- 21 Kasım 2016
- 3.677
- 5.249
Biz nuk un alistirma bardağını kullaniyoruz canim bardak gibi ayni cok rahat tawsiye ederimSuyu nasıl içiriyorsunuz? Evde bardaktan içiriyorum genelde ama özellikle dışarıya çıkınca bardak olmuyor üstü ıslanıyor değiştirmek çok zor. Ne önerirsiniz eskiden biberonla içiyordu ama artık büyüdü
Evt bizde de durum aynı. Getirince tazyikli gelmeyince ya da akışı azalınca hemen diğerine geçiyor sinirleniyorBenimki de aynı! Bir ona bir ona geçiyor. Gece uyurken çok zor oluyor, yanımda yatırıyorum. Bi sağa çeviriyor beni bir sola :)
Sanırım akış azalınca diğerini denemek istiyorlar, ben de bu şekilde yorumlamıştım.
Avent pipetli suluk ile içiyorSuyu nasıl içiriyorsunuz? Evde bardaktan içiriyorum genelde ama özellikle dışarıya çıkınca bardak olmuyor üstü ıslanıyor değiştirmek çok zor. Ne önerirsiniz eskiden biberonla içiyordu ama artık büyüdü
Avent pipetli suluk ile içiyorSuyu nasıl içiriyorsunuz? Evde bardaktan içiriyorum genelde ama özellikle dışarıya çıkınca bardak olmuyor üstü ıslanıyor değiştirmek çok zor. Ne önerirsiniz eskiden biberonla içiyordu ama artık büyüdü
Ben kestim tam 1 ay gece emzirmedim ama kalkıp oturdu alkış yaptı konuştu yatıp uyumadı gene aynı kalktı şimdi veriyorum emsin bari 2 dk emip geri uyuyorBen de gece emzirmeyi kesmeyi çok istiyorum ,keşke bütün gece kesintisiz uyusalar da emzirmek zorunda kalmasak
Ben de gece emzirmesini bırakmıyorum. Zaten gündüz çalışıyorum, gece emmesi ona da bana da iyi geliyor şimdilik. Hem daha çok anne sütü içmiş oluyor, hem hasret gideriyoruz, hem kolay uykuya dalıyor. Evet bazen çok zorlanıyorum, ama özellikle diş çıkarma ve hastalık dönemlerinde iyi ki bırakmadık geceleri diyorum.
Çocuk doktorumuz 1 yaşından sonra gece beslenmesine tamamen karşı. Ben çok araştırdım, çok okudum, çok izledim bu konuyu. Bıraktırma stresine girdim, uyku eğitimi stresine girdim bir dolu şey. Sonunda düşündüğüm ve inandığım şey her bebeğin ve anne bebek ilişkisinin farklı ve biricik olduğu ve kurallarla şekillenmeyeceği. Herkes çocuğunun iyiliğini düşünüyor, her anne kendi bebeği için en iyi anne. Uyku eğitimi verene de, gece beslenmesini kesene de, 5 yaşına kadar emzirene ve koynunda uyutana da saygım sonsuz. Bizim maceramız nasıl olacak zamanla göreceğiz.
Yemegenlerde bizde wariz asla yemio sabah kahwaltisi haricinde ne yiyor ne uyuyor 2 gundur allah bize guc kuvvet versinAz önce kinoa ezmeli tarçınlı ayvalı kuru üzümlü bir karışım yaptım biraz yedi çok şükür. İlginç şeyler denemem lazım herhalde. Yedi ya bir iki lokma çok şükür
2 gün olsa razıyım neredeyse 1ay oldu. Köpek dişlerinin hepsinin ucu çıktı ele geliyor ben anlamadım gittiYemegenlerde bizde wariz asla yemio sabah kahwaltisi haricinde ne yiyor ne uyuyor 2 gundur allah bize guc kuvvet versin
Yemeyen cocuk cok zor gercekten hep bi sebepten diyoruz ama insallah boyle devam etmezler gecici bir surec olur2 gün olsa razıyım neredeyse 1ay oldu. Köpek dişlerinin hepsinin ucu çıktı ele geliyor ben anlamadım gitti
Ilginc bir tarife benziyor, detay verir misin canim denemek isterimAz önce kinoa ezmeli tarçınlı ayvalı kuru üzümlü bir karışım yaptım biraz yedi çok şükür. İlginç şeyler denemem lazım herhalde. Yedi ya bir iki lokma çok şükür
2 gün olsa razıyım neredeyse 1ay oldu. Köpek dişlerinin hepsinin ucu çıktı ele geliyor ben anlamadım gitti
Iyice aciksin asla yemiyor canim sabah kahwaltisinda problwm yok dun aksam 8 de yedi dusun 9 da kahwalto edip bnde snn dedigin gibi yemedimi zorlamadim eline kek yaptm verdim ekmek yaptim verdim elma kivi verdm oyle aksam ettok napcagimi bilmiormCanım o durum bizdede oldu. Bir ayı gecık iştahı yoktu bende bu süreçte mutfakta değişik ne olursa eline verdim. Oturup kaseden yemek yemedi. Eline muz verdim, elma verdim, çubuk verdim, bebe bisküvisi, ara ara ne bulursm kaşık kaşık denedim kafa cevirdi.ama farklı bişey eline vverince yiyordu. Yumurtayı haşlayıp eline verdim. Bir süre sonra bu süreç geçti. Yanini sıkıntı etme akışına bırak.. İyice acıksın bırak ozaman sevdiklerinden ver. Zamanla geçiyor bu durum.
1 yemek kaşığı Kinoa ezmesine biraz su ekleyip 5dk bekledim. Şişiriyor suda aynı yulaf ezmesi gibi. Şekersiz pişirdiğim ayvayı çatalla ezdim çeyrek ayva. Tat versin diye suda beklettiğim üzümleri blenderda hafif ezdim. Kinoayı ayvayı üzümü karıştırıp çok az tarçın attım. Hepsini yemedi tabi kalanı ben yedim. Tatlı ihtiyacımı bastırdıIlginc bir tarife benziyor, detay verir misin canim denemek isterim
Eline veriyorum ya atıyor ya da ısırıyor çiğniyor diliyle dışarı ittiriyor. Acıksa da yemedi. Meme aşkı var. Sanırım bu da azalacak zamanla. Umarım sağlıklı bir beslenme düzeni olur ilerdeCanım o durum bizdede oldu. Bir ayı gecık iştahı yoktu bende bu süreçte mutfakta değişik ne olursa eline verdim. Oturup kaseden yemek yemedi. Eline muz verdim, elma verdim, çubuk verdim, bebe bisküvisi, ara ara ne bulursm kaşık kaşık denedim kafa cevirdi.ama farklı bişey eline vverince yiyordu. Yumurtayı haşlayıp eline verdim. Bir süre sonra bu süreç geçti. Yanini sıkıntı etme akışına bırak.. İyice acıksın bırak ozaman sevdiklerinden ver. Zamanla geçiyor bu durum.
Ellerine saglik deniyorum şimdi1 yemek kaşığı Kinoa ezmesine biraz su ekleyip 5dk bekledim. Şişiriyor suda aynı yulaf ezmesi gibi. Şekersiz pişirdiğim ayvayı çatalla ezdim çeyrek ayva. Tat versin diye suda beklettiğim üzümleri blenderda hafif ezdim. Kinoayı ayvayı üzümü karıştırıp çok az tarçın attım. Hepsini yemedi tabi kalanı ben yedim. Tatlı ihtiyacımı bastırdı
merhaba güzel anneler.
benim oğlum bir yaşına girmek üzere.
siz daha tecrübelisini birşey sormak istiyordum. Benim bücür son zamanlarda sabahları 5 gibi kalkmaya başladı. Zaman geçtikçe düzeliyor mu? Bazı arkadaşları okudum kasım annelerinden geç kalkıyor bebekler. Biraz daha büyüdükçe aynı dudum bizde de olacak mı sormak istedim sizlere :)
merhaba güzel anneler.
benim oğlum bir yaşına girmek üzere.
siz daha tecrübelisini birşey sormak istiyordum. Benim bücür son zamanlarda sabahları 5 gibi kalkmaya başladı. Zaman geçtikçe düzeliyor mu? Bazı arkadaşları okudum kasım annelerinden geç kalkıyor bebekler. Biraz daha büyüdükçe aynı dudum bizde de olacak mı sormak istedim sizlere :)