• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
merhaba canim ben gecen ay kestim,once gunduzleri biraktirdim gece emmeye devam etti yaklasik 2 hafta sonrada geceyide kestim.azaltarak kademeli kesmek bence daha kolay.
Canim valla bravo. Bizimki meme istedigi anda vermeyince yaygarayi kopariyor ve hic bi sekilde sekilde oyalayamiyorum nasil olacak bilmiyorum. Bisey surup bianda biraktirmakta istemiyorum. Varsa bi onerin alirim :))

Kizlar yaklasik 1 ay once ev tasidik. Oncesin dede ev tadilati icin sürekli kosturdugumuzdan bi kac saatligine teyzesine biraktim kizimi. Sukur ki ben yokken meme diye arada tuttursada teyzesiyle guzel vakit gecirmisler. Bi sekilde oyalamis yani teyzesi. Artik evi mi yabanciladi ki cevremizdekiler yabanci degil babanesi amcasi halasi vs aile apartmani. Benden baska kimsede durmuyor. Ilk tasindigimiz gunler odadan odaya bile bensiz gecmiyordu sukur alisti. Cocuk benden baska kimsede durmuyor, kimseye gitmiyor. Yaninda surekli beni istiyor bensiz baskasiyla oynamiyor. Mesela babanesi balkondan bahcedeki cocuklari falan gosteriyor. Bakmayi cok seviyo ama illa yaninda beni istiyor. Cocuklarla oynayacak ama gene beni dibinde istiyor. Hic boyle bi cocuk degildi. Buyudugu icin mi bilmiyirum ama daha 2 3 aya kadar herkese giidp herkesle oynuyordu. Beni bu kadar aramiyodu. Sizce buraya mi alisamadi yoksa yasinin verdigi bisey mi 5 dk olsun bensiz durmuyor. Ne yapabilirim nasil alistirabilirim

Kizlar yaklasik 1 ay once ev tasidik. Oncesin dede ev tadilati icin sürekli kosturdugumuzdan bi kac saatligine teyzesine biraktim kizimi. Sukur ki ben yokken meme diye arada tuttursada teyzesiyle guzel vakit gecirmisler. Bi sekilde oyalamis yani teyzesi. Artik evi mi yabanciladi ki cevremizdekiler yabanci degil babanesi amcasi halasi vs aile apartmani. Benden baska kimsede durmuyor. Ilk tasindigimiz gunler odadan odaya bile bensiz gecmiyordu sukur alisti. Cocuk benden baska kimsede durmuyor, kimseye gitmiyor. Yaninda surekli beni istiyor bensiz baskasiyla oynamiyor. Mesela babanesi balkondan bahcedeki cocuklari falan gosteriyor. Bakmayi cok seviyo ama illa yaninda beni istiyor. Cocuklarla oynayacak ama gene beni dibinde istiyor. Hic boyle bi cocuk degildi. Buyudugu icin mi bilmiyirum ama daha 2 3 aya kadar herkese giidp herkesle oynuyordu. Beni bu kadar aramiyodu. Sizce buraya mi alisamadi yoksa yasinin verdigi bisey mi 5 dk olsun bensiz durmuyor. Ne yapabilirim nasil alistirabilirim
Bence evden tamamen. Çünkü tam tersi bagimsizlasma dönemleri. Zamanla alisacaktir sadece burası yeni evimiz oyuncaklarin burada artık burada yaşayacağız odan burada diye anlatırsın seni anlayacaktir

Kizlar 2 yas sendromu ataklari basladi mi sizde? Ozellikle disardan eve donecegimizde yerlere atiyor kendini minimum yarim saat hickirarak agliyor geri disari cikarin diye. O kadar uzuluyorum ki o haline. Siz neler yapiyosunuz, nasil cozum bulacagiz. Guzelce konusmaya calisiyorum. Egilip Goz temasi kuruyorum, anlatıyorum ama yok. Hic bi sekilde dinlemiyor, oyalanmiyor, kabul etmiyor

Kizlar 2 yas sendromu ataklari basladi mi sizde? Ozellikle disardan eve donecegimizde yerlere atiyor kendini minimum yarim saat hickirarak agliyor geri disari cikarin diye. O kadar uzuluyorum ki o haline. Siz neler yapiyosunuz, nasil cozum bulacagiz. Guzelce konusmaya calisiyorum. Egilip Goz temasi kuruyorum, anlatıyorum ama yok. Hic bi sekilde dinlemiyor, oyalanmiyor, kabul etmiyor
Evet bizim de başladı. Normalde sakin bir bebektir. Salgın sürecinde anne baba hep yanında olduk sürekli. Babası evden çıktığı zaman kıyametler koparıyor. Ağlıyor sakinlesemiyor. Unuttursam da kapının önüne gidip baba gitti diyor. İki kez yaptı bu olayı. Şimdiye kadar hiç böyle yapmazdı. 18-36 ay çocuğun mini ergenligi gibi bir dönem. Onun hayal kırıklığına sabırla anlayışla yaklaşmak gerek. Bir de öfke kontrolünü bizden öğreniyor tam bu zamanda. Geçecek inşallah...her dönemleri güzel sağlıkla geçsin

Bizimde başladı dün akşam 10 da bizi parka indirdi her istediğini yaptırıyor oğlumda böyle hiçbir şey yaşamadım kedi gibi bir cocukmus oğlum kızım çok fena

Merhaba kızlar bebişlerin 18. ay asısı yapıldımı gelişimleri nasıl ? Biz 18. ay aşısını yaptırdık boy 87 cm 14.200 bu dönemde çok hareketlendiler yemek yedirmek zorlastı :))

Merhaba kızlar bebişlerin 18. ay asısı yapıldımı gelişimleri nasıl ? Biz 18. ay aşısını yaptırdık boy 87 cm 14.200 bu dönemde çok hareketlendiler yemek yedirmek zorlastı :))
Masallahhh biz 19 ay olduk asimiz yapildi sorunsuz gecirdik en son 83cm 12700 du kilosu

Kızlar bana ikea gulliver yatak al diyen birileri vardı burda. Cevremdende çok duydum. 3-4 yasa kadar kullanılıyor dediler. Korkuluğun yüksek olması ayaklanjnca yataktan düşmesini engeller, 2 yaşından sonra acılan kenar ve yere yakın olması kendi inip çıkmasını sağlar dediler. Bende ikna oldum hafta sonu alıyoruz. Mayısta falan ayırırım odaları. Ilerde istediği odayı kendi seçer artık
Memnun kaldiniz mi ikea besikten?

Bize de üfürüm dediler ama çok net duyuluyor dediler. Çocuk kardiyoloji ye gittik. Delik var orta büyüklükteymiş masum üfürüm değilmiş bizdeki. EKG eko çekildi gördüler deliği. Bir de pulmoner stenoz mu ne darlıkmış. Onu bana eşim söylememiş üzülmeyeyim diye dün öğrendim daha. 3 ay dolunca çağırdılar. Onda kendiliğinden geçiyormuş ya da sabit kalıyormuş sıkıntı olmuyormuş o zaman. Ama ilerleme yaparsa anjio yapılıyormuş öyle geçiyormuş. Çok üzüldüm ağladım hep ama Rabbim tedavisi olmayan hastalık vermesin tüm hasta yavrularımıza şifa versin
Benim bebeğime de aynılarını söylediler özellikle pulmoner stenoz nasıl oldu bebeğinizde ? Kendiliğinden geçme hafifleme durumu oldu mu ?

Uzun zamandır yazan olmamış. Nasılsınız kızlar bebişler nasıl 🤗 ben hamilelikte yazdım sonra çok bakamadım. Tuvaletini öğrenen oldu mu arkadaşlar. Benim oğlum sürekli bezini çıkarıp lazımlığa yapacağım diyor. 2 aydır falan bez takamıyorum. Öğrendiği de yok. 10 kere yere yapıyorsa 2 kere lazımlığa yapıyor. Zorla takıyorum bezi arkamı dönüyorum çıkarıyor. Oyyy içim şişti :olamaz:

Uzun zamandır yazan olmamış. Nasılsınız kızlar bebişler nasıl 🤗 ben hamilelikte yazdım sonra çok bakamadım. Tuvaletini öğrenen oldu mu arkadaşlar. Benim oğlum sürekli bezini çıkarıp lazımlığa yapacağım diyor. 2 aydır falan bez takamıyorum. Öğrendiği de yok. 10 kere yere yapıyorsa 2 kere lazımlığa yapıyor. Zorla takıyorum bezi arkamı dönüyorum çıkarıyor. Oyyy içim şişti :olamaz:
Mrb😊Bende on gündür alıştırmaya çalışıyorum başlamaz olaydım diyorum 😊Hem altına yapıyor hem çişim var diyip wcye gitmek istiyor😅 Ben tam bezi altından almadım takmak istemiyor her seferinde, ama bu soğuk havalarda ortalık batsın istemiyorum.Şuan hem beze hem wcye yapıyor canı nasıl istiyorsa😅 Emzirme işinden kurtulamıyorum iyice iliğimi kemiğini somurdu, daha önce iki çocuğumu sütten kestim hiç bukadar zor olmamıştı

Selam kızlar bebişler büyüdü tabi herkes köşesine çekildi. İlk çocuk anneleri ikinciyi düşünüyor musunuz? Ne zaman düşünüyorsunuz? Ben 30 yaşındayım ve ikinci için geç kalmak istemiyorum. Yani genç anne olmak istiyorum. 6 ay sonra ikinciyi düşünelim diyor eşim. Aralarında 3 yaş olmuş olacak. Bir yandan istesem de diğer yandan epey rahatlamışken iki çocukla ilgilenmek nasıl olur diye de korkuyorum. Çalıştığım için ikisi bir arada büyüsün de istiyorum. Fikirleriniz nedir? Bu arada eşim 38 yaşında ve ikinci için bu yüzden acele etmek istiyor.

Back