• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet çok geçmiş olsun. Bu süreç zor ama geçici Allah ın izniyle. Allah dermansız dert vermesin,beterinden korusun hepimizin yavrularını inşallah. Bebeğiniz emin ellerde neticede. Tüm sıvı takviyeleri ve takipleri yapılır hemen toparlar inşallah. Bu süreci kolay atlatmanızı hem bebeğiniz açısından hem sizin açınızdan diliyorum. Allah yardımcınız olsun,kolaylık versin. Tüm yavrusu hasta olan annelere içinde de size inşallah ❤️🧡💚💙💜

Arka koltukta ilgilenen ben olunca karar benim istediğim yönde oluyor. Arabada sakinleştiremeyince ben de gerilmeye sinirlenmeye başlıyorum. Kucağa al, hop hop zıp zıp kan ter içinde kalıyorum. Uçakta babası da ilgilenir tek ben susturmak durumunda kalmam diye de uçağı tercih ediyorum. Hızlı tren de bi seçenek tabi sizin yolunuzla bir ilgisi varsa.
Ben araba yolcuğundan çok korkuyorum doğrusu. İstanbuldan eskişehire gittik en son giderken hep uykularına denk getirdik arabada kaldığı süreyi ama dönüşte o hesap olmadı. Çok ağladı bir daha gitmeyelim çocuk perişan oldu dedik.
Bir an once iyilesjr insallah kuzucuk ikinizde cok cektiniz. Canim fugen hoca var gastrocu isinde cok iyi betusu o mu takip etse alerjik bebegi olan butun arkadaslarim ona goturuo.

Yuh artik ya resmen soygun. Degmistir insallah.

Arabayla en cok 400 km gittik genel itibariyle iyi bir yolculuktu. 20 saatlik yolu gidip orada gezeceksem araba lazimsa bile tercih etmem sanirim oyle uzak gezilerimizde ucakla gidip.araba kiraliyorduk. Bizde ucak.yolculugu yaptik cok rahat gecti. Hic aglamadi. 20 saat araba yerine 1 2 saat ucakta eylemeyi tercih ederim. Her turlu durmayan bi bebekse.

Esim bundan onceki isinde sehir disinda calisiordu hafta sonlari evde oluyordu oglumla.yalnizdik ayri odalarda yatmayi icim almiordu beraber koynis koynis yatiryorduk . Iyiki yatmisiz diyorum simdi 6 yasinda yatamiorum onunla. Surekli kimil kimil tekmelio uykuda falan. Rahat olmuo Kiskanmayacak olsa kizimida yanimda yatirmak isterim. Ben seviyorum birlikte yatmayi bir zararini da gormedim. Ama tabi esle yatak ayirma durumunda kalmak hos olmuo biz hafta sonlari 3 kisi yatiyorduk esim gelince.
İzmir ve Antalya'ya otobüsle gittik 8 9 saatlik 1 ay icerisinde.ikisini de akşam otobüsü tercih ettik.sorunsuz atlattık.bugun de antalyadan İstanbul'a uçakla döndük.cunku otobüs baya uzun surecekti
Özel arabayla gidecekseniz 20 saatlik yol çekilebilir istediğiniz yerde durma acisindan.ama otobüs için aynı şeyi diyemeyecegim canim
CAnım biz 7 saatlik yolda bile kızım mahvoluyordu ama en onu uçakla geldik uçak kalkarken uyudu inerken uyandı çok rahat ettim arabayla yolculuk kabusum oldu
Cok sağolun kızlar,benimde galiba tek çarem uçak.Allah yardımcımız olsun.bebekle yolculuk cok zor.bir an önce büyüseler keske.:)

Gerçekten geçiyormu ya hiç geçmeyecek gibi geliyor bana çook sevindim sizin adınıza darısı başımıza artık 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Amin canım sağolasın,süt alerjimiz devam ediyor hala.çok çok küçük minicik bi parça peynir verdim hemen kızardı pütür pütür oldu,o yüzden süt ürünlerini vermiyorum.ama eskiden buğdaya mercimeğe yumurtaya tepki veren bebeğim artık tepki vermiyor.bana da hiç geçmeyecek gibi geliyordu.ama büyüdükçe gerçekten geçmeye başlıyor.sadece biraz sabır.benim bebeğimin aklınıza gelebilecek herşeye alerjisi vardı.süt verirken sadece ama sadece patatesle besleniyordum.ara sıra ıspanak kabak falan.başka hiçbirsey yiyemiyordum.mamaya alıştırdım sütten kesmek durumunda kaldım.mamanın içindeki yağlara bile tepki veriyordu.ayçiçek yağına alerji olabilir mi mesela,işte benim kızımın ona bile alerjisi vardı.onlar şuan geçti çok şükür.et verebiliyorum,mercimek kuru fasulye verebiliyorum,irmik verebiliyorum.tam buğday unuyla sütsüz bisküvi yapıp verebiliyorum.bulgur yumurta verebiliyorum.sadece süt ürünleri işte.hemen geçmiyormuş gerçekten de.darısı sözlere inşallah.çoğu gitti azı kaldı.sizinde geçecek inşallah

Merhaba
8. ayda kan tahlili yaptırdınız mı? Yada anormallik çıkan var mı? Biz 1 hafta arayla 2 defa yaptırdık ikisinde de nötrofil değeri çok düşük çıktı. Çocuk hemotolojiye yönlendirdi. Böyle bişey yaşayan var mı?

Biz yine yattık hastaneye... Doktorumuz gastroenteroloji ye yönlendirmişti, o da yatış verdi. Sıvı kaybı ve kilo kaybı çok fazla, ishal kusma da kronikleşmiş diye uzun süreli tedavi planlandı. 1hafta 10gün deniyor. Dualarınız bekliyoruz teyzeleri.
Canım çok geçmiş olsun dualarımız sizinle güzel haberlerinizi bekliyoruz 🙏🏻🙏🏻

Merhaba
8. ayda kan tahlili yaptırdınız mı? Yada anormallik çıkan var mı? Biz 1 hafta arayla 2 defa yaptırdık ikisinde de nötrofil değeri çok düşük çıktı. Çocuk hemotolojiye yönlendirdi. Böyle bişey yaşayan var mı?

Bizim doktorumuz 9.ayda isteyecek tahlil canım.suan 8.5 ayligiz

Bir an once iyilesjr insallah kuzucuk ikinizde cok cektiniz. Canim fugen hoca var gastrocu isinde cok iyi betusu o mu takip etse alerjik bebegi olan butun arkadaslarim ona goturuo.

Yuh artik ya resmen soygun. Degmistir insallah.

Arabayla en cok 400 km gittik genel itibariyle iyi bir yolculuktu. 20 saatlik yolu gidip orada gezeceksem araba lazimsa bile tercih etmem sanirim oyle uzak gezilerimizde ucakla gidip.araba kiraliyorduk. Bizde ucak.yolculugu yaptik cok rahat gecti. Hic aglamadi. 20 saat araba yerine 1 2 saat ucakta eylemeyi tercih ederim. Her turlu durmayan bi bebekse.

Esim bundan onceki isinde sehir disinda calisiordu hafta sonlari evde oluyordu oglumla.yalnizdik ayri odalarda yatmayi icim almiordu beraber koynis koynis yatiryorduk . Iyiki yatmisiz diyorum simdi 6 yasinda yatamiorum onunla. Surekli kimil kimil tekmelio uykuda falan. Rahat olmuo Kiskanmayacak olsa kizimida yanimda yatirmak isterim. Ben seviyorum birlikte yatmayi bir zararini da gormedim. Ama tabi esle yatak ayirma durumunda kalmak hos olmuo biz hafta sonlari 3 kisi yatiyorduk esim gelince.

Değdi cnm kullanıyorım artık😊

Amin canım sağolasın,süt alerjimiz devam ediyor hala.çok çok küçük minicik bi parça peynir verdim hemen kızardı pütür pütür oldu,o yüzden süt ürünlerini vermiyorum.ama eskiden buğdaya mercimeğe yumurtaya tepki veren bebeğim artık tepki vermiyor.bana da hiç geçmeyecek gibi geliyordu.ama büyüdükçe gerçekten geçmeye başlıyor.sadece biraz sabır.benim bebeğimin aklınıza gelebilecek herşeye alerjisi vardı.süt verirken sadece ama sadece patatesle besleniyordum.ara sıra ıspanak kabak falan.başka hiçbirsey yiyemiyordum.mamaya alıştırdım sütten kesmek durumunda kaldım.mamanın içindeki yağlara bile tepki veriyordu.ayçiçek yağına alerji olabilir mi mesela,işte benim kızımın ona bile alerjisi vardı.onlar şuan geçti çok şükür.et verebiliyorum,mercimek kuru fasulye verebiliyorum,irmik verebiliyorum.tam buğday unuyla sütsüz bisküvi yapıp verebiliyorum.bulgur yumurta verebiliyorum.sadece süt ürünleri işte.hemen geçmiyormuş gerçekten de.darısı sözlere inşallah.çoğu gitti azı kaldı.sizinde geçecek inşallah
Test fln yaptırmış mıydınız ve tepkileri nelerdi ? Kusma yoksa daha kısa sürede geçiyor diye videolar izledim de

Test fln yaptırmış mıydınız ve tepkileri nelerdi ? Kusma yoksa daha kısa sürede geçiyor diye videolar izledim de
Evet canım yaptırdım,hem diyarbakırda hemde ankarada.en son ankarada arzu bakırtaşa girmiştik.sırtından deri testi yapıldı ama hiç birşey çıkmadı.zaten doktorda söyledi,bu kadar küçük çocuklarda testlerde çıkmıyor diye.tepkileri şunlar,mesela alerjen gıdayı aldıktan yarım saat sonra bütün vücudu kıpkırmızı olurdu deli gibi kaşınmaya başlardı,ve ishal olurdu.poposunun arası kıpkırmızı olurdu.kusma ilk zamanlar oluyordu alerjen gıda aldığı zaman ama Sonra olmadı.ha birde çok gazı oluyordu

Ben de bizim yatakta uyutup beşiğine alırdım 1 ay inceye kadar.sonra geceleri uyanmayan çocuk bizim yatağa gelmek için uyanır oldu. Bizim yatağa alsak hem alışsın istemedim hem de dediğin gibi eşimle ikimiz de uyuyamıyorduk. Ben de ani bi kararla odasına geçirdim 10 gün onun odasında yattım. Kızım çok memnun oldu yatağına geçtiğine inanılmaz rahat yatıyor. Yatağı da montessoriydi yanında yatarak uyutuyorum iyi ki montessori almışız diyorum şimdi.bana ilk günler çok zor geldi ama alıştık çok şükür. Bu biraz tercih meselesi kimi koynumda yatsın istiyor kimisi de alışmasın diyor. Ben zarar veririz düşüncesiyle uyuyamam açıkcası. Bu arada yataktan düşürenlerden biri de benim bariyer fikri süpermiş👍🏻
Alıştırarak mı ayırdın? Pat diye tek başına mı uyuttun odasında? Odasını ayırmayı düşünüyorum da önce odasına alıştırsam mı? Korkar yadırgar mı acaba diye tereddüt ediyorum. Gündüz yatağında gece yanımda mı uyutsam, kendime de onun odasında yer yatağı mı yapsam aklımda deli sorular 😣

Evet canım yaptırdım,hem diyarbakırda hemde ankarada.en son ankarada arzu bakırtaşa girmiştik.sırtından deri testi yapıldı ama hiç birşey çıkmadı.zaten doktorda söyledi,bu kadar küçük çocuklarda testlerde çıkmıyor diye.tepkileri şunlar,mesela alerjen gıdayı aldıktan yarım saat sonra bütün vücudu kıpkırmızı olurdu deli gibi kaşınmaya başlardı,ve ishal olurdu.poposunun arası kıpkırmızı olurdu.kusma ilk zamanlar oluyordu alerjen gıda aldığı zaman ama Sonra olmadı.ha birde çok gazı oluyordu
Anladım canımm çok teşekkür ederim ayrıntılı anlatım için darısı bütün alerjik bebeklerin başına inşallah tabi siz büyüksünüz baya biz 7 ay bir hafta henüz biraz daha bekleyelim bakalım bizim deri testinde de kan testinde de süt ürünleri alerjisi çıktı doktor az dedi tabi bilemiyorum bakalım nolcak Ağustos 6 da mama provokasyonumuz var çok heyecanlıyım

Alıştırarak mı ayırdın? Pat diye tek başına mı uyuttun odasında? Odasını ayırmayı düşünüyorum da önce odasına alıştırsam mı? Korkar yadırgar mı acaba diye tereddüt ediyorum. Gündüz yatağında gece yanımda mı uyutsam, kendime de onun odasında yer yatağı mı yapsam aklımda deli sorular 😣
Valla pat diye ayıramadım ben ya 10 gün onun odasında yer yatağı yapıp yattım hatta bazen eşim de geldi😂aslında onun dünyadan haberi yokta annelik işte. Yaz da geldiği için üstünü açtı derdi yok. Ama onun öncesinde alışacak kadar olmasa da bazı gündüzler de yatağında yatırıyordum. Odasına alışkındı ama gün içinde oyunları orda oynuyoruz. Yoksa benim kızım çok yabancılar. Mesela oturma odasına başka evmiş gibi davranıyo.😂

.
UyValla pat diye ayıramadım ben ya 10 gün onun odasında yer yatağı yapıp yattım hatta bazen eşim de geldi😂aslında onun dünyadan haberi yokta annelik işte. Yaz da geldiği için üstünü açtı derdi yok. Ama onun öncesinde alışacak kadar olmasa da bazı gündüzler de yatağında yatırıyordum. Odasına alışkındı ama gün içinde oyunları orda oynuyoruz. Yoksa benim kızım çok yabancılar. Mesela oturma odasına başka evmiş gibi davranıyo.😂
Aynen biz hazır olsak onlar bize uyacakta işte ah bu hormonlar, mideme kramplar giriyor ayıracağımı düşündükçe, sanki nereye gidecek karşı oda :olamaz:
Odası anca oldu, taşın, yaptır derken alıştıracağım bir oda yoktu, acayip bağımlı olmaya başladı ayırmam şart, bütün gün zaten yapışık geziyoruz bari gece normal hareket edelim, ben de kademeli ayırayım o zaman, daha küçükken ayrılsa sorun olmazdı ama şu an farkındalar.

.

Aynen biz hazır olsak onlar bize uyacakta işte ah bu hormonlar, mideme kramplar giriyor ayıracağımı düşündükçe, sanki nereye gidecek karşı oda :olamaz:
Odası anca oldu, taşın, yaptır derken alıştıracağım bir oda yoktu, acayip bağımlı olmaya başladı ayırmam şart, bütün gün zaten yapışık geziyoruz bari gece normal hareket edelim, ben de kademeli ayırayım o zaman, daha küçükken ayrılsa sorun olmazdı ama şu an farkındalar.
Bende bıkar hafta gündüzleri odasında yatırdım gece yanımızdaki beşikte.sonra artık hareketler artıp yatağa çapraz yatmaya başladı sığmadı uyandı vs odasına aldım yer yatağında yatıyorum 10 gündür bu gece odadan ayrilmayi planlıyorum.bakalım nasıl gececek

İtp annelik
3 ay boyunca kortizon kullandıktan sonra şu an yaklaşık 4 haftadır ilaç kullanmıyorum. Şükür değerler 200 bin civarında. Doktor takip edelim diyor düşerse dalak için karar vereceğiz. Bu süreçte hazır gıdalardan şekerden ve tuzdan uzak durdum ve çok işe yaradı. Kızımda takip ediliyor şu an o da iyi 8 Aylık oldu. Allah hepimize şifa versin.

Bende bıkar hafta gündüzleri odasında yatırdım gece yanımızdaki beşikte.sonra artık hareketler artıp yatağa çapraz yatmaya başladı sığmadı uyandı vs odasına aldım yer yatağında yatıyorum 10 gündür bu gece odadan ayrilmayi planlıyorum.bakalım nasıl gececek
İnşallah yadırgamaz hemen alışır, yatağının korumalıkları ve halısı henüz gelmedi, Pazartesi- Salı başlamayı düşünüyorum bende bakalım.

Oda ayirmalar konusulunca aklima geldi buyugu 5.5 aylikken ayirmistim. Ne cok zorlanmistim sanki askere gonderiyorum cocugu ;)) o surec cok uzun surmedi cunku belli bi zamandan sonra gece uyanmalari cok fazla artti odasini ayirmayi birak ayni yatakta yatmaya basladik gece boyu emiyordu. Bide beraber yatmayi bende cok seviyordum. Sonralari memeden ayirinca odasina gecirdim sabaha kadar deliksiz uyuyayacagina inaniyordum:)) bu seferde gece kalkip yanima gelmeye basladi :)) bazen duymuyordum bile geldigini bi bakiyorum yanimda yatiyor. Artik 6 yasinda arada yatiyoruz beraber ama resmen zulum gibi oluor asiri hareket ediyor tekmeliyor falan koca yataga sigamioruz beraber yattigimiz her gecenin sabahinda bu aksam odamda yaticam dio.bende bencede diorum :)) ikimizde rahat edemiyoruz. Sonra ozluoz sonra yine pismanlik :))) ikinciyle yatmak cok guzel suan ama buyuk kiskanir die alamiorum yanima o yuzden ilk cocugunuzla doyasiya yatin beraber benden tavsiye sonra yatilmio :)))

Çok teşekkür ederim canım. İnternetten baktım da sanırım bahsettiğin doktor Ankara'da canım, biz İstanbul'dayız. Acıbadem hastanesinde Vildan hocaya geldik biz de. Herkes çok memnunuş kendisinden araştırdık da
Yok canim ankarada degil istanbulda fugen cullu cokugras hatta nisantasinda muayenesi die biliyorum.

Back