• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bazi doktorlar önce kan testi yapıp sonra kullanılması taraftarı, bazıları hemem kullanın diyor değişiyor yani.bir de sağlık ocağında verdiği ilaçta sanırım paraben vardı, o yüzden eczaneden başka bir ilaç aldırıyor çoğu Dr. Benim doktorum şu an kullanma 5.ay kontrolüne geldiğinde beraber konuşalım bu konuda dedi.
bizim doktor bir şikayeti olmadığı sürece kan tahlili yapılmasına da karşı. Şuan demir eksikliği olduğuna dair bir belirti yok, o yüzen gereksiz demir ilacı kullanmayacağız dedi. Demek size de kullandırtmamış.

bizim doktor bir şikayeti olmadığı sürece kan tahlili yapılmasına da karşı. Şuan demir eksikliği olduğuna dair bir belirti yok, o yüzen gereksiz demir ilacı kullanmayacağız dedi. Demek size de kullandırtmamış.
demir eksikliğin belirtikeri neymiş canım sordun mu?
ben ve baba taraf aile de yani demir eksikliği ve Akdeniz anemesi de var. bilmiyorum kafam karışık bu konuda verip vermemek. bugün eczacı sadece 'sidefer' paraben içermez dedi oda 69 tl 🙃

Ben de yanındangirdim oğlumun canım. Çok iyi yapmışsınız erkenden yaptırarak çok çabuk iyileşiyolar maşallah. Bende Emira SY Emira SY nın tavsiyesi üzerine onun gittiği doktora gittim. Lokal oldu bizimkide ağlamadıda maşallah 🧿
Ben karton bardağı ufaltıp yara bandıyla yapıştırıp koymuştum orasına canım büyük beden bezde kullanmadk o yüzden. Büyük olunca hep kaydı ben çözümü öyle bulmuştum :)
Size de g3cmis olsun canim. Allah damatliklarini da göstersin inşallah. Yarabandini bardağın neresine yapıştırdın canim? Tarif eder misin?

Binlerce kere şükürler olsun canım.. Korkular olacak tabi o kadar zor zamanlar yaşadın. İnşallah en kısa sürede korkuların da geçer, nöroloji de tertemiz sonuçlanır

Benim eşimin kuzeni bebeğini kaybetti geçenlerde, anne karnında kalbi durmuş 36 haftalıktı.. Çok büyük bir acı.. Allah herkesi sağ salim kavuşutursun.. Gerisi yalan..
Öyle çok şükür. Amiiiiin.

Başınız sağ olsun canım. Çok çok üzüldüm...

A Aypastam ahh o kilolar. Doğum sonrası verdigimi aldım. Sürekli acım. Daha da kilo almayayım diye ac yatiyorum geceleri. Insallah sutum kesilmez. Yürüyüş falan da yapıyorum ama olmuyor. Kıyafetlerim çoğu olmuyor, eşim sana bikac parca biseyler alalım diyor ama bu kiloyla alışveriş yapmak istemiyorum bu yasima kadar 40 bedeni bile görmeyen 55 kg geçmeyen ben ben bu halimi hiç sevmiyorum. 70 e ramak kaldi. Kendimi hiç beğenmiyorum. Zaten bakamıyorum da kendime. Burnuma süt yada kakali bez kokusu geliyor ara ara. Kollarim da kalinlasti. Ayak numaram buyumus. Kuaföre gitmeyeli yıl oldu. Regl de olmadım hala. Belki olunca azalır. Tmm saglik olsun, tmm yeter ki evlatlarımız iyi olsun , tmm çok sukur ama buna dur demem lazım böyle gitmez gerçeğini de gözardı edemiyorum
Ben 3 defa regl oldum ama şimdi ayın sadece regl haftası sönüyorum. Onun dışında hep ödemli göbekli baldırlıyım. Ben gebelik öncesi evlilikten dolayı kilo almıştım baya. Hamilelikte kusmaktan kilo vermiştim. O yüzden kilolu halimi biliyorum ama korktuğum başıma geldi çünkü ben hormonlarım gebelikle düzeldi ondan özüme dönerim sanmıştım ( evlilikten önce hep 59-60 kiloydum) Demek ki artık kilo almaya çok müsaitim. Sen de sıkma canını bence vereceksin kilolarını sütünün kesileceğine kilolu ol 2 yıl hiçbi şey olmaz.

demir eksikliğin belirtikeri neymiş canım sordun mu?
ben ve baba taraf aile de yani demir eksikliği ve Akdeniz anemesi de var. bilmiyorum kafam karışık bu konuda verip vermemek. bugün eczacı sadece 'sidefer' paraben içermez dedi oda 69 tl 🙃
Bilmiyorum ki canm belirtilerini sormadım:)

kızlar merhaba. Daha önce bu sayfaya yazmamıştım hiç. Aralık annelerindeyim. Ama 24 aralık beklerken 16 kasımda erken doğum yaptım. Cumartesi günü 4 aylık oldu kızım:) size bir şey sormak istiyorum cuma günü kontrolde kendi doktorumuz aile hekimliğinden bu ay demir ilacı vereceklerini ama demir ilacı kullanmayacağımızı söyledi. Size doktorunuz ne diyor bu konuda? Doktorumuza da güveniyorum ama kullandırtmayınca acaba kullanmak mı gerekirdi diye de düşünmeden edemedim.
Bizim doktorumuz 4.ay kontrolünde demir ilacı yazdı, 9.ayda tahlil yapıp devam edip etmeyeceğimize karar vericez dedi. Benim de kafam karışık bazı doktorlar başlatıyor , bazı doktorlar başlatmıyor. Doktorumuza güveniyorum aslında ama yine de gerekli mi kullanmak diye düşünmeden edemiyorum. Almadım daha alırsam da sidefer almayı düşünüyorum.

Ben doğum öncesi kiloma döndüm kızlar, süt olsun diye de bayağı yiyorum ama genetik benim durumum hayatım boyunca hiç kilolu olmadım. Doğuma 63 kilo ile girmiştim,şu an 53 kiloyum. Ama selülitlerim var, onlardan hoşlanmıyorum hiç. Sütün tadı bozulmasın diye de spor yapmak istemiyorum. 6 aylık olsun da yavaş yavaş pilatese başlıcam, selülitler çok inatçı gerçi, oluştumu gitmiyor :(

Bizim doktorumuz 4.ay kontrolünde demir ilacı yazdı, 9.ayda tahlil yapıp devam edip etmeyeceğimize karar vericez dedi. Benim de kafam karışık bazı doktorlar başlatıyor , bazı doktorlar başlatmıyor. Doktorumuza güveniyorum aslında ama yine de gerekli mi kullanmak diye düşünmeden edemiyorum. Almadım daha alırsam da sidefer almayı düşünüyorum.
Anladım teşekkür ederim. Demek ki kullandıran doktor da var kullandırmayan da var. Doktorumuzu dinleyelim şimdilik bakalım belki ilerde başlarız.

A Aypastam ahh o kilolar. Doğum sonrası verdigimi aldım. Sürekli acım. Daha da kilo almayayım diye ac yatiyorum geceleri. Insallah sutum kesilmez. Yürüyüş falan da yapıyorum ama olmuyor. Kıyafetlerim çoğu olmuyor, eşim sana bikac parca biseyler alalım diyor ama bu kiloyla alışveriş yapmak istemiyorum bu yasima kadar 40 bedeni bile görmeyen 55 kg geçmeyen ben ben bu halimi hiç sevmiyorum. 70 e ramak kaldi. Kendimi hiç beğenmiyorum. Zaten bakamıyorum da kendime. Burnuma süt yada kakali bez kokusu geliyor ara ara. Kollarim da kalinlasti. Ayak numaram buyumus. Kuaföre gitmeyeli yıl oldu. Regl de olmadım hala. Belki olunca azalır. Tmm saglik olsun, tmm yeter ki evlatlarımız iyi olsun , tmm çok sukur ama buna dur demem lazım böyle gitmez gerçeğini de gözardı edemiyorum
İşte benim durumum aynen böyle canım. Çok huzursuz oluyorum kendimden sanki hiç doğum yapmamış gibi hissediyorum. Yüzüm kocaman oldu
Ah kilo ah. Ben de 71 olmuşum. Doğum sonrası 63tüm halbuki.
Nasıl kilo alıyoruz anlamıyorum bi de emzirdik 4 ayda olsa. Emzirmeseydim ne olacak
Benim dikişim zaten 1haftalıkken geri açıldı, 1.ayımda kaynadı. Hala da kıpkırmızı duruyor. Kilom da gitmedi hiç insülin direncim artmış, kaldım doğum kilolarıyla. Her yerim de çatlak dolu zaten. Aman umrumda değil, elbet geldikleri gibi giderler:KK76:

Kilo dediğin nedir ki, bu günleri zehir etmeye değmez asla :anne:
Haklısın aslında canım kendimi telkin ediyorum ama bi yere giderken hamileyken giydiğim bir şeyi gitmek zorunda olunca sinirim bozuluyor.

Benim dikişim zaten 1haftalıkken geri açıldı, 1.ayımda kaynadı. Hala da kıpkırmızı duruyor. Kilom da gitmedi hiç insülin direncim artmış, kaldım doğum kilolarıyla. Her yerim de çatlak dolu zaten. Aman umrumda değil, elbet geldikleri gibi giderler:KK76:

Kilo dediğin nedir ki, bu günleri zehir etmeye değmez asla :anne:
Çok çok geçmiş olsun canım Şükür şimdi iyisin. Onunla geçmiş olsun

kızlar merhaba. Daha önce bu sayfaya yazmamıştım hiç. Aralık annelerindeyim. Ama 24 aralık beklerken 16 kasımda erken doğum yaptım. Cumartesi günü 4 aylık oldu kızım:) size bir şey sormak istiyorum cuma günü kontrolde kendi doktorumuz aile hekimliğinden bu ay demir ilacı vereceklerini ama demir ilacı kullanmayacağımızı söyledi. Size doktorunuz ne diyor bu konuda? Doktorumuza da güveniyorum ama kullandırtmayınca acaba kullanmak mı gerekirdi diye de düşünmeden edemedim.
Bizim doktorumuz da aynısını dedi, bana 4.ay aşısında verdiler kullanmıyorum

İşte benim durumum aynen böyle canım. Çok huzursuz oluyorum kendimden sanki hiç doğum yapmamış gibi hissediyorum. Yüzüm kocaman oldu

Nasıl kilo alıyoruz anlamıyorum bi de emzirdik 4 ayda olsa. Emzirmeseydim ne olacak

Haklısın aslında canım kendimi telkin ediyorum ama bi yere giderken hamileyken giydiğim bir şeyi gitmek zorunda olunca sinirim
Kocam bana bosver böyle tam anne gibi oldun dedi. Ne hikmetse çok hoşuma gitti bu sözü. Artık iltifatlar da boyut değiştirdi bizde.
Napalim tek sıkıntımız kilo olsun. Zayıflama grubu kurarız bikac ay sonra. Ben ek gıdaya başlayınca diyet yapicam net.
Ramazanda napıcaz kızlar?

Ben 3 defa regl oldum ama şimdi ayın sadece regl haftası sönüyorum. Onun dışında hep ödemli göbekli baldırlıyım. Ben gebelik öncesi evlilikten dolayı kilo almıştım baya. Hamilelikte kusmaktan kilo vermiştim. O yüzden kilolu halimi biliyorum ama korktuğum başıma geldi çünkü ben hormonlarım gebelikle düzeldi ondan özüme dönerim sanmıştım ( evlilikten önce hep 59-60 kiloydum) Demek ki artık kilo almaya çok müsaitim. Sen de sıkma canını bence vereceksin kilolarını sütünün kesileceğine kilolu ol 2 yıl hiçbi
Ben 3 defa regl oldum ama şimdi ayın sadece regl haftası sönüyorum. Onun dışında hep ödemli göbekli baldırlıyım. Ben gebelik öncesi evlilikten dolayı kilo almıştım baya. Hamilelikte kusmaktan kilo vermiştim. O yüzden kilolu halimi biliyorum ama korktuğum başıma geldi çünkü ben hormonlarım gebelikle düzeldi ondan özüme dönerim sanmıştım ( evlilikten önce hep 59-60 kiloydum) Demek ki artık kilo almaya çok müsaitim. Sen de sıkma canını bence vereceksin kilolarını sütünün kesileceğine kilolu ol 2 yıl hiçbi şey olmaz.
haklisin canim. Evlât bize verilen en güzel emanet. Kilo almada en güzel en özel ve en haklı bahanemiz bu bizim. Çok sukur. Sıkıntılı hamileligimi zor doğumumu bu günlere kadar olan zor günlerimi hatta geçen sene düşüğümden sonra ölmek istediğim gunleri bile unutturdu bana meleğim. Kilo nedir ki? Kaldı ki keyfimize almadık. Anayiz haklıyız 🤩
Ek gıda zamanı veririz diyet spor falan.
Eski Kıyafetlerimi kaldırmak agirima gidiyor biraz, 2 taytım var hayat kurtarıyor resmen. Yeni şeyler de almak istemiyorum kolondan dolayı. Idare edicem bi şekilde bu sene. Seneye dediğin gibi allah kerim .yeter ki sağlık olsun

Valla emziren anneyim dedikçe yedim :) şimdi de kısmaya çalışıyorum çünkü gerçekten kilo almış gibi de görünmeye başladım. 68 kilo iken yine zayıf görünüyordum çünkü... aklımda hep tatlı ya da pizza ve hamburger var :KK53:
Tatlı sevmeyen ben her akşam tatlı krizine giriyorum. Yapmaya vaktim olmuyor. Dışardan alıyoruz genelde. Malum glen gidene de ikramlar falan derken sistim iyice. Annem geliyor arada oda sağolsun besiye çekti beni. Ben çözümü sütlü tatlıda buldum canim. Bos vakit bulduğumda yapıp arıyorum dolaba. Hem cidden süt yapıyor. Kuruyrmislerden de bar yapip tek tek strecledim , o da iyi oldu.

Peki 4. Ayda tahlil yaparak mi veriyorlar kan ilacını?

Back