• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Merhaba nasıl çorbalar yapıyosun, insan arada tıkanıyor. Fikir açısından herkes yazabilir yaptıklarını. Bi tane benim oğlumun sevdiği var. Kabak ve havuçu(ince rende havuç) rendeliyorum. Az su da pişiriyorum. Kıvam vermek için bebe irmiği atıyorum. Pişince zeytin yağı. Az ezip yediriyorum.
biz doktor tavsiyesiyle ilerliyoruz. ilk 3 gün tarhana verdik. sonraki 3 gün kuru soğanlı mercimek çorbası. sonraki üçgün bu çorbanın içine patates, sonraki üç gün havuç, sonraki üç gün kabak, sonraki üç gün kereviz koyuyoruz. Bu şekilde mercimek çorbasının içine sebzeleri katarak bir ayı tamamlayacağız.

Emeklemek mi 😳 ne kadar oldunuz ki yaramazlıklara erken başlamak isteyen yavrular var demek ki aramızda 🙈
26 Kasım doğumlu canım. Babası üç kardeş 3 ü de 10 aylık yürümüş ben de 11 aylık yürümüşüm. Erken yürüyecek galiba benim ki de. Gerçekten hemen başladı yaramazliklara. Hiç takmıyor bile bizi artık. Canı sıkıldı mi dönüyor kıçını gidiyor 😀 yerde ne buluyorsa ağzına sokuyor. Orta sehpayi kaldırdım battaniye serdim yere artık o bile yetmiyor odadan dışarı çıkmaya çalışıyor sürekli.

Bizim de aynı 6 aylık olmamıza bir hafta kaldı. 3 aralık doğumu. Bizimki gel gel deyince kollarını uzatıyor geliyor istemezse kaçıyor 😂 birde çak ✋🏼 yapmayı öğrendi farklı olarak. Gülmeler kahkahalar var. Dili hep dışarda 😂. Kendi kendine de konuşması var agu egu av avavav tarzı 😂 kendini ileri ittiriyor bacak ve popo desteğiyle ama kollarını kullanamıyor henüz. Yüzüstünden sırtüstüne çok rahat dönüyor diğer türlü dönemiyor
😊Vay be maşallah çak mi yapıyor. Hepsi farklı farklı alanlarda kendini geliştiriyor demek ki. Bizimkinin umrunda bile değiliz biz. 😊

Banyoyu filesine yatırıp yaptırıyorum çok da zor olmuyor ama havalar ısındı banyo öncesi su da oynasın isterim. Geçen hafta küvetine su koyduk oynasın diye oturamayınca kaydı hep 😂 biz tuttuk da az oynadı yine de 😀 arkadaşın 10 aylıkken emekledi hiç durmuyor şimdi sürekli bir yerlere gidiyor evi dubleks merdivenlere gidiyor tırmanıyor sürekli peşlerindeler. Geç emeklese daha mı iyi olur acaba bizim açımızdan 🤣
Ben fileyle yıkıyamadım yaa.Zaten şey diyorum bende baya bi otursun öyle emeklesin😂 Havalar ısındı suyla oynaya oynaya banyo yapsa nolur yani😊 Ama oturmuyor işte, yatmayada hiç razı değil hep bi kucak meraklısı🤣

Demin buralarda misin ne yapıyorsun diye merak edip kullanci adını attım ve son mesajlarını okudum 😊 numaranın en büyüğü sendeymis meğer. Çok sevindim küçük adaminla araya düzeltmenize 😍
Evet ya çok garip her şey başka bir boyut aldı yavaş yavaş :)

Arkadaşlar 12 aralık doğumluyuz dün doktor ara kontrolümüz vardı sütümün yetip yetmemesi kaka gününün uzaması vs sebebiyledir 15 günde 130 gr almış ve çok azmış ilk defa bu ay kilo almadı meğer sütüm kalitesi yetersizmiş artık çok üzüldüm 😞 ek gıdaya başlıyoruz yoğurt çorba sebze meyve püresi ben hala organik maya bulamadım sebze püresini de mevsim sebzeleri önce kabakla başla dedi çok az kırık pirinci haşla içine kabağı koy sonra püre haline getir dedi yoğurtta 5 sebzelerde 3 gün kuralıyla ve bir kaşıkla başlayıp günlük en fazla bir kahve fincanı kadar yedir dedi

Arkadaşlar 12 aralık doğumluyuz dün doktor ara kontrolümüz vardı sütümün yetip yetmemesi kaka gününün uzaması vs sebebiyledir 15 günde 130 gr almış ve çok azmış ilk defa bu ay kilo almadı meğer sütüm kalitesi yetersizmiş artık çok üzüldüm 😞 ek gıdaya başlıyoruz yoğurt çorba sebze meyve püresi ben hala organik maya bulamadım sebze püresini de mevsim sebzeleri önce kabakla başla dedi çok az kırık pirinci haşla içine kabağı koy sonra püre haline getir dedi yoğurtta 5 sebzelerde 3 gün kuralıyla ve bir kaşıkla başlayıp günlük en fazla bir kahve fincanı kadar yedir dedi
Canım üzülme zaten ek gıda zamanı gelmiş Biran önce başla zaten ha diynce herşeyi yemiyorlar yani doktor bir fincanı geçmesin demiş ama bı çay kaşığı yemediği oluyor.4 aylıkken biz 6.500 grmdık şimdi 6 ay olcaz 7.500 gramız aldı aldı verdi tabi diş çıkardığı içinmiş önce üzüldüm diş çıkınca rahatladım güzel bir sebebi varmış.Kolları sıva ek gıdaya geç üzülecek hiçbir şey yok sağlıklı olsunlarda.😊♥️

Ben fileyle yıkıyamadım yaa.Zaten şey diyorum bende baya bi otursun öyle emeklesin😂 Havalar ısındı suyla oynaya oynaya banyo yapsa nolur yani😊 Ama oturmuyor işte, yatmayada hiç razı değil hep bi kucak meraklısı🤣
Bizimkinin de hiç oturmaya niyeti yok hep ayakta durmak istiyor 😀 dizleri de taşıyamıyor ki garibim ayakta dursun 😂

4 Aydan sonra kilo alımı zaten azalıyor bu doktor ve hemşireleri anlamıyorum ya her çocuk bir değil ki aynı kiloları alsın. Bizimki ayda 500 gr aldı ona da az dediler. Mama tavsiye etti hemşire ama başlamadım. Anne sütü ile devam. Yeni yeni ek gıda vermeye başladım. Sütün kalitesini nasıl anladılar

Sütün kalitesi konusunun efsane olduğuna dair bı çok şey okudum canım. Kalitesiz anne sütü diye bir şey olamaz. Bence hiç canını sıkacak bir şey yok. Zaten 6 ay sonrası hiç bir annenin sütü yeterli gelmez besin değeri olarak bebegine. Seninki de 6 aylık olmak üzere. Benimki de bir ay 260 gram aldı sadece ve absürt derecede hareketlenmisti ona bağladı geçti doktor. Seninkinin de illa bir nedeni vardir. Hiç strese girip hızlı bı başlangıç yapma bence ek gidaya. Sütün azalmasın. Yavaş yavaş tattirarak başla

Canım üzülme zaten ek gıda zamanı gelmiş Biran önce başla zaten ha diynce herşeyi yemiyorlar yani doktor bir fincanı geçmesin demiş ama bı çay kaşığı yemediği oluyor.4 aylıkken biz 6.500 grmdık şimdi 6 ay olcaz 7.500 gramız aldı aldı verdi tabi diş çıkardığı içinmiş önce üzüldüm diş çıkınca rahatladım güzel bir sebebi varmış.Kolları sıva ek gıdaya geç üzülecek hiçbir şey yok sağlıklı olsunlarda.😊
Evet haklısın aslında canım buna da şükür sağolasın

4 Aydan sonra kilo alımı zaten azalıyor bu doktor ve hemşireleri anlamıyorum ya her çocuk bir değil ki aynı kiloları alsın. Bizimki ayda 500 gr aldı ona da az dediler. Mama tavsiye etti hemşire ama başlamadım. Anne sütü ile devam. Yeni yeni ek gıda vermeye başladım. Sütün kalitesini nasıl anladılar
Kilo almadığı için canım sütün olabilir göğüslerin dolabilir ama vitamini kalitesi azalmış dedi ayına göre ayda enaz 400 gr almalıymış

Sütün kalitesi konusunun efsane olduğuna dair bı çok şey okudum canım. Kalitesiz anne sütü diye bir şey olamaz. Bence hiç canını sıkacak bir şey yok. Zaten 6 ay sonrası hiç bir annenin sütü yeterli gelmez besin değeri olarak bebegine. Seninki de 6 aylık olmak üzere. Benimki de bir ay 260 gram aldı sadece ve absürt derecede hareketlenmisti ona bağladı geçti doktor. Seninkinin de illa bir nedeni vardir. Hiç strese girip hızlı bı başlangıç yapma bence ek gidaya. Sütün azalmasın. Yavaş yavaş tattirarak başla
Hala emzirmeye devam ediyorum zaten aralıksız bende dinlenemiylrum doğru düzgün beslenemiyorum da tabi ona bağladım halbuki daha yeni kendime tam kan sayımı tahlilleri falanda yaptırmıştım aslında benim oğlanda çok hareketlendi tabiki ama ayını ve onları göz önüne alarak söylemiştir diye düşündüm yaklaşık yarım saat kalıyoruz çünkü her görüşmede o zaman bile sedyede emeklemeye çalışıyor yani gözünün önündede hareketliliğini görüyor bakalım ilk 5 gün yoğurtla başlayacakmışız bir kaşıkla sonra sebze meyve ve tarhana çorbası ama doktorda dedi her istediğinde emzirmeye devam et diye

Back