2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
ilk ay meyve ve yoğurt vermiştik. Bu ay ana gıdamız çorba. ama aralarda meyve ve yoğurt da veriyorum yine.
Merhaba nasıl çorbalar yapıyosun, insan arada tıkanıyor. Fikir açısından herkes yazabilir yaptıklarını. Bi tane benim oğlumun sevdiği var. Kabak ve havuçu(ince rende havuç) rendeliyorum. Az su da pişiriyorum. Kıvam vermek için bebe irmiği atıyorum. Pişince zeytin yağı. Az ezip yediriyorum.

Yumurtaya da geçtik. 1 er buçuk tatlı kaşığı tam buğday unu ve yulaf ununu zeytin yağında kavuruyorum. 1 su bardağı sıcak su ekliyorum. 1 yumurta sarısı iyice pişiriyorum. Ilıyınca 1 çk pekmez. (lorda eklenir) ben ayrı veriyorum. Bu karışımı 2 ye bölüyorum. 1 i tanesi ertesi sabaha.

Benim ki oturuyor canım hatta emeklemeye bile başladı çat pat. 2 aylıktan beri her şeyi ağzına sokuyor disi çıktı çıkacak diye bekliyorum ama tık yok hala. İnternette kavanoz mama tarifleri görmüştüm pratik olsun istiyorsan sen de bı kerede yapıp küçük küçük konserveleyebilirsin diye düşünüyorum.

Ben de yumurta veren var mı diye soracaktım. Alerjik bı şey oldu mu? İnternette 8 de 1 yumurta sarisiyla başlayın diyor. Küçücük şeyi nasıl 8e böleceksek. Blw yapıyorum zaten yarisi yerde. Ağır gelmiyorsa ben de direk versem mi ki tam sarı?

Maasallah size işte herkeste farklı ilerleme var Bizimkide geri geri gidiyor kahkahayla gülüyor,ağız, burun,göz,saç,ısırmanın ne olduğunu bilmiyor, kimse inanmiycak ama öpüyor ve öpücük atıyor ama çok uğraştırarak

Maşallah canım zaten seninki pek normal değildi üstün özellikli olacağı belliydi 1 aylıkkende dönüyordu deme benim kızım destekli bile oturunca daha sağa sola devriliyor emekleme derken döne döne ilerliyor heryere dönerek gidiyor kollarında bacaklarında o güç yok daha normal ama bu aylarda doktorlar da 7-8 ayından sonra desteksiz oturtabileceğini söylüyor ha çişide öğreniyordu en son nasıl çişide öğrendimi gurupta varmı daha bebeği oturabilen emekleyen kızlar ses verin benimki mi geri kaldı yoksa ya

Bizim 5.5 tattır dedi. 6. ayda önce yarım sonra bütün sarı. 8.5/ 9 ay civarı da beyaza geçeceğiz.

İki ay civarı dönmeye başladı. İki eli üzerinde emekliyor iki adım filan atıyor sonra göbeğini koyuyor tekrar yere ama o şekilde her yere gitmeyi başarıyor. Haftasonu peşimden mutfağa bile geldi Fiziksel gelişimi çok iyi gidiyor ama öyle genel bı üstünlük durumu yok. Fiziksel gelişimden ziyade sosyal ve dil gelişimi üstün yetenek konusunda fikir verir. Benimkinin konuşma konusunda filan hiç bı çabası yok daha anca gülüp çığlık atıyor. Çisi konusunda da hiç bı ilerleme kaydedemedik açıkçası. Ben uğraşıyorum ama yarım saatte bir bile acsam yapmış oluyor çişini hiç de bı belirti vermiyor öncesinde.

Bizim 5.5 tattır dedi. 6. ayda önce yarım sonra bütün sarı. 8.5/ 9 ay civarı da beyaza geçeceğiz.
Senin doktor hızlı gidiyor benim ki beyazı 1yastan sonra dedi. Ama bence alerjik bebekler için o kadar katı olunmalı. Üç gün kuraliyla tek tek vermeye başladım ama çok sıkıcı. Ben de bir iki ay sonra veririm diye düşünüyorum tam yumurta

Kaç aylıksınız canım MaşaAllah ya afacanlar bayağı hareketlenmeye başlamış git gide işimiz zorlaşsa da sevgimiz artarak devam diyor

Emeklemek mi ne kadar oldunuz ki yaramazlıklara erken başlamak isteyen yavrular var demek ki aramızda

Kaç aylıksınız canım MaşaAllah ya afacanlar bayağı hareketlenmeye başlamış git gide işimiz zorlaşsa da sevgimiz artarak devam diyor
Bir hafta sonra 6 olcaz canım.Mesajda biliyor yazacağıma bilmiyor yazmışım bunu yeni fark ettim anlaşılmıştır inşallahsiz kaç aylık oldunuz

Bir hafta sonra 6 olcaz canım.Mesajda biliyor yazacağıma bilmiyor yazmışım bunu yeni fark ettim anlaşılmıştır inşallahsiz kaç aylık oldunuz
Bizim de aynı 6 aylık olmamıza bir hafta kaldı. 3 aralık doğumu. Bizimki gel gel deyince kollarını uzatıyor geliyor istemezse kaçıyor birde çak yapmayı öğrendi farklı olarak. Gülmeler kahkahalar var. Dili hep dışarda . Kendi kendine de konuşması var agu egu av avavav tarzı kendini ileri ittiriyor bacak ve popo desteğiyle ama kollarını kullanamıyor henüz. Yüzüstünden sırtüstüne çok rahat dönüyor diğer türlü dönemiyor

Er maasallah sizede daha ne olsunYa ben emeklemesinden çok oturmasını bekliyorum banyo yaptırması kolay olsun diye hem daha fazla keyif alır oturmayla emeklemeyi bir yapar mutlaka ozaman zaptet zaptedebilirsenBizde 5 Aralık buarada

Banyoyu filesine yatırıp yaptırıyorum çok da zor olmuyor ama havalar ısındı banyo öncesi su da oynasın isterim. Geçen hafta küvetine su koyduk oynasın diye oturamayınca kaydı hep biz tuttuk da az oynadı yine de arkadaşın 10 aylıkken emekledi hiç durmuyor şimdi sürekli bir yerlere gidiyor evi dubleks merdivenlere gidiyor tırmanıyor sürekli peşlerindeler. Geç emeklese daha mı iyi olur acaba bizim açımızdan

Maşallah emekleyenler dönenler hepsinda ayrı marifet.
Bizde geri geri gidiyoruz bazende popoyu kaldırıp kafasıyla surunuyo bi ufak. Dönmeler zaten 2,5 aylıkken beri var. Her türlü dönuyoruz. Sağına soluna yan yan giderek istedigi herseye ulasabılıyor He birde ba ba ba demeyede basladık maşallah kuzulara.
Ama oturmak icin hicbir çabamız yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…