2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Alerjidenmiş canımm kulak arkası da kabuklanınca anladım hipp tahıl bazlı pirinçli kaşık mama yaptı (( pirince de alerjisi varmış demek valla ben ne vercem bu çocuğa anlamadım ya ne güzel gece uyumadan önce içine meyve fln ekleyip vermeyi düşünüyordum meyve aşamasına gelemeden hüsran oldu ... ek gıda benim için kabus oldu

Kizlar alerjik bebekler icn mama kullanan var mi? Varsa ne sekilde nasil temin ediyoruz bilgisi olan yazabilir mi? Bu doktor beni öldurecek gerek yok diyip duruyor alerjisi varsa nasil gerek yok anlamiyorum
Bende doktorumdan rica edip rapor çıkaracağım ....çoklu besinmiş alerjimiz var drım aptamil pregomin as önermşti artık onunla muhallebi fln yaparım.. bazı doktorlar sırf o proteinleri alabilsin diye süt yetse bile alerji maması öneriyormuş çok mantıklı geldi ben de istiyorum

Ben universite hastanesinden alerji icin prof dr buldum oma randevu alcam. Hem cocuga sut ve sut urunleri yedirme diyor hem mama icin rapor yazmiyor kendi doktorumuz. Bilen biri denk gelse de icimiz rahatlasa biraz

Hic kullanmadim ben emzirme urunu. Ilk 49 gun goguslerim.hassasken sporcu atleti giydim memeyi ustten cikardim. Sonrada desteksiz ama telli sutyenlere gectim. Askiyi omzumdan azcik asagi itip yine memeyi ustten cikatriyorum.

Kizlar alerjik bebekler icn mama kullanan var mi? Varsa ne sekilde nasil temin ediyoruz bilgisi olan yazabilir mi? Bu doktor beni öldurecek gerek yok diyip duruyor alerjisi varsa nasil gerek yok anlamiyorum
Ben kullanıyorum bebelac pepti junior. Geçen ay rapor çıkardım. Hoş oğlum içmiyor ama memeyi de reddettiği için sürekli deniyorum vermeyi. Bizim özel hastanedeki çocuk doktorumuz çıkardı raporu. Çocuk hastanesindeki doktor çıkaramayacağını tıp fakültesindeki çocuk alerji bölümünün yapabileceğini söyledi ama oradan da randevu almak imkansız. Bir de rapor öncesi senin mamaları deneyip bebeğinin hangisini aldığını ve o mamanın alerji yapmadığını bilmen gerekiyor. Buna göre o mamaya rapor çıkartılabiliyor.eczaneden denemek için ilk aldığını ücretli alırsın kesinleşince raporla ücretsiz alabilirsin.biz ilk aptamil hipoalerjenik denedik sonra aptamil pregomin en son bebelac pepti junior aldık.pregomin tam alerjik bir mama ama tadı çok fena. Pepti junior yarı alerjik ve tadı biraz daha iyi. Benim oğlumun bugüne kadar en fazla içtiği miktar 60 ml ona da bin şükür ediyorum verene kadar 40 takla atıyorum hatta parkta balkonda falan vermeye çalışıyorum.

Canım emzirdiğin süre boyunca emzirme atletine ve sütyenine devam etmiyorsun ki :) hiç kullanmayanlar da var. Normal destekli sütyenden çekip çıkarıcan göğsünü ve emzireceksin atlet de askısı sünen birşeyse üstten çeker emzirirsin. Zaten havalar ısınınca atlet de kullanılmaz.

Canım bi haftadır bizde sarı corasatin kullanıyoruz ama iyi gellmedi sızdde durum nasıl
Bizim egzama alerji kaynaklı olabilirmiş, ciddi seviyede yumurta alerjimiz çıktı. Ben de çokça tüketirdim. Şimdi diyete başladım, kremlere devam. Yeni diyete başladığım için bişey diyemiyorum, bizde hala mevcut kızarıklar

Bİzde yumurta ve fındık alerjisi çıktı, doktor sadece fıntık değil kuruyemiş tüketme dedi

Bizde ciddi seviyede yumurta( sarıya da beyaza da) alerjisi ve bir miktar da fındık alerjisi çıktı. Doktor bütün kuruyemişleri, yumurtayı, tavuğu yasakladı.
Şimdi de fırınlanmış yumurtaya alerjisi var mı ona bakılıyor 8-10 güne sonuç çıkacak.

Gıda paneli testi mi bu yaptırdığnız? Ne testi ?

Alerji kaynaklı egzamaya diyetle ve biodema atoderm baum ile çözüm bulduk çok şükür yumuşacık oldu heryeri tavsiye ederim

aydingelini gözünün aydın canım. İnci gibi dişleri olsun inşallah.

Kızlar benim bebeğim de oturunca kaydırıveriyor kendini. Abisinden kalan yürüteç vardı hiç sevmiyor basıyor yaygarayı. Halının üstüne yatırınca çok mutlu döne döne geziyor, sesi çıkmıyor. Bu ara burnu tıkalı ememiyor. Burnunu açmaya çalışıyorum yatarken soğan koyuyorum başucuna başka ne yapsam ki acaba?

Abi de 2 yaşında artık. Büyük azıları çıkıyor altlı üstlü. Bu sefer ateş oldu kakası da sümüksü. Bir o bir diğeri derken akşam oluyor.

Canım ben su kaynatıp cezveye koydum içine de 2 çay kaşığı vicks attım odaya koydum 4-5 saat fln mentol yaptı iki gün rahat ettik çok geçmiş olsun

Aynılarını bizde yaşadık kuzum hala da yaşıyoruz ya, atak haftasındayız bizde, haftaya da 6 ay aşımız var. Kombo olduk anlayacağın. İnşallah bian önce gelir dişi rahatlarsnız sizde
Daha dişi uzamadı canım o yüzden batmıyo dişi şuan :) acıtmıyoda ama bebiş bebiş emiyo:)
Bizimkide oturamıyo daha canım oturunca ayaklarını tutmaya ağzına sokmaya çalışıp eğilip sağa sola düşüyo. Çok takıntı yapma dicem ama yaşadıkların kolay değil, ama biraz rahatla hiç bişeyi çıkmayacak allahın izniyle bebeğinin.

Dün bebeğimin 6aylık aşısını yaptırdık biz de. Bir süre sağlık ocağında aşı yapılmayacakmış çok şükür. Menenjit aşısına başlayacağız biz de önümüzdeki ay inşallah..

Dün ateşlendi ama bugün ateş yok çok şükür. Aşıdan eve dönünce ve gece uyumadan toplam iki kere calpol verdim sadece. İnşallah böylece atlatmış olduk

Oh maşallah canım. Bizim aşılar biraz geciktiği için haftaya denk geldi zamanı. Bu arada pazartesi ayşe hocaya gittik şaşırdı bi :) biz gidene kadar giren hastaların hepsi reyaptaki hastalarıymış :)
Kardiyolojiyi bizede söyledi, 7-9 ay arası göz ve kardiyolojiye mutlaka gözükün kontrol amaçlı diye. Ek gıda için 2 öğün verebilirsin diğer ay et kıyma ve kahvaltı ekleriz dedi. Reyaptaki gibi aşırı acele ettirmedi güzel güzel konuştuk, yusuf ege çok sevindi hemen tanıdı ayşe hocayı bi gülücükler bağırış çağırışlar sıpada :) kadın konuşamadı bizimkinin gürültüsünden :)
Kilosu 7800 69 cm di yanlış hatırlamıyosam 500 gr a yakın almışız bu ayda şükür gayet iyi gidiyo gelişimi dedi :)
Çok teşekkür ederim sana da benm aklıma bidaha kontrol etmek gelmemişti kendisini, sen söylemesen başka dr a gözükmüş olabilirdik:)

Rica ederim ne demek çok sevindim canım maşallah ne güzel büyümüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…