2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Yaaa Rabbim güzel sağlıklı günlerde büyütmek nasip etsin canim demekki doğru biri uslu olursa biri yaramaz oluyormuş benim de büyüğüm çok yaramaz aşırı hareketli çok dua ediyorum uslu akıllı sağlıklı bı oğlan olsun ikincisi diye

Amin canım aynen öyle Rabbim gönlüne göre versin inşaAllah

Yaaa kuzum çok sevindiimm uzun zamandır istiyodun zaten rabbim gönlüne göre vermiş ne güzel. Allahım sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Yaaa ne güzel maşallah

Biz Ege'den sonra 2. Çocuk faslını rafa kaldırdık Allaha hamd olsun ama çok felaket bi evlat ağlaması, hiç bişey yememesi sinir krizi geçirtiyo bana, babasına da. Bana kalırsa 1-2 sene sonra bir kardeş istiyorum ama eşim istemiyo belki kandırırsam ihtimal olabilir ama bende istemiyorum dersem kardeşi olsun diye ısrar edicek kafada değil asla bakalım kısmetimizde ne var.

Bu arada hayırlı ramazanlar kızlarr

Hayırlı Ramazanlar canım
İyi güldüm felaket bi evlat demene yemeyen çocuk zor cidden Allah yardımcın olsun benim kızda bir süre yemedi dediğin gibi sinir uçlarım oynuyordu. Ben artık söylüyorum yemek saati geldi yemekte bu var yerse yer yemezse aç kalır başka alternatif yok biliyor sevmesede tadına bakar yemeye çalışır duruma geldik çok şükür 1 hafta gönlü ne isterse onu yapıyoruz yiyor 1 hafta bize ayak uyduruyor ama asla zorlamıyorum peşinde koşmuyorum. Geçen sene çok güzeldi yemesi gece kalkar anne et yicem derdinazar ettik sanırım çocuğa.
2.yi yapalım diyen taraf genelde erkek olur sizde tam tersi olmuş bizimki şimdiden 3. Diyor koşarak kaçıyorum

Hayirli ramazanlar kuzucum evet 6.ayda oldu sorun suymus ki ben geç yumurtluyormusum ya uygulama da hep 14 gün gosterdigo için yumurtlama günlerini kaçırmışım hep gene bir yaz hamileligi
Aynı sorunu bizde yaşıyoruz canim 2.yasindayken herşeyi yerdi asla ayrım yapmazdı tabi ben yediriyordum o zamanlar hatta çocuğa bakıp maşallah nasıl yiyor falan diyorlardi görmemişler 3 yaşına bastigindan beri sebze yemeği yediremiyorum bayıla bayıla yediği karnabahar bile ogg diyor ne yaptıysam olmadı bir de bu aralar hep anne sen yedir derdinde ben bu çocuğu nasıl kreşe vericem kafamda deli sorular

Sanırım 3yaşta damakları biraz gelişiyor o yüzden seçici olmaya başlıyorlar. Hergün çorba içerdi hiç ayırmazdı şşmdi sadece mercimek içiyor salçalı yemeklere burun kıvırıyor deli oluyorum salçasız yemek ne yapim diye az koyuyorum yanına sevdiği birşey yapıyorum falan öyle biraz alıştı. Sebzeyi sek yemiyorlar malesef mücver seviyor benim kız onun içine katarak yediriyorum karnabahar haşlayıp ezip mücver gibi un yumurta baharat pişiriyorum çok az yağda bayılıyor. Erkek çocukları bu konuda nasıl bilmiyorum ama benim kız mutfağa çok meraklı tezgaha oturtuyorum birlikte yapıyoruz yemeği o zaman iyi yiyor kendi yaptığı için
Kreş için korkma başkasının yanında kalabalıkta hiç yemedikleri şeyleri yiyor sıpalar bütün nazarı bize

Ahhh Allah'ım kız çocuğu güzelliği diye bişey var işte Rabbim ömrünü bahtını güzel etsin inşallah canım

Bizimki çok nadir patates kızartması, tost sade makarna ve tel şehriye çorbası hariç hiç bir şey yemiyo. Birde kaynanamın oraya köye giderken mangalda tavuk eti yiyo 2-3 lokma okadar. Eskiden tarhana çorbası içerdi onuda içmiyo. Ben artık gerçekten illallah ettim ama bağıra bağıra ağlayasım geliyo. O da yediği sayılı şeylerden bıktı artık midesi bulana bulana yiyo. Bizimki 1_1,5 yaşından beridir böyle ama eskiden azda olsa bişeyler kandırıp yiyodu artık o da kalmadı. Bilmiyorum nasıl yapıcam geçen gün baya baya kriz geçirtti bana bundan sonra her yemeğin tadına bakıcaz beğensende beğenmesende dedim o an korkusuyla tamam dedi akşam oldu yine yok.
Ay eşine maşallah bizimki bu zamanda Egeyi layıkıyla büyütelim de 2. Çocuk kalsın maddi manevi zor diyo ay bide kaynanam diyo ki sen kocanı dinleme yap 2. Yi sanırsın bem yapıyorum
Nasibiniz bu zamanaymış canım yoksa rabbim izin verseydi her türlü olurdu. En azından aratmadı ağlatmadı buna şükür.
Bizimki babası sağolsun ne güzel kendi yiyodu ama aman dağıtmasın pisletmesin diye diye köreltti çocuğu şimdi asla hiç bişeyi kendi yemiyo. Ay hatta biraz önce eti cin vermiş babası eli kirlenmesin diye ıslak mendille tutmaya çalışıyomuş sen düşün devamını
Biz kreşe verdik ama öğretmenleri okadar kötüydü ki aldım hemen. İnşallah allah korkusu olan eğitimcilere, düzgün bi okula denk gelirsin
Bizimkinin de en iyi bildiği şey kek. Kek tarifi ver desen sekmez tüm malzemeleri sayar ama kokulara karşı aşırı hassas. Covid sonrası daha da arttı. Dün soğan salça kavurdum mutfağa geldi bu kokudan nefret ediyorum midem bulanıyo oda parfümü sıkarmısın lütfen diye öğürdü ki camda açıktı havalanıyodu. Bilmiyorum nasıl düzelir ama vaktiyle düzelsin artık inşallah

Hoş geldin canım uzun zamandır yazmıyordu kimse benim kızıma bir kız kardeş geldi çok şükür 9aylık oldu bile
Çok sevindim sizin adınıza çok güzel bir karar almışsınız minik kızını öp benim için

Maşallah ne güzel iki kız bir arada benim kızım da 17 ayını doldurmak üzere

Hoşgeldin canım evet bende yeni doğum yaptım ikinci oğlumu kucağıma aldım şükür
Tavsiyelerine ihtiyacım var emiracim iki oğlanla nasıl geçiyor zaman çok mutlu oldum sizin adiniza o kadar güzel bir karar vermişsiniz ki nasıl mutludur Yavrucagim kaç yaşında peki kizcen

Bol sabır dışında pek yapacak bir şey yok aslında küçük olan büyüyüp oyunlara katılınca sorun büyük ölçüde çözülüyor. Öncesinde de kıskançlıkla ilgili kitapların bir nebze faydası olmuştu. Merve gülcemalin canavar kardeşler serisinden o benim trenim ve Mehmet teberin bazen olur böyle serisinden biraz kıskandım sanki kitaplarını mutlaka okuyun derim. Kardeş kıskançlığı o kadar doğal ki hatta olmasa sorun var demektir düşünsene Salihin zarar verme huyu beni en çok zorlayan konu oldu onun dışında kavga bile etseler kendilerinin çözmesini desteklemeye çalışıyorum. Bu şekilde yaşam becerisi kazanmış oluyorlar aslında kardeşine zarar vermiyorsa onu da bebeğin bakım işlerine dahil ederek, bu bebek onun da bebeğiymiş gibi hissettirerek, bebiş uyurken büyük olanla anne oğul saatleri yaparak geçinip gidersiniz inşallah

Kızım da dünya tatlısı 17 aylık oldu 10 aydır beraberiz elhamdülillah iki oğlandan sonra evimize melek gelmiş gibi oldu

Dediğin kitaplara bakayım canim teşekkürler aslında zarar verme huyu yok yani henix hiç rastlamadık sadece onun yaninda birisi bebeği sevince bozuluyor gibi ona da kolay değil bunca zaman yalnızdı bütün ilgi alaka ondaydi şimdi ikiye bolununce ister istemez kıskançlık oluyor galiba mesela bazen kızar gibi yapıyorum küçük olana, büyük oğlum hemen bana bakıyor anneee kime kızdın diye bebeğe kızdım deyince bı yüzü gülüyor bebeğe de kızıyorlar diye seviniyor sanki
Yaaaa ne kadar tatlı evlat ayrımı olmaz tabiki ama kız cocuklari daha başka

Aslında başkaları kardeşini severken kıskanma sebebi kendisini sevmemelerinden değil biliyor musun ondan izinsiz onun bebeğini sevmelerinden dolayı zarar vermemesi de çok güzel arada yaş farkı olması o açıdan iyi olmuş

Yaa ne güzel tevafuk ben de uzun süredir buraya bakmıyordum. Şimdi giriş yaptım ve hemen bu konuya girdim ki ne göreyim sen de yazmışsın bugün
Ev iş 2 çocuk derken hayat hızlı bı şekilde akıp gidiyor. Kızım okula basladi ekstra bı döngü daha eklendi hayatımıza
Yeni evladınızi da sağlıkla büyütmek nasip olsun canim

maviss_34 senin de gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün sağlıcakla

Canım gözünaydın kavuşmuşsunuz miniğine Allah analı babalı büyütsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…