2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canım bir yazıda okumuştum ben, kıyma ve soğanı kavurma yerine suda öldürmeyi öneriyorlar. Ben kıymayı suda haşlıyorum, mesela en son yedireceğim zaman yağ koyuyorum içine. O da aklında olsun.
Ben de bazen dediğin gibi bazen de az kavurarak yapıyorum. Az dan zarar gelmez diye düşünüyorum bir de nasıl alisirlarsa öyle gidiyor canım. Normalde tuz hiç kullanmamak gerek ama iyot beyne de çok faydalı bunları düşününce çok az da olsa kullanıyorum.

Evet canım yaptırdık. Ben 2 gündür ağır gribim, ayşe hocada bi ikilemde kaldı yapmak ve yapmamak arasında Yusuf egeye geçme ihtimalinden dolayı. Sonra daha fazla beklemeyelim dedi ve yaptı. Eve gidince calpol ver dedi verdim. Biraz mızmız huysuz ama şuanlık ateş yok çok şükür çıkarsa Haberleşelim dedi.
Sizi sorduktan sonra normal hayatta sık görüşüyolarmı bebişler dedi, hayır daha göreşemediler dedim :) bu aralar görüşmesinler Betül Allahın izniyle bi toparlansın öyle görüştürün Yusuf Ege paşa da yormasın bizi Betül hem çok yoruldu hemde çok yordu güzel annesini dedi :)
İnşallah bu son olur canım.
Bizde birgün havalar soğumadan görüşelim inşallah :) @Emira SY size de şimdiden geçmiş olsun :) senin paşalar nasıl konuşamadık yakında
Bende biraz önce karışık bir çorba yaptım :)afiyet olsun kuzuna inşallah :)
Yarım kabak
Yarım havuç
Bir avuç bezelye
İlikli kemik suyu
Minik soğan
En son irmik ve zeytin yağı ilave edip bizimle beraber yemek yerken yediricem.
Bu şekilde tarif verirsek olur canım hepimiz yeni bişeyler görürz belki :)

Ben semizotu ve taze fasulye pisirip yedirdim bikac sefer cok severek yiyor birde labne peyniri yaptim kendim ona da bayiliyor.
Semizotu tarifi 1 havucu rendeliyorum semizotunu ince dogruyorum 1 minik sogan 1 dis sarimsak biraz da pirinc ve azcik zeytinyağı ekleyip kendi suyunu cektirene kadar bekliyorum uzerine de 1 cay bardagi su ekliyorum butun suyu cekilene kadap pisirip altini kapatiyorum. Buna bazen kiyma da ekliyorum 1 ceviz buyuklugu kadar.

Taze fasulyeyi de minik dogruyorum kiyma ve soganla soteleyip su ekliyorum bazen icine patates te ekliyorum
Bu iki yemegi de cok seviyor.
Gecen gun de yayla corbasi ve makarna yedirdim onlari da sevdi. Labne yaparken suyunu atmiyorum makarnayi ve yayla corbasini o suyla pişiyorum

Canım ne güzel tarifler bunlar afiyet olsun kuzucuga. Peki bu yemekleri rondodan geçirip mi yediriyorsun taneli mi ?
Bir de labne peynirinin tarifini verir misin mayayi nerden aldin?

Canım ne güzel tarifler bunlar afiyet olsun kuzucuga. Peki bu yemekleri rondodan geçirip mi yediriyorsun taneli mi ?
Bir de labne peynirinin tarifini verir misin mayayi nerden aldin?
Ben artik hicbiseyi rondodan gecirmiyorum. Cok minik dograrsam direk yediriyorum biraz buyuk dograrsam çatalla eziyorum.
Labne peyniri de beyaz peynirle mayalaniyor. Ben itimat peynir almıştım onunla mayaladim. 1 litre sütü 1 kibrit kutusu falan peynirle mayalaman yeterli. Once peyniri bi miktar (1-2kaşık) ilik sutle guzelce eziyorsun sonra yogurt mayalar gibi serce parmaginin dayanabilecegi sicakliktaki sute bu ezdigin peynir karışımını koyup agzini sarıyorsun bu sekilde 6 saat mayalaniyor.daha sonra buzdolabinda 12 saat bekletiyorsun biraz daha katilasmis oluyor boylece. Sonra peyniri bi tulbent parcasina koyup hafif yuksek biyere asiyorsun burda suyu suzulene kadar bekletiyorsun ve peynir hazır. Tulbenti ilk once ıslatıp sık peyniri sonra koy icerisine yoksa cogu akip geçer. Biraz uzun is gibi ama yapimi zor değil.

Yaa masallah ogurmuomu bebis bnm kizim cirbaya ekmek ufaliorm gene oguruo nasil yapacagimi sasirdm bunun icinde yardimci olurmusunuz bizlere

Uzun zamandir yoktum. Diş sikintisini atlattik derken ben agir grip oldum. Sonra taşınma telasimiz girdi araya. Iyiyiz buyuyoruz cok sukur. Memejit mi yaptirdin canim aydingelini bizim doktorumuz 9. Ayda yapalim dediği icin biraktik simdilik
LezzetliCipetpet cok gecmis olsun neler olmus oyle tatli kizina? Cikmissiniz cok sukur ki.
Benden de bir corba,tarifi gelsin o halde. Bugun yaptim ilk defa ve severek icti bebegim
Taze fasulye corbasi:
5, 6 tane taze fasulye
Yarim havuc
1 kucuk beybi patates
1 kucuk sogan
Kemik suyu
1 ck pirinc yada bulgur
1 ck tuzsuz dogal tereyagi
Sogani tetyaginda cok cok hafif çevirdim, sonra diger malzemeleri ekleyip yumusayincaya kadar 20dk kadar pisirdim. Yemegin suyundan da koyup hepsini
rondoda cektim ilk defa fasulye verdigim icin. Siz isterseniz ezip deneyin. Sonra zeytinyagi ekledim. Missss
Bu arada kilciksiz da olsa fasulyelerin kenarlarini mutlaka ayiklayin derim ben.
Afiyet olsunnnn

Afiyet bal şifa olsun bebeğe canım.
Kemik suyu ben daha yapamadım. Neyse kurbana ne kaldı bir sürü yapıp buzluga aticam.

Yaa masallah ogurmuomu bebis bnm kizim cirbaya ekmek ufaliorm gene oguruo nasil yapacagimi sasirdm bunun icinde yardimci olurmusunuz bizlere
Ogurmuyo canım ben hic blendırla vermedim desem yeri sadece enginarı blendirla verdim o da iplikli ya bogazina falan takilir diye. Ilk gunler tel süzgeçle ezdim pureleri sonra çatalla. Eline ekmek te veriyorum kendi yiyo buyuk parca olunca öğürup cikartiyo onun disinda öğürmüyor. Makarna falan da veriyorum fiyonk olandan aldım onu rahat yiyor. Eline parmak salatalik verip basinda bekle kendi sisrarak yemeyi ogrensin. Bogazina falan kacarsa mudahale edersin. Ek gidaya basladigimdan beri parmak seklinde salatalik elma armut verdim ben eline hem oyalandi hem de isirmayi öğrendi artik rahat yiyor. Ama eline yiyecek verip basindan ayrilma gözün ustunde olsun fazla mudahale de etme tehlikeli bi durum olursa mudahale edersin.
Birde benimki yemeyi seviyor dun butun erik verdim eline çekirdeğine kadar ağzına sokmuş elinden alinca ağladı. Her cocugun mizacı farklı.

Ben de bebeğe yeni yeni taneli vermeye başladım. Şimdilik önce koftelik bulgurla yaptığım corbayi ezmeden veriyorum zaten minicik diye. Geçen bir gün de yoğurtlu dövme çorbası yapmıştım dovmelerinden biraz verdim ama kusacakti birden yuklenmemek lazım sanırım. Bir de arkadaşlar bir doktor şöyle demişti
Bebekler çiğneme refleksini dişleri yokken damaklariyla gelistirirlermis. Diş yerleri ile ezip yiyebilecegi yumuşak taneli corbalardan yedirmemiz onlar için iyilik aslında.
Dün bir konu okudum 2 yaşındaki çocuk hâlâ pure yiyormuş diğerlerini asla istemiyormuş . Yani nasıl alistirirsak öyle gidecekler.
1 yaşında parmak gıdalara geçmeleri lazım.

Bnde ekmek ici veriorm yiyo aslinda ama pek yutamio salatalik veriorum ama cok sewerek yiyo ama hep bogazinda cikaramio ya kenarda kalio dili ile onu kontrol edip duzeltemio elimle almak zorunda kaliorm ya yutamio ters cevirip sirtina vuruorum bide warya agzindakini alinca cildirio aglio masallah bizimki pek sewmiodu cok zorlandm ek gida da suan yiyo cok sukur ama iste bu ogurtuler

Salatalık mi yiyor

Ever canım bizim doktorumuz 7. Ayda yapalım dedi nimenrixi yaptırdık dün. Hala mızmızız. Ateşimiz çıkmadı çok şükür.
Sende ben gibi ağır oldun demekki gribi allah kolaylık versin. Birde taşınmışsınız o daha da zor :/
Bu tarifi verdiğin çok çok iyi oldu ya kendimize bugün tazefasulye yemeği yaptım ona da ayırdım pişirmeden bikaçtane nasıl yapsam diye düşünüyodum eline emeğine sağlık cankm :)
Benim oğlum dinterek verdiğim eti damağında diş varmış gibi çiğneyip yutuyo canım :)
Babamında dişleri yok aynı babam gibi yapıyo :))))
Benimkide salatalık yiyo. Minik minik ısırıyo damaklarında ezerek yutuyo yutamayacak gibiyse ağzından atıyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…