Canım Allah yardımcın olsun gerçekten çok zormuş sen maşallah iyi dayanmışsın. İnşallah çar çabuk toparlanırsın geçer gider.Ben öleyim cnm işte.5.Haftadan beri mide bulantısı kusma.şuan 11. Hafta bitti.hep yatıyom kalkamıyorum.tek kalamıyorum.arada baygınlık geliyo.anladımki annelik zormuş şimdiden
Anladım canım hayırlısı bakalım :)Yok doktorum bakmadı. Sorduk ne cinsiyeti söyleyecek misiniz diye ya kız ya erkek dedi :) konuyu kapattı acil bi kontroldü çünkü. Asıl kontrolüm 2 hafta sonra.
Aynen aslında ilerleyen haftalarda başlanıyor ama kan değerin düşük çıkarsa veriyor doktor. Kansızlık halsizlik yapıyor yoksa. Birde vucüd hamilelikte daha çok kana ihtiyaç duyduğu için anneyi etkiliyor gerçekten kansızlık. Ben hap kullanmakta sıkıntı çektiğim için kan şurubu kullanıyorum.Ya kızlar demir hapından bahsetmişsiniz Demir hapı ileriki haftalarda başlanmiyo mu ki? 20. Haftadan sonra biliyorum ama
Rüyamda görmüştüm kız olarak :) kız hissediyorum bazen yanlışlıkla kızım diye seviyorum :)Anladım canım hayırlısı bakalım :)
Sen ne hissediyorsun?
9-5 düşük doktorun mu normal dedi? Normalde hep tansiyonun düşük müdür? Mesela 10-6 benim için normal bir değer ama hiç altına düşmediArkadaşlar sonunda kalp çarpıntımdan tansiyon aleti aldık. Ben tansiyonumu yükseliyor sanıyordum halbuki 10-6, 9-5 civarı çıktı 4-5 saattir 5-6 kez ölçtüm. Ama normalmiş bu. Bu da baş dönmesi, mide bulantısı, baş ağrısı, kalp atışında artmaya yol açıyormuş. Ne umarken ne buldum :)
Tansiyon aleti var mı? Sen de bir ölçseydin. Uzanıp ayağının altına yastık koy hafif yukarda olsun, belki tansiyonun düşmüştür.Kızlar yeni progestan içtim ve başım yavaş yavaş başladı dönmeye şuan ayağa kalkamıyorum baya dönüyo çok neden acaba sabah da böyle oluşmuştu bişiler yedim geçti şimdi de oldu korktum bişey yoktur dimi?
Progestanın yan etkisi bu canım, çok normal. Kullanan insanların büyük kısmında böyle etki yapıyor. Kaç mg alıyorsun? Eğer günde bir kereyse gece uyumadan 15-20dk önce alıp direkt uyursan rahat edersin. Ben 600mg kullanıyorum günde 3 kere, devamlı o baş dönmesini yaşıyorum. Hatta son dozu aldığımda artık kopuyor film, neler yaptığımı hatırlamıyorumKızlar yeni progestan içtim ve başım yavaş yavaş başladı dönmeye şuan ayağa kalkamıyorum baya dönüyo çok neden acaba sabah da böyle oluşmuştu bişiler yedim geçti şimdi de oldu korktum bişey yoktur dimi?
Yok canım tansiyonun klavuzundan okudum. Düşük tansiyon hamileler için olağan bir durummuş. Yani ilaç vs verilmiyormuş. Ama böyle bayılcak kadar olursam tehlikelidir herhalde. Doktoruma yarın yazacağım. Benim hep 12-8 ve üstüdür. Hatta acilde 16-9 çıkmıştı hamileliğin başında. Tansiyonum bir acayip oldu. Kötü hissediyorum dediğimde çoğu kişi sallamıyordu abarttığımı sanıyodu ama baksana tansiyonum düştüğü içinmiş. Alışkın değilim ki hiç düşüklüğe.9-5 düşük doktorun mu normal dedi? Normalde hep tansiyonun düşük müdür? Mesela 10-6 benim için normal bir değer ama hiç altına düşmedi
Yok ya tansiyon aletim cnm bakim yastık koyim dediğin gibi inşallah önemli bir durum değildirTansiyon aleti var mı? Sen de bir ölçseydin. Uzanıp ayağının altına yastık koy hafif yukarda olsun, belki tansiyonun düşmüştür.
Biraz bünyeyle alakalı gerçi, benim arkadaş 9-6 8-5 normal diyor onun hep düşükmüş. Senin tansiyon biraz sıkıntılıymış 16 da bayağı yüksek.Yok canım tansiyonun klavuzundan okudum. Düşük tansiyon hamileler için olağan bir durummuş. Yani ilaç vs verilmiyormuş. Ama böyle bayılcak kadar olursam tehlikelidir herhalde. Doktoruma yarın yazacağım. Benim hep 12-8 ve üstüdür. Hatta acilde 16-9 çıkmıştı hamileliğin başında. Tansiyonum bir acayip oldu. Kötü hissediyorum dediğimde çoğu kişi sallamıyordu abarttığımı sanıyodu ama baksana tansiyonum düştüğü içinmiş. Alışkın değilim ki hiç düşüklüğe.
Ay ne bilim canım bayadır kullanıyorum ilk defa oldu yan etkisi galiba korktum bende doktorum yatmadan önce iç dedi günde bir defa alıyorum yani :)Progestanın yan etkisi bu canım, çok normal. Kullanan insanların büyük kısmında böyle etki yapıyor. Kaç mg alıyorsun? Eğer günde bir kereyse gece uyumadan 15-20dk önce alıp direkt uyursan rahat edersin. Ben 600mg kullanıyorum günde 3 kere, devamlı o baş dönmesini yaşıyorum. Hatta son dozu aldığımda artık kopuyor film, neler yaptığımı hatırlamıyorum
Yok canım bende progestan diye düşünmüştüm yeni içtim yazdığın için tansiyon da olabilir diye düşündüm.Yok ya tansiyon aletim cnm bakim yastık koyim dediğin gibi inşallah önemli bir durum değildir
Yarından itibaren öyle yapayım. :) ölçmesi de zevkli oluyor zaten :)Biraz bünyeyle alakalı gerçi, benim arkadaş 9-6 8-5 normal diyor onun hep düşükmüş. Senin tansiyon biraz sıkıntılıymış 16 da bayağı yüksek.
Not kağıdı tutup gün içerisinde düzenli olarak ölçüp notlar al tansiyonunun durumu öyle belli olur, sadece kendini kötü hissettiğinde ölçme bir süre takipte kal.
Yok aslında bi 20 dk önce içtim yavaş yavaş başladı 2 dkya çoğaldı dönme. İlacın etkisi olsundaYok canım bende progestan diye düşünmüştüm yeni içtim yazdığın için tansiyon da olabilir diye düşündüm.
Kesin ilaç o zaman merak etmeYok aslında bi 20 dk önce içtim yavaş yavaş başladı 2 dkya çoğaldı dönme. İlacın etkisi olsunda
Çok sağol içimi rahatlattınKesin ilaç o zaman merak etme
Canım 20dkya başlar bende etkisi normalde git gide artar. Bazen pek etkilemez bazen (eşimin dediğine ve ben inanmayınca kameraya çektiğine göre :) ) gecenin bi vaktinde şarkı söylemeye filan başlıyormuşumAy ne bilim canım bayadır kullanıyorum ilk defa oldu yan etkisi galiba korktum bende doktorum yatmadan önce iç dedi günde bir defa alıyorum yani :)
Ay ben 3 kere alsam herhalde ayakta duramam Rabbim güç versin sana ya :)
:) Benimki koltuğun üstünde duruyor kaldırmıyorum da. Gerçi şu an çok şükür anormal durum yok o yüzden fazla bakmıyorum.Yarından itibaren öyle yapayım. :) ölçmesi de zevkli oluyor zaten :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?