- 27 Ağustos 2016
- 3.594
- 9.526
- 88
aynen cnm bende öyle tamamen dönmeye yeni başladı ınsallah herşey yolunda giderBizde ayni şeyi düşünüyoruz ama sanırım biraz zamana ihtiyaçları var oturunca kafasını ayaklarına kapatıyor yada yan yatıyor desteksiz dönmeye de bu hafta başladı yapamıyor diye üzülüyordum
inşallah canım bu hafta bronşit geçirdi 1 hafta hastanedeyedik orda ki doktorlar da AA bu çocuğun yüzden tipi falan dediler ama görümce eşim aynı evlat söz konusu olunca konuşup yürüyebe kadar içim rahat etmeyecek sanırımAynılarını bizde yaşadık kuzum hala da yaşıyoruz ya, atak haftasındayız bizde, haftaya da 6 ay aşımız var. Kombo olduk anlayacağın. İnşallah bian önce gelir dişi rahatlarsnız sizde
Daha dişi uzamadı canım o yüzden batmıyo dişi şuan :) acıtmıyoda ama bebiş bebiş emiyo:)
Bizimkide oturamıyo daha canım oturunca ayaklarını tutmaya ağzına sokmaya çalışıp eğilip sağa sola düşüyo. Çok takıntı yapma dicem ama yaşadıkların kolay değil, ama biraz rahatla hiç bişeyi çıkmayacak allahın izniyle bebeğinin.
Kesinlikle canım, annelik işte her zaman içimizde bi kuşku.. benimkinin dudağı içinde yamuk, beyniyle alakalı bi sorun olabilir falan dendi. Şimdi sürekli aklımdan sorular kuşkular geçiyor ama içim ferah allahın izniyle hiç bişey çıkmayacak. Yürüyüp koştuklarında da başka şeylere endişelenicez. Zaten annelik te bu değil mi :) bu günlerimize şükür.aynen cnm bende öyle tamamen dönmeye yeni başladı ınsallah herşey yolunda gider
inşallah canım bu hafta bronşit geçirdi 1 hafta hastanedeyedik orda ki doktorlar da AA bu çocuğun yüzden tipi falan dediler ama görümce eşim aynı evlat söz konusu olunca konuşup yürüyebe kadar içim rahat etmeyecek sanırım
Alerjisi oldugunu nasil anladin canim. Benim kizimda yogurt yedirdigimde tek yanagi 1 saat kadar kabardi. Yumurta sarisi yedirdigimde ise karin bölgesinde hafif kizarikliklar olustu. Alerji testinde alerjisi cikti zaten. Ama ben emzirdim 6 ay. Suan 7 aylik hala inek sutu bazli mama yiyor. Kilosunda gelisimnde herhangi bir sorun yok. Mama yiyince hic kizarklikta yok. Arada kusuyor cok nadiren. Ben bu isin icinden cikamadim dogrusu. Bu yuzden doktorumz rapor cikartmadi. Benim mantigim almiyor bu isi bir turlu. Mamasi sma optipro suan emmiyor sadece mama ve arada sebze hasliyorum. Bu nasil alerji. Mamaya tepki yok yogurtla yumurtaya var. Korkuyorum icten bir zarar verirde haberm olmaz diyeBen kullanıyorum bebelac pepti junior. Geçen ay rapor çıkardım. Hoş oğlum içmiyor ama memeyi de reddettiği için sürekli deniyorum vermeyi. Bizim özel hastanedeki çocuk doktorumuz çıkardı raporu. Çocuk hastanesindeki doktor çıkaramayacağını tıp fakültesindeki çocuk alerji bölümünün yapabileceğini söyledi ama oradan da randevu almak imkansız. Bir de rapor öncesi senin mamaları deneyip bebeğinin hangisini aldığını ve o mamanın alerji yapmadığını bilmen gerekiyor. Buna göre o mamaya rapor çıkartılabiliyor.eczaneden denemek için ilk aldığını ücretli alırsın kesinleşince raporla ücretsiz alabilirsin.biz ilk aptamil hipoalerjenik denedik sonra aptamil pregomin en son bebelac pepti junior aldık.pregomin tam alerjik bir mama ama tadı çok fena. Pepti junior yarı alerjik ve tadı biraz daha iyi. Benim oğlumun bugüne kadar en fazla içtiği miktar 60 ml ona da bin şükür ediyorum verene kadar 40 takla atıyorum hatta parkta balkonda falan vermeye çalışıyorum.
Canim ben makarnavitma sitesinden alerjik bebek seti aldim bi incele istersen. Tarhana corbasi fln aldim yogurtsuz yumurtasiz. Princ unuyla muhallebiler yapicam. Birde badem sutunden yogurt peynir yapicm. Analarimz bizi nasl buyuttu acep :))İnşallah çözüm bulursun canımm
Ya benden oradan allerji setini almak istiyorum da o setin içerisindeki ürünleri sonralari kullanacaksın dimi ilk zaman için değilCanim ben makarnavitma sitesinden alerjik bebek seti aldim bi incele istersen. Tarhana corbasi fln aldim yogurtsuz yumurtasiz. Princ unuyla muhallebiler yapicam. Birde badem sutunden yogurt peynir yapicm. Analarimz bizi nasl buyuttu acep :))
Canim ben set olarak almadim aldiklarimi atiyim sana tek tek aldim. Bi tane alerjik bebekler icin tarif kitabim var. Onun icindeki tariflere gore aldim. Surekli kullanilabilir yaniYa benden oradan allerji setini almak istiyorum da o setin içerisindeki ürünleri sonralari kullanacaksın dimi ilk zaman için değil
Bununla ilgili kamu spotu yapılmalı ,insanlar çok bilinçsiz, sevdiklerini sanarak bebeklere zarar veriyolar. Eline,yanaklarına dokunuyorlar, öpüyorlar, iyi niyetli olduklarını düşündüğüm için bişey diyemiyorum ama içim gidiyo.Kizlar alerjik bebeklerimizi open insanlari bogmak geliyor icimden. Cocugumun yzuu onkadar hassaski hemen kipkirmizi oluyor. Bakin ne buldum hemen instgrmdan paylastm belki bir iki anlayan olur diye
Bende bir bakayım canım sağol aynen biz nasıl büyümüşüz rastgeleCanim ben makarnavitma sitesinden alerjik bebek seti aldim bi incele istersen. Tarhana corbasi fln aldim yogurtsuz yumurtasiz. Princ unuyla muhallebiler yapicam. Birde badem sutunden yogurt peynir yapicm. Analarimz bizi nasl buyuttu acep :))
6 ay 7 ay arası 1 öğünKızlar günaydın ek gıdayı öğün olarak hangi aralarda veriyorsunuz. Mesela 7de emdi 10da bir saha emecek ya 9 9 bucuk gibi vereyim ya da öğlen amme arasına mi koyayım bir de günde sadece bir öğün mu vereceğim
Ya bunu verdiğiniz iyi oldu ben de düşünüyordum nasıl yapsam ne alsam diyeCanim ben set olarak almadim aldiklarimi atiyim sana tek tek aldim. Bi tane alerjik bebekler icin tarif kitabim var. Onun icindeki tariflere gore aldim. Surekli kullanilabilir yani
Ya ben de 1 öğün diye biliyorum du arkadaşım sabah yumurta öğlen meyve akşam da sebze ver dedi şok oldum yeni başlıyorum o nasıl menü öyle dedim ne var ki ver böyle diyo6 ay 7 ay arası 1 öğün
7 ay 8 ay arası 2 öğün
8 ay 9 ay arası 3 öğün dedi bize doktorumuz
Ben öğle uykusundan uyanınca saat 2 gibi sebze veriyorum. Adim adım gittiğimiz için şu an daha sebzedeyiz. Meyve olarak muz verdim sadece.
Günaydın canım. 3 gün kuralıyla tattırmaya başlayacaksan zaten öğün gibi olmayacak en başta. Biz şimdi her gün çorba yapıyoruz öğle yemeği olarak, bu artık standart her gün olacak dedi doktoru. Diğerleri de yanında tadımlık olacak mesela elma tattırılacak, armut tattırılacak gibi.. Meyvelere çorbadan bir hafta sonra başlanacak dediKızlar günaydın ek gıdayı öğün olarak hangi aralarda veriyorsunuz. Mesela 7de emdi 10da bir saha emecek ya 9 9 bucuk gibi vereyim ya da öğlen amme arasına mi koyayım bir de günde sadece bir öğün mu vereceğim
Hepsini tek tek deneyip çorba yaptın dimi canımGünaydın canım. 3 gün kuralıyla tattırmaya başlayacaksan zaten öğün gibi olmayacak en başta. Biz şimdi her gün çorba yapıyoruz öğle yemeği olarak, bu artık standart her gün olacak dedi doktoru. Diğerleri de yanında tadımlık olacak mesela elma tattırılacak, armut tattırılacak gibi.. Meyvelere çorbadan bir hafta sonra başlanacak dedi
Patates+havuç standart çorbasında. Ek olarak bi bezelye denedik mesela üç gün, bugün bezelyeyi çıkartıp kabak deneyeceğiz çorbada. Öyle gidecek bu ay inşallah
Evet önceden denedim ama doktorum havuç ve patates alerji yapmaz beraber başlayabilirsin demişti de.Hepsini tek tek deneyip çorba yaptın dimi canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?