Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Valla ben miktara hiç bakmıyorum zaten çok da yemiyor yaklaşık 4 saatte bir emxiriyorum tabi çocuk emek ister ağlara daha önce veriyorum ama genelde 4 saati buluyor hatta bazen 4.5 saat oluyor. Genelde emdikten 2 saat sonra gibi ek gıda veriyorum. Sabahları çok yemiyor yumurtayı da işte deniyorum ben.öğleden sonra biraz meyve veriyorum. Akşam da emzirmeden 1 saat önce bizimle bir yemek saatinde yiyor. Genelde en iştahlı olduğu dönem akşam yemeği. Bazen hiç yemiyor ama yediğinDr de 1 bebek kavanozu gibi yiyor. Dr bebek aldığı kadar ver istemezse zorlama; bana ölçün o olsun dediKızlar ek gıda miktarlarınız ne kadar oluyor, yine ana öğün anne sütü değil mi? Benim kayınvalide tamamen ek gıdaya geceyim istiyor neredeyse 3 saatte bir emziriyorum bebeğimi o 3 saatin arasına ek gıdaları koyuyorum yine emzirmeyi atlamıyorum yani bebegim de emiyor. 3 saatte 1 acıkan bebek için senin sütün yetmiyor ondan acıkıyor çok vermiyorsun ek gıdayı ondan doymuyor dedi bugün sinirim zıpladı. Doymayan bebek saat başı aglar insanoğlu bile 3 saatte acıkır ne diyosun sen dedim sustu oturdu
Senin kv benm ablam gibi doyurana kadar uğraşacak demekki. Biz sabahları yarım yumurta yanında peynir yiyoruz doktor bukadarı kafi dedi. Bazen hiç bişey vermiyorım bu sıcaklarda yumurta ağır gelmesin diye. Öğleden sonra yoğurt yiyo istediği kadar, onun ölçüsü yok. Akşamda bizimle braber yemek yerken yaptığım çorbasından içiyo bazen 2-3 yemek kaşığı bazen 2 yemek kaşığı oluyo o da.Kızlar ek gıda miktarlarınız ne kadar oluyor, yine ana öğün anne sütü değil mi? Benim kayınvalide tamamen ek gıdaya geceyim istiyor neredeyse 3 saatte bir emziriyorum bebeğimi o 3 saatin arasına ek gıdaları koyuyorum yine emzirmeyi atlamıyorum yani bebegim de emiyor. 3 saatte 1 acıkan bebek için senin sütün yetmiyor ondan acıkıyor çok vermiyorsun ek gıdayı ondan doymuyor dedi bugün sinirim zıpladı. Doymayan bebek saat başı aglar insanoğlu bile 3 saatte acıkır ne diyosun sen dedim sustu oturdu
Kaşık maması bende aldım. Hippin elmalı yulaflı kaşık mamasını. Bende 2,5 yemek kaşığı mamayı göz kararı güzel muhallebi kıvamı olacak şekilde ılık su ile yapıp içerisine bir yumurta sarısı ve yarım muz katıp ezip verdim şükür yediler. Denediniz mi bilmiyorum ama bide bu şekilde deneyin isterseniz.Bizim ek gıda durumu yoğurt hariç sıkıntılı
Sabah yumurta sarısı, labne,tereyağı, çok az tahıllı sütlü kaşık mamasıyla karıştırıp vermeye çalışıyorum, yemiyor, yumurta sarısını nasıl yedireceğimi bilemiyorum,her türlü denedim
Öğlen sebze püresi 2 yemek kaşığı kadar yiyordur ,içinde kıyma olursa yemiyor
İkindi 100 ml kadar yoğurt, ağzını tamamen açarak hiç etrafı batırmadan 5 dk içinde yediği tek şey
Akşamüstü de 1 kayısı ya da yarım şeftali cam rendeden geçirilmiş
3.5 ,4 saatte bir emziriyorum bazen daha sık da olabiliyor
Oh maşallah ikizlere bizimki 2.5 yemek kaşığı yese başka birşey yemese de olur ben aptamil tahıllı elmalı aldım, 1 tatlı kaşığı koyuyorum,amacım yumurtayı yedirmek, dolu dolu bir kase yemese de olur,çeyrek kase oluyor. Onu da yediremiyodum, bu sabah 1 çay kaşığı pekmez ekledim, diğer günlere göre bir tık daha iyi yedi bir süre böyle devam edeceğim, 9.aydan sonra ayrı ayrı vermeye çalışacağımKaşık maması bende aldım. Hippin elmalı yulaflı kaşık mamasını. Bende 2,5 yemek kaşığı mamayı göz kararı güzel muhallebi kıvamı olacak şekilde ılık su ile yapıp içerisine bir yumurta sarısı ve yarım muz katıp ezip verdim şükür yediler. Denediniz mi bilmiyorum ama bide bu şekilde deneyin isterseniz.
Ne güzel çiğnemeyi seviyor demekki,et bile yiyormuş maşallah bizimki blenderdan geçirilmiş kıymalı çorbayı bile yemek istemiyor, püskürtüyor. Kıymayı yediremedim bir türlü. İnce bulgurlu minik sulu köfte yapmayı düşünüyorum bir de, yumuşak ve lezzetli oluyor, bir de onu deneyeceğim.Senin kv benm ablam gibi doyurana kadar uğraşacak demekki. Biz sabahları yarım yumurta yanında peynir yiyoruz doktor bukadarı kafi dedi. Bazen hiç bişey vermiyorım bu sıcaklarda yumurta ağır gelmesin diye. Öğleden sonra yoğurt yiyo istediği kadar, onun ölçüsü yok. Akşamda bizimle braber yemek yerken yaptığım çorbasından içiyo bazen 2-3 yemek kaşığı bazen 2 yemek kaşığı oluyo o da.
Dr bana yiyoken istediği kadar yesin zorlamadan ileride yediği günleri arayacaksın dedi.
Bu hafta gittiğimizde öğün arttırmam gerekip gerekmediğini sordum bu düzende devam et fazlasına gerek yok kg alımı iyi dedi( 1 haftada 150 gr almış) o yüzden biz bu düzende devam ediyoruz :)
Her güne kıymasını koymayı unutma dedi kan değermiz düşük çıktı
Bugünde köhür köhür öksürüyo, yarına burada ki hastaneden randevu aldım eşim olmadan götürebileceğim tek yer burası diye inşallah sadece öksürükle atlatırız
Csnim y0gurdu benimki de cok seviyor. Hatta o kadar cok sey deniyorum o kadar uzmanlastim ki ek gida tarifleri konusunda, tek severek tereddutsiz yrdigi sey yogurt diyebilirim. Yese de yemese de bikmadan usanmadan ogun ve gun atlamadan hazirlayip vermeye gayret ediyorum.Bizim ek gıda durumu yoğurt hariç sıkıntılı
Sabah yumurta sarısı, labne,tereyağı, çok az tahıllı sütlü kaşık mamasıyla karıştırıp vermeye çalışıyorum, yemiyor, yumurta sarısını nasıl yedireceğimi bilemiyorum,her türlü denedim
Öğlen sebze püresi 2 yemek kaşığı kadar yiyordur ,içinde kıyma olursa yemiyor
İkindi 100 ml kadar yoğurt, ağzını tamamen açarak hiç etrafı batırmadan 5 dk içinde yediği tek şey
Akşamüstü de 1 kayısı ya da yarım şeftali cam rendeden geçirilmiş
3.5 ,4 saatte bir emziriyorum bazen daha sık da olabiliyor
Genelde yoğurdu seviyorlar demek ki ben de bugün,Csnim y0gurdu benimki de cok seviyor. Hatta o kadar cok sey deniyorum o kadar uzmanlastim ki ek gida tarifleri konusunda, tek severek tereddutsiz yrdigi sey yogurt diyebilirim. Yese de yemese de bikmadan usanmadan ogun ve gun atlamadan hazirlayip vermeye gayret ediyorum.
Yumurta sarisinda ben de senin gibiyim. Sevemedi bir türlü. Yiyor ama turlu naz niyazla. Muz la denedin mi? Bebek biskuvili de fena olmuyor.
Bu arada o tahillli karışım cok tatsiz. 1 ck pekmez yada elma suyuyla tatlandırıp dene bir de.
Canim yedigi kadar veriyorum olcum yok. Zaten en cok yogurdu severek yiyor, onu da en fazla1 bebek kavanozu bir gunde. O da hergun ayni olmuyor tabi daha az yiyor genelde.Dün hafif ateşlendi 1 aydır beklenilen 3. Disimiz göründü delinmiş yeri 2 güne ordan beyaz bir inci çıkar inşallah.
Arkadaşlar yedirdiginiz miktarı da yazar mısınız ne kadar kabul ediyorlar?
Yogurt meyve çorba?
Ayrıntılı yazar mısınız?
Nasil et veriyorsun canim?Ever canım bizim doktorumuz 7. Ayda yapalım dedi nimenrixi yaptırdık dün. Hala mızmızız. Ateşimiz çıkmadı çok şükür.
Sende ben gibi ağır oldun demekki gribi allah kolaylık versin. Birde taşınmışsınız o daha da zor :/
Bu tarifi verdiğin çok çok iyi oldu ya kendimize bugün tazefasulye yemeği yaptım ona da ayırdım pişirmeden bikaçtane nasıl yapsam diye düşünüyodum eline emeğine sağlık cankm :)
Benim oğlum dinterek verdiğim eti damağında diş varmış gibi çiğneyip yutuyo canım :)
Babamında dişleri yok aynı babam gibi yapıyo :))))
Benimkide salatalık yiyo. Minik minik ısırıyo damaklarında ezerek yutuyo yutamayacak gibiyse ağzından atıyo :)
Tarifin nasıl olduğunu anlatır mısın? Yarın denemek istedim de.Burda tarif görmüştüm. Kusura bakmasın ismini hatırlayamadım Ama şehriyeli,kıymalı bir kabak çorbasıydı. Şimdi bebeler uyuyunca yaptım. Nefis oldu. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Burda tarif paylaşmak güzel oluyor. Ben hep netten bakıyorum tariflere genelde.
Bu arada yumurta yemeyen bebekler için muzlu,avakadolu haşlanmış yumurta tarifi de güzel oluyor. Muz bastırıyor tadını. Deneye yanıla bir şekilde yedirmeye çalışıyorum bende
Benim sıpa ben babası ve babaannesi gibi yemeyi seven tiplerden canım, soydur çeker derler ya çekti :))Ne güzel çiğnemeyi seviyor demekki,et bile yiyormuş maşallah bizimki blenderdan geçirilmiş kıymalı çorbayı bile yemek istemiyor, püskürtüyor. Kıymayı yediremedim bir türlü. İnce bulgurlu minik sulu köfte yapmayı düşünüyorum bir de, yumuşak ve lezzetli oluyor, bir de onu deneyeceğim.
Geçmiş olsun ,inş ilerlemez öksürüğü
Ihlamur verdim ama fayda etmedi canım. Bu öyle kuru öksürük değil ya genzi dolu belli kuru öksürmüyo.@aydingelyaa kiyamam cok gecmis olsun canim. Benimki de sabahlari oksuruyor bazen. Ihlamurveriyorum ben elmali. Iyi geliyor biraz denedin mu hic? Gece terledigi icin oksuruyor diye dusunuyorum ben. Ne kadar konteol etsem de kaçırabiliyorum bazen. O gun de hemen kendini belli edip oksuruyor. Gece uyurken 40 kere acaba usur mu diye kurtlaniyorum, pikesini alup muslin ortuyorum, muslini alip pikesini ortuyorum, yok sirtini rnsesini boynunu bi daha kontril edeyim, yok yuzustu dönmüş sirtustu cevireyim derken uyandiriyorum çocuğu sonra,esim basliyor soylenmeye uyuyan cocugu uyandirdin evham Yapican diye diyor
Zar büyüklüğünde etleri minik minik kesip haşlıyorum. Sonra onu elimle didikleyip çok ufaltmadan ağzına koyuyorum o onu çiğneye çiğneye yutuyo :)Nasil et veriyorsun canim?
benim kizimda corbalarda yemiyor kofteyi doktor israrla vermem gerektigini soyledi ben kofte yaptim biraz zeytinyagi ve suyla tavada pisiriyorum yada firina patates sogan kabak havuclabbirlikte pisiyorum suda gene oyle cok seviyor parmka gibi yapiyorum elinde kendinyiyor oyle deneyebilirsin bide demir kaynagi olarak yesil mercimek koftesi var onuda ayni sekilde yapiyorum cok hosuna gidiyor aklinda olsunNe güzel çiğnemeyi seviyor demekki,et bile yiyormuş maşallah bizimki blenderdan geçirilmiş kıymalı çorbayı bile yemek istemiyor, püskürtüyor. Kıymayı yediremedim bir türlü. İnce bulgurlu minik sulu köfte yapmayı düşünüyorum bir de, yumuşak ve lezzetli oluyor, bir de onu deneyeceğim.
Geçmiş olsun ,inş ilerlemez öksürüğü