2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Aa onuda deneyim teşekkür ederim ekmeksiz mi veriyorsun acaba?
Ekmekle de yiyor ekmeksiz de. Tencereye 1 havuc rendeliyorum üstüne semizotunu dograyip az bi zeytinyağı 1 dis sarimsak ve biraz pirinçle hafif soteleyip sonra su ekliyorum pisince direk yediriyorum blendira falan çekmiyorum.

İnternette bebeklere hurmalı tarifler var. Deneyen var mı? Hamilelik döneminde kullanmadan önce 60 derece fırında 20dk tutun diye izlediğim haberden sonra hurma yiyememiştim korkudan ki çok severim

İnternette bebeklere hurmalı tarifler var. Deneyen var mı? Hamilelik döneminde kullanmadan önce 60 derece fırında 20dk tutun diye izlediğim haberden sonra hurma yiyememiştim korkudan ki çok severim
Canım file marketin buzluklarında taze hurma var Ben ondan aldım kabuklarını soyup çekirdeğini çıkarıp hippin tahıllı mamasına koyup karıştırıyorum aşırı güzel oluyor

Canım iki soru
1. Ben De alkış çalışması yaptırıyorum daha yapmıyor seninki kaç aylık ne kadar çalışma sonucu öğrendi ?
2. Ben eline bir şey verip yedirmeye korkuyorum. Kendisi hadi büyük koparirsa ? Salatalık nasıl koparıyor?
1. 8 ay 24 günlük kızım. Alkışı yaklaşık 2 aydır yapıyor. 3 aydan sonra uyurken ağlıyorsa tempolu alkış yapıyordum, o zamandan beri dikkat kesilip ağlamayı bırakırdı. Onun dışında hemen her yaptığı şeye “aferin kızıma, alkış” diyip alkışlardım. Öğretme maksatlı yapmamıştım doğrusu kendi taklit etmeye başladı bir süre sonra.
2. Altta 2 dişimiz var. Eğer salatalık küçük,taze çengelköy ise büyük parçalar koparabiliyor ve ağzındayken ön dişlerine getirip küçültüyor, küçültemediğini de çıkarıyor diliyle iterek. Bazen öğürüyor bazen boğuluyormuş gibi olup korkuttuğu oluyor ama eğer sen paniklemezsen o kendi hallediyor. Benim paniklediğim zamanlarda öğürmelerin sonu ağlamayla bitiyor o yüzden panik yapmamak lazım. Ben her şeyden korkan, evhamlı biriyim. Ben bile veriyorsam herkes bunu yapabilir.
Bir de mesela kızım su içmeyi sevmez pek ama ne zaman ekmek,bisküvi, simit vs. Takılsa uzattığım suyu içip işini kolaylaştırıyor.

File market İzmirde yok en azından bu tarafta yok. Ama aklımda olsun taze bakayım o zaman
Tazesini bilmem ama hurmalar tatlı olsun diye şerbette bekletiyorlarmış o yüzden ben de geceden kuru hurmayı ikiye ayırıp su da bekletiyorum hem yapay şekeri gidiyor hem kabuğu soyulup taze hurma gibi oluyor.

Benim kız depara kalktı. Koltuktan tutup ayağa kalkıyordu şimdi de koltuğun üzerinde ilgi çekici bir şey varsa koltuğa tırmanıyor bir kaç hamle sonra koltuğun üstünde oluyor ama yürüme hevesi hemen hemen hiç yok.
Geçen de bizi güldürdü baya. Bay bay yapmayı öğreneli bir iki gün olmuştu, yarı uyuklar yarı uyanık yataktan doğrulmuş bay bay yaparken bulduk :)))

Kızlar kuzum gece çok sık uyanıyor ve kucağıma alıp sakinleştirmeden susmuyor kucağımdan inince de yaygarayı koparıyor. Artik ağırlaştılar hem zor oluyor hem de parmağında oynatıyor beni

Diş olabilir ya da sıcaktan olabilir

Mirza da gece çok uyanmaya başladı. Gündüz de gözünün önünden gitmemi istemiyor. Oyun veriyorum önüne oyalansin diye oyuncakları yemeyi bir de eliyle vurmayı seviyor şimdilik :KK66:
Yanında ben olmazsam onları da istemiyor.

Mirza da gece çok uyanmaya başladı. Gündüz de gözünün önünden gitmemi istemiyor. Oyun veriyorum önüne oyalansin diye oyuncakları yemeyi bir de eliyle vurmayı seviyor şimdilik :KK66:
Yanında ben olmazsam onları da istemiyor.
Bizimki eline ne geçerse atıyor hele mama sandalyesinde gözümün içine baka baka 😉

Çocukları parka çıkarıyor musunuz ?evde ne gibi etkinlik yapıyorsunuz? buyuyorlar ve her geçen gün merakları ve hareketleri artıyor.
Hava çok sıcak olduğu için kıpırdayamıyoruz biz ama parkta da rotadan korkarım salgın varmış yine. Etkinliklere bakıyorum hepsi genelde bir yaş sonrası yapan varsa çok hayra geçer bize de anlatsın

Bizim en geç 7 de gün başlıyor kahvaltı filan derken 8 buçuk oluyor sonra 1 saat takılıyoruz yaramazlarla. Salihin oyuncaklarıyla oynuyoruz genelde. Saat 9 buçukta yusufu uyutmak için odaya geçiyorum 10 da uyuyor 1 - 1buçuk saat uyanınca zaten öğlen yemeği saati oluyor meyve filan veriyorum. Yemek sonrası el yıkamaya bayılıyor 😍 2 gibi de ikinci uykusu için odaya geçiyoruz yine 1 - 1buçuk saat uyuyor. Uyanınca akşam yemeği yiyor. Gece uykusuna da 18.30 da odaya geçiyoruz. Geriye kalan vakitlerde de spontane gelişiyor.

Temizlik filan yapacaksam beni takip ediyor süpürge çok ilgisini çekiyor. Bazen çamaşır sepetine oturtup önüne top filan oyuncak koyuyorum yarım saat idare ediyor 🤣Ayaklarıma tutunup kalkmayı çok seviyor devamlı paçalarıma yapışıp kucağıma gelmek istiyor🤭
Bazen yakalamaca oynuyoruz koridorun bir başına gidip saklanıyorum anne nerdeee diyorum heyecanla geliyor emekleye emekleye 😍 bazen sırt üstü uzanırken karnıma oturtup fış fış kayıkçı oynuyoruz. Yine sırt üstü yatarken dizlerimi karnıma doğru çekiyorum bacaklarıma karın üstü bebeği koyup uçtu uçtu yapıyorum 😊Uyutmadan önce örtüsüyle ce-e oynuyoruz. Aynalara bakmaya bayılıyor. Beni ısırmaya bayılıyor🤭 banyo yapmayı seviyor neredeyse her akşam banyo yaptırıyorum. Elerini veya koltuk altını tutup yürütüyorum onu çokk seviyor. Omzuma oturtup evin içinde geziyorum onu da çok seviyor. Aklıma gelenler bunlar şimdilik.

X