- 31 Ocak 2012
- 4.001
- 9.178
Canım maşallah bence gayet güzel boyu kilosu, persentil eğrisinde de sorun yoktur eminim çünkü Betül daha zayıf ve kısa, ona rağmen sorun görünmüyor. 9,4kgdı evde son tarttığımda, boyu da son ölçtüğümde 78cmdi, daha gitmedik aşı için ama. 49cm doğdu..Uzun zamandır okumamıştım yazılanları kızlar, bayağı yazmışsınız
Benim kızım da 1 yaşında 9.5kgdı, 18 aylık kontrolde 9.800 çıktı boyu da 80 cm. Çok yavaş büyüyor, yemesi iyi aslında, abur cubur yemiyor tabi ama normal öğünlerini güzel yiyor, çok hareketli ama yine de daha fazla gelişmesi gerekir diye düşünüyorum. 2 yaş kontrolünde büyüme ve gelişme eğrilerine göre bir kontrolden geçirmek istiyorum. Kilo çok önemli değil ama boyu da yavaş uzuyor. 50cm doğmuştu, 1.5 yaşında 80cm oldu, büyük kızım da 50cm doğmuştu, 1.5 yaşında 84 cm olmuştu, her bebek farklı tabi ama yine de içim rahat etsin, büyüme hormonuna falan bakılması gerekirse tedavide geç kalmak istemiyorum, ailemizde çok fazla kısa boylu var ama yine de doktor karar versin test yaptırmaya gerek olup olmadığına.
Minyon olacaklar demek ki canım, senin kızın da benimkiyle yaklaşık aynıymış ölçüleriCanım maşallah bence gayet güzel boyu kilosu, persentil eğrisinde de sorun yoktur eminim çünkü Betül daha zayıf ve kısa, ona rağmen sorun görünmüyor. 9,4kgdı evde son tarttığımda, boyu da son ölçtüğümde 78cmdi, daha gitmedik aşı için ama. 49cm doğdu..
Sen içinden geleni yap mutlaka canım, doktorunuzla görüş, sonuçlar iyi çıkacaktır diye düşünüyorum ben uzaktan ama yaptırmazsan aklına çok takılabilir. Dediğin gibi pişman olmaktansa için rahat etsinMinyon olacaklar demek ki canım, senin kızın da benimkiyle yaklaşık aynıymış ölçüleriama benimkinde şöyle bir durum var, doğum boy persentili yüzde 50ydi, gitgide düştü ,önce yüzde 35 ,şimdi de yüzde 25 civarında, doğduğundan beri hep aynı persentil değerinde olsaydı genetik diye düşünürdüm ama persentili aşağı inmesi beni biraz düşündürüyor, ben 1.65, ablam 1.55 gerçi, eşim de 1.70civarı, ablamla ben gibi olacaklar sanirim ablasıyla büyük kızım şu anda 7.5 yaşında, sınıfındaki orta boylulardan biraz daha uzun
Aynen canım, sonradan tüh zamanında baktırsaydım demektense içim rahat etsin diye kontrol ettireceğim, her şeyde erken teşhis çok önemli, genetikse ,yapısı böyleyse hiç önemli değil , minyon olsun, sağlığı, keyfi yerinde olsun , minyonlar hep genç gösteriyor zatenSen içinden geleni yap mutlaka canım, doktorunuzla görüş, sonuçlar iyi çıkacaktır diye düşünüyorum ben uzaktan ama yaptırmazsan aklına çok takılabilir. Dediğin gibi pişman olmaktansa için rahat etsin
Betül de boy %50lerde, kilo %3te doğdu. Sonra yükseldi kilosu ama hastalandı filan yine düştü %3lere. Çok şükür toparladı yine de diyorum şimdi %10larda kilosu. Bizde de babası uzun 180 boyu ama ben 160ım kardeşler arasındaki en uzun kızımBetül de yapı olarak ablama benziyor, minyon olacak sanırım
Ben çocukken de hep tombiktim, kimse kilo problemi yaşasın istemem, minyon olsunlar bin kat iyidirAynen canım, sonradan tüh zamanında baktırsaydım demektense içim rahat etsin diye kontrol ettireceğim, her şeyde erken teşhis çok önemli, genetikse ,yapısı böyleyse hiç önemli değil , minyon olsun, sağlığı, keyfi yerinde olsun , minyonlar hep genç gösteriyor zatensizin baba bayağı uzunmuş ama gen işte, kime çekeceği belli olmuyor ☺
Veririm mutlaka canımBen çocukken de hep tombiktim, kimse kilo problemi yaşasın istemem, minyon olsunlar bin kat iyidirdediğin gibi sağlıklı olsunlar da esas önemli olan o
Doktorunuzla görüşünce bize de haber ver, olur mu
Yürüme denemeleri yaparken fazla tepki verdiniz veya dusup korktumu acaba tedbirli olmasi cok iyi bizimki hic onune bile bakmiyor oyle zamanlarda kurtuluyorki allah koruyor diyorum hep saglikli olsunlarda hic bsey onemli deilBenim kizim daha bagimsiz yurumuyor bugun teyzeyle karsilikli 2 adim atti o kadar. Cok cok cok tedbirli yatakta kanepede heryerde birakiyorum cok tedbirli iniyor hic duser diye basinda beklemiyorum. Biraz uclardayiz bu konuda sanirim poposunun ustune dusunce bile aglayan kizim var hoplamak ziplamak hic tarzi degil
Yürüme denemeleri yaparken fazla tepki verdiniz veya dusup korktumu acaba tedbirli olmasi cok iyi bizimki hic onune bile bakmiyor oyle zamanlarda kurtuluyorki allah koruyor diyorum hep saglikli olsunlarda hic bsey onemli deil
Uzun zamandır okumamıştım yazılanları kızlar, bayağı yazmışsınız
Benim kızım da 1 yaşında 9.5kgdı, 18 aylık kontrolde 9.800 çıktı boyu da 80 cm. Çok yavaş büyüyor, yemesi iyi aslında, abur cubur yemiyor tabi ama normal öğünlerini güzel yiyor, çok hareketli ama yine de daha fazla gelişmesi gerekir diye düşünüyorum. 2 yaş kontrolünde büyüme ve gelişme eğrilerine göre bir kontrolden geçirmek istiyorum. Kilo çok önemli değil ama boyu da yavaş uzuyor. 50cm doğmuştu, 1.5 yaşında 80cm oldu, büyük kızım da 50cm doğmuştu, 1.5 yaşında 84 cm olmuştu, her bebek farklı tabi ama yine de içim rahat etsin, büyüme hormonuna falan bakılması gerekirse tedavide geç kalmak istemiyorum, ailemizde çok fazla kısa boylu var ama yine de doktor karar versin test yaptırmaya gerek olup olmadığına.
Bizimki de memeye çok düşkün ama yemesi de iyi, güzel yemesine rağmen az kilo alması düşündürüyor beni, metabolizması da hızlı olabilir tabi ama yine de emin olmak istiyorum. Ben de yeyip yeyip kilo alamayanlardanım ,her şeyi yerim ,50 kiloyumAslinda boyu kilosu normal. Bir arkadasiminda kizi 1 yasinda bu sekildeydi. Memeyi iyice azaltmis simdi 11 kilo olmus ama boyu sizinle ayni. Yine de gotur tabi icin rahat eder
Bizimki de memeye çok düşkün ama yemesi de iyi, güzel yemesine rağmen az kilo alması düşündürüyor beni, metabolizması da hızlı olabilir tabi ama yine de emin olmak istiyorum. Ben de yeyip yeyip kilo alamayanlardanım ,her şeyi yerim ,50 kiloyumama gene de ikna olmak istiyorum bünyesinin öyle olduğuna