• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bugün 4 aylık kontrolüne gittik. 6000 gr 63 cm olmuş oğlum. Alerjiden dolayı kilo alımı az ne memeyi alıyor doğru düzgün, ne de mamayı.Laktoz intoleransı ya da kakada kan var mı diye test tapılmıştı negatif çıkmış. Fakat süt alerjisi olduğunu kesinleştirdik.aptamil ha yı içmedi pek doktorumuz bu sefer aptamil pregomin verdi bakalım bunu alacak mı. Almazsa bebelac pepti junior deneyeceğiz. Hangisini alırsa ona rapor çıkaracağız.meme reddi fiziksel olarak da ruhsal olarak da çökertiyor beni. Sürekli dolaşarak beyaz gürültüyle ağlamasıyla emzirmek gerçekten çok sinir bozucu. Üstüne birde alerji diyeti yapmaya çalışmak çok zor. Alerji ile İlgili araştırma yapıp okuyunca daha çok moralim bozuluyor onu yeme bunu yeme diye bende bu yüzden sadece süt ve süt ürünleri tüketmeyeceğim gerisini yaşayıp göreceğiz. Yarın 4 aylık aşıları yapılacak ve rotanın 2. Dozu. Doktor yaptırın rotayı diyor ama ben emin değilim.Sizlerden alerjisi olup da rota aşısı yaptıran oldu mu acaba

İşte benim durumum aynen böyle canım. Çok huzursuz oluyorum kendimden sanki hiç doğum yapmamış gibi hissediyorum. Yüzüm kocaman oldu

Nasıl kilo alıyoruz anlamıyorum bi de emzirdik 4 ayda olsa. Emzirmeseydim ne olacak

Haklısın aslında canım kendimi telkin ediyorum ama bi yere giderken hamileyken giydiğim bir şeyi gitmek zorunda olunca sinirim bozuluyor.
Ben çok tatlı yedim bi de ilaç kullandım ağır. O karaciğer enzimlerimi yükseltti. Ondan sanırım...

Tatlı sevmeyen ben her akşam tatlı krizine giriyorum. Yapmaya vaktim olmuyor. Dışardan alıyoruz genelde. Malum glen gidene de ikramlar falan derken sistim iyice. Annem geliyor arada oda sağolsun besiye çekti beni. Ben çözümü sütlü tatlıda buldum canim. Bos vakit bulduğumda yapıp arıyorum dolaba. Hem cidden süt yapıyor. Kuruyrmislerden de bar yapip tek tek strecledim , o da iyi oldu.
Ben kedi dili pasta bağımlısı oldum. Ohhh afiyet olsun sana :)

Benimde iki kedim var canim. Ikiside ev kedisi. Hergun supurgeyi acmak ve haftada bir defa evi silmek disinda birsey yapmiyorum. Tuylerini bir aya kadar kestirecegim. O zaman daha rahatlarim diye dusunuyorum..

Tuvalet temizligini de bazen ben bazen esim yapiyor. Simdiye kadar bebekle bir sikinti yasamadik sukur.

Senin için baya kolay gibi görünüyor hayat :) biz çok zor durumdayız :/

vallahi haklısın ya
yıprattım bebeğimi de testlerle falan
bilmiyorum artık bıktım gerçekten. yeni mama aldık bugün aptamil- sma- bebelac hiçbirini yemedi
kaşıkla falan ağzına döküyorum şöyle bi 5,5 kilo oluverse de herkes rahatlasa keşke..

bize de verdi bi de kusturur diyo
bebeğim zaten kusuyor diye doktor doktor geziyoruz
2 hafta önce kan değerlerinde demir normal çıktı vermicem ben
bi de ayrıca bu kusturursa uğraşamam

ekliyorum aşağıya
hepsinden çok memnunum :)

sorma çok dertliyim
kedim uzun tüylü siyah
yatak odasına almıyorum
dyson marka elektrik süpürgesi almıştık tüy toplama başlığı çok iyi
bir de kurutma makinesi aldım
kıyafetlerden çıkan kedi tüyüne inanamazsın
bebeğin kıyafetkerinden bile çıkıyor

Eki Görüntüle 2246909 Eki Görüntüle 2246910 Eki Görüntüle 2246911 Eki Görüntüle 2246912 Eki Görüntüle 2246913 Eki Görüntüle 2246914 Eki Görüntüle 2246915 Eki Görüntüle 2246916

Bizim halimiz içler acısı :) bu kış oturma odasına hiç geçemedik kediler orada yaşıyor koridor giriş flnda dahil buralarda hiç halı yok çünkü halılar el dokuma birini hep söktüler kaldırdık diğerlerine hep kustular artık mahvolmuştu çöpe attık :/ oturma odasında ki köşe takımı berbat durumda hep tırmık izi tüy içinde sizin gibi Dyson aldık ancak o paklıyor. Diğer bütün odaların kapısı kapalı biz salonda yaşıyoruz artık evde hapis olduğumu düşünüyorum bunaldım. O kadar fena tüy döküyorlar ki özellikle kızım salona girmemelerine rağmen bebişimin ağzından üstünden tüy topluyorum hep uçuyor etrafta çünkü artık canıma tak dedi sahiplendirmek istiyorum herkese haber saldım :/ çok yazdım kusura bakma çok dertliyim kedilerden :(

Bizim doktor tahlil yapmadan verdi. Ben de o yüzden kararsizim başlayıp başlamamaya
Çoğu doktor böyle yapıyor. Bizler de meraklı değiliz tabiki küçücük yavrularimiza tahlil yaptırmaya ama demir fazlaliliginin da ciddi sonuclari olduğunu nasil gözardı ediyorlar anlamıyorum. Her bebek her beden farklı degil mi? Benim doktorum daha 3. Ay kontrolünde bahsetmisti demir alıcaz 4. Ay diye. Henüz almadım 2 haftamiz var ama çok tereddütluyum.

Çoğu doktor böyle yapıyor. Bizler de meraklı değiliz tabiki küçücük yavrularimiza tahlil yaptırmaya ama demir fazlaliliginin da ciddi sonuclari olduğunu nasil gözardı ediyorlar anlamıyorum. Her bebek her beden farklı degil mi? Benim doktorum daha 3. Ay kontrolünde bahsetmisti demir alıcaz 4. Ay diye. Henüz almadım 2 haftamiz var ama çok tereddütluyum.
Arkadasim saglik ocaginin verecegi demir ilacini sakin kullanmayin cunku icerisinde paraben war ben bska marka aldim doktorumun onerisi ile aldiginiz ilacin icerigini mutlaka okuyun

Sana da afiyet olsun canim. Kendin mi yapiyosun? Tarifin pratikse paylaşır mısın?
Benim de kedidilli çok pratik ve çok lezzetli bi tarifim var, hazır pasta gibi oluyor, tek sıkıntısı kremşanti ve cremole gibi hazır ürünlerin kullanılması. Çok oluyor bir de. Kalabalık misafire yapılabilir
1 paket kremole
2 paket krem şanti
4 su bardağı soğuk süt
Hepsini çırp.
2 paket kedi dilini, büyük borcama sütle ıslatıp tepsinin altına diz, kremanın yarısını koy, bir kat daha kedi dili koy, muz dilimle, kalan kremayı koy.
Tepsiyi buzdolabına koy, servis yapmadan önce üzerine kakao serp. Bu kadar.

Benim de kedidilli çok pratik ve çok lezzetli bi tarifim var, hazır pasta gibi oluyor, tek sıkıntısı kremşanti ve cremole gibi hazır ürünlerin kullanılması. Çok oluyor bir de. Kalabalık misafire yapılabilir
1 paket kremole
2 paket krem şanti
4 su bardağı soğuk süt
Hepsini çırp.
2 paket kedi dilini, büyük borcama sütle ıslatıp tepsinin altına diz, kremanın yarısını koy, bir kat daha kedi dili koy, muz dilimle, kalan kremayı koy.
Tepsiyi buzdolabına koy, servis yapmadan önce üzerine kakao serp. Bu kadar.
Süpermiş. Bugün net yapicam kedidilim var evde. Gitmeyecek bu kilolarrrrrrr.

Günaydın kilolar kilolar ben çok kilo aldım 160 boyla 80leri görüyorum çalışmaya başlayınca giyecek bişey bile bulamayacağım ek gıdayı iple çekiyorum hiç değilse babaya bırakıp yürüyüşe vs giderim diye tabi kuzuların canları sağolsun vereceğim nasılsa kilolu gezmek zoruma gitse de bu yaz 🙈ilaçlara gelince ben sağlık ocağının verdiği hiçbişeyi kullanmam sadece aşı yaptırıyorum orda onun dışında gitmem de bütçeleri kendilerine ait o yüzden tüm malzemenin ucuzunu alıyorlar sağlık ocakları devletin verdiği ilaçlar ise malesef çok bana güvenilir gelmiyor kansızlık la mücadele demir ilacı diye dayıyorlar ama ne biliyorsun eksik olacağını fazlalığı daha tehlikeli d vitamini belki ben hergün güneşe çıkarıyorum onu da hesaplamadan vermek doğru değil mesela benim kızımda oğlumda bındgıldağı küçük doğdu bu durumda d vitamini sakıncalı olabiliyor kızıma vermedim oğluma da vermiyorum kızımın değerleri gayet iyi vermemek ona bir zarar değil kar sağladı bence evlat herkesin kendi evladı bu konuda en iyi kararı anneler verir bence

4. Ay aşımızı olduk geldik 😊
Yusuf paşa kıyafetlerle 6.700 civarı geldi boyu da 64 cm olmuş minnoşun. Kan ilacı bize de verdiler ama ben kan tahlili yapmadan vermeyi düşünmüyorum. Bir de ilacı aç karnına verip yarım saat sonra emzirmek gerekiyor verenler buna dikkat etsinler..

Senin için baya kolay gibi görünüyor hayat :) biz çok zor durumdayız :/

Bizim halimiz içler acısı :) bu kış oturma odasına hiç geçemedik kediler orada yaşıyor koridor giriş flnda dahil buralarda hiç halı yok çünkü halılar el dokuma birini hep söktüler kaldırdık diğerlerine hep kustular artık mahvolmuştu çöpe attık :/ oturma odasında ki köşe takımı berbat durumda hep tırmık izi tüy içinde sizin gibi Dyson aldık ancak o paklıyor. Diğer bütün odaların kapısı kapalı biz salonda yaşıyoruz artık evde hapis olduğumu düşünüyorum bunaldım. O kadar fena tüy döküyorlar ki özellikle kızım salona girmemelerine rağmen bebişimin ağzından üstünden tüy topluyorum hep uçuyor etrafta çünkü artık canıma tak dedi sahiplendirmek istiyorum herkese haber saldım :/ çok yazdım kusura bakma çok dertliyim kedilerden :(
Bende ayni durumdaydim. Ustune bide benim kedim depresyona girdi ilgisizlikten. Bide bende 5 yas oglan var. Bu kis onun hastaligi hic bitmedi. Ev kucucuk hepsini ayirmak beni inanilmaz zorladi. Hergun kumunu degistirmeme ragmen her cis yaptiginda arkadasindan almama ragmen kokuyu bertaraf edemedim temizligi ile ugrasmaktan kendisi ile ilgilenemedim 2 dakka oturdugumda ilgi istiyordu. Ve benim.esim.yurt disinda 3 cocukla kaldim tek basima. Malesef ilk gozden cikarabilecegim.kedim oldu. Sahiplendirdim. Guzel bakildigi ilgi gordugu bi yere gitti. Ozledikce gidip gorebilirim. Ben kolay atlattim ama oglum cok zorlandi onun gidisi ile. Kedi ayri bi ask ama.bebekle cok zormus. Cocukla demiorim bebekle 1 cocuk 1 kedi gayet iyiydik.

Sana da afiyet olsun canim. Kendin mi yapiyosun? Tarifin pratikse paylaşır mısın?
Evet kendim yapıyorum. Tabi ki :)
Muhallebisi:
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı toz şeker
Bunları ocakta bir güzel kaynayığ göz göz oluncaya kadar pişir sonra içine 1 paket şekerli vanilin ve 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin koy. Karıştır. Biraz soğuduktan sonra içine 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin koy.
1 paket kedi dilini bir miktar süt ile( yaklaşık 1,1,5 su bardağı gidiyor. ) ıslatıp bir kısmını borcama diz. Üstüne biraz muhallebi dök sonra yine kedi dilinin kalanını diz. Yine muhallebinin kalanını dök. Üstüne ceviz vs dökebilirsin. Ben çikolata sosu da döküyorum çok güzel oluyor.

Kızlar smear sonucum temiz değil mi? İlk defa yaptırdım da internette az baktım temiz sanırım. Bilen yardımcı olabilir mi?
2247469

Bende ayni durumdaydim. Ustune bide benim kedim depresyona girdi ilgisizlikten. Bide bende 5 yas oglan var. Bu kis onun hastaligi hic bitmedi. Ev kucucuk hepsini ayirmak beni inanilmaz zorladi. Hergun kumunu degistirmeme ragmen her cis yaptiginda arkadasindan almama ragmen kokuyu bertaraf edemedim temizligi ile ugrasmaktan kendisi ile ilgilenemedim 2 dakka oturdugumda ilgi istiyordu. Ve benim.esim.yurt disinda 3 cocukla kaldim tek basima. Malesef ilk gozden cikarabilecegim.kedim oldu. Sahiplendirdim. Guzel bakildigi ilgi gordugu bi yere gitti. Ozledikce gidip gorebilirim. Ben kolay atlattim ama oglum cok zorlandi onun gidisi ile. Kedi ayri bi ask ama.bebekle cok zormus. Cocukla demiorim bebekle 1 cocuk 1 kedi gayet iyiydik.
Bizim muhabbet kuşumuz vardı. Çok tüy döküp yem saçıyordu ben de eşimin ailesine verdim şimdilik ki kuşcağızım sabit bi yerde duran bi canlı. Buna rağmen her yer tüy ve yemdi. Kedi daha zordur.

Back