2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar nohuttan maya yapıyorlarmış duyan deneyen var mı yoğurt mayalıycam ama mayam yok market yoğurdunu da maya olarak kullanmak istemiyorum
Ben yaptım ama ilk başlarda çok sulu oluyor uzun zamanlar tekrar tekrar mayalayarak kıvamını tutturuyorsun onun yerine marketlerde hazır yoğurt mayası var ondan al bir kerede süper oluyor sonrası senin yoğurdun maya olur

AA o nasıl oluyormuş hazır yoğurt mayası ki hiç görmedim

Oh oh maşallah n güzel düzen oturtmussunuz.bizim tek sorun gece uykusuna baya geç gitmesi.11 i buluyor çoğu kez
Kendi kendine oldu aslında, bazen şaşıyor tabi düzen. Dışarı çıkınca biri gelince kötü oluyor. Uyumaması sorun değil de uykusu şaşınca aşırı mız mız oluyor. Uyumuyor da durmuyor da o konudan muzdaribim ben de.
Son uykusunu kısaltsa? Ara uzun olunca erken uyur belki

Aynı uykusu geldiği an uyumazsa aşırı huysuz pürüz oluyor.baya çektim geri 1lerdeydı anca 11. Ama zamanla biraz daha geri gelecek sankı. Gündüz iyi uyumaya başladı şükür

Bende aynı dertten muzdaribim..gece en az 4 kez uyanıyor emnek için bazen yarım saatte bir uyanıyor..

Canim
Bende ondan suphelendim canm agrisi vardir dedim ama kucakta ayakta tek susuyor yatıramyrm artk ve uyurken tam dalmamssa emzik dusuyrsa agzndan hemen kalkiyor . Diyorimki salincak aliyim belki salncakta susar ? Sen kullandn mi
Canim 14 19. Hafta arasi atak haftasi. Bende yazmistim burdan cocuga bisey oldu aglio uyumuyo die. Sonra nette arastirinca ogrendim. O haftalardasin sende. 1 2 haftaya duzelir

Canim

Canim 14 19. Hafta arasi atak haftasi. Bende yazmistim burdan cocuga bisey oldu aglio uyumuyo die. Sonra nette arastirinca ogrendim. O haftalardasin sende. 1 2 haftaya duzelir
yaaa ozmn bizim aglamalar uyumamalar memeyle kavgalarda atak haftası yüzünden belki de.çünkü kulak sanıp gittik doktora baktı normal akıntı kulağında bir şey yok dedi.geçen gün tam 4aylık olduk.biraz daha sabır ozmn.yeter ki hasta olmasınlarda

4 ay kontrolünden geldik. Az kilo almaya devam ediyoruz. Her ay en azından 500gram alırdık bu ay sadece 420gram almışız haftaya tekrar gidicez kilo alımına göre gün içinde 1 öğünde kaşık mamaya başlayabilirmişiz. Günlük içtiği süt ve mama miktarı çok çok az dedi.
Duruma gore 5.ayda ek gıdaya geçebiliriz dedi. Idrarda kum çoğu bebekte olabilir onu rahatsız etmez. Ancak ileri derecede olursa yani idrarda kan falan görülürse tedavi planlanabilir dedi. Asiri su verme 30ml yeterlidir dedi.
Eğer bebekte oturmak için aşırı bir istek yoksa oturtma daha çok erken. 5 ay bitince hatta 5.5 aylık gibi oturtmaya başlarsın dedi. Eğer yatan bir mama sandalyesi yoksa 6.ayda direk oturtma sandalyeye aşırı dik olur. Anakucaginda ilkayi geçir 7.ayda oturursun dedi. Benim ki ikea tarzı birşey o yüzden 7.ayda kullanıcam yani.
Çok ilgili bir doktordu. Yarım saatten fazla sürdü muane.

Canm günde kaç defa kaç ml yiyor mamayı yada anne sütünü? Olmazsa 5.ayda geçersiniz siz de ek gıdaya.ben de 5,5 ayda geçmiş olacağım. 6.ay konusunda çok katı davranılmasını doğru bulmuyoyum her bebeğin gelişimi ve ihtiyacı farklı neticede. Ayrıca doya doya vermeyeceksin zaten. İlk aylarda tadımlık olacak. Hiç bir zararı olmaz.
Oturtma konusunda benim doktorum da senin doktorun gibi düşünüyor. Ama biz artık 5.aya çok yaklaştğımız için yavaştan başladım oturtmaya. Mama sandalyemiz de yatabildiği için 3.kademe yatış pozisyonunda kullanıyorum bayadır. Ek gıdaya geçince bir kademe daha dik hale getirip 2.kademede kullanacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…