2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Uzun zamandır okumamıştım yazılanları kızlar, bayağı yazmışsınız
Benim kızım da 1 yaşında 9.5kgdı, 18 aylık kontrolde 9.800 çıktı boyu da 80 cm. Çok yavaş büyüyor, yemesi iyi aslında, abur cubur yemiyor tabi ama normal öğünlerini güzel yiyor, çok hareketli ama yine de daha fazla gelişmesi gerekir diye düşünüyorum. 2 yaş kontrolünde büyüme ve gelişme eğrilerine göre bir kontrolden geçirmek istiyorum. Kilo çok önemli değil ama boyu da yavaş uzuyor. 50cm doğmuştu, 1.5 yaşında 80cm oldu, büyük kızım da 50cm doğmuştu, 1.5 yaşında 84 cm olmuştu, her bebek farklı tabi ama yine de içim rahat etsin, büyüme hormonuna falan bakılması gerekirse tedavide geç kalmak istemiyorum, ailemizde çok fazla kısa boylu var ama yine de doktor karar versin test yaptırmaya gerek olup olmadığına.

Canım maşallah bence gayet güzel boyu kilosu, persentil eğrisinde de sorun yoktur eminim çünkü Betül daha zayıf ve kısa, ona rağmen sorun görünmüyor. 9,4kgdı evde son tarttığımda, boyu da son ölçtüğümde 78cmdi, daha gitmedik aşı için ama. 49cm doğdu..

Minyon olacaklar demek ki canım, senin kızın da benimkiyle yaklaşık aynıymış ölçüleri ama benimkinde şöyle bir durum var, doğum boy persentili yüzde 50ydi, gitgide düştü ,önce yüzde 35 ,şimdi de yüzde 25 civarında, doğduğundan beri hep aynı persentil değerinde olsaydı genetik diye düşünürdüm ama persentili aşağı inmesi beni biraz düşündürüyor, ben 1.65, ablam 1.55 gerçi, eşim de 1.70civarı, ablamla ben gibi olacaklar sanirim ablasıyla büyük kızım şu anda 7.5 yaşında, sınıfındaki orta boylulardan biraz daha uzun

Sen içinden geleni yap mutlaka canım, doktorunuzla görüş, sonuçlar iyi çıkacaktır diye düşünüyorum ben uzaktan ama yaptırmazsan aklına çok takılabilir. Dediğin gibi pişman olmaktansa için rahat etsin

Betül de boy %50lerde, kilo %3te doğdu. Sonra yükseldi kilosu ama hastalandı filan yine düştü %3lere. Çok şükür toparladı yine de diyorum şimdi %10larda kilosu. Bizde de babası uzun 180 boyu ama ben 160ım kardeşler arasındaki en uzun kızım Betül de yapı olarak ablama benziyor, minyon olacak sanırım

Aynen canım, sonradan tüh zamanında baktırsaydım demektense içim rahat etsin diye kontrol ettireceğim, her şeyde erken teşhis çok önemli, genetikse ,yapısı böyleyse hiç önemli değil , minyon olsun, sağlığı, keyfi yerinde olsun , minyonlar hep genç gösteriyor zaten sizin baba bayağı uzunmuş ama gen işte, kime çekeceği belli olmuyor

Ben çocukken de hep tombiktim, kimse kilo problemi yaşasın istemem, minyon olsunlar bin kat iyidir dediğin gibi sağlıklı olsunlar da esas önemli olan o

Doktorunuzla görüşünce bize de haber ver, olur mu

Ben çocukken de hep tombiktim, kimse kilo problemi yaşasın istemem, minyon olsunlar bin kat iyidir dediğin gibi sağlıklı olsunlar da esas önemli olan o

Doktorunuzla görüşünce bize de haber ver, olur mu
Veririm mutlaka canım hepsi her zaman sağlıklı, keyifli, mutlu olsun dediğin gibi ❤

Yürüme denemeleri yaparken fazla tepki verdiniz veya dusup korktumu acaba tedbirli olmasi cok iyi bizimki hic onune bile bakmiyor oyle zamanlarda kurtuluyorki allah koruyor diyorum hep saglikli olsunlarda hic bsey onemli deil

Yürüme denemeleri yaparken fazla tepki verdiniz veya dusup korktumu acaba tedbirli olmasi cok iyi bizimki hic onune bile bakmiyor oyle zamanlarda kurtuluyorki allah koruyor diyorum hep saglikli olsunlarda hic bsey onemli deil

Yurume denemesi hic yapmadik ki. Kizim 10.ayda donmeye 12.ayda taburede oturup koltuk kenarina kalkmaya 13.ayda da emeklemeye basladi. Kaba motoru geriden geliyor ve meraki da yoktu yabi aman kalkayim yuruyeyim karistirayim modunda olmadi. Mesela radyo muzik istiyo aciyorum telefonu tus kilidi yapiyorm eline istiyor. Verince yastiga kafasini koyup ayak ayak ustune atip muzik dinliyor. Son 1 2 aydir asiri hevesli yurumeye ama bu seferde bilincli oldugu icin bikac defada popo ustune dusunce asiri temkinli yaklasiyor. 1 yasinda doktora gittigimizde ayagina basiyo mu dedi evet dedim o zmn rahatina duskundur hazir olunca yapar dedi. Cok keyfine duskun ve cani coook kiymetli bende zorlamiyorum haliyle yurumek isterse yurutuyorum merdiven inip cikiyoruz geri geri inmeye calisiyo gitmeye calisiyo yada kosmaya calisiyo ama asla el birakmiyor. Omzundan badisinden tutuyorm o zamanda kendini yere yapistiriyor hazir degil. Bakalim bu ay umitliyim bagimsiz olcak insallah

Aslinda boyu kilosu normal. Bir arkadasiminda kizi 1 yasinda bu sekildeydi. Memeyi iyice azaltmis simdi 11 kilo olmus ama boyu sizinle ayni. Yine de gotur tabi icin rahat eder

Aslinda boyu kilosu normal. Bir arkadasiminda kizi 1 yasinda bu sekildeydi. Memeyi iyice azaltmis simdi 11 kilo olmus ama boyu sizinle ayni. Yine de gotur tabi icin rahat eder
Bizimki de memeye çok düşkün ama yemesi de iyi, güzel yemesine rağmen az kilo alması düşündürüyor beni, metabolizması da hızlı olabilir tabi ama yine de emin olmak istiyorum. Ben de yeyip yeyip kilo alamayanlardanım ,her şeyi yerim ,50 kiloyum ama gene de ikna olmak istiyorum bünyesinin öyle olduğuna

Kinadim sizi insallah oyledir. Oyleyse yasadi miss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…