• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Emeklemeden bahsedildi mi daha okumadım ama bizim kız 10-15 gündür yaylanıp yerinde dik duruyordu dün de bugün de ilgisini çeken şeylere kah kollarını atıp kendini çekerek kah emekleyerek hızlı hızlı istediği şeye gidiyor. 7 ay 25 günlüğüz

Kızlar ek gıda miktarlarınız ne kadar oluyor, yine ana öğün anne sütü değil mi? Benim kayınvalide tamamen ek gıdaya geceyim istiyor neredeyse 3 saatte bir emziriyorum bebeğimi o 3 saatin arasına ek gıdaları koyuyorum yine emzirmeyi atlamıyorum yani bebegim de emiyor. 3 saatte 1 acıkan bebek için senin sütün yetmiyor ondan acıkıyor çok vermiyorsun ek gıdayı ondan doymuyor dedi bugün sinirim zıpladı. Doymayan bebek saat başı aglar insanoğlu bile 3 saatte acıkır ne diyosun sen dedim sustu oturdu

Kızlar ek gıda miktarlarınız ne kadar oluyor, yine ana öğün anne sütü değil mi? Benim kayınvalide tamamen ek gıdaya geceyim istiyor neredeyse 3 saatte bir emziriyorum bebeğimi o 3 saatin arasına ek gıdaları koyuyorum yine emzirmeyi atlamıyorum yani bebegim de emiyor. 3 saatte 1 acıkan bebek için senin sütün yetmiyor ondan acıkıyor çok vermiyorsun ek gıdayı ondan doymuyor dedi bugün sinirim zıpladı. Doymayan bebek saat başı aglar insanoğlu bile 3 saatte acıkır ne diyosun sen dedim sustu oturdu
Valla ben miktara hiç bakmıyorum zaten çok da yemiyor😆 yaklaşık 4 saatte bir emxiriyorum tabi çocuk emek ister ağlara daha önce veriyorum ama genelde 4 saati buluyor hatta bazen 4.5 saat oluyor. Genelde emdikten 2 saat sonra gibi ek gıda veriyorum. Sabahları çok yemiyor yumurtayı da işte deniyorum ben.öğleden sonra biraz meyve veriyorum. Akşam da emzirmeden 1 saat önce bizimle bir yemek saatinde yiyor. Genelde en iştahlı olduğu dönem akşam yemeği. Bazen hiç yemiyor ama yediğinDr de 1 bebek kavanozu gibi yiyor. Dr bebek aldığı kadar ver istemezse zorlama; bana ölçün o olsun dedi

Bizim ek gıda durumu yoğurt hariç sıkıntılı
Sabah yumurta sarısı, labne,tereyağı, çok az tahıllı sütlü kaşık mamasıyla karıştırıp vermeye çalışıyorum, yemiyor, yumurta sarısını nasıl yedireceğimi bilemiyorum,her türlü denedim
Öğlen sebze püresi 2 yemek kaşığı kadar yiyordur ,içinde kıyma olursa yemiyor
İkindi 100 ml kadar yoğurt, ağzını tamamen açarak hiç etrafı batırmadan 5 dk içinde yediği tek şey
Akşamüstü de 1 kayısı ya da yarım şeftali cam rendeden geçirilmiş
3.5 ,4 saatte bir emziriyorum bazen daha sık da olabiliyor

Senin kv benm ablam gibi doyurana kadar uğraşacak demekki. Biz sabahları yarım yumurta yanında peynir yiyoruz doktor bukadarı kafi dedi. Bazen hiç bişey vermiyorım bu sıcaklarda yumurta ağır gelmesin diye. Öğleden sonra yoğurt yiyo istediği kadar, onun ölçüsü yok. Akşamda bizimle braber yemek yerken yaptığım çorbasından içiyo bazen 2-3 yemek kaşığı bazen 2 yemek kaşığı oluyo o da.
Dr bana yiyoken istediği kadar yesin zorlamadan ileride yediği günleri arayacaksın dedi.
Bu hafta gittiğimizde öğün arttırmam gerekip gerekmediğini sordum bu düzende devam et fazlasına gerek yok kg alımı iyi dedi( 1 haftada 150 gr almış) o yüzden biz bu düzende devam ediyoruz :)
Her güne kıymasını koymayı unutma dedi kan değermiz düşük çıktı

Bugünde köhür köhür öksürüyo, yarına burada ki hastaneden randevu aldım eşim olmadan götürebileceğim tek yer burası diye inşallah sadece öksürükle atlatırız

Sabah yumurta sarısı, labne,tereyağı, çok az tahıllı sütlü kaşık mamasıyla karıştırıp vermeye çalışıyorum, yemiyor, yumurta sarısını nasıl yedireceğimi bilemiyorum,her türlü denedim
İkindi 100 ml kadar yoğurt, ağzını tamamen açarak hiç etrafı batırmadan 5 dk içinde yediği tek şey
Kaşık maması bende aldım. Hippin elmalı yulaflı kaşık mamasını. Bende 2,5 yemek kaşığı mamayı göz kararı güzel muhallebi kıvamı olacak şekilde ılık su ile yapıp içerisine bir yumurta sarısı ve yarım muz katıp ezip verdim şükür yediler. Denediniz mi bilmiyorum ama bide bu şekilde deneyin isterseniz.

Kaşık maması bende aldım. Hippin elmalı yulaflı kaşık mamasını. Bende 2,5 yemek kaşığı mamayı göz kararı güzel muhallebi kıvamı olacak şekilde ılık su ile yapıp içerisine bir yumurta sarısı ve yarım muz katıp ezip verdim şükür yediler. Denediniz mi bilmiyorum ama bide bu şekilde deneyin isterseniz.
Oh maşallah ikizlere 🧿😊bizimki 2.5 yemek kaşığı yese başka birşey yemese de olur 🙈ben aptamil tahıllı elmalı aldım, 1 tatlı kaşığı koyuyorum,amacım yumurtayı yedirmek, dolu dolu bir kase yemese de olur,çeyrek kase oluyor. Onu da yediremiyodum, bu sabah 1 çay kaşığı pekmez ekledim, diğer günlere göre bir tık daha iyi yedi 🙏 bir süre böyle devam edeceğim, 9.aydan sonra ayrı ayrı vermeye çalışacağım

Senin kv benm ablam gibi doyurana kadar uğraşacak demekki. Biz sabahları yarım yumurta yanında peynir yiyoruz doktor bukadarı kafi dedi. Bazen hiç bişey vermiyorım bu sıcaklarda yumurta ağır gelmesin diye. Öğleden sonra yoğurt yiyo istediği kadar, onun ölçüsü yok. Akşamda bizimle braber yemek yerken yaptığım çorbasından içiyo bazen 2-3 yemek kaşığı bazen 2 yemek kaşığı oluyo o da.
Dr bana yiyoken istediği kadar yesin zorlamadan ileride yediği günleri arayacaksın dedi.
Bu hafta gittiğimizde öğün arttırmam gerekip gerekmediğini sordum bu düzende devam et fazlasına gerek yok kg alımı iyi dedi( 1 haftada 150 gr almış) o yüzden biz bu düzende devam ediyoruz :)
Her güne kıymasını koymayı unutma dedi kan değermiz düşük çıktı

Bugünde köhür köhür öksürüyo, yarına burada ki hastaneden randevu aldım eşim olmadan götürebileceğim tek yer burası diye inşallah sadece öksürükle atlatırız
Ne güzel çiğnemeyi seviyor demekki,et bile yiyormuş maşallah 🧿bizimki blenderdan geçirilmiş kıymalı çorbayı bile yemek istemiyor, püskürtüyor. Kıymayı yediremedim bir türlü. İnce bulgurlu minik sulu köfte yapmayı düşünüyorum bir de, yumuşak ve lezzetli oluyor, bir de onu deneyeceğim.
Geçmiş olsun ,inş ilerlemez öksürüğü

Csnim y0gurdu benimki de cok seviyor. Hatta o kadar cok sey deniyorum o kadar uzmanlastim ki ek gida tarifleri konusunda, tek severek tereddutsiz yrdigi sey yogurt diyebilirim. Yese de yemese de bikmadan usanmadan ogun ve gun atlamadan hazirlayip vermeye gayret ediyorum.
Yumurta sarisinda ben de senin gibiyim. Sevemedi bir türlü. Yiyor ama turlu naz niyazla. Muz la denedin mi? Bebek biskuvili de fena olmuyor.
Bu arada o tahillli karışım cok tatsiz. 1 ck pekmez yada elma suyuyla tatlandırıp dene bir de.

Burda tarif görmüştüm. Kusura bakmasın ismini hatırlayamadım🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ama şehriyeli,kıymalı bir kabak çorbasıydı. Şimdi bebeler uyuyunca yaptım. Nefis oldu. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Burda tarif paylaşmak güzel oluyor. Ben hep netten bakıyorum tariflere genelde.
Bu arada yumurta yemeyen bebekler için muzlu,avakadolu haşlanmış yumurta tarifi de güzel oluyor. Muz bastırıyor tadını. Deneye yanıla bir şekilde yedirmeye çalışıyorum bende 🥳

Csnim y0gurdu benimki de cok seviyor. Hatta o kadar cok sey deniyorum o kadar uzmanlastim ki ek gida tarifleri konusunda, tek severek tereddutsiz yrdigi sey yogurt diyebilirim. Yese de yemese de bikmadan usanmadan ogun ve gun atlamadan hazirlayip vermeye gayret ediyorum.
Yumurta sarisinda ben de senin gibiyim. Sevemedi bir türlü. Yiyor ama turlu naz niyazla. Muz la denedin mi? Bebek biskuvili de fena olmuyor.
Bu arada o tahillli karışım cok tatsiz. 1 ck pekmez yada elma suyuyla tatlandırıp dene bir de.
Genelde yoğurdu seviyorlar demek ki 😊 ben de bugün,
3 tane taze fasulye
Çeyrek kabak
Çeyrek havuç
1 diş sarımsak
Çeyrek soğan
Buhar sepetinde pişirdim. Çatalla ezip 1 çay kaşığı zeytinyağı ekledim. Yarısına yakın yedi , ağzını açarak yemesi bile yeterli benim için.
Kahvaltıda da pekmez koydum bu sabah,daha iyi yedi diğer günlere göre
Muzla denemiştim sevmemişti 🙁

Dün hafif ateşlendi 1 aydır beklenilen 3. Disimiz göründü delinmiş yeri 2 güne ordan beyaz bir inci çıkar inşallah.

Arkadaşlar yedirdiginiz miktarı da yazar mısınız ne kadar kabul ediyorlar?
Yogurt meyve çorba?
Ayrıntılı yazar mısınız?
Canim yedigi kadar veriyorum olcum yok. Zaten en cok yogurdu severek yiyor, onu da en fazla1 bebek kavanozu bir gunde. O da hergun ayni olmuyor tabi daha az yiyor genelde.

@aydingelyaa kiyamam cok gecmis olsun canim. Benimki de sabahlari oksuruyor bazen. Ihlamurveriyorum ben elmali. Iyi geliyor biraz denedin mu hic? Gece terledigi icin oksuruyor diye dusunuyorum ben. Ne kadar konteol etsem de kaçırabiliyorum bazen. O gun de hemen kendini belli edip oksuruyor. Gece uyurken 40 kere acaba usur mu diye kurtlaniyorum, pikesini alup muslin ortuyorum, muslini alip pikesini ortuyorum, yok sirtini rnsesini boynunu bi daha kontril edeyim, yok yuzustu dönmüş sirtustu cevireyim derken uyandiriyorum çocuğu 😂😂😂 sonra,esim basliyor soylenmeye uyuyan cocugu uyandirdin evham Yapican diye diyor🙈😂😂

Ever canım bizim doktorumuz 7. Ayda yapalım dedi nimenrixi yaptırdık dün. Hala mızmızız. Ateşimiz çıkmadı çok şükür.
Sende ben gibi ağır oldun demekki gribi allah kolaylık versin. Birde taşınmışsınız o daha da zor :/
Bu tarifi verdiğin çok çok iyi oldu ya kendimize bugün tazefasulye yemeği yaptım ona da ayırdım pişirmeden bikaçtane nasıl yapsam diye düşünüyodum eline emeğine sağlık cankm :)

Benim oğlum dinterek verdiğim eti damağında diş varmış gibi çiğneyip yutuyo canım :)
Babamında dişleri yok aynı babam gibi yapıyo :))))
Benimkide salatalık yiyo. Minik minik ısırıyo damaklarında ezerek yutuyo yutamayacak gibiyse ağzından atıyo :)
Nasil et veriyorsun canim?

Burda tarif görmüştüm. Kusura bakmasın ismini hatırlayamadım🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ama şehriyeli,kıymalı bir kabak çorbasıydı. Şimdi bebeler uyuyunca yaptım. Nefis oldu. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Burda tarif paylaşmak güzel oluyor. Ben hep netten bakıyorum tariflere genelde.
Bu arada yumurta yemeyen bebekler için muzlu,avakadolu haşlanmış yumurta tarifi de güzel oluyor. Muz bastırıyor tadını. Deneye yanıla bir şekilde yedirmeye çalışıyorum bende 🥳
Tarifin nasıl olduğunu anlatır mısın? Yarın denemek istedim de.
Ben de bugün taze börülceyi, 1 diş sarımsak ve ufak yarım soğanı buharda pişirip ezdim, bol tereyağ koydum, severek yedi. Normalde yoğurt dışında her sebzeye yarım ağız yiyor ama bunu severek yedi.

Yarım küçük soğan, 1 diş sarımsak, 1 tane ufak kabak ve 1 yemek kaşığı kıymayı su üstüne çıkacak şekilde koyup pişirdim. Biraz küçük doğramıştım. Ama yutabilirler mi çok emin olamayınca blendırdan geçirdim. Zaten kıyma da dişe değecek şekilde oldu. Sonra içine 1,5 yemek kaşığı kadar tel şehriye koydum ve 1,5 tatlı kaşığı zeytinyağı koydum. Birazda tuz attım.(valla bende azıcık tuz atanlardanım) şehriye pişip ılıyınca verdim. Şükür sevip yediler. Ben genelde bir çorba yapınca 2 günlük çıkıyor. İkisine az olur mu acaba diye her zaman fazla yapıyorum 😅😅 yarında vericem aynı çorbayı umarım bugünden daha çok sevip içerler 🤓 siz ölçüyü bebeğinize göre yaparsınız ❤️

Ne güzel çiğnemeyi seviyor demekki,et bile yiyormuş maşallah 🧿bizimki blenderdan geçirilmiş kıymalı çorbayı bile yemek istemiyor, püskürtüyor. Kıymayı yediremedim bir türlü. İnce bulgurlu minik sulu köfte yapmayı düşünüyorum bir de, yumuşak ve lezzetli oluyor, bir de onu deneyeceğim.
Benim sıpa ben babası ve babaannesi gibi yemeyi seven tiplerden canım, soydur çeker derler ya çekti :))
İnşallah sulu köfteyi severek yer.
İnşallah canım ama bayağı arttı öksürünce iyi öksürüyo yarına devlet hastanesindn randevu aldım götürücem inşallah
@aydingelyaa kiyamam cok gecmis olsun canim. Benimki de sabahlari oksuruyor bazen. Ihlamurveriyorum ben elmali. Iyi geliyor biraz denedin mu hic? Gece terledigi icin oksuruyor diye dusunuyorum ben. Ne kadar konteol etsem de kaçırabiliyorum bazen. O gun de hemen kendini belli edip oksuruyor. Gece uyurken 40 kere acaba usur mu diye kurtlaniyorum, pikesini alup muslin ortuyorum, muslini alip pikesini ortuyorum, yok sirtini rnsesini boynunu bi daha kontril edeyim, yok yuzustu dönmüş sirtustu cevireyim derken uyandiriyorum çocuğu 😂😂😂 sonra,esim basliyor soylenmeye uyuyan cocugu uyandirdin evham Yapican diye diyor🙈😂😂
Ihlamur verdim ama fayda etmedi canım. Bu öyle kuru öksürük değil ya genzi dolu belli kuru öksürmüyo.
Valla bizimkinin odası 27 derece oluyo geceleri. Çok sıcak olmadığı sürece zıbıyla yatırıp üstüne ince tülbent atıyorum, hafif serinse altına şort giydirip yatırıyorum. Kolları falan soğuksa ozaman atıyorum üstüne müslin vs.
Çok ırgalama çocuğuu:) ben ne halde yatarsa yatsın müdahale etmiyorum nasıl rahatsa döne döne o hali alıyo çünkü:)
Nasil et veriyorsun canim?
Zar büyüklüğünde etleri minik minik kesip haşlıyorum. Sonra onu elimle didikleyip çok ufaltmadan ağzına koyuyorum o onu çiğneye çiğneye yutuyo :)

benim kizimda corbalarda yemiyor kofteyi doktor israrla vermem gerektigini soyledi ben kofte yaptim biraz zeytinyagi ve suyla tavada pisiriyorum yada firina patates sogan kabak havuclabbirlikte pisiyorum suda gene oyle cok seviyor parmka gibi yapiyorum elinde kendinyiyor oyle deneyebilirsin bide demir kaynagi olarak yesil mercimek koftesi var onuda ayni sekilde yapiyorum cok hosuna gidiyor aklinda olsun

Back