• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
bu arada sezaryen ile doğum yaptım ve oğlum 18 haftalık oldu- bende Doğum sonrası ilk regl mi oldum😌 ilk gün yoğun gibi geldi bugün 3. Gün ve çok az leke gibi gelmeye devam ediyor ne zaman biter acaba , hamilelik öncesi de 5 gün sürüyordu bende.. Doğum kontrol hapları düzene sokmuştu...

@orjinalgama benimkinde de aynı belirtiler var, 18 haftalığız, dün gece 4 bucukta uyuduk... bu hafta kabız oldu oğlum ilkkez, gaz çıkartmada sorunu olmadı ama yapamadı tuvaletini, çok huysuz uykusuz sinirli oldu, 4. Gün sonunda eczaneden lavman aldım uyguladık 10 dakkaya çıkardı -ertesi gün sabah da aynı şekilde çıkardı ne üst kaldı ne baş ne koltuk nasıl biriktiyse.....
Ve sonra da yapmadı- niye durakladı kaka yapmakta bu kadar anlamadım...
Az az su vermeye başladım ben artık... çok hareketli dönüyor emeklemek istiyor yol alamayınca basıyor ağıdı... kollarından tutup dA yürütüyormuş gibi yapıyoruz yavrum kendi yürüyo sanıp gülücükler saçıyor - biz yürütec alıp bi deneyeceğiz sanırım...

RagnarLodbrok RagnarLodbrok bizimki de önlerden ziyade hep azı yan taraflara götürüyor parmaklarını kaşımak için.. önden önce yanlar çıkacak galiba diyorum 😉 henüz gelen bi diş olmadı ama yoldalar besbelli .. 7-8 Aydan önce herkes erken diyor diş için...
Valla ben de şaşırdım basbaya beyaz diş çıkmış. Daha 4,5 aylık.

Mrb cnm bizimde vardı şekil bozukluğu nörolog düzelir önemli değil dedi gecistirdi ama benim içim rahat etmedi erkek çocuğu kısa saçla gezecek sorun yaşamasını istemiyorum araştırdım bahçeşehir de cranial tedavi merkezini buldum gittim. Duruma göre kask tedavisi uygulanıyor bize gerek yok dedi son kontrolde düzelme olmuş biraz dedi. Eğim şiddeti artmamis buda çok önemli egzersiz verdi onları yapıyoruz hep eğimin aksi yönünde yatırıyoruz. 6 aydan sonra tekrar kontrole gitcez.
Cok sevindim egim siddetinin artmamasina. O merkeze baktim ama Bursa’dayim hemen gelemedim haftasonu istanbulda olacagim gitmeyi cok istiyorum. Bende ayni dusundum erkek cocuk kafa sekli onemli diye

Cok geçmiş olsun skasosefali hic duymadım ama esimin kuzeninin cocugunda hidrosefali vardi kafası baya büyüktü 3-4 yasinda falan gittiler doktora ozamana kadar konduramadilar. Çocuk ameliyatı oldu. Eskiden dogru duzgun hareket falan etmiyordu yurumesi falan cok bozuktu düzgün yuruyemiyordu konuşamıyordu ameliyattan sonra baya duzeldi toparladı suan epey iyi haftada 1 gün de ozel egitime gidiyor. Insallah sizin bebiste bisey çıkmaz ama ciksa da bu tarz seyleri erken farkedip erken mudahale etmek cok önemli. Gelisimsel bi sorun olmadan onlem alınmış oluyor bu sayede cocugun ilerki hayatını fazla etkilemiyor.
Oncelikle kuzeninize cok gecmis olsun suan iyi olmasina ayrica cok sevindim. Bende o yuzden bir problem varsa erkenden teshi edilmeis icin gittim hemen doktora tomografi iyi cikti simdi raporunu bekliyorum

Kafam cok karıştı bize 5.ay icin rota ile birlikte vuracagini soyledi asi takvimi olusturdu cogu kisiden 9.ay die duyunca neden 5te vuracak bunu anlamadim
5. ayda da yapilabiliyor. 0-6 arasina denk geldiginde 4 doz yapacaktir. Maliyetli bir asi oldugundan doktorlar aileye birakiyor bazen.

bu arada sezaryen ile doğum yaptım ve oğlum 18 haftalık oldu- bende Doğum sonrası ilk regl mi oldum😌 ilk gün yoğun gibi geldi bugün 3. Gün ve çok az leke gibi gelmeye devam ediyor ne zaman biter acaba , hamilelik öncesi de 5 gün sürüyordu bende.. Doğum kontrol hapları düzene sokmuştu...
Ben henuz olmadim bilemiyorum ne zaman biter ama darisi bana diyeyim ;)

Bebeği kabız olan var mı ? Günde iki kere yapan oğlum beni hala bekletiyor :KK43::KK43: ama yok işte gelen giden, ne yapılabilinir ? Bebeğine ek gıda su vb şeyler vermeye başlayan var mı ?

Bebeği kabız olan var mı ? Günde iki kere yapan oğlum beni hala bekletiyor :KK43::KK43: ama yok işte gelen giden, ne yapılabilinir ? Bebeğine ek gıda su vb şeyler vermeye başlayan var mı ?

Benimki de gunde 4 sefer yapiyordu simdi 2 gunde 1 yapiyor hatta 3 gunde bir yapti busefer hemde az yaptı susuz mu kaliyor acaba diye azcik su verdim ben bugün birde eşim arada agzina biseyler veriyor belki dr ben gormeden bisey falan yedirmis te olabilir onun etkisi var mi bilmiyorum

Kızlar bişey sorucam benim bebis sag elini kafasina vuruyor arka arkaya 10-15defa bu nedendir bi hastalik belirtisi falan olabilir mi diye tedirginim bu konuda bilgisi olan var mı normal bisey mi bu yaptığı hareket

Kızlar bişey sorucam benim bebis sag elini kafasina vuruyor arka arkaya 10-15defa bu nedendir bi hastalik belirtisi falan olabilir mi diye tedirginim bu konuda bilgisi olan var mı normal bisey mi bu yaptığı hareket
Canım bizimkinin kulağında ağrı var sanmistim dr. Gayet normal yakında kafasına vurup kulaklarını çekiştirmeye çalışmaya başlaması lazim zaten dedi normalmiş yani

Canım Bizimki de son zamanlarda 3 -4 günde bir yapıyor hergun yapıyordu bu zamana kadar ama kabız gibide yapmıyor normal ama 3-4 günde bir

Bizim muhabbet kuşumuz vardı. Çok tüy döküp yem saçıyordu ben de eşimin ailesine verdim şimdilik ki kuşcağızım sabit bi yerde duran bi canlı. Buna rağmen her yer tüy ve yemdi. Kedi daha zordur.

Kedi kopek kadar olmasada ilgi bekleyen bir hayvan. Bi yanda 5.5 yas ergenim bi yanda ergen hareketli kedim bir yanda minik bebegim. Esimde gidince havlu attim mecbur.
Çok doğru söylüyorsun bebekle o kadar zor ki biz hiç ilgi gösteremiyoruz çünkü salonda kapalı hapis gibi yaşıyoruz onlar oturma odasında bütün gün. Dediğin gibi sanırım bizim kızda depresyonda herhalde en çok o tüy döküyor ama korkunç yani öyle böyle değil 3 ay önce de kısırlaştırdık onunda etkisi olabilir. Bizde ilk fırsatta vereceğiz artık yapamıyoruz kesinlikle onlarla olmuyor :/

Depresyondan artio benim kedimin de asiri artmisti insallah icine sinen bir yer bulursun. Biz bir talihsizlikte yasadik.

Valla canım ben kendileri uyanmadan uyandırmam hiç sarılık tehlikesi yani ilk 15 20 gün geçince uyandırmam sonra alışkanlık yapıp hep uyanıyorlar kilo alımı vsiyiyse bırak bence ne zaman isterse o kalksın
Benimki erkenn uyuyunca ben yatmadan emziriyorum ben yatar yatmaz kalkmasin die
Kafam cok karıştı bize 5.ay icin rota ile birlikte vuracagini soyledi asi takvimi olusturdu cogu kisiden 9.ay die duyunca neden 5te vuracak bunu anlamadim
3. Ayda yaptirtik ilk dozu yeni olanin yani bexaconun 3 5 13 olarak yapilacak. Digeri eski olan menecra da 9 12 seklinde yapilacak.

Benim sahsi dusuncem 4 ayda kaka yapmayi ogrenmeye basliyorlar bizde de ayni durum soz konusu 2 kere gliserin fitil vermek zorunda kaldim. Kabiz degil ama.yapmio. bende sabahlari ac karnina 3 tane gun kurusunu 1 bardak kadar suda kaynatip suyuyla beraber iciyorum. Her sabah bir tatli kasigi corek otu yagi iciyorum. Faydasini gordum. Bebege bisey vermeyin bence

Benimki de gunde 4 sefer yapiyordu simdi 2 gunde 1 yapiyor hatta 3 gunde bir yapti busefer hemde az yaptı susuz mu kaliyor acaba diye azcik su verdim ben bugün birde eşim arada agzina biseyler veriyor belki dr ben gormeden bisey falan yedirmis te olabilir onun etkisi var mi bilmiyorum
Canım Bizimki de son zamanlarda 3 -4 günde bir yapıyor hergun yapıyordu bu zamana kadar ama kabız gibide yapmıyor normal ama 3-4 günde bir

I ilkbahar Zehra_mda Zehra_mda rabarbaa rabarbaa
Bi üç gün daha mı bekleyeyim kakasını yapması için şimdi ? 4 gün bekleyipde yapamayınca bir de Agresif davranınca kabz diye düşündük lavman sonrası iki kere baya bi yaptı cıvık olarak, rahatladı sonra ...

Büyüme ataklarından mı böyle oluyor acaba ? Henüz doktora danışmadım, d3 harici başka birşey vermedim acaba aguline alıp versem mi ? Offf

Çok doğru söylüyorsun bebekle o kadar zor ki biz hiç ilgi gösteremiyoruz çünkü salonda kapalı hapis gibi yaşıyoruz onlar oturma odasında bütün gün. Dediğin gibi sanırım bizim kızda depresyonda herhalde en çok o tüy döküyor ama korkunç yani öyle böyle değil 3 ay önce de kısırlaştırdık onunda etkisi olabilir. Bizde ilk fırsatta vereceğiz artık yapamıyoruz kesinlikle onlarla olmuyor :/

çok Zor haklısın
biz ev değiştirdik kedi de biraz yakamızdan düştü büyük eve geçince
Tamam canım benim kız oturmak istemiyor ama bende yavaş yavaş alıştırayım. 5 gün sonra 5 Aylık olacak inşallah

Her çocuğun gelişimi farklı demekki biraz sakin takip etmek lazım demekki canım

istemiyorsa yaptırma
hazır olunca belli eder canım
Bebeğimin köpek dişinin ordaki dişi çıkmış, önde daha çıkan yok. Neden böyle oldu ki?

hayırlı olsun :)
bizim bebekte yok ama benim de bebekken llk yandaki dişim çıkmış
olabiliyor yani

Çok sağol canim , hrmsirelerden doktordan maskelerden falan korktu cok. Doktoru muayenede sevmemis aglamaisti zaten. Ameliyathanenin kapisinda bekledik esimle. O çığlıkları duydukça bende dayanamayıp ağladım. Çıktığında titriyordu ağlamaktan sesi kesilmiş. Hemn aldım kucağıma. Hiç ağlamadı demezler mi bir de?!!! Girdiğinden beri burdayım ben nasıl ağlamadı,tabiki ağlayacak ama bari yalan söylemeyin dedim.
Allahtan emdi. Korkudan gözünü bile açmadı uyumadığı halde uzun süre. Ara,ara aglama krizine girdi gerkesi topladi odaya. Bacakalrinin bazı yerleri kipkirkimiziydi sordum hemşireye doktora normal dediler??? Ama bana gıcık oldular net.
bugün iyi çok sukur. Hatta ilaçtan mi yoksasunnet olgunluğu mu bilmem bir durgunluk geldi yavruma. 7 tane dikiş var. Çok geldi bana. Allah rahatlığını da göstersin inşallah. Parçayı ne yaptınız siz?
Off kıyamam kuzuma yaa :(( okadar korkutana kadar anne babayı alsalar nolurdu acaba.
Okadar ağlayınca bacaklarını oymatmıştır ondan sıkmışlardır öyle kızarmıştır ayakları canım. Bizimki kıpırdamadığı halde hemşire nasıl çıkmışsa parmak izleri çıkmıştı..
dkiş normal canım bizimkinde kaçtane vardı ben saymadm bile :)
Derisinide gömdük biz canım

Çok saol canım. Hepimizin çocuğu damat gelin olsun hatta torun bile sevelim inşallah :) o zaman bende uzatayım durumuna göre veriyim. Bide antibiyotik krem sürünce çok ağlıyor acaba yakıyormu? Sizede tekrar çok geçmiş olsun.
Maşallah canım :) erkek adam oluyolar yavaş yavaş :))
Krem soğuk geldiği için ağlıyodur canımben petek üzerinde tutp sıkıyodum öyle olunca ağlamıyodu

Back