- 20 Şubat 2007
- 3.968
- 7.240
- 683
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #46.381
meraba cnm benim masalah sizebiz ek gidaya gecdik hipp organik tahilli princli veriyorm ama hic tadi olmadigi icin biraz pekmez ekliyorm. organik cici bebe ye muz yogurt ekliyorum bazen sebze meyve pureleri flan. ama kizim cok huysuz herzmanki gbi ne uyku bilir ne bisey gunde 100 defa evi turluyoz balkona cikyoz cogu zaman sirf yrulsunda uysun diye disarda bi turluyom gelince uyuyo. simdi havalar soguk tabi cikamiyoz birazda hasta oldu... dis cikarmadi daha okadar aksi bi bebekki dis cikarsa nolur nasi olur dusunemiyorum bile her goren ben bole bebek gormedim diyo hicbiseyden memnun olmuyor ya herseyden sikiliyor bir yerde durma rekoru 3 dkdir heral 6 ayliktada duzelmedi simdi yasinda duzelir diye umuyorum ama eminim duzelmiycegne bide kilo verdin diye uzulyonmu kiz 54 bende yapisdi kaldi nerde o 47 48 li fit halimm simdi gobek kaldi gitmiyor halbuki aksama kdar ayaktayim cogu zaman 2 de 3den one kahvalti bile yapiyorum ama yok kilo gitmiyor cok sevdi yerini erimiyoo
54 kiloyum şu an, göbek gitsin kilo kalsın istiyorum çok mu şey istiyorum :) benim kızım emmeyi bıraktı çok özlüyorum emdiği zamanları şimdi benden bağımsızmış gibş hissediyorum
Ben de aylrdır mama konusunda aynı sıkıntıyı çekiyorım. Bir arkdaş pekmez koyuyormuş. Araştırdım biraz öneren doktorlar var. Kullananlat var. istersen dene ben denedim içti 120 cc ama yine bıraka bıraka yarım saatte. Belki içer. Farklı fikirler çıkıyor bu yazışmalar hepimizin ufkunu açıyor. Yazan arkadaşa tekrar teşekkürler.lolita555 H Happymumandson S serapguney kızlar sanırım hepimizin ortak özelliği bebekleriniz mama içmeyi sevmiyor ben de kaç gündür buna uğraşıyorum Bugün en sonunda annemin eski usulü de denedim o da başarılı olmadı kaç saat aç bırakıyorum süt içmiyor ek gıda yiyor ama doktorlar günlük 500 cc süt içmeli diyor gece bile bazen mamayı veriyorum mamayı içmiyor su içmek istiyor su veriyorum aç gibi curk curk su içiyor karnını doyuruyor resmen ne yapsan bilmedim sma kullanıyordum bu bebelac denemiştim bide annem cici bebeyle karıştır tadı güzel olur içer belki dedi sırf onun içingirrim biberon aldım ağzı geniş gene sonuç hüsran nasıl içecek bu bebekler sütü zaten emmeyi bırakmıştı şimdi mama içmeyi de bıraktı kilo da bu aylarda az alıyorlar çok kafaya takıyşrum ya
Yoğurdu severek yiyor. İlginçtir ki meyve pek sevmiyor. Gerçi bu güzel bir şey. Tatlılara alışmaması için. Pekmez de sevmiyor. Kansızlık olduğundan yese iyi olur ama... Balkabağı ve havuçla yaptığım şeyleri bazen yiyor bazen yemiyor . Anne sütüne düşkün olduğundan pek yemek istemiyor sanırım. Sizde de aynı durum söz konusudur belki. Zamanla alışacaklar. Siz 6. ayda mı ek gıdaya başladınız?Denedin mi cnm bunları yiyebiliyor mu, benim kızım çok nazlı yiyor
Kafaya takmakta çok haklısın canım, ben de çok takıyorum çünkü bak bugün dışarı çıktık bşraz gezelim diye içtiği miktarı anlatayım sana sabah 60 cc sağdığım anne sütü,, 2, 5 saat sonra 60 cc ama zorla, sonra avm ye gittik tam 4 saat dışarıdaydık o kadae keyifli ki sadece uyurken emdi beni 5 dk geldik zorla 90 cc içirdim bir de 60 cc amne sütü yani aç bırakmak çözüm değil malesef, gece de 60 ya da 90 iki kere vermem lazım ki 500 ccye yaklaşsın, üstelik ek gıdayı da kestim ben ona başladıktan sonra ayarı kaçmıştı şuan biraz etkisi oldu cidden ek gıdayı bırakmanın ama 60 içiyosa zorla bazen m 90 oldu işe yaradı demem de o yanilolita555 H Happymumandson S serapguney kızlar sanırım hepimizin ortak özelliği bebekleriniz mama içmeyi sevmiyor ben de kaç gündür buna uğraşıyorum Bugün en sonunda annemin eski usulü de denedim o da başarılı olmadı kaç saat aç bırakıyorum süt içmiyor ek gıda yiyor ama doktorlar günlük 500 cc süt içmeli diyor gece bile bazen mamayı veriyorum mamayı içmiyor su içmek istiyor su veriyorum aç gibi curk curk su içiyor karnını doyuruyor resmen ne yapsan bilmedim sma kullanıyordum bu bebelac denemiştim bide annem cici bebeyle karıştır tadı güzel olur içer belki dedi sırf onun içingirrim biberon aldım ağzı geniş gene sonuç hüsran nasıl içecek bu bebekler sütü zaten emmeyi bırakmıştı şimdi mama içmeyi de bıraktı kilo da bu aylarda az alıyorlar çok kafaya takıyşrum ya
Mama ağırlıklı beslendiğinden beşinci ayda yoğurt başladık şimdi eklemeler yaptık ama püre, yumurta sarısı, peynir hiç sevmiyor, umarım alışırYoğurdu severek yiyor. İlginçtir ki meyve pek sevmiyor. Gerçi bu güzel bir şey. Tatlılara alışmaması için. Pekmez de sevmiyor. Kansızlık olduğundan yese iyi olur ama... Balkabağı ve havuçla yaptığım şeyleri bazen yiyor bazen yemiyor . Anne sütüne düşkün olduğundan pek yemek istemiyor sanırım. Sizde de aynı durum söz konusudur belki. Zamanla alışacaklar. Siz 6. ayda mı ek gıdaya başladınız?
Biz de 7 aylık olduk 7200 kilosu ve 3900 doğdu. İlk ay 700 somra hep 300 falan son ay 200 gr. Takmıyım dyorum ama olmuyo. Senin gibi ek gıdayı kestim ama bizde işe yaramadı. Bende kaşık mamalarına kattım biberona ara verdik 1 hafta kafar. Şimdi biberon veriyoruz. Bugün mama ağırlıklı beslendik inşallah döner. Yoğurt meyve kahvaltı da var ama kilo yok malesefKafaya takmakta çok haklısın canım, ben de çok takıyorum çünkü bak bugün dışarı çıktık bşraz gezelim diye içtiği miktarı anlatayım sana sabah 60 cc sağdığım anne sütü,, 2, 5 saat sonra 60 cc ama zorla, sonra avm ye gittik tam 4 saat dışarıdaydık o kadae keyifli ki sadece uyurken emdi beni 5 dk geldik zorla 90 cc içirdim bir de 60 cc amne sütü yani aç bırakmak çözüm değil malesef, gece de 60 ya da 90 iki kere vermem lazım ki 500 ccye yaklaşsın, üstelik ek gıdayı da kestim ben ona başladıktan sonra ayarı kaçmıştı şuan biraz etkisi oldu cidden ek gıdayı bırakmanın ama 60 içiyosa zorla bazen m 90 oldu işe yaradı demem de o yaniben çok dertliyim ama 15 günde 400 gram alınca sevindim bakalım bu 15 günde ne kadar alacak iyice azalttı çünkü , 400 aldı ama 7, 5 kg ye yeni yaklaştı oğlum 8 inde 7 aylık olacak kilosu geriden gidiyordu hep, ondan üzülüyorum yemeyince ayy çok uzun yazdım dertliyim bu konuda canım bir yöntem bulan bana da haber etsin
Gece iki saatte bi uyanıp kendi emmek istiyorevet benimkilerden biri öyle yapıyor. bir de süt içmeyi reddetmeye başladı. gece uyurken veriyordum bu gece onu da almadı. çok endişe edyorum hiç yemek istemiyor. siz gece kaç saatte bir yediriyorsunuz. ben 4 saatte bir veriyordum doktor gece 3 saatte bir ver dedi.
Kıyamam canım benim ya.Diş çıkarırken yaşadık onu aklım gitti ki bizimkinin ateşi 38i aşmamıştı.Anlıyorum ne yaşadığını.Hatta şöyle diyeyim aşı zamanı(bazı aşılar ateş yapabilir deniyor ya) gece oğlanı yatırırken calpol veriyorum belki doğru değil ama ya ateşi çıkarsa diye baştan veriyorum.Allah yardımcın olsun arkadaşım,inşallah şifasını bulursunuz biran evvel(gerçi ateşsiz çocuk büyütmek diye birşey yoktur herhalde,yaşayacağız maalesef bu durumları)Canım çok teşekkür ederim hakikaten çok zor ve yorucu bide benimkilerin ikiside hasta ateşli son bir aydır mahvoldum valla tam iyilestiler diyorum geri tekrarlıyor anlamadım ben bu isi antibiyotikte kullandım ikisinede ama nafile ne olur bu işin sonu hiç biliyorum psikolojik olarak çökmüş durumdayım. .
İştahsız bebek çok zormuş cidden canım benim oğlan da gün içinde 30 cc kahvaltıda içti oda bulamaç yaptım öyle gece 350 cc içti öğlen AVM gittik kaç saat dolaştı aç aç sonra 120 cc mama yaptım içmedi orda bende yoğurt çorbası yapıp götürmüştüm onu içti bitirdi eve geldik gene mama yaptım içmedi içine bisküvi koydum gene içmedi sonra çorbasıyla sütü karıştırdık içti bu kadar bizim şuana kadar benim oğlum da bu cuma tam 6 aylık oldu 8700 kilosu 3800 doğmuştuKafaya takmakta çok haklısın canım, ben de çok takıyorum çünkü bak bugün dışarı çıktık bşraz gezelim diye içtiği miktarı anlatayım sana sabah 60 cc sağdığım anne sütü,, 2, 5 saat sonra 60 cc ama zorla, sonra avm ye gittik tam 4 saat dışarıdaydık o kadae keyifli ki sadece uyurken emdi beni 5 dk geldik zorla 90 cc içirdim bir de 60 cc amne sütü yani aç bırakmak çözüm değil malesef, gece de 60 ya da 90 iki kere vermem lazım ki 500 ccye yaklaşsın, üstelik ek gıdayı da kestim ben ona başladıktan sonra ayarı kaçmıştı şuan biraz etkisi oldu cidden ek gıdayı bırakmanın ama 60 içiyosa zorla bazen m 90 oldu işe yaradı demem de o yaniben çok dertliyim ama 15 günde 400 gram alınca sevindim bakalım bu 15 günde ne kadar alacak iyice azalttı çünkü , 400 aldı ama 7, 5 kg ye yeni yaklaştı oğlum 8 inde 7 aylık olacak kilosu geriden gidiyordu hep, ondan üzülüyorum yemeyince ayy çok uzun yazdım dertliyim bu konuda canım bir yöntem bulan bana da haber etsin
Sağıl canım onu da denedim ama onu da içmediBen de aylrdır mama konusunda aynı sıkıntıyı çekiyorım. Bir arkdaş pekmez koyuyormuş. Araştırdım biraz öneren doktorlar var. Kullananlat var. istersen dene ben denedim içti 120 cc ama yine bıraka bıraka yarım saatte. Belki içer. Farklı fikirler çıkıyor bu yazışmalar hepimizin ufkunu açıyor. Yazan arkadaşa tekrar teşekkürler.
Canım çok teşekkür ederim inşallah gecicek bunlar rabbim beterinden korusun ne diyim yavrularimizıKıyamam canım benim ya.Diş çıkarırken yaşadık onu aklım gitti ki bizimkinin ateşi 38i aşmamıştı.Anlıyorum ne yaşadığını.Hatta şöyle diyeyim aşı zamanı(bazı aşılar ateş yapabilir deniyor ya) gece oğlanı yatırırken calpol veriyorum belki doğru değil ama ya ateşi çıkarsa diye baştan veriyorum.Allah yardımcın olsun arkadaşım,inşallah şifasını bulursunuz biran evvel(gerçi ateşsiz çocuk büyütmek diye birşey yoktur herhalde,yaşayacağız maalesef bu durumları)
Tadını sevmediği şeyleri verirsem benimki de öyle yapıyor mesela patates püresini hiç sevmedi bizimki onu verince ağzında tutuyor ardından da üflüyor.sonra ben de bırakıyorumkızlar kızım verdiğim şeyi ağzında tutuyor biriktiriyor yutmak istemiyor tadlari gayet iyi dünden beri bi de bunu öğrendivar mi böyle olan
Ya zaten ek gıda 6-9 aylar arasında tadımlık kilo yapmaz, o yüzden mama ya da anne sütünden almaları lazım herşeyi. Ah ah bu bıcırlar kafalarına göre takılıyorlar, hayır aç kalınca ağlar bebek derler yaa öyle birşey yokmuş ben bunu anladım ilk çocuk benimki şimdi düşünüyorum da beni 3. Aydan sonra hep az emdi bu çocuk 5 dk en fazla o da tek göğüs bırakıyordu sonra ağlamadığı için doyuyor sanıyordum meğerse en az 10 ar dakika emmesi gerekiyormuş her iki göğsü de. İlk ay 800 sonra 600,500,450 diye azalarak eak giden bir eğrimiz vardı ,mamaya da o yüzden geçtik dopum kilosu 3150 idi, bakalım elimizden geleni yapıcaz çok şükür hiç hasta olmadı buna çok seviniyorum demek ki sağlıklı bu da benim avuntum, senin bebiş de inşallah döner bir an önce biberona Allah yardımcımız olsun geçecek bu günler deBiz de 7 aylık olduk 7200 kilosu ve 3900 doğdu. İlk ay 700 somra hep 300 falan son ay 200 gr. Takmıyım dyorum ama olmuyo. Senin gibi ek gıdayı kestim ama bizde işe yaramadı. Bende kaşık mamalarına kattım biberona ara verdik 1 hafta kafar. Şimdi biberon veriyoruz. Bugün mama ağırlıklı beslendik inşallah döner. Yoğurt meyve kahvaltı da var ama kilo yok malesef
Hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz yaa ne diyim ki canım çok zor gerçekten bişileri zorla yedirmek hayır ek gıda olsa takmam ama şuan ana besini anne sütü ya da devam sütü hani ihtiyacı var bunlara, allah büyük bakalım ım inşallah geçip gider bu günler de. Kilosu gayet iyi yeni 6 aylık olmuş zaten sıkma canını elinden geleni yap artık napalm bizimkiler de böyle sağlıklı olsunlar önemli olan bu. Ek gıdaya da iyi adapte olmuş maşallahİştahsız bebek çok zormuş cidden canım benim oğlan da gün içinde 30 cc kahvaltıda içti oda bulamaç yaptım öyle gece 350 cc içti öğlen AVM gittik kaç saat dolaştı aç aç sonra 120 cc mama yaptım içmedi orda bende yoğurt çorbası yapıp götürmüştüm onu içti bitirdi eve geldik gene mama yaptım içmedi içine bisküvi koydum gene içmedi sonra çorbasıyla sütü karıştırdık içti bu kadar bizim şuana kadar benim oğlum da bu cuma tam 6 aylık oldu 8700 kilosu 3800 doğmuştu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?