- 29 Eylül 2015
- 5.223
- 6.630
- 198
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #46.321
Canım hamilelikte kan sulandiriciyi nasıl kullaniyordun dozu kaçtı günde bir kere miydi ? Görümcem de de var düşük yaptı o yüzden soruyorumHamileliğin başından bu yana kan sulandırıcı kullanıyordum ama 32.hafta gibi bacağım şişti ama doktor ödem demişti. Doğumdan sonra inmeyince yine gittim ödem ancak dağılır dedi ama ben kurtlu olduğum için baska doktora gittim o doppler isteyince anlaşıldı. Doktoru kusuyor ağlıyor ama gelişimi de iyi büyüyor annesi onu artık böyle kabul edeceksin diyor
Aynısının tersinide ben yaşıyorum canım ya çocuklarıma birşey olursa diye durup durup ağlıyorum ölmekten değilde onlara bişey olucak korkusuyla yaşamaktan yada yasayamamaktan sıkıldım artık... hiçbir şeyden mutlu olamiyorum ...her an gözüm onların üstünde cocuk doktorlari bile beni gorur gormez sizde anksiyete var diyolar..oğluma çok düşündüm herkes ikinci çocuğu yaparsan daha rahatlarsın dediler ama nerdeeee bendeki korkular sıkıntılar ikiye katladı ve artık eskisi gibi kendimi sakinlestiremiyorum ....ciddi bir tedaviye ihtiyacım var galiba ...eşime diyorum bu çocuklar buyur ama ben sonunda tımarhanelik olurum bu gidişle diye .......Ben bilincli soylediklerini dusunuyorum.beni gorunce veya ben gidince arkamdan bana sesleniyor nnneee diye.bazen dsha belirgin anne diyor telefondan esim bile duyup anlayip anne diyor hep hic baba demiyor diyordu gecenama tabiki daha belirgin net hitap etseler eriyip gideriz sanirim iyiki varlar.
Kizlar bende soyle bi korku olustu acayip huzunlu yapiyor bu beni her annede var mi normal mi diye sorucam.bebegime smdi gosterdigim asiri sevgi sefkat ilgiden bebeğim cok memnun guldurdugumde cok egleniyorum ben de.sonra huzunleniyorum bana bisi olsa Allah korusun bu cocuga kimse benim gösterdiğim kadar sevgi ilgi sabir gostermez itilir kakilir eksik buyurse diye benden sonra neler olur senaryosu icimi parçalıyor kafayi mi yiyorum bi bebegin annesiz buyumesi beni cok uzmeye basladi.gecen gun yaninda olen annesinin memesini acip emen bebegin videosunu izledigimden beri kat kat artti bu korku eskiden ölüm umrumda değildi smdi bebegim buyumeden bana bisi olursa eksik buyuyecek diye asiri gereksiz ve cozumsuz bi derdim oldu
Canım görünmüyorsun iyi misin ? Mercimek 8. Ayda veriliyor diye biliyorum ek gıdaya hevesli olması güzel . Anne sütü yokluğunda mama verilecek mecbur eğer bi gün azalırsa ya da kızım bırakırsa veririm karşı olmam.Canım yazını gördüm cevap vermek istedim.bu arada herkese merhaba.canım ben hem emziriyorum hem ek gıda veriyorum şahsen mamaya karşıyım.Zamanında verdiğim oldu ama 3 aydır kesmiş durumdayım.4.5 aylıkken başladım katı gıdaya.Çok memnunum mercimek çorbası veriyorum (kerevizli havuçlu) bazen elmalı yoğurt veriyorum.Bebeğin yapısına göre değişiyor,benimki yediklerimize çok meraklı.Hiç birşeyi geri çevirmiyor bende o yüzden erken başladım.
Canım asidan değil sanki çünkü etkisini birkaç saat sonra gösteriyor devam ederse bi doktora göster derimSelam kızlar bi sorum olucakti biz çarşamba 4 gibi 6.aylık aşımızı olduk o gece ve gunduz rahat geçti tamam dedim atlattik ama bu gece bebeğimin sol tarafı ateşlendi sağ tarafta bişey yoktu sabahta 38.2 görünce ateş düşürücü verdim biraz düştü tekrar çıktı .. sol baçağına iki tane aşı yapılmıştı bugün bi baktım çok kizarmis ve ve alev alev yanıyor bacağı sizede bu tarz bi sorun oldumu ...aceba asidan mi yoksa hastami oldu yine daha pazartesi bıraktım antibiyotigini bronşit olmuştu ..doktora mı götürsem bilemedim
Bende ev yapımı bebe bisküvisi yaptım . Yoğurt içine iki kaysi rendeledim iki tane o buskividen bi tatlı kaşığı irmik pişirip koydum çok az da pekmez ekleyip blendirdan geçirdim hayret ama beğenerek yedi ben de tadına baktım irmik helvasina benziyordu :) akşam kabak karışımı veririm gibi düşünüyorum. Canım sen günde kaç öğün ek gıda veriyorsun ? 6.ayda iki öğün ek gıda verin diyorlar ben öyle yapıyorum bazen üç oluyor gerisi anne sütüSelam kızlar, bugün n3ler yaptınız ne yedi bebisler? Ben kahvaltı verdim bugün tam anlamıyla, sabah kasık maması yapmıştım ama istemedi onu ben de yarım yumurta sarısı, 1 çay kaşığı beyaz peynir ve çeyrek avokado ezdim çatalla verdim yedi, inşallah böyle de devam eder. Öğlen haşlanmış mısır püresi verdim onu da yedi, sırada yoğurt var , akşam da meyve veririm onları da yerse inşallah. Mercimekli, yoğurtlu çorbalar vs veren var mı?
Canım hiç öyle düşünme benim iki bebegimde beni tutmadı malesef ben ikidinede hep makinayla sıkıp verdim o his çok güzel ama olmayınca olmuyor isteDediğin gibi ben de kendime öyle moral veriyorum bir de çevredeki anne sütü baskıcıları olmasa tam süper olacak ama... Geçen gün amcam bile sordu emiyor dimi,
canım iyiyim teşekkür ederim zayıflamayla uğraşıyorum sen nasılsın? Yok hemşireme de söyledim erken başlamışsın ama çocuk alıyorsa ve de pişik yapmıyorsa sıkıntı yok dedi.Alerji olayına da dikkat et dedi.Aslında sütüm bol çok şükür hatta katı gıda aldığı zaman göğüslerim çatlayacak kadar şişiyor.Katı gıda vermemin nedeni istekli olması.Bu arada kilosu 9.5 ve 6 ayı 3 gün önce doldurduk.Yani çok iştahlı bir çocuk.Buarada bizi her zaman (sabah,öğlen,akşam) yemek yerken izliyor 4 aylık olduğundan beri mama sandalyesinde oturup bizi izliyor,belki buda yemeklere ilgili olmasına neden olmuş olabilir.(mama sandalyesi oturur pozisyonda değildi o zamanlar ama izleyebiliyordu)Düşün kahvaltılık salçalı sosu tattırdım nasıl yalanıyor daha fazlasını almak için elini uzatıyor bir taraftan da ağzını açıyorCanım görünmüyorsun iyi misin ? Mercimek 8. Ayda veriliyor diye biliyorum ek gıdaya hevesli olması güzel . Anne sütü yokluğunda mama verilecek mecbur eğer bi gün azalırsa ya da kızım bırakırsa veririm karşı olmam.
Canım sen kahvaltıyı karıştırıp veriyosun tek tekmiSelam kızlar, bugün n3ler yaptınız ne yedi bebisler? Ben kahvaltı verdim bugün tam anlamıyla, sabah kasık maması yapmıştım ama istemedi onu ben de yarım yumurta sarısı, 1 çay kaşığı beyaz peynir ve çeyrek avokado ezdim çatalla verdim yedi, inşallah böyle de devam eder. Öğlen haşlanmış mısır püresi verdim onu da yedi, sırada yoğurt var , akşam da meyve veririm onları da yerse inşallah. Mercimekli, yoğurtlu çorbalar vs veren var mı?
Millete bakma canım herkes herşeyi çok biliyor.Sanki sütü sen çocuktan sakınıyorsun olsa vereceksin.Bizde emmemişiz. 2.5 aylıkken doktor anneme katı gıdaya geçsinler demiş kardeşimle bana.Ben 2.5 ayda katı gıdaya geçmişiz ve doktor tavsiyesiyle düşün.Çok sağlıklıyım çok şükürDediğin gibi ben de kendime öyle moral veriyorum bir de çevredeki anne sütü baskıcıları olmasa tam süper olacak ama... Geçen gün amcam bile sordu emiyor dimi,
Zaten doktordan geldiğimiz yokki canım iki aydır off offCanım asidan değil sanki çünkü etkisini birkaç saat sonra gösteriyor devam ederse bi doktora göster derim
Yani evet hissettirdikleri sakınduğım, herkesin konuyla ilgili bilgisi var bir tek benim yokMillete bakma canım herkes herşeyi çok biliyor.Sanki sütü sen çocuktan sakınıyorsun olsa vereceksin.Bizde emmemişiz. 2.5 aylıkken doktor anneme katı gıdaya geçsinler demiş kardeşimle bana.Ben 2.5 ayda katı gıdaya geçmişiz ve doktor tavsiyesiyle düşün.Çok sağlıklıyım çok şükür
Yoktan da anlamıyorlar neyse bebeğine geçmiş olsun, ben de ayın altısında götürürcem nasıl ağlayacak tahmin edebiliyorum :)Canım hiç öyle düşünme benim iki bebegimde beni tutmadı malesef ben ikidinede hep makinayla sıkıp verdim o his çok güzel ama olmayınca olmuyor iste
Teşekkür ederim canım ateşi 39 gördü büyük ihtimal asidan değil doktorunu aradım getir bi göreyim dedi çıkıyoruz şimdi bakalım ne diycekYoktan da anlamıyorlar neyse bebeğine geçmiş olsun, ben de ayın altısında götürürcem nasıl ağlayacak tahmin edebiliyorum :)
AA maşallah tosuncuk ya bu grubun en tombisi sanki :) bizimkide hevesli elini uzatıyor ama verince bi tadına bakıyor istemiyor neyse geçecek inşallah. Süt için Bisey yapıyor musun benim göğüsler eskisi gibi sismiyor yumuşak ama bebek emiyor sütü sesinden anlıyorum.Bu arada kilo vermek için neler yapıyorsun ben eski kiloma döndüm ama göbeğim dönmedi o yüzden bende zayıflamaya çalışıyorum.birkaç gündür zzumba yapıyorum fırsat olursa kızımda annem delirdi gibi bakıp kahkaha atıyor ocanım iyiyim teşekkür ederim zayıflamayla uğraşıyorum sen nasılsın? Yok hemşireme de söyledim erken başlamışsın ama çocuk alıyorsa ve de pişik yapmıyorsa sıkıntı yok dedi.Alerji olayına da dikkat et dedi.Aslında sütüm bol çok şükür hatta katı gıda aldığı zaman göğüslerim çatlayacak kadar şişiyor.Katı gıda vermemin nedeni istekli olması.Bu arada kilosu 9.5 ve 6 ayı 3 gün önce doldurduk.Yani çok iştahlı bir çocuk.Buarada bizi her zaman (sabah,öğlen,akşam) yemek yerken izliyor 4 aylık olduğundan beri mama sandalyesinde oturup bizi izliyor,belki buda yemeklere ilgili olmasına neden olmuş olabilir.(mama sandalyesi oturur pozisyonda değildi o zamanlar ama izleyebiliyordu)Düşün kahvaltılık salçalı sosu tattırdım nasıl yalanıyor daha fazlasını almak için elini uzatıyor bir taraftan da ağzını açıyorBiz bu çocuğu doyuramayacağız herhalde. Elimi kolumu kemirecek çocuk aç kalsa
Çok iyi yapmışsın cnm hadi hayırlısı bakalımTeşekkür ederim canım ateşi 39 gördü büyük ihtimal asidan değil doktorunu aradım getir bi göreyim dedi çıkıyoruz şimdi bakalım ne diycek
Ben direk başladım vermeye, zaten yediği yarımşar kahve fincanı gibi, herşeyden verip bir rutin oluşturmaya başladım ben, sabah kahvaltı, öğle sebze, ikindi yoğurt, ara öğün meyve ve akşam mama . Aralarda mama var . Ben böyle gidiyorum doktorumuzun önerisi ile .Bende ev yapımı bebe bisküvisi yaptım . Yoğurt içine iki kaysi rendeledim iki tane o buskividen bi tatlı kaşığı irmik pişirip koydum çok az da pekmez ekleyip blendirdan geçirdim hayret ama beğenerek yedi ben de tadına baktım irmik helvasina benziyordu :) akşam kabak karışımı veririm gibi düşünüyorum. Canım sen günde kaç öğün ek gıda veriyorsun ? 6.ayda iki öğün ek gıda verin diyorlar ben öyle yapıyorum bazen üç oluyor gerisi anne sütü
Aslında her zaman tek verme taraftarıyım ama biraz 6. Ayı yarılayım ayrı ayrı önüne sunacağım. Bir de çok karıştırmayı sevmiyorum ben mama- kahvaltı pekmez vs bir arada. Bugün yumurta sarışını beyaz peynir ile karıştırıp, çeyrek avokado ile de krema kıvamına getirdim. Yarın da peynir ve yumurtayı karıştırıp, avokadoyu ayrı sunarım. Işte böyle böyle şeylerCanım sen kahvaltıyı karıştırıp veriyosun tek tekmi
AA maşallah tosuncuk ya bu grubun en tombisi sanki :) bizimkide hevesli elini uzatıyor ama verince bi tadına bakıyor istemiyor neyse geçecek inşallah. Süt için Bisey yapıyor musun benim göğüsler eskisi gibi sismiyor yumuşak ama bebek emiyor sütü sesinden anlıyorum.Bu arada kilo vermek için neler yapıyorsun ben eski kiloma döndüm ama göbeğim dönmedi o yüzden bende zayıflamaya çalışıyorum.birkaç gündür zzumba yapıyorum fırsat olursa kızımda annem delirdi gibi bakıp kahkaha atıyor o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?