2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Biz de bir haftadır tatildeyiz. Tatil mi yapiyoruz eziyet mi çekiyoruz belli değil. İlk üç ayı o kadar özlüyorum ki. Hemen iki üç cocuk yapma karari vermiştim ne keyifli iş diye. Şimdi iki çocuğuyla tatile gelen anneleri görünce kafayı yemiş bunlar diyorum. Oto koltuğunda oturmuyor, arabada sürekli ağlıyor, günduzleri on onbeş dklik kısacık uykular uyuyor onlarda memede geçiyor. Gece 11 den önce uyumuyor sabah istisnasız 6.5 da kalkiyor. Kucakta asla durmuyor sürekli tirmanma halinde. Saçımı başımı yoluyor, ısırıyor. Asla tek basina durmuyor aramıza 1 metreden fazla mesafe girdi mi ağlamaya başlıyor. Odada bir yabancı varsa ağlıyor. Bütün ev ahalisi onun yanında otursun istiyor. Odadan biri çıktı mı ağlıyor.

Çok hareketli ve sürekli zarar veriyor kendine. 5.5 aylık emeklemeye 6.5 aylık sıralamaya başladı. Şu sıralar iki elini de tutunduğu yerden bırakıp ayakta durmaya çalışıyor. Asla yalnız birakamiyoruz. Oyun parkı aldık park yataktan biraz büyükçe bi şey. Tuvalete gideceğim zaman filan ona koyup öyle gidiyorum. Geceleri de onda uyutuyorum güvenli diye. Konuşma konusunda biraz tembel. Anlamsız sesler çıkarıyor, benzetiyorum bazı kelimelere ama bilinçli değiller. Bilincli olarak sadece aciktiginda, mama sandalyesini gördüğünde filan mem mem diyor. Bi de lamba nerde diye sorunca tavana bakıp bamba diyor. Yemek yeme konusunda çok kötüydü asla doyumluk yemiyordu. 8. Ay itibariyle birden açıldı çok güzel dolu dolu yemeye başladı. Ona özel yemek pişiriyorum artik. Ufak uyarlamalarla bizim yediğimiz her şeyi yiyor. Annelik gercekten çok zormuş. İnsan asla doğru yaptığından emin olamıyor. Hiç ek gıda almıyor yeterli vitamini alamıyor diye endişelenirken şimdi de çok yemek yiyor anne sütü az alıyor diye endişelenmeye başladım. Bazen 5 saat emmiyor normal mi? Siz kaç saatte bir emziriyorsunuz?

Patlıcan yasak degil mi ya ilk bir sene
Canım valla dr.ların ne dediğine pek takılmıyorum.Zaten bi tabak yemez bir iki parça tadına alışsın yemek ayırmasın istiyorum.Bir yılı beklersek ondan sonrada yemez seçici olur die düşünüyorum.Bizim bi arkadaşn ogluda bizimle ayar çoğu süt verdiği için çiğnemeyi bilmiyor daha .11 kilo çocuk ama pufuduk sütten kesilince baya sıkıntı çeker die düşünüyorum.Ha birde tombik patlıca uzun ince patlıcana göre hem tatlı hem daha hazmı kolay ben uzun ince patlıcan almıyorum.

Tatile uzun yolculuğa giden arkadaşlar tavsiyelerinizi önerilerinizi yazarmısınız uzun yolda ve gittiğiniz yerde neler almalı neler lazm neler gereksiz bizde bayramda gideceğiz oto koltuğuna oturmuyor 8-9 saat yolculuk yapıcz rüyalarıma giriyor sürekli ağlaması ne önerirsizniz yollarda ne yedirip ne içirmeli nasıl başettiniz

Canım tatile ailenin yanına mi gideceksiniz bi otele filan mı? Biz ek gıda işini düşündüğümüz için otele cesaret edemedik ev kiraladık. Bizde Ikea mama sandalyesinden var taşıması kolay onu getirdik yanimizda. Sabahları normal kahvaltısını yaptırdım. Denize çıkarken yanimiza elma armut salatalık gibi şeyleri aldım dilimleyip eline verdim. Akşamları genelde disarida yediğimiz için ihmal ettim çok. Balık , ızgara kuzu şiş filan yediysek onlardan verdim azar azar. Zaten ek gıda işinde yeni olduğumuz için bı 15 gün az yese bı şey olmaz diye düşündüm. Yatak olarak da taşınabilir oyun parkı almistik onun için de uyutuyorum. Toplanınca çok az yer kapliyor. Linkini ekliyorum altina. Çok kullanışlı, basit ama çok iyi düşünülmüş bı şey. Biz bebek arabası da getirdik ama hiç kullanmadık. Zaten benim ki bebek arabasında da durmuyor. Oto koltuğu işi bizim de kabus gibi. Çok direndim, arabanın içini oyuncak doldurdum ama durmuyor. Bağlanmaya , kısıtlanmaya hiç tahammülü yok. Pes ettim kucağımda gidiyor. Yine de durmuyor. Yarım saatte bir filan kenara çekip biraz dolastiriyoruz. Bence o yol bı kerede çok zorlar sizi. İmkânınız varsa ikiye bölün yolu bı gece yol üzerinde bı yerde kalın.

Teşekkür ederim biz aile yanına gidicez ama yolumuz uzun ve normalde şehir içinde bile çok zor gidiyoruz evden çıkdkdan 500 metre sonra başlıyor huzursuzlanmaya

Benim kizimda araba yolculugunu hic sevmiyor, anne baba falan diyor bazen, onun disinda anlamsiz digil dugul seyler, hani lamba deyince tavana bakiyor avize lamba hastasi bazen öyle sakinlestiriyorum, fazla oyalanmiyor, hep kucak istiyor odadan ciksam agliyor, ev kalabalik olunca daha uslu oluyor, desteksiz uzun sure oturuyor artik ama bir seye uzanmak isterse devrilebiliyor, emekleme yok kollarindan tutunca adimliyor, bir de artik elleriyle tutup kalkmaya calisiyor henuz totoyu kaldirmayi basaramadi istedigi hareketleri yapamayinca geriliyor agliyor, yuzumu tirmaliyor, ciglik atiyor, hem basarmak istiyor hem de korkuyor sanki, yemek konusunda cok secici, cignemeyi ve puturlu yemeyi seviyordu ama bu aralar istahi pek yok, kahvalti ile arasi hic yok, pankek, karisim kahvalti falan yemedi, tek verince de doyumluk olmuyor, peynir ve yumurta yer isine gelirse, muhallebi kasik mamasi kavanoz mamasi gibi seyleri yemez, eline bir seyler veriyorduk yemesi icin onceden hosuna giderdi, simdi kaldirip atiyor illa elimizden yiyecek keyfine düşkün küçük hanim. Cigneyip tukurmeyi huy edindi. Yani su aralar cok zor yalniz birakamiyorum hic, wc ye falan gideceksem abisinin kucagina veriyorum ya da yurutece falan koyuyorum besigine koyarsam agliyor. Uykulari eskisine nazaran daha iyi ama hic belli olmayadabiliyor. Sicaklar cok etkiliyor dengemizi.

Teşekkür ederim biz aile yanına gidicez ama yolumuz uzun ve normalde şehir içinde bile çok zor gidiyoruz evden çıkdkdan 500 metre sonra başlıyor huzursuzlanmaya
Aile yanına gidecekseniz çok sıkıntı olmaz canım senin. Yavaş yavaş mola vere vere gidersiniz. Ben arabanın her yanına oyuncaklarından astım. Ön koltuğun arkasına kitaplarindan asıyorum onu açıp okuyorum resimlerini gösteriyorum filan. Bı süre idare ediyor işte. Çok yıpratıyor insanı sürekli bı miziklama sesi. Araba kullanabiliyorsan arada eşinle yer degisirsiniz. Biraz emzirirsin, biraz uyur filan bı sekilde kazasız belasız bitirirsiniz inşallah yolu.

Slmm kızlar..Anne baba diyenlerimiz oldumu?Biz hala oturmuyor ve emeklemiyoruz popo kaldırma aşamasına yeni geldik sürünüyoruz daha Hareketliyiz çok şükür ama işte oturması iyi olurdu ama yokkk
Bizimki baba abi hadi gel bide adam diyo emekleme sürünme kısmı geçti şimdi ayağa kalkıp ellerini bırakıp dengede durmaya çalisiyor

Bizimki baba abi hadi gel bide adam diyo emekleme sürünme kısmı geçti şimdi ayağa kalkıp ellerini bırakıp dengede durmaya çalisiyor
Oy maasallah yaa Erken yürütenler cinsinden seninki yüksek ihtimal bizim arkadaşın çocuğu 29 kassımlı oda baya ayakta duruyor çok seri emekliyor ama anlamlı bir kelime yokbizimkinden bir kez baba kelimesi çıktı başkada demedi.Çak yapmayı öğrettim ona çok tatlı yapıyo.

Büyük oğlumda baya dilliydibuda öyle yürüme dediğin gibi baya erken olcak gibi geliyor banada bakalım Allah bana dayanma gücü versin;D çak yapmıyor bizimki ama alkış yapiyo abisi müzik açıp oynuyo oda yerinde zıplıyor çok tatlı oluyor anlatmalara doyamadim bende

S
Örümceğe bindirdinmi onu merak ettim Güya örümcek kullanmicaktım baktım bu tembel iki yaşını bulur yürümez aldım Şimdi baya baya sert basıyo yere önce dizini kırardı erkenden.Yani bırak ayakta kalmayı şöyle popoyu kaldırıp serice emeklersek oh ne ala

Yok canım bindirmedim hiç bende eşimde erken yürümüşüz bizim oğlanların kaçınılmaz sonu galiba ablamda bikez bindi hiç sevmedi binmesiyle inmesi bir oldu...
Her çocuğun farklı oluyor canım gelişimi sen destekle ama zorlama ben ne istiyosalar ona destek oldum büyük oğlum 2.5 aylıktı ıkına ıkına kendini kaldırıp oturmaya çalışıyordu hafif hafif oturttum 4.5 5 aylık desteksiz oturdu mesela

Bende eşimde nezaman yürümüşüz hiç bilgim yokAblam 9 aylıkken kp 10 aylıkken yürümüş.Ama bizi bulaşırmı erken yürürmüyüz bilemiyorum Ama bizimki bi otursaydı hiç sevmiyor oturmayı o yüzden destek yapamıyorum

Onun akışına bırak canım kendini ozaman

Ya bebeği üşür gibi arada titreyen var mı? Hani biz büyüklerde olur ya üşüyünce o şekilde..

Hadi ya foto çekip koyamaz mısınız Valla merak ettim. Bizimki daha tam emekleyemiyor bile.
Canım ayakta durma olayı saniyelik şeyler oluyor bizim daha. O arada fotoğraf çekmek imkansiz. Zaten düşecek diye tetikte oluyorsun. Başka soran arkadaslar da olmuştu emeklerken siralarken filan videolarını yükleye calistım daha önce ama sanırım buraya bı şeyler yüklemek için boyut sınırı var yükleyemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…