• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Yaaa sirasi farkl8 olabiliyor demek ki 😄 bizimki alltan 2 cikti, simdi ust gelecek diye tahmin ediyorum ama emin degilim cunku yumrukla kasiyor ve baktirmiyor. Bakmak icin zorlarsam da kiyameti kopariyor. Bakakim nerden ne gelecek? Amq sunu farkettim gogsumu ciddi ciddi acitmaya basladi. Inci gibi olsun insalah
Evet evet nerden ne gelecek hiiç belli değil😁 gerçekten şu sıcak günlerde bir de diş sıkıntılarıyla uğraşıyorlar Allah yardım etsin kuzucuklarımıza inşallah 🙏🏻 İsilik oluyor mu bebekleriniz ya bizim boynumuzun altı fena olmuş dr mikrop kapmaya başlamış batikon sür dedi biraz kuruyor gibi ama emin de değilim neler kullanıyorsunuz oluyorsa ?

Kizlarrrr,
Gece emmesini biraktiniz mi? Cok mu g4c kaldim? Birakanlar nasil yaptiniz? Dişten mi bilmiyorum bazen saat basi uyaniyor bu aralar. agliyor ve emmeden imkani yok sakinleşmiyor. Ne baba be anane beni gorup kucagima,gelip emmeden uyumuyor. Perisan oluyorum. Emerek uyuyor hep dogdugundan beri. Boyle alisti, simdi zorlaniyorum. Akil verin bana
Açıkçası bırakmak gerektiğini bilmiyordum ama bizimki eskiden emmedén sallayınca uyurdu şuan gece özelliklede meme aşığı oluyor eme eme saatlerce uykusuzluktan perişan oldum

Anladım canımm çok teşekkür ederim ayrıntılı anlatım için darısı bütün alerjik bebeklerin başına inşallah tabi siz büyüksünüz baya biz 7 ay bir hafta henüz biraz daha bekleyelim bakalım bizim deri testinde de kan testinde de süt ürünleri alerjisi çıktı doktor az dedi tabi bilemiyorum bakalım nolcak Ağustos 6 da mama provokasyonumuz var çok heyecanlıyım
Rica ederim canım ne demek inşallah.rabbim herkesin yvrusunu kurtarsın bu alerji illetinden.güzel geçer umarım hayırlı haberlerle gel inşallh

Kizlarrrr,
Gece emmesini biraktiniz mi? Cok mu g4c kaldim? Birakanlar nasil yaptiniz? Dişten mi bilmiyorum bazen saat basi uyaniyor bu aralar. agliyor ve emmeden imkani yok sakinleşmiyor. Ne baba be anane beni gorup kucagima,gelip emmeden uyumuyor. Perisan oluyorum. Emerek uyuyor hep dogdugundan beri. Boyle alisti, simdi zorlaniyorum. Akil verin bana
Aynı durumdaydım bende yalnız 2-3 gündür bir kez emmek için bir kez de su içmek için uyanıyor diş sıkıntısı saat başı uyandırıyor olabilir biz uzun zaman öyle uyandık şimdi daha rahatız

Kizlarrrr,
Ben bırakmadım canım. Kendi doktorumuz görevi bıraktığında başka dr a gitmiştik o kesinlikle bırakmamı söylemişti. 9 aylık olduğunda saat başı emmek istyecek saç baş dağılmış şekilde gelip napcam hocam diyeceksin, 6 aydan sonra onlar açlıktan değil alışkanlıktan uyanacak demişti. Ama biz bile biyerimiz ağrıyınca uyanıyoruz acı çekiyoruz vs, onların tek sakinleşebildikleri yer emme olduğunu düşününce vazgeçtim. Tabi Şuan bazen saat başı bazen 2 saatte bir de olsa napayım diyorum. Tamamen saat başına dönerse iş değişecek gibi :)
Dün akşam uyanınca su vereyim uyusun dedm daha çok açtı uykusunu :) o yüzden emzirip uyutmaya devam :)

Ben bırakmadım canım. Kendi doktorumuz görevi bıraktığında başka dr a gitmiştik o kesinlikle bırakmamı söylemişti. 9 aylık olduğunda saat başı emmek istyecek saç baş dağılmış şekilde gelip napcam hocam diyeceksin, 6 aydan sonra onlar açlıktan değil alışkanlıktan uyanacak demişti. Ama biz bile biyerimiz ağrıyınca uyanıyoruz acı çekiyoruz vs, onların tek sakinleşebildikleri yer emme olduğunu düşününce vazgeçtim. Tabi Şuan bazen saat başı bazen 2 saatte bir de olsa napayım diyorum. Tamamen saat başına dönerse iş değişecek gibi :)
Dün akşam uyanınca su vereyim uyusun dedm daha çok açtı uykusunu :) o yüzden emzirip uyutmaya devam :)
Yaaa ayniyiz iste. Su verdim dun gece, suyu iciyor yine meme ariyor. Emiyor 1 saat sonra yine uyaniyor, aglayinca mecbur aliyorum kucagimda sallıyorum meme istiyor. 2 corklatip yine uyuyor. Hatta emmese de o dudaklar memeye illa bir degecek.
Gunduzleri de oynuyoruz mesela tsortume dadaniyor. Aciyorum 2 cekip oyuna devam ediyor. Kapatiyorum bagiriyor. Ben de kıyamıyorum aslinda. Kaldi ki emzirmek
Cok guzel ve inanılmaz birsey. Sadece Aliskanlik olmasi beni korkutuyor.

Evet evet nerden ne gelecek hiiç belli değil😁 gerçekten şu sıcak günlerde bir de diş sıkıntılarıyla uğraşıyorlar Allah yardım etsin kuzucuklarımıza inşallah 🙏🏻 İsilik oluyor mu bebekleriniz ya bizim boynumuzun altı fena olmuş dr mikrop kapmaya başlamış batikon sür dedi biraz kuruyor gibi ama emin de değilim neler kullanıyorsunuz oluyorsa ?
Sik yikamak, ve pisik kremi suruyorum. Cok artarsa corasatin kullaniyorum

I ilkbahar tugba2907 tugba2907 aydingelini aydingelini dişten farkindayim bu emme krizleri. Cok da,sikayetci değilim yeter ki iyi olsun kuzum. Ama bu daha,hicbirsey, giderek artacak sana bağımlı karakter olacak ,cok yipranacaksin diye korkuttular beni. Ben de tedirgin oldum. dogru yaptigimi zannederken gelisimine zarar vermek istemem bebegimin.

Herkese merhaba, bdv ye konu açtım ama belki bi bildiğiniz olursa istanbul beylikdüzüne yarım gün yemek ve temizlik yapacak yardımcı arıyorum. Kızım iyice hareketlendi artık çok rahat emekliyor, doğrulup oturuyor, alkış yapıyor, yastıklardan diz kapaklarının üstüne yüklenip ayağa kalmaya çalışıyor 8 ay 2 günlüğüz.
Bakliyatlara başladıysanız bir tarif vereyim. Kızım sebze öğününü pek sevmiyor ama bunu severek yedi.

-Sebzeli mercimek-
Yarım çay bardağı kırmızı/sarı mercimek,
et,
yarım soğan,
yarım kabak,
yarım havuç,
Beybi patates,
bi tutam maydanoz.
Bunların hepsİni buharlı pişiricide pişirip kendi suyuyla blendırdan geçirdim sıcağı sıcağına tereyağ da ekledim. Çorba kadar cıvık olmadı.Siz tencerede yapacaksanız suyunu kendi zevkinize göre göz kararı ayarlarsınız.

Daha önce bize yaptığımız mercimek çorbasını denemek için iki kaşık vermiştim o zaman da severek yemişti buna dayanarak bugün de bol sebzeli çorba yapayım dedim.

Herkese merhaba, bdv ye konu açtım ama belki bi bildiğiniz olursa istanbul beylikdüzüne yarım gün yemek ve temizlik yapacakyardımcı arıyorum. Kızım iyicr hareketlendi artık çok rahat emekliyor, doğrulup oturuyor, alkış yapıyor, yastaklardan diz kapaklarının üstüne yüklenip ayağa kalmaya öalışıyor 8 ay 2 günlüğüz.
Bakliyatlara başladıysanız bir tarif vereyim. Kızım sebze öğününü pek sevmiyor ama bunu severek yedi.

-Sebzeli mercimek-
Yarım çay bardağı kırmızı/sarı mercimek,
et,
yarım soğan,
yarım kabak,
yarım havuç,
Beybi patates,
bi tutam maydanoz.
Bunların hepsİni buharlı pişiricide pişirip kendi suyuyla blendırdan geçirdim sıcağı sıcağına tereyağ da ekledim. Çorba kadar cıvık olmadı.Siz tencerede yapacaksanız suyunu kendi zevkinize göre göz kararı ayarlarsınız.

Daha önce bize yaptığımız mercimek çorbasını denemek için iki kaşık vermiştim o zaman da severek yemişti buna dayanarak bugün de bol sebzeli çorba yapayım dedim.

Ne kadar yedi canım 1 çay bardağı yedi mi ?

Arkadaşlar bu ek gıda konusunda çok üzülüyorum hevesim kaçıyor yemek istemedikce en fazla 5 çay kaşığı yiyor onu da geri kusuyor napicam 8 aylık oldu sadece anne sütu ve suyla besleniyor.
Kusma süreklilik arz ediyorsa bir doktor göstersen iyi edersin. Benim kızım da çok iştahlı değil ama sevdiği şeyleri dolu dolu tüketiyor. Sebze saatlerinde sevdiği şeylere çok denk gelmiyorum ama diğer öğünleri hallettik şükür. Haa her gün de aynı iştahla yemiyor. Yoğurdu çok seviyor mesela. Bizim evde yaptığımız yoğurtta biraz cıvık oluyor artık büyük çay bardağıyla veriyorum 2 kez içiyor bir öğünde.
Mesela kahvaltıyı ilk etapta sevmemişti ama şimdi hipp in küçük kavanozlarını alacak kadar yapıyorum hepsini bitiyor. Yumurta alerjimiz var o yüzden yumurtasız bebe bisküvisi, bisküviyi anne sütü yoksa kaynattığım erik ya da kayısı ile ıslatıyorum, 2 zeytin, labne,tereyağ,suda ıslattığım hurma ya da avakadoyu karıştırıp veriyorum. Bunun bir takım malzemelerini değiştirip değiştirip veriyorum. Çok seviyor.
Meyve öğününde de Elmayı cam rendede geçiyorum ya kayısı ya erik ya armut bişeyler daha ekleyip hippin 5 tahılından istediğim yoğunluğu bulacak kadar ekliyorum. Bu karışımı da çok seviyor.
Pirinç unuyla yapılmış muhallebili karışımları, muzun girdiği meyve öğünlerini, şehriye,bulgur, bakliyat karıştırmayıp sadece sebze kattığım sebze pürelerini yediremiyorum mesela.

Bugün sebze öğününde bahsettiğim mercimekli sebzeyi hemen ardına da bir çay bardağına denk gelecek kadar yaptığım meyve püresini yedi. Aslında meyve zamanı değildi ama baktım sebzeden sıkıldı yanımda meyve püresi vardı belki yer diye vermiştim öylesine.
Sende denk getirirsin bir gün sevdiği şeyi ve ardına tekrar edersin malzemelerde ufak değişlik yapa yapa.

Selam kizlar. Emen Bebeklerinize disarda zorda kaldığınizda ne veriyorsunuz. Bazen emselerde tekrar emmek istiyor doymuyor. O anda ek gidatarzi biseyde bulmak imkansiz çorbaydi pureydi. Bugun tesadüfen markette bebe biskuvili yoğurt tarzi bisey gordum eve gelince denedim yedi. Ama disarda sicakta nasil muhafaza edilirki.

Yaaa ayniyiz iste. Su verdim dun gece, suyu iciyor yine meme ariyor. Emiyor 1 saat sonra yine uyaniyor, aglayinca mecbur aliyorum kucagimda sallıyorum meme istiyor. 2 corklatip yine uyuyor. Hatta emmese de o dudaklar memeye illa bir degecek.
Gunduzleri de oynuyoruz mesela tsortume dadaniyor. Aciyorum 2 cekip oyuna devam ediyor. Kapatiyorum bagiriyor. Ben de kıyamıyorum aslinda. Kaldi ki emzirmek
Cok guzel ve inanılmaz birsey. Sadece Aliskanlik olmasi beni korkutuyor.
I ilkbahar tugba2907 tugba2907 aydingelini aydingelini dişten farkindayim bu emme krizleri. Cok da,sikayetci değilim yeter ki iyi olsun kuzum. Ama bu daha,hicbirsey, giderek artacak sana bağımlı karakter olacak ,cok yipranacaksin diye korkuttular beni. Ben de tedirgin oldum. dogru yaptigimi zannederken gelisimine zarar vermek istemem bebegimin.
Valla bu gece saat başı kalktık ve illallah ettim tövbe yarabbi. Derdi neydi anlamadm ama aptal gibiyim şuan.
Ben ilk zamanlar fena depresyona girdiğim için emzirme akademsi diye bi yeri takip ettim. Oradakiler kesinlikle gece gündüz bebek istediği takdirde emzirilmesi gerektiğni söylüyolar. Çok bağımlı olup hem bebeğimize hem bize zararı dokunmaya başladığında dur demek gerekir diye düşünüyorum. Ama her gece bu gece ki gibi olursa çok zor vallahi.

Ve dediğin gibi diştense kokunla bile huzur buluyodur, ben kesebilecek cesareti kendimde göremiyorum şuan kıyamıyorum o yüzden grcr beslenmesine devam :) yaşına ne kaldı şurada:)))
Selam kizlar. Emen Bebeklerinize disarda zorda kaldığınizda ne veriyorsunuz. Bazen emselerde tekrar emmek istiyor doymuyor. O anda ek gidatarzi biseyde bulmak imkansiz çorbaydi pureydi. Bugun tesadüfen markette bebe biskuvili yoğurt tarzi bisey gordum eve gelince denedim yedi. Ama disarda sicakta nasil muhafaza edilirki.
Benmki mama da içiyo dışarıda ufak termosunda hep sıcak su taşıyorum ben. Geçen bi arkadaşımda gördüm minik termos, içine makarna koymuş sıcacıktı kızına yedirdi :) bende o tarz bişey alıcam. Yoğurt veya çorbasını vs sıcak/soğuk yanımda taşıycam

Arkadaşlar bebegimin saçını kestirdim sıfıra. Saç gidince kafa çok net görünüyor bingildagi kalp atar gibi atıyor. Sözde bebeklerinize bakar mısınız?
Her zaman değil ağlarken ya da bağırırken oluyor bu durum.
Canim bizim henuz kestirecrk kadar sacimiz yok,kel dogdu benimki 😂
Ama kapanmamasi normal hatta,erken kapanmasi sikinti diye biliyorum. Bak soyle bir bilgi okudum
Yeni doğan bebeklerin başında 6 adet bıngıldak bulunur. Ön bıngıldak en büyük olanıdır. Alından arkaya doğru baklava şeklinde hissedilir. Genellikle 9-18 ay arasında kapanır. Bazen kapanması 24 ayı da bulabilir. Ön bıngıldak nadir olarak doğumda kapalı olabilir veya 9 aydan erken kapanabilir

Kızlar bu arada yazma fırsatım olmadı. Biz dün kendi isteğimizle taburcu olduk hastaneden. Doktor da kusma olmadığı için çıkartacaktım dedi biz talebimizi iletince. O şekilde çıktık çok şükür. Dularınız için çok teşekkür ederiz...

Evde ishal kusma takibi yapıp zorla ek gıda/mama yedireceğiz.. Hastanede ilaçlar ve mama yüzünden yemek korkusu olmuştu, hala yemekten çok korkuyor..

Cumartesi günü kilo kontrolümüz var. Bakalım inşallah kilo alır kızımız.

Back