef ben de kız ismi bulamıyorum :KK43:
Offff benim de tam tersi, kız ismi hazır. İki oğlanın isminde karar veremiyordum. İyi ya da olmaz diyordum. Sonra da adama şişindim, sen koyuyorsun diye. 3. Bari farklı olsa.

Canın ne çekiyorsa ye canım. Gidiyor o kilolar sonra. Allah gönlünüzde ne varsa sağlık sıhhatle versin.

Çok geçmiş olsun. Sabah ben de koşa koşa mutfağa giderim ilk.

Vadesi o kadarmış bizim elimizde birşey yok. Allah kalanı sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.
Teşekkür ederim Allah razı olsun, Günün en zor kısmı sabah herhalde.

İlk tavsiye ve tecrübeye dayanarak uyarı benden. Bilmem siz de farkettiniz mi herkes için geçerli ama ELİF isimli kadınlar çok kederli olurlarmış. İsmin yapısı harfleri anlamı nedeniyle oluyormuş..Bunu yıllar önce izlemiştim. Benim halam ve kuzenim de çok büyük sıkıntılar yaşayan insanlar isimleri Elif. Tavsiye olarak da Musab ve Enes isimli erkekler çocukken yaramaz büyüyünce edepli sakin kişiler genelde. Ufak bir tecrübe Aksini iddia eden olursa kabulümdür :lülülü:

Sebep konusunda bi sey demedi canim. Aksamlari 200 mg progestan iciyordum, 5 gunde bir proluton depot igne oluyordum. Igne 4 gunde bir olarak degisti. Ilaveten gunde bir ptogestan igne oluyorum
Aynı tedaviyi görüyormuşuz.ilk gebeliğim ikizlerde de aynı ilaçları alıyordum.sağlıkla hayırla al canım kucağına inş.

Back
X