• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ah yavrum yaa.. Sevmedi demek :)
Lolita Nisan ve Mayıs annelerine de yazsana bi.. Onlar başlamışlardır ek gıdaya.. Haziran ayında doğan bebekler içim ek gıda Aralık ayında başlıyor ya(erken başlamak durumunda kalanlar hariç) Sonra sende grubun deneyimlisi olarak bizlere yazarsın :21:

Yazdim cnm.mayis annelerine.bi kisi bile yorum yapmadi ki:(

:) Edirneliyiz biz de. Ben İstanbul doğumluyum ama annem babam Edirne doğumlular. Karaağaç ve Ayşekadın :) Uzun zaman oldu gidemedik. Doktoruna gittiğinde öğrenebilirsen paylaşır mısın bu günlük mayalamanın önemini?

Yaa:) guzel sehir edirne burali degilim ama seviyorum.unutmazsam soracaklarimin başında ins.buraya da yazarim unutmaz da sorarsam

Aaa nasil 7aylikken bu dediklerini kendimi yiyordu yani???
Evet canım, eline aldığını ağzına götürüyordu, ben minik minik yiyebileceği gibi önüne koydum hep, ıhlamuru da biberonuna koyuyordu ve benim gozetimim altında yiyordu. Kahvaltı kolay oluyor yemesi. Kızım da da öyle yapacağım inşallah. Kendi kendine yeme becerisi gelişiyor

Kızlar peki pirinç unu muhallebisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Doktor akşam yatmadan önce listeye eklemişti ama sonradan iptal etti. Sonra da verebilirsin de vermeyebilirsin de dedi.. Ben de severek yiyecek mi acaba diye düşündüm pirinç unu araştırdım. Çevremdekiler verme pirinç unu falan diyor.. Çocuğa hiçbir yararı yok diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?

Kızlar peki pirinç unu muhallebisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Doktor akşam yatmadan önce listeye eklemişti ama sonradan iptal etti. Sonra da verebilirsin de vermeyebilirsin de dedi.. Ben de severek yiyecek mi acaba diye düşündüm pirinç unu araştırdım. Çevremdekiler verme pirinç unu falan diyor.. Çocuğa hiçbir yararı yok diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?
Tam pirinç unu ile yapabilirsin canım o öneriliyor. Kızlar Burdan beğendiğimiz bebis tariflerini paylaşalım o zaman biriktirip kullanırız az kaldı ek gıdaya . Bu arada bugün adet oldum hiç özlememişim :63:

Uyumaya başladığı zaman emerken ağzından çekiyordum. Artık çekemiyorum dişleriyle tutuyor canım yanıyor :olamaz: @beniim hoşgeldin herkes kayıplarda Babylicious Babylicious @reyyan87 nerelerdesiniz
Bilgisayardan giriyordum bebekle elime alamıyorum eşime tablet al dedim daha sık girerim o zaman

Linamız 5 buçuk aylık oldu kompleksleri bile var kocaman kız oldu gözümde tek sorunumuz şu sıralar uyku .. uyku saatlerimiz zehir oluyor

SiZler bebişler nasıl

evet araştırdım da şimdi, içindeki asit miktarı yoğurt bekledikçe artıyormuş ve böbreklere zararı varmış. Ama kafamda oturtamıyorum bir türlü. Hergün sadece 1 minik kavanoz yoğurt yapılsa, bunun için de hergün 1 lt.günlük süt alınsa ziyan olmaz mı o süt? Nasıl olacak bilemedim.
SEK 500 cc cam şişeden alıp mayalayabilirsin süt açıldıktan sonra 3 gün içinde tüketilmeli 2 gün kullan bir bardak sütü de sen iç ya da çorba vs. Katarsın.

Kızlar bebeklerinizle nasıl zaman geçiriyorsunuz? Besleme altını değiştirme dışonda. Ben oyun haklısına koyuyorum ama 10 dk sonra kendi kendine oyalansa da rahatsız oluyorum ilgilenmiyormuşum gibi geliyor. Şarkı söylüyorum resimli kitapları gösterirken hikaye uyduruyorum falan ama. Ne bileyim hep aynı şeyleri yapıyoruz. Parkta çocukları seyrediyorduk ama hava yağmurlu.

Kızlar, pirinç unu yerine yulaf unundan kasık maması yapsanız :110: burda pirinç unundan mama yok , genelde kasık mamaları yulaf bazlı. Biz de pirinç unu ile büyümüşüz tabi o ayrı ama insan gene de bebeğinin karnını yararlı şeylerle doyurmak ister . Pirinç ununa alternatif bulunabilir mi ?

Ay bu gece 8 kez kalktık.. Kendimi o kadar dinç hissediyorum ki.. Evi temizleyip, ütümü yapabilirim.. Ne zamandır böyle dinlenmemiştim.. Şükrettim valla.. Hatta oğlum sabah 7 gibi kalktı.. Ben ise saat 6'dan sonra mutluluktan uyuyamadım.. Az kalkmak ne güzel birşey..
Yavrum yaaa inşallah daha da azalır güzel uykularınız olur :KK68:

Bilgisayardan giriyordum bebekle elime alamıyorum eşime tablet al dedim daha sık girerim o zaman

Linamız 5 buçuk aylık oldu kompleksleri bile var kocaman kız oldu gözümde tek sorunumuz şu sıralar uyku .. uyku saatlerimiz zehir oluyor

SiZler bebişler nasıl
Biz de iyiyiz çok şükür. Adı lina demek adıyla büyüsün zorlu bi hamilelik sonunda geldi ya tripli olsun Bisey olmaz :)

Kızlar bebeklerinizle nasıl zaman geçiriyorsunuz? Besleme altını değiştirme dışonda. Ben oyun haklısına koyuyorum ama 10 dk sonra kendi kendine oyalansa da rahatsız oluyorum ilgilenmiyormuşum gibi geliyor. Şarkı söylüyorum resimli kitapları gösterirken hikaye uyduruyorum falan ama. Ne bileyim hep aynı şeyleri yapıyoruz. Parkta çocukları seyrediyorduk ama hava yağmurlu.
Bende biraz bıraksam içim rahat etmiyor ama yerde gerinme hareketleri yapmak onlar için yararliymis . Şarkı söylüyorum oynuyorum kanguruya koyup evi supuruyorum o da izliyo hava iyiyse dışarı çıkıyorum

Kızlar, pirinç unu yerine yulaf unundan kasık maması yapsanız :110: burda pirinç unundan mama yok , genelde kasık mamaları yulaf bazlı. Biz de pirinç unu ile büyümüşüz tabi o ayrı ama insan gene de bebeğinin karnını yararlı şeylerle doyurmak ister . Pirinç ununa alternatif bulunabilir mi ?
Canım yukarda da yazdım tam/organık pirinç unu kullanın diyorlar. Hiç yulaf unu kullanmadım bilemiyorum

Yulaf unu ile yapabilirsinz ben yulaf unu ve ezmesini alicam.ama organik tam pirinc unu da satiliyor alabilirim

Kızlar bir derdim var,anne sütü yanında mama veren anneler nolur cevap verin. Oğlumun kilo alımı az diye mamaya başladık .Kakada mukus vardı bir haftadır diyetteyim üç gündür oğlum mama alıyo. sadece anne sütü alırken sıvı kaka yapıyodu,anne sütü alan bebek için normal. Şimdi de oğlum sıvı yapmaya devam ediyo ilk iki gün bir kez baya bol sıvı kaka yaptı, bugün üç kez kaka yaptı normal mi kıvamı biraz daha yoğun mu olmalı,kilosu az olduğu için acaba sindirmeden mi çıkarıyo diye çok korkuyorum ,tecrübeli anneler lütfen cevap

Evet canım prinç ununun hiç bir faydası yok. Karnını tok tutar :) Kullancaksak eğer hazır paketliler yerine esmer pirinci rondodan çekip un yapan bi tarif izlemiştim tv de. Daha sağlıklı olur.

Oyun halısı çok başarılı bi icat bence :) hem vakit geçiriyorlar hem dokunma tutma kavrama becerileri gelişiyor. Onun dışında Biz çok sohbet ediyoruz karşılıklı :) yemek yaparken tarif ediyorum o da dinliyor bişy anlatıyorum diye :)

Kızlar bir derdim var,anne sütü yanında mama veren anneler nolur cevap verin. Oğlumun kilo alımı az diye mamaya başladık .Kakada mukus vardı bir haftadır diyetteyim üç gündür oğlum mama alıyo. sadece anne sütü alırken sıvı kaka yapıyodu,anne sütü alan bebek için normal. Şimdi de oğlum sıvı yapmaya devam ediyo ilk iki gün bir kez baya bol sıvı kaka yaptı, bugün üç kez kaka yaptı normal mi kıvamı biraz daha yoğun mu olmalı,kilosu az olduğu için acaba sindirmeden mi çıkarıyo diye çok korkuyorum ,tecrübeli anneler lütfen cevap
Biz en başından beri mama destekli gidiyoruz o yüzden sadece anne sütü alan bebeğin kakası ne kadar sıvı olur bilmiyorum. Ama benim bebeğim su gibi yapmıyor. Biraz sıvı oluyor. Mukuslu olması üşüme belirtisi aynı zamanda. Sıcak havlu falan koy karnına. 15 dk dan fazla tutma ama. Bi kaç kez tekrarla üşüttüyse eğer iyi gelir. İshal diyebilmek için bir günde 7 kez sıvı kaka yapması gerekir diye okumuştum. Aklında olsun.

SiZler bebişler nasıl
Maşallah linaya :) uyku en başından bu yana problem bizim için ne desem bilemedim uyku saatimiz yok diyeyim durumun vehametini orda anla :)

Back
X