2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
aynen cnm bende öyle tamamen dönmeye yeni başladı ınsallah herşey yolunda gider
inşallah canım bu hafta bronşit geçirdi 1 hafta hastanedeyedik orda ki doktorlar da AA bu çocuğun yüzden tipi falan dediler ama görümce eşim aynı evlat söz konusu olunca konuşup yürüyebe kadar içim rahat etmeyecek sanırım

Kesinlikle canım, annelik işte her zaman içimizde bi kuşku.. benimkinin dudağı içinde yamuk, beyniyle alakalı bi sorun olabilir falan dendi. Şimdi sürekli aklımdan sorular kuşkular geçiyor ama içim ferah allahın izniyle hiç bişey çıkmayacak. Yürüyüp koştuklarında da başka şeylere endişelenicez. Zaten annelik te bu değil mi :) bu günlerimize şükür.
Çok geçmiş olsun bu arada nasıl oldu kuzucuk? Sen nasılsın? Eşinle aranız nasıl yakında konuşamadık.. umarım herşey yolundadır

Alerjisi oldugunu nasil anladin canim. Benim kizimda yogurt yedirdigimde tek yanagi 1 saat kadar kabardi. Yumurta sarisi yedirdigimde ise karin bölgesinde hafif kizarikliklar olustu. Alerji testinde alerjisi cikti zaten. Ama ben emzirdim 6 ay. Suan 7 aylik hala inek sutu bazli mama yiyor. Kilosunda gelisimnde herhangi bir sorun yok. Mama yiyince hic kizarklikta yok. Arada kusuyor cok nadiren. Ben bu isin icinden cikamadim dogrusu. Bu yuzden doktorumz rapor cikartmadi. Benim mantigim almiyor bu isi bir turlu. Mamasi sma optipro suan emmiyor sadece mama ve arada sebze hasliyorum. Bu nasil alerji. Mamaya tepki yok yogurtla yumurtaya var. Korkuyorum icten bir zarar verirde haberm olmaz diye

Canim ben makarnavitma sitesinden alerjik bebek seti aldim bi incele istersen. Tarhana corbasi fln aldim yogurtsuz yumurtasiz. Princ unuyla muhallebiler yapicam. Birde badem sutunden yogurt peynir yapicm. Analarimz bizi nasl buyuttu acep :))
Ya benden oradan allerji setini almak istiyorum da o setin içerisindeki ürünleri sonralari kullanacaksın dimi ilk zaman için değil

Ya benden oradan allerji setini almak istiyorum da o setin içerisindeki ürünleri sonralari kullanacaksın dimi ilk zaman için değil
Canim ben set olarak almadim aldiklarimi atiyim sana tek tek aldim. Bi tane alerjik bebekler icin tarif kitabim var. Onun icindeki tariflere gore aldim. Surekli kullanilabilir yani

Eklentiler

• Screenshot_20190522-214328.jpg
    52,7 KB · Görüntüleme: 33
  • Screenshot_20190522-214315.jpg
    56,2 KB · Görüntüleme: 36
Bugüne kadar yediklerimiz patates, havuç ,kabak ve muz. 3 gün kuralına uygun şekilde ilerliyoruz. Herhangi bir alerji durumu ortaya çıkmadı ilk 6 ay emerken kakasi çok cıvıktı, sırtından taşıyordu, 3 kez kaka yapıyordu, şimdi günde 1 kez yapıyor, daha kıvamlı oldu kakasi ama çok fena kokusu burnumdan ,görüntüsü gözümden gitmiyo ‍♀süt kakasi ne güzeldi
Haftaya yoğurda başlayacağım, inşallah o da alerji yapmaz, sonra yumurta sarısı, labne, avokado, elma, armut, şeftali gibi şeyler deneyeceğim.

Kizlar alerjik bebeklerimizi open insanlari bogmak geliyor icimden. Cocugumun yzuu onkadar hassaski hemen kipkirmizi oluyor. Bakin ne buldum hemen instgrmdan paylastm belki bir iki anlayan olur diye
Bununla ilgili kamu spotu yapılmalı ,insanlar çok bilinçsiz, sevdiklerini sanarak bebeklere zarar veriyolar. Eline,yanaklarına dokunuyorlar, öpüyorlar, iyi niyetli olduklarını düşündüğüm için bişey diyemiyorum ama içim gidiyo.

Canim ben makarnavitma sitesinden alerjik bebek seti aldim bi incele istersen. Tarhana corbasi fln aldim yogurtsuz yumurtasiz. Princ unuyla muhallebiler yapicam. Birde badem sutunden yogurt peynir yapicm. Analarimz bizi nasl buyuttu acep :))
Bende bir bakayım canım sağol aynen biz nasıl büyümüşüz rastgele

6 ay sadece anne sütü vermemi herkes tuhaf karşılıyor. Hemşire arkadaşlarım bile aaa daha bi şey vermedin mi diyorlar. Kamu spotu gibi hissediyorum artık kendimi.Kabakla başlayacağım diyorum onu yemez diyolar. Hadi bakalım biz de yarın itibariyle hayırlısıyla tadımlara başlıyoruz. Yazamadım ama burda yazdıklarınızdan hepinizden az az fikir edindim tşkler

Kızlar günaydın ek gıdayı öğün olarak hangi aralarda veriyorsunuz. Mesela 7de emdi 10da bir saha emecek ya 9 9 bucuk gibi vereyim ya da öğlen amme arasına mi koyayım bir de günde sadece bir öğün mu vereceğim

6 ay 7 ay arası 1 öğün
7 ay 8 ay arası 2 öğün
8 ay 9 ay arası 3 öğün dedi bize doktorumuz
Ben öğle uykusundan uyanınca saat 2 gibi sebze veriyorum. Adim adım gittiğimiz için şu an daha sebzedeyiz. Meyve olarak muz verdim sadece.

Ya ben de 1 öğün diye biliyorum du arkadaşım sabah yumurta öğlen meyve akşam da sebze ver dedi şok oldum yeni başlıyorum o nasıl menü öyle dedim ne var ki ver böyle diyo

Günaydın canım. 3 gün kuralıyla tattırmaya başlayacaksan zaten öğün gibi olmayacak en başta. Biz şimdi her gün çorba yapıyoruz öğle yemeği olarak, bu artık standart her gün olacak dedi doktoru. Diğerleri de yanında tadımlık olacak mesela elma tattırılacak, armut tattırılacak gibi.. Meyvelere çorbadan bir hafta sonra başlanacak dedi

Patates+havuç standart çorbasında. Ek olarak bi bezelye denedik mesela üç gün, bugün bezelyeyi çıkartıp kabak deneyeceğiz çorbada. Öyle gidecek bu ay inşallah

Hepsini tek tek deneyip çorba yaptın dimi canım

Hepsini tek tek deneyip çorba yaptın dimi canım
Evet önceden denedim ama doktorum havuç ve patates alerji yapmaz beraber başlayabilirsin demişti de.

Patatesi dendiğimde kaka yapmamıştı, normalde ishaldi üstelik. Doktor aniden böyle kesilirse kabız da yapar, zeytinyağını koy mutlaka dedi.

Bu aradaben 5 aylıkken elma suyu veya muz da azıcık koymuştum mamasına. Bir ara sütüm çok azdı, hippin mamasını boş içmiyordu kızım. Ama her gün ve çok vermediğim için sanırım sebze reddi olmadı çok şükür. Sebzeye başlamadan önce bir hafta on gün hiç elma vermedim, sütüm artmıştı.

Kızlar kaç numara bez kullanıyorsunuz hangi markanın ben prima 4 numara kullanıyordum artık bacakları iz yapmaya başladı kızım yaklaşık 8 kilo civarı 15 kiloya kadar diyor neden bu kadar erken iz yaptı anlamadım 5 aldım bir paket bi de onu denicem çok erken geçmemiş miyim 5 e ? Bir de sleepy natural denemek istiyorum kullanan var mı memnun musunuz ?

Kizlar nolur tecrubeliler yardimci olsun kizim 6 ay 9 gunluk ve hala bsey yemio ek gida ne yapiosam almio anca 3 kasik onuda zorlaaaaa tek yogurt sewerek yiyo yediklerine katayim dedim gene almio napcagimi sasirdim mamasini da pek yemio eskisi gibi kucakta gezdirerek anca nolur bi akil verin yaptiklarim telef oluo kizim ek gida almio cildirmak uzereyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…