2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Çocukları parka çıkarıyor musunuz ?evde ne gibi etkinlik yapıyorsunuz? buyuyorlar ve her geçen gün merakları ve hareketleri artıyor.
Evet canım parka akşam üstü çıkarıyorum güneş biraz etkisini kaybedip dışarıda durulabilecek zamanlarda.
Evdeykende doğaçlama gelişiyo herşey :) bazen evde durmaktan bunalıp sıkılırsa hemen balkonda ki havuza atıyorum ya da direkt beraber banyoya giriyoruz suyu çok seviyo.
Bu aralar kendisi tutunup kalkarak odaları keşfediyo, mesela şuan yatak odasının camına kalkıp dışarıyı seyrediyo :)
Ben süpürge yaparken çığlık atarak peşimde geziyo çok seviyo :)
Aktiviteden aktiviteye daha koşamıyoruz biz gün içinde doğaçlama gelişiyo :)
Afife den ve bebeğinden haber var mı? aydingelini aydingelini siz instagram dan görüşüyordunuz o zamanlar umarım yolundadır her şey. Kayınpederi yaşına uygun davranmaya başlamıştır.
Çok şükür canım herşey yolunda. Oğluşuda büyüyor gün geçtkçe ama bi sıkıntı sorun yok bin şükür:) Afifecan Afifecan şuan kızgın kumlardan serin sulara atlıyomu bilmiyorum ama tatil de keyif yaptığı kesin :)
Kayınpederi halaa aynı mendeburlukta devam ediyo maşallah adam hız kesmiyo :/. Ve onlarla tatilde şuan :eek:
Bizim en geç 7 de gün başlıyor kahvaltı filan derken 8 buçuk oluyor sonra 1 saat takılıyoruz yaramazlarla. Salihin oyuncaklarıyla oynuyoruz genelde. Saat 9 buçukta yusufu uyutmak için odaya geçiyorum 10 da uyuyor 1 - 1buçuk saat uyanınca zaten öğlen yemeği saati oluyor meyve filan veriyorum. Yemek sonrası el yıkamaya bayılıyor 😍 2 gibi de ikinci uykusu için odaya geçiyoruz yine 1 - 1buçuk saat uyuyor. Uyanınca akşam yemeği yiyor. Gece uykusuna da 18.30 da odaya geçiyoruz. Geriye kalan vakitlerde de spontane gelişiyor.

Temizlik filan yapacaksam beni takip ediyor süpürge çok ilgisini çekiyor. Bazen çamaşır sepetine oturtup önüne top filan oyuncak koyuyorum yarım saat idare ediyor 🤣Ayaklarıma tutunup kalkmayı çok seviyor devamlı paçalarıma yapışıp kucağıma gelmek istiyor🤭
Bazen yakalamaca oynuyoruz koridorun bir başına gidip saklanıyorum anne nerdeee diyorum heyecanla geliyor emekleye emekleye 😍 bazen sırt üstü uzanırken karnıma oturtup fış fış kayıkçı oynuyoruz. Yine sırt üstü yatarken dizlerimi karnıma doğru çekiyorum bacaklarıma karın üstü bebeği koyup uçtu uçtu yapıyorum 😊Uyutmadan önce örtüsüyle ce-e oynuyoruz. Aynalara bakmaya bayılıyor. Beni ısırmaya bayılıyor🤭 banyo yapmayı seviyor neredeyse her akşam banyo yaptırıyorum. Elerini veya koltuk altını tutup yürütüyorum onu çokk seviyor. Omzuma oturtup evin içinde geziyorum onu da çok seviyor. Aklıma gelenler bunlar şimdilik.
Akşam ki uyku saatine kadar herşey neredeyse aynı. Nasıl uyku saatler bile aşağı yukarı bukadar benzer derken akşamki uyku saati beni üzdü :anne: biz saat 6-6:30 gibi şekerleme yapıp 9 buçukta uyumak için odamıza geçiyoruz

Kizlar selam
Bebegim isaret parmagi yerine orta parmagini kullaniyor. Mesela agzima orta parmagini veriyor. Ufak biseyi orta parmagiyla iteliyor, almya calisiyor vs. Boylw bi durumla karsilasan oldumu?
Birde aniden elektrik süpürgesi korkumuz basladi ins bi an once gecer cok korkuyor

uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba bayanlar. Oglum 9 ay 10 günlük .7.ve8. dişleri ayni anda çıkarıyor. 3 gundur kaka yok kabız ve tüm vücudu bi doktora göre atopik dermatit digerine göre isilik icinde. Cocuk huzursuz oldukca bizde sinirler gergin ... baba onun bebek olduğunu unutup bağırma ile terbiye (!) etmeye çalışıyor. Ben de babaya kukruyorum.
atopik dermatit süt ve yumurta alerjisinden (test yaptırdım) kaynaklaniyor da diyette olmama rağmen ne diye hortladı 2 ay sonra yine bu? benim gibi çeken var mi?
bir de bebegim hala ve haaaalaaa 2 saatte bir emiyor/yiyor. Gece dahil. 9 aydır cok yoruldum uykusuzluktan. ne olur benimki deliksiz uyuyor deyip beni daha da kahretmeyin. Hala aynı emme duzenine devam eden var mı?

Çocukları parka çıkarıyor musunuz ?evde ne gibi etkinlik yapıyorsunuz? buyuyorlar ve her geçen gün merakları ve hareketleri artıyor.

Biz sabah aksam 1saat parktayiz. Sallaniyo 1 saat. Ozellikle cocuklarin ciktigi saatte cikariyorum ki cevreye bakiniyo bazen laf atiyo genelde de ninnisini soyleyip uyku moduna geciyor. Sabahlari ise saat 8 8ceyrek gibi evden cikip markete ekmege gidiyoruz ordan parka gidiyoruz. Kimse olmuyo ama olsun acik havada hem cabuk yoruluyo hemde ise gidenleri kuslari fln inceliyo evde daha kolay uyuyo diyebilirim. Evde ise yerde yataginda benim yatagimda takiliyo sesli oyuncaklarla balonla oynamayi seviyo benide gozunun onunden ayirmiyor :bicak:

Son düzenleme:
Evet canım parka akşam üstü çıkarıyorum güneş biraz etkisini kaybedip dışarıda durulabilecek zamanlarda.
Evdeykende doğaçlama gelişiyo herşey :) bazen evde durmaktan bunalıp sıkılırsa hemen balkonda ki havuza atıyorum ya da direkt beraber banyoya giriyoruz suyu çok seviyo.
Bu aralar kendisi tutunup kalkarak odaları keşfediyo, mesela şuan yatak odasının camına kalkıp dışarıyı seyrediyo :)
Ben süpürge yaparken çığlık atarak peşimde geziyo çok seviyo :)
Aktiviteden aktiviteye daha koşamıyoruz biz gün içinde doğaçlama gelişiyo :)

Çok şükür canım herşey yolunda. Oğluşuda büyüyor gün geçtkçe ama bi sıkıntı sorun yok bin şükür:) Afifecan Afifecan şuan kızgın kumlardan serin sulara atlıyomu bilmiyorum ama tatil de keyif yaptığı kesin :)
Kayınpederi halaa aynı mendeburlukta devam ediyo maşallah adam hız kesmiyo :/. Ve onlarla tatilde şuan :eek:

Akşam ki uyku saatine kadar herşey neredeyse aynı. Nasıl uyku saatler bile aşağı yukarı bukadar benzer derken akşamki uyku saati beni üzdü :anne: biz saat 6-6:30 gibi şekerleme yapıp 9 buçukta uyumak için odamıza geçiyoruz

Yusuf da öyleydi canım 1 haftadır uyku eğitimi veriyoruz bir psikoloğa danışarak. O bu şekilde söylediği için uyansa bile geri uyutuyorum

Biz sabah aksam 1saat parktayiz. Sallaniyo 1 saat. Ozellikle cocuklarin ciktigi saatte cikariyorum ki cevreye bakiniyo bazen laf atiyo genelde de ninnisini soyleyip uyku moduna geciyor. Sabahlari ise saat 8 8ceyrek gibi evden cikip markete ekmege gidiyoruz ordan parka gidiyoruz. Kimse olmuyo ama olsun acik havada hem cabuk yoruluyo hemde ise gidenleri kuslari fln inceliyo evde daha kolay uyuyo diyebilirim. Evde ise yerde yataginda benim yatagimda takiliyo sesli oyuncaklarla balonla oynamayi seviyo benide gozunun onunden ayirmiyor :KK57:

Oyy kuzum ya el kadar bebek ne anlar bağırarak terbiyeden...
Yusuf da öyleydi canım ama bu uyku eğitimine başlayınca gördüm ki meğer alışkanlıktan öyle yapıyormuş. Gece şuan 2ye düşürdüm emzirmeyi o da doktor kilosu az dedi diye yoksa normalde bu ayda 11-12 saat emmeden durabiliyorlarmış. İstersen sen de önce 3 rüya öğünü sonra 2 rüya öğün0 şekşinde azaltmayı dene. Rüya öğünü de ne demek mesela gece 8 de yatırdın 10 da uyandı kesinlikle emzirmeden uyutuyorsun ve atıyorum 12 de o uyurken alıp emziriyorsun.başta biraz ağlıyor ama sonra düzene giriyor. Gündüz de uzun uyku uyumayınca emerek uyuttuğum için habire meme istiyordu şimdi emzirmeden uyuyor ve 1-1.5 saat uyuyor uyanınca hemen mamasını veriyorum meme istemeden böylece gündüz de 5-6 kere emzirmiş oluyorum ve eskisi gibi 2 cuk cuk yapıp bırakmıyor doyana kadar emiyor.

Oyy kuzum ya el kadar bebek ne anlar bağırarak terbiyeden...
Yusuf da öyleydi canım ama bu uyku eğitimine başlayınca gördüm ki meğer alışkanlıktan öyle yapıyormuş. Gece şuan 2ye düşürdüm emzirmeyi o da doktor kilosu az dedi diye yoksa normalde bu ayda 11-12 saat emmeden durabiliyorlarmış. İstersen sen de önce 3 rüya öğünü sonra 2 rüya öğün0 şekşinde azaltmayı dene. Rüya öğünü de ne demek mesela gece 8 de yatırdın 10 da uyandı kesinlikle emzirmeden uyutuyorsun ve atıyorum 12 de o uyurken alıp emziriyorsun.başta biraz ağlıyor ama sonra düzene giriyor. Gündüz de uzun uyku uyumayınca emerek uyuttuğum için habire meme istiyordu şimdi emzirmeden uyuyor ve 1-1.5 saat uyuyor uyanınca hemen mamasını veriyorum meme istemeden böylece gündüz de 5-6 kere emzirmiş oluyorum ve eskisi gibi 2 cuk cuk yapıp bırakmıyor doyana kadar emiyor.

O Oyhan etiket sana. Yanlislikla etiketlendim 😂 masallah buarada Emira SY Emira SY iyi dusunmussunuz. Bizde uyku cook degisiyo yaa 3 4aylikken 6 7 saat araliksiz uyurdu gittikce kisaldi. Gece 14defa kalktigim oldu o derece fenaydi meger distenmis patladi ucu gorunuyo bikac gundur 4 5defa kalkiyo ve cok terliyo 🤔

O Oyhan etiket sana. Yanlislikla etiketlendim 😂 masallah buarada Emira SY Emira SY iyi dusunmussunuz. Bizde uyku cook degisiyo yaa 3 4aylikken 6 7 saat araliksiz uyurdu gittikce kisaldi. Gece 14defa kalktigim oldu o derece fenaydi meger distenmis patladi ucu gorunuyo bikac gundur 4 5defa kalkiyo ve cok terliyo 🤔

Sıcaktan da olabilir canım. Gün içinde eline taze soğan ver, soğuk diş kaşıma şeylerinden varsa ver bir de sık sık su içmesi için teklif et.

Sıcaktan da olabilir canım. Gün içinde eline taze soğan ver, soğuk diş kaşıma şeylerinden varsa ver bir de sık sık su içmesi için teklif et.

Dis kasiyicimiz buzlukta zaten veriyorum bizim su sikintimiz var icmiyor. Bende burdaki bi tarifle 3 kayisiyi yarim su bardagi su ile kaynatiyorum 4 gundur fln kayisili 50 ile 75ml arasinda iciyor sadesuyu 50ml den fazla icmiyodu. Yani su bizde genel bi sikinti sevemedi iki suluk elimde geziyorum birini reddedince oburunu teklif ediyorum bazen gece uyaninca meme degil suluk veriyorum ama kanmiyo uyanik

Dis kasiyicimiz buzlukta zaten veriyorum bizim su sikintimiz var icmiyor. Bende burdaki bi tarifle 3 kayisiyi yarim su bardagi su ile kaynatiyorum 4 gundur fln kayisili 50 ile 75ml arasinda iciyor sadesuyu 50ml den fazla icmiyodu. Yani su bizde genel bi sikinti sevemedi iki suluk elimde geziyorum birini reddedince oburunu teklif ediyorum bazen gece uyaninca meme degil suluk veriyorum ama kanmiyo uyanik

LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet in kızı da pek sevmiyor ama pipetli suluktan içmiş canım sendeki öyle mi bilmiyorum ama onu da dene istersen 🙈

Biz de uyku eğitimi veriyoruz. Gece 15dkda bir uyanan kızım 3 saati bulan uykular uyuyor gece. Uyanma saatine doğru 2 ve 1saate düşüyor uyku aralığı ve uyanıyor. Çok acıkmış oluyor, kahvaltı yapıyoruz.

Gündüzümüz de düzene girdi, üç gündüz uykusu uyuyor en az. Üstelik en mutlu olduğumuz şey de beslenmesi düzene girdi kızımın, iştahı açıldı elhamdulillah 💕 tavsiye ederim iştah ve uyku sorunu onlarla. Bizim kilo sorunumuz olduğu için zaten sık emzirmeye çalışıyorum ama yemek de yediği için sıkıntımız olmuyor elhamdulillah 💕

LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet in kızı da pek sevmiyor ama pipetli suluktan içmiş canım sendeki öyle mi bilmiyorum ama onu da dene istersen 🙈

Bendeki ikiside alistirma bardagi wee baby ve ikeanin var hatta normal cam bardak bile denedim ilgiwini cekti iki cekti ondan da vazgecti suan. Pipetli dusundum ama cok ayarsiz herseyi agzina sokunca soluguna kacirir diye pipetli dusunmedim hic. LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet hangisini kullaniyosun cnm

Bendeki ikiside alistirma bardagi wee baby ve ikeanin var hatta normal cam bardak bile denedim ilgiwini cekti iki cekti ondan da vazgecti suan. Pipetli dusundum ama cok ayarsiz herseyi agzina sokunca soluguna kacirir diye pipetli dusunmedim hic. LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet hangisini kullaniyosun cnm
Canım kendinden pipetli wee babynin şu aşağıdaki suluğunu sevdi kızım. Alıştırma bardaklarından nefret ediyor, hemen vurup atıyor. Aslında cam bardak da seviyor ama onunla da brr brr yapıp suyla oynamayı daha çok seviyor içmektense.

wee-baby-pipetli-bardak-109922.jpg

Canım kendinden pipetli wee babynin şu aşağıdaki suluğunu sevdi kızım. Alıştırma bardaklarından nefret ediyor, hemen vurup atıyor. Aslında cam bardak da seviyor ama onunla da brr brr yapıp suyla oynamayı daha çok seviyor içmektense.

wee-baby-pipetli-bardak-109922.jpg

Guzel gorunuyor bardaklar sizdirma yqda ters cevirince akma fln oluyo mu?? Gunde ne kadqr su iciyor

Guzel gorunuyor bardaklar sizdirma yqda ters cevirince akma fln oluyo mu?? Gunde ne kadqr su iciyor
Ağzı açıkken ters çevirirse dökülür canım, magic cuplar gibi değil. Baya çocuk suluğu gibi aslında ama pipeti sabit ve emer gibi çektiği için sevdi ve kullanabildi. Kuzeninde vardı bundan, yanına getirmiş Betülün. Betül oynarken bi baktık kapağını açtı ve içmeye başladı :KK48:

Ml olarak takip etmedim canım ama ara ara teklif ediyorum, çoğunlukla içiyor. Özellikle karnını doyurduktan sonra üstüne suyu mutlaka içiyor, reddetmiyor.

Ağzı açıkken ters çevirirse dökülür canım, magic cuplar gibi değil. Baya çocuk suluğu gibi aslında ama pipeti sabit ve emer gibi çektiği için sevdi ve kullanabildi. Kuzeninde vardı bundan, yanına getirmiş Betülün. Betül oynarken bi baktık kapağını açtı ve içmeye başladı :KK48:

Ml olarak takip etmedim canım ama ara ara teklif ediyorum, çoğunlukla içiyor. Özellikle karnını doyurduktan sonra üstüne suyu mutlaka içiyor, reddetmiyor.

Bi bakayim cnm buna. Bizde ek gida da pek iyi gitmiyo yani yemek icin susadigi cok nadir bide emiyo hep belki ondan da su ihtiyaci olmaz dicem de yine de icmesi alismasi lazim suya bakayim buna umarim suyu secer yoksa ilerisi icin sikinti

Benim kizim aksine suyu cok iciyor kabiz falab oldun mu sizin gibi kayisi suyu yapiorm asla icmio suluguna koyuyorm yok gene nasil oluosa anlio icmio

Bi bakayim cnm buna. Bizde ek gida da pek iyi gitmiyo yani yemek icin susadigi cok nadir bide emiyo hep belki ondan da su ihtiyaci olmaz dicem de yine de icmesi alismasi lazim suya bakayim buna umarim suyu secer yoksa ilerisi icin sikinti
Canım uykusu ne durumda? Bizim beslenme öyle kötüydü ki hastalıklardan sonra hortumla burundan bekleyeceklerdi, biz kabul etmedik. Çok şükür uyumaya başladığından beri göbüşü bişe çıktı birazcık birazcık 🤭🤭

Benim kizim aksine suyu cok iciyor kabiz falab oldun mu sizin gibi kayisi suyu yapiorm asla icmio suluguna koyuyorm yok gene nasil oluosa anlio icmio

Ne guzel suyu iciyosa cok iyi bende meyve suyu gibi olsun diye yaptim kabizlikta var hem kaynatinca kayisinin icini 1 cay kasigi dolusu yediriyorum ustelik ona ragmen kabizlik oluyo

X