• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bu gece emzirme işi ne zaman azalacak bilen var mı? 2 saate uyanıyor, baya yoruluyorum :(
Eger bi sıkıntısı yoksa (ağrı sancı hastalık vs gibi) artık en az 5-6 saat uyuması lazım kesintisiz. Benim bebiş 5 aylık yaklaşık 1.5 aydır epey düzenli uykusu. Besiginde yatarsa geçerli tabi bu soyledigim 10 gun memlekete gittik orda yanımda yatırdım ozaman saat başı uyandı nerdeyse.

Merhabalar burayi daha ilk gunden takip ediyorum ve hepinizi cok yakin bir arkadasimmis gibi taniyorum bende sizlerle ayni problemleri ayni heyecanlari yasadim. Ikili tarama testim cok yuksek riskte cikti aonra troscreen testiyle rahatladik 17 kasimda da bebegimi sezeryanla kucagima aldim. Aslinda gazdi kusmaydi uykusuzluklu sut azdi meme ucu yaralari derken bir sekilde idare ettik ancak bebegim iki aylikken kafa seklinde bozukluk farkettim yatma seklindendir diyerek mudahele etmeye calistim fakat durum daha da ilerledi dun rutin 4 aylik kontrolumuz vardi kafasi 97 persentilde buyuk doktora sormama ragmen sikinti yok dedi ancak dun gece arastirmalarim sonucu kafa sekli bozuklugu olan skafosefali oldugundan suphelendim hemen beyin cerrahina gittik bugun o da onayladi ancak tomographic gerekiyor kesin tani icin suan tomografi cektirmeye gidiyoruz. Cevrenizde boyle bir durumla karsilasan var mi?

Canım aslında azalmış olması lazım şimdiye kadar ama bebeğe göre değişiyor tabi bazı bebekler sırf annelerinin kokusu için uyanıyor inanın benimki bu ara bence dişten uyanıyor mesela her uyandığında emzirmeyin isterseniz sarılıp gezdirin ben kucağımda gezdirip uyutuyorum hepsinde emzirmiyorum
Aynen canim brnimki de bazen brni gorup guluyor daha,kucagimq apmadan tekrar daliyor uykuya. Bazen can sıkıntısına miziklaniyor beni görmek istiyor. Ama öyle tatlı oluyorlar ki.
Bazen de bakıyorum çok saat geçmişse 5-6 saat gibi mesela,ben alıp emziriyorum. Yanlis mi bu? Birakmali miyim?
Kızlar Benim ki mekik çeker gibi sürekli kalkmak istiyor. Memede falan özellikle babasının sesini duyunca kalkıcam diye ikiye bükülüyor. Ne acelesi var bilmiyorum.Yastıklarla yarı oturur yapıyorum artık. Dönmeyi keşfetti sürekli yüzüstü dönüyor. Sırtüstü yatmaz oldu. Pazar günü 4 aylık olacak. Şimdiden kıpraşık olacağının sinyallerini veriyor galiba.
Gece emzirmesine gelince benim kızım uyumadan önce 1 saat emip sabaha kadar uyanmıyor. Ama hala geç uyuyor. Ne yaptıysam 11:30 dan önce uyutamıyorum:KK43:
Eger bi sıkıntısı yoksa (ağrı sancı hastalık vs gibi) artık en az 5-6 saat uyuması lazım kesintisiz. Benim bebiş 5 aylık yaklaşık 1.5 aydır epey düzenli uykusu. Besiginde yatarsa geçerli tabi bu soyledigim 10 gun memlekete gittik orda yanımda yatırdım ozaman saat başı uyandı nerdeyse.
Benim kızım da 4 ay 14 günlük. Akşam 8-9 gibi gece uykusuna yatıyor ama 2 saate bir uyanıyor. En fazla 3 saat uyumuştur o da çok nadir :( çok yıprandım bu gece uykusuzluğundan.

Benim kızım da 4 ay 14 günlük. Akşam 8-9 gibi gece uykusuna yatıyor ama 2 saate bir uyanıyor. En fazla 3 saat uyumuştur o da çok nadir :KK43: çok yıprandım bu gece uykusuzluğundan.

Bizim de aynı. 3 saati geçmiyor uykusu. Acıkıyor kalkıyor. 60 cc mama alıyor her seferde daha üstünü içmek istemiyor sonrada çok çabuk uyanıyor

4 ay aşısından sonra bebeği ateşlenenler ilaç verdiniz mi? Bir de ne zaman ateşi düştü?

4 ay aşısından sonra bebeği ateşlenenler ilaç verdiniz mi? Bir de ne zaman ateşi düştü?
37,3 olunca verdim. Toplam 2,5 günde 3 kez verdim bu da 7 saatte bir oluyor. 2,5 gün sonunda normale döndü. En yüksek 37,7 yi gördü. Ben aslında biraz ateşlensin istemiştim ama ortak kararla böyle oldu.

Benim kızım da 4 ay 14 günlük. Akşam 8-9 gibi gece uykusuna yatıyor ama 2 saate bir uyanıyor. En fazla 3 saat uyumuştur o da çok nadir :KK43: çok yıprandım bu gece uykusuzluğundan.
Benim de aynı, neden böyle bilmiyorum :KK43: çok yoruyor uykusuzluk

Merhabalar burayi daha ilk gunden takip ediyorum ve hepinizi cok yakin bir arkadasimmis gibi taniyorum bende sizlerle ayni problemleri ayni heyecanlari yasadim. Ikili tarama testim cok yuksek riskte cikti aonra troscreen testiyle rahatladik 17 kasimda da bebegimi sezeryanla kucagima aldim. Aslinda gazdi kusmaydi uykusuzluklu sut azdi meme ucu yaralari derken bir sekilde idare ettik ancak bebegim iki aylikken kafa seklinde bozukluk farkettim yatma seklindendir diyerek mudahele etmeye calistim fakat durum daha da ilerledi dun rutin 4 aylik kontrolumuz vardi kafasi 97 persentilde buyuk doktora sormama ragmen sikinti yok dedi ancak dun gece arastirmalarim sonucu kafa sekli bozuklugu olan skafosefali oldugundan suphelendim hemen beyin cerrahina gittik bugun o da onayladi ancak tomographic gerekiyor kesin tani icin suan tomografi cektirmeye gidiyoruz. Cevrenizde boyle bir durumla karsilasan var mi?
Bu durumu bilmiyorum canım ama çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin

Cok tesekkur ederim. Ilk doktor kesin gibi konustu hemen tomografiye yonlendirdi. Iki kez girdi. Sonra bir beyin profesorune gittik hic bir sikinti yok keske isin almasaydi bebek dedi. Offf ona uzuldum ama cok sukur kafasiyla ilgili bir problem cikmamasina cok sevindim. Bir kac doktor gormeden tomografi yaptirmamsk lazim.

Canim asinin aksami atesi 37 yi görünce verdim parol surup yazmisti doktor bir cay kasigi kadar verince direk düştü iki ay asisinda ates yapmamisti aslinda hemsire 38,5 olmadan verme dedi ama cok fazla geldi bana uyumadan verdim diger gunler atesi normaldi cok şükür 🙏

Merhaba kızlar kızımın dişi patlamış az önce gördüm şoktayım 😱😱 çok duygulandım ya 3 ay 23 günlük bebeğim belirtilerimizi yazıyorum belki benzer şeyler yaşayan vardır ... ben anlamadım siz
Anlayın ...aslında kaşınmaya başlaması Baha önceydi bir ay fln önce salya fln yoktu o zamanlar son 1 haftadır aşırı salyası var ... en çok dikkatimi
Çeken şey kafasının terlemesi idi bu yaklaşık 2 haftadır fln var ne zaman uyusa yastığı ıslanıyordu terden doktora sordum olabilir bazı bebeklerde dedi kimse söylediysem diş değildir dedi .... onun dışında çığlık atarak uyanması ve şu aralar aşırı uyuması...

Cok tesekkur ederim. Ilk doktor kesin gibi konustu hemen tomografiye yonlendirdi. Iki kez girdi. Sonra bir beyin profesorune gittik hic bir sikinti yok keske isin almasaydi bebek dedi. Offf ona uzuldum ama cok sukur kafasiyla ilgili bir problem cikmamasina cok sevindim. Bir kac doktor gormeden tomografi yaptirmamsk lazim.
çok sevindim birşey çıkmamasına rabbim evlatlarımızı korusun inşallah

Şimdiden g3cmis olsun canim. Biz bugün olduk hastanedeyiz hala. Ağlaya ağlaya sızdı meleğim . 1dk bile inmiyor kucağımdan. Insallah atlatırız çabucak. Büyük beze ihtiyaç duymadık biz. Kıyafet al yedek.
Oy kuzum yaa neden öyle oldu ki korktumu canımı acıdı :((
Bizde hiç öyle olmamıştı anlamamıştı bile:( bide büyüdüler sanırım ondan iyice anlamıştır kıyamam. Çok çabuk atlatırsınız inşallah maşallah paşaya :)

Back