• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Biz 12 Aralık doğumluyuz dün akşam benim bebe durmuyor mıkır mıkır bizde yemek yemeye çalışıyoruz zaten günlerdir gece gündüz uyku yok iyice psikoljim bozuldu ayıptır söylemesi yoğurt çorbası vardı iki çay kaşığı kadar verdim suyundan ilk defa ekşi olmasına rağmen bi yalandı bi yalandı öldük gülmekten inşallah yanlış bişey yapmamışımdır geçende limonu sürdüm dudağına videoya çekelim dedik belki milletin bebeleri gibi irkilir komik bişeyler çıkar hiç oralı olmadı ekşiyi sevecek heralde

Şimdi şöyle oluyor. Doğduğu gibi bir aylık olmuyoruz, hergub bir aydan gün alıyoruz ya, 30 günün sonunda 1aylık oldu dıoruz☺ dolu dolu bir aylık oluyo 45 gublukken 1.5 aylık diyoruz mesela.ikinci aydan gün aldı demiyor kimse ama evet sizde simdi 4ayı dolu dolu doldurdunuz 5.aydan gün alınıyor fakat 4 aylık denıyor🤭 öyle işte düşük cümlelerle sacmalamadım inşallah😂
Valla bir kerede anladım 🤣 sağolasın demekki bizim ev ahalisi doğru diyormuş

Canım bugun bizde burun hırıltısı ve öksürükle gittik . Sol kulağımızda kızarıklık varmıs . Daha 20 gün önce grip atlattık . Agumentin antibiyotik başladı . Bizim geniz akıntımız alerjikmiş malesef . Neye alerjisi var bılmıyoeum ama sürekli bi tıkanıklık . 4 aylık bebek bu 3. Antibiyotik . İlaç almadıgı ay yok kuzumun . Ne kadar üstüne titresem o kadar hasta oluyo . Ben mi beceremıyorum bakamıyorum çok üzgünüm
Yok kuzum kendini suçlama, buna şükret. Çözümü var. Çok geçmiş olsun, Allah'ım şifa versin kuzucuna🙏
Hiç üstüne girememek lazım aslında, titredikce hasta oluyorlar.

Mantar olduğu nasıl anlasılıyor. Bızımkınındr hergun koltuk altını temizlesemde yine pamukcuk gibi oluyor hafifte kızarık.krem sürmek hıc aklıma gelmedı.aslında pişik kremi azıcık surebılırım
mantara çevirdiğinde koltuk altında ve boynunda kızarıklık ve pamuklanmanın yanı sıra kötü bir koku da oluyor canm. o zaman pişik kremi geçirmiyor. mantar kremi kullanmak gerek

Bebeğime emzik vermek istiyorm sizce bunun bir zamanı dönemi varmı?bu hafta 4 aylık oluyor, Elimde aventin ayıcıklı yuvarlak olan, chicco damaklı, nuk kaucuk damaklı, weebaby , aventin normal hava delikli olanı, bir tanede markasını hattlamadığm var, hiç birini tutmuyor koleksiyon yaptık daha yeni bişey alıp para vermek istemiyorm , ağzına verince önceleri öğürürdü şimdi çiğniyor diş kaşıyıcı niyetine kullanıyor sanki emzik tutmasını benmi beceremiyorm uykuda vermeye çalışıyorm damağını kitli tutup açmıyo uyankken yada mahmurken yine diliyle itiyo çiğniyo sizler verimce nasıl tutmasını başardınız ben geçmi kaldm hoş son iki aydır vermeye çalşouorm ama hala başaramadm

mantara çevirdiğinde koltuk altında ve boynunda kızarıklık ve pamuklanmanın yanı sıra kötü bir koku da oluyor canm. o zaman pişik kremi geçirmiyor. mantar kremi kullanmak gerek
Aaa kotu koku mantar olduğunun habercısımı.hiç öyle düşünmemiştim 😯 diyorum kusmuk mu kalıyorda böyle kokuyor.havasızlıktan o koku sanıyordum.bu ara boynu bıraz uzadı rahatladı aslında gecen ay gıdıgı hiç hava alamıyordu resmen.

onu da duydum canm yaa ama bilemedim çok alerjik bünyesi var. Doktora bir sorayım bakalım hindistan cevizi yağını.
Hindistancevizi yağı allerjik mi ki ben büyük oğlumu 6.ayından sonra onunla büyüttüm baya alerjikti hemde

Bebeğime emzik vermek istiyorm sizce bunun bir zamanı dönemi varmı?bu hafta 4 aylık oluyor, Elimde aventin ayıcıklı yuvarlak olan, chicco damaklı, nuk kaucuk damaklı, weebaby , aventin normal hava delikli olanı, bir tanede markasını hattlamadığm var, hiç birini tutmuyor koleksiyon yaptık daha yeni bişey alıp para vermek istemiyorm , ağzına verince önceleri öğürürdü şimdi çiğniyor diş kaşıyıcı niyetine kullanıyor sanki emzik tutmasını benmi beceremiyorm uykuda vermeye çalışıyorm damağını kitli tutup açmıyo uyankken yada mahmurken yine diliyle itiyo çiğniyo sizler verimce nasıl tutmasını başardınız ben geçmi kaldm hoş son iki aydır vermeye çalşouorm ama hala başaramadm
Başaramadım 🤷🏽 bir ara tutar gibi oldu uykuya geçerken veriyordum falan ama nzmnkı parmaklarını keşfetti emzıgı tekrar öğürmeye basladı. Parmakları çok daha tatlı geliyor 😋😂

ruhum_mavi ruhum_mavi kararını destekliyorum 🤩 çok araştırdım güvendiğim bütün doktorlar 3. Aydan itibaren oturtulmasını öneriyor. Çünkü zaten bebek bunu istiyor 🤗 hazır olunca da kendi belli ediyor. Kaldı ki mama sandalyesinde rahat oturabilmesi için zaten önceden başlamak lazım oturtma alıştırmalarına. Ben öyle düşünüyorum yani 😂
ya işte canm hep aynı şeyi konuşuyoruz her doktor farklı birşey söylüyor. benim de çok güvendiğim çocuk doktorumuz ve gelişimsel pediatri uzmanı daha erken diyince oturtmadık biz. Ama onun üzerinden de 1 ay geçti. Muhtemelen bu ayki kontrolümüzde oturtun diyecek.

Biz normalde hiç oturtmuyoruz. 4.ay kontolümüzde 2 doktor da henüz oturtmayın demişti. Ama önümüzdeki hafta 5 aylık oluyoruz. Serroş da hep oturmak istiyor. Yatırdığımızda bile kafasını kaldırmaya çalışıyor. Dün bi deneyelim dedik bayıldı 🤣 Sizce artık oturtmaya başlasam mı, bir zararı olur mu ki?
yaaa çok tatliii bu arada kızın aynı sana benziyor Yildiz

Aaa kotu koku mantar olduğunun habercısımı.hiç öyle düşünmemiştim 😯 diyorum kusmuk mu kalıyorda böyle kokuyor.havasızlıktan o koku sanıyordum.bu ara boynu bıraz uzadı rahatladı aslında gecen ay gıdıgı hiç hava alamıyordu resmen.
ben de başlarda senin gibi süt aktı falan diye düşünüyordum canm. Sürekli yıkadım pişik kremi sürdüm geçmedi. Sonra doktora gösterdim mantara çevirmiş dedi. Dermotrosyd mantar kremi verdi. Çok iyi geliyor o ilaç. 1 kere sürüyoruz geçiyor tamamen. ama 3-4 gün sonra yine oluyor. dediğin gibi boyunları biraz uzayınca rahatlarlar belki. şuan kıvrım kıvrım :)

Biz normalde hiç oturtmuyoruz. 4.ay kontolümüzde 2 doktor da henüz oturtmayın demişti. Ama önümüzdeki hafta 5 aylık oluyoruz. Serroş da hep oturmak istiyor. Yatırdığımızda bile kafasını kaldırmaya çalışıyor. Dün bi deneyelim dedik bayıldı 🤣 Sizce artık oturtmaya başlasam mı, bir zararı olur mu ki?
Benim kız yatınca ağlıyor oturunca susuyor demekki hazır oturtuyorum ben

Oy maşallah acaba sen farkında olmadan sütünde azalma olmuş yada yetmiyor olabilir mi? Kilo alimi nasıl? Doktora da bir daniş istersen, normalde gece emmelerinin çoktan azalması gerekirdi. Diş mi çıkarıyor da acaba emme ihtiyaci hissediyor o da olabilir
Canım her çocukta farklı oluyor benim ilkinde gece 6 7 kez kalkardı emmek için şimdi kızım bi ara gece hiç kalkmıyordu bu aralar 2 kez kalkıyor

canım sorun şu kızım gece 2-3 kez emiyor sabah 10 da uyanıyor gece 12 buçukta geri yatıyor sabah 10 dan gece 1 buçuğa kadar emmeden yaşayabiliyor biberonda kabul etmiyor kaşıkla veriyorum tükürüyor zaten kilo alımı son 2 ayda toplam 1 kilo aldı ilk iki ay çok kilo aldığı için Allah'tan erimedi çocuk sütte sıkıntı yok sağıp 7 yaşındaki oğluma içiriyorum gündüz emmediği için
Canım sağıp diğer çocuğuna vermek kendi yaptığın bi şey mi yoksa dr falan mı tavsiye etti

Back