2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Sabah 8de emme
10da kahvaltı yumurta, 1 2 zeytin ,bir kaç parça kaşar peynir ( beyaz peynir ve labne sevmiyor) , biraz tahin pekmez, bunların yerine bazen krep, bazen mıhlama yiyor
12de yoğurt
3te çorba hangisi varsa sebze, tarhana, yayla
Akşamda bizim yemek neyse aynısından yediği kadar, köfte varsa 1 2 köfte, ıspanak varsa biraz ıspanak,biraz pilav yada makarna gibi
Gece maması, muhallebi yok
Günde 2 kere emme, yatmadan önce emme,gece 3 4 kere uyanıyor yine emme
Öğün aralarında denk gelirse bazen bir muz, kuru incir ya da kuru kayısı, diğer meyveleri ağzında küçük küçük yapıp tükürüyor,yutmuyor
Genel rutin yaklaşık böyle ama her zaman bu şekilde olmayabiliyor, gezmeye gittiğimizde, yada uyku saatleri sarktığında bir kaç öğün eksik olabiliyor
Şimdi benim de derdim şu, bence yeterli yiyor ve bir de emiyor ama niye kilo almıyor 🙁 1 yaşında 8700dü, ev tartısında 8900 çıkıyor şu anda, 2.5ayda bu kadar yemeye 200g az değil mi 🤔 hareketli bayağı, yaşında yürüdü ama yine de daha çok kilo alması gerekmez mi

Ne kadar az emiyor masallah. Bizim sabah uyanmadan ogle uykusuna kadar yaklasik 4 5 kere emiyor. Mem diye bacagima yapisiyo🙈

Ben
Sabah 8de emme
10da kahvaltı yumurta, 1 2 zeytin ,bir kaç parça kaşar peynir ( beyaz peynir ve labne sevmiyor) , biraz tahin pekmez, bunların yerine bazen krep, bazen mıhlama yiyor
12de yoğurt
3te çorba hangisi varsa sebze, tarhana, yayla
Akşamda bizim yemek neyse aynısından yediği kadar, köfte varsa 1 2 köfte, ıspanak varsa biraz ıspanak,biraz pilav yada makarna gibi
Gece maması, muhallebi yok
Günde 2 kere emme, yatmadan önce emme,gece 3 4 kere uyanıyor yine emme
Öğün aralarında denk gelirse bazen bir muz, kuru incir ya da kuru kayısı, diğer meyveleri ağzında küçük küçük yapıp tükürüyor,yutmuyor
Genel rutin yaklaşık böyle ama her zaman bu şekilde olmayabiliyor, gezmeye gittiğimizde, yada uyku saatleri sarktığında bir kaç öğün eksik olabiliyor
Şimdi benim de derdim şu, bence yeterli yiyor ve bir de emiyor ama niye kilo almıyor 🙁 1 yaşında 8700dü, ev tartısında 8900 çıkıyor şu anda, 2.5ayda bu kadar yemeye 200g az değil mi 🤔 hareketli bayağı, yaşında yürüdü ama yine de daha çok kilo alması gerekmez mi
evet benimki bunun çeyreğini yemiyor ama kilo alımı aynı

Ne kadar az emiyor masallah. Bizim sabah uyanmadan ogle uykusuna kadar yaklasik 4 5 kere emiyor. Mem diye bacagima yapisiyo🙈
Ben öğretmenim çalışıyorum, o yüzden sabah okula gitmeden önce emziriyorum, öğle arası eve gelip emziriyorum ya da 3te okuldan gelince emziriyorum, bir de gece uykusuna yatmadan önce,gece de uyandıkça emziriyorum.
Böyle bir emme düzenimiz var, evde de olsam genelde böyle artık, araştırdım 1 yaşından sonra günde 3 yada 4 kez emzirmek yeterliymiş

Ben öğretmenim çalışıyorum, o yüzden sabah okula gitmeden önce emziriyorum, öğle arası eve gelip emziriyorum ya da 3te okuldan gelince emziriyorum, bir de gece uykusuna yatmadan önce,gece de uyandıkça emziriyorum.
Böyle bir emme düzenimiz var, evde de olsam genelde böyle artık, araştırdım 1 yaşından sonra günde 3 yada 4 kez emzirmek yeterliymiş

Evet normalde 4 5 yeterli oluyo gece zaten beslenmemeleri gerek. Ama evde durunca oyle bi etegine yapisip meeemm diyo ki birinde oyalasam 10dk sonra yine meem diyor. Vende gece emzirmeyi biraktirmaya calisiyorm ama zor valla. Ya tamamen kesmek gerekiyor yada evde durdugun surece 3 5 defayla kalmiyor

Evet normalde 4 5 yeterli oluyo gece zaten beslenmemeleri gerek. Ama evde durunca oyle bi etegine yapisip meeemm diyo ki birinde oyalasam 10dk sonra yine meem diyor. Vende gece emzirmeyi biraktirmaya calisiyorm ama zor valla. Ya tamamen kesmek gerekiyor yada evde durdugun surece 3 5 defayla kalmiyor
Ben de gece emzirmeyi kesmeyi çok istiyorum ,keşke bütün gece kesintisiz uyusalar da emzirmek zorunda kalmasak

Bizimki hiçbir şey yemiyor 200gr verdi hala yemiyor. Değerleri de iyi ama canım sıkılıyor bu duruma ek gıdaya geçişte de az yiyordu ama bundan çok yiyordu 7aylıkken bile:olamaz:
Bizim de demir, d vitamini, b12 hepsi iyi ama kilo almıyor yemesine rağmen, idrar tahlili, tam kan tahlili de yapıldı, bir şey yok çok şükür, yapısı böyle diye düşünüyorum artık, ama gözüme küçük geliyor, büyümüyor gibi geliyor, üzülüyorum, hem emiyor, hem güzel yiyor 9 kilo bile olmadı hala 8900 🙁

Ben de gece emzirmeyi kesmeyi çok istiyorum ,keşke bütün gece kesintisiz uyusalar da emzirmek zorunda kalmasak

Keske yani ben cok azalttm aksam yatmadan mama hazirliyorum. Tok yattigina eminsem gece 7 8saate kadar vermiyorum. Hatta 10saate kadar durdugu da oldu ama acikiyor cukcuk emiyor cunku gunduz bence yeterince beslenemediginden kaynaklaniyor. Kisir bir dongu cidden

Suyu nasıl içiriyorsunuz? Evde bardaktan içiriyorum genelde ama özellikle dışarıya çıkınca bardak olmuyor üstü ıslanıyor değiştirmek çok zor. Ne önerirsiniz eskiden biberonla içiyordu ama artık büyüdü
Benmki bardak harici bişey kabul etmiyo bazen şişeden içiyo.
kuzenim hediye olarak aventin pipetli suluğundan aldı 2 gündür onu teklif ediyorum ama içine çekmeyi bilmiyo 🤦🏻‍♀️
inşallah öğrenirse çok kolaylık olacak

Suyu nasıl içiriyorsunuz? Evde bardaktan içiriyorum genelde ama özellikle dışarıya çıkınca bardak olmuyor üstü ıslanıyor değiştirmek çok zor. Ne önerirsiniz eskiden biberonla içiyordu ama artık büyüdü
Biz de avent pipetli suluk kullanıyoruz. Çekebilir mi diye tereddüt etmiştim ama kolaylıkla çekti. Sürekli göz önünde bulunduruyorum, susadıkça su diyor alıyor kendi içiyor.

Canim gündüz aventin pipetli suluğuyla iciyor. Geceleride biberon tarzi sulukla iciyor.
Ama bardakla verdiğim de oluyor, gorunce kendi istiyor zaten bardagi.
Önüyse her turlu islak cunku fszla icip puskurtuyor oyun haline getiriyor bazen.

Kizlar benimki emerken surekli meme değiştiriyor, oyun mu yapıyor yoksa sutum mu azaliyor da digerine geciyor anlamadim. Vermezsem agliyor
Benimki de aynı! Bir ona bir ona geçiyor. Gece uyurken çok zor oluyor, yanımda yatırıyorum. Bi sağa çeviriyor beni bir sola :)
Sanırım akış azalınca diğerini denemek istiyorlar, ben de bu şekilde yorumlamıştım.

Benimki de aynı! Bir ona bir ona geçiyor. Gece uyurken çok zor oluyor, yanımda yatırıyorum. Bi sağa çeviriyor beni bir sola :)
Sanırım akış azalınca diğerini denemek istiyorlar, ben de bu şekilde yorumlamıştım.
Olabililr canim. Cok merak ediyorum sebebini. Esim sutun sıcaklığıyla ilgili de olabilir dedi. Boyle yaptig8 8c8n bu aralar cok sık mastit oluyorum.

X