• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
canm ben de geçen gün bunu düşündüm. Çünkü yavaş akışla çok uzun sürüyor mamayı bitirmesi. Acaba orta akışa geçsek erken mi genzine falan kaçar mı? Bir yerde 6 aya kadar yavaş akış kullanın diye birşey okumuştum. Bir araştıralım. Lansinoh'a mail mi atsak :-)
Evet iyi fikir sen attın galiba mail banada haber verirsin. Bide diyorlar biberon alıştı diye meme emmiyor. Ee memeden 60ml sütü 6-7 dakikada emen kız biberondan 15 dakikada emiyor. 90lik verince 20 dakikadan fazla sürüyor bitmesi.
Ben geçen ablama gittiğimde biberonun birini unutmuştum. Idareten marketten wee yenidogan aldım. Adi yenidogan ama şarıl şarıl akıyor. Sonuç kullanamadı genzine kaçtı hep. Alıştı galiba yavaş gelmesine.

Suluğu çok araştırdım nuka herkes iyi yazmış nuk aldım ebebekten
Naisl bişey canm foto atabilir misin. Bi de senin bebiş nasil oldu balgamlı akıntı vardi sanirim sende de. Biizmki hala geçmedi ya. Yarın doktora götüreceğim bakalım.

Cnm yedigin biseyden alerji oluyo olabilir mi emziriyosun demi.
canm çok az emziriyorum ama doktor inek sütü alerjisi böyle olmaz. Kanlı mukuslu kaka olur dedi. Huzursuzluk olur dedi. Sadece dermatitle inek sütü alerjisi teşhisi konulmaz dedi. Başka bir alerji çeşidinin de üzerinde durmadı zaten.

Evet iyi fikir sen attın galiba mail banada haber verirsin. Bide diyorlar biberon alıştı diye meme emmiyor. Ee memeden 60ml sütü 6-7 dakikada emen kız biberondan 15 dakikada emiyor. 90lik verince 20 dakikadan fazla sürüyor bitmesi.
Ben geçen ablama gittiğimde biberonun birini unutmuştum. Idareten marketten wee yenidogan aldım. Adi yenidogan ama şarıl şarıl akıyor. Sonuç kullanamadı genzine kaçtı hep. Alıştı galiba yavaş gelmesine.
Canm maile cevap gelmiş. Şöyle demişler
“Her bebeğin ağız gelişimi farklıdır. Bebeğiniz için en doğru emzik akışına bebeğinizin beslenme düzenini gözlemleyerek siz karar verebilirsiniz. Eğer bebeğiniz biberondaki sütü zorlanarak içmeye başladıysa bir üst akış seçeneğine; bebeğiniz biberondaki sütü içerken ağzı dolu dolu oluyorsa bir alt akış seçeneğini tercih edebilirsiniz.”

Yok canm biberon hiç kullanmadık. Anne sütü almiyoruz sadece. O zaman nasil bişey kullanmak gerekir ki
Canım fotoğrafta attığımın sert uçlu olanı var onu ve bunu kullandı çok ilk zamanlar kaşıkla verdim

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    9,5 KB · Görüntüleme: 29
Canm maile cevap gelmiş. Şöyle demişler
“Her bebeğin ağız gelişimi farklıdır. Bebeğiniz için en doğru emzik akışına bebeğinizin beslenme düzenini gözlemleyerek siz karar verebilirsiniz. Eğer bebeğiniz biberondaki sütü zorlanarak içmeye başladıysa bir üst akış seçeneğine; bebeğiniz biberondaki sütü içerken ağzı dolu dolu oluyorsa bir alt akış seçeneğini tercih edebilirsiniz.”

Sagol canim bilgi için. O zaman bundan alicam elimde bulunsun 4ayi 10 gün sonra bitiyor denerim o zaman. Biberon başlığı alcaktım ama büyük biberon ilerdede işime yarar belki biberon almaya karar verdim.

Naisl bişey canm foto atabilir misin. Bi de senin bebiş nasil oldu balgamlı akıntı vardi sanirim sende de. Biizmki hala geçmedi ya. Yarın doktora götüreceğim bakalım.
Gece burnunun doluluğundan emzik bile emedi günde kaçkez serum sıkıp otribebeyle çekiyoruz peditus içiyor gece soğanı ikiye kestim karanfilleri batırdım başının ucuna koydum ancak öyle açıldı sen niye suluk bakıyorsun canım

Eklentiler

• IMG_2421.webp
    IMG_2421.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 27
İçirdim cnm ama nasıl ağlıyor susmak bilmedi burnu tıkandı ağlamaktan ya ve bir saat dalamadı uykuya sabahta huzursuzdu geçen sefer kolunada yapmıştık bu kadar ağlamamıştı neyse ki ateşi düştü
Canım 4.ay aşıları arasında canlı aşı var da ondandır ateşi. Çocuk felci var ya ağızdan yaptıkları o canlı aşı ateş yapıyor malesef. Geçmiş olsun bizimki de 15nisanda

Sagol canim bilgi için. O zaman bundan alicam elimde bulunsun 4ayi 10 gün sonra bitiyor denerim o zaman. Biberon başlığı alcaktım ama büyük biberon ilerdede işime yarar belki biberon almaya karar verdim.
başlık almak yerine biberon almak daha mantıklı canm. Çok fiyat farkı yok. Zaten orta akışlı olanlar büyük biberonlar. Ben de ondan alırım.

Anne sütü alıyoruz sadece olacaktı. Sözlük tersini yazmış:)
Benim de cuma günü iznim bitti işe başladım ben yokken biberonu almamış bir ağlıyor çığlık çığlığa okul dar geldi bana bebek evde ağladı ben okulda. Ben gelene kadar aç bekledi oğlum. Önce meme reddi yaşıyorduk şimdi de biberonu almıyor napcaz bilmiyorum. Bugün dr gidip bi daha rapor alcam

Benim böcek dünden beri uykuya direniyor.
uyuturken yan yatırıp ağzına emziğini veriyorum, öylece uyuyordu. Dün yan yatırınca ağlamaya başladı ama sırt üstü yatınca oynuyor, ağzından baloncuk falan çıkartıyor:D Yan çeviriyorum etinden et kopartılmış gibi ağlıyor. 4. aya 1 hafta kaldı, uyku gerilemesi mi yaşıyoruz acaba ?

Gece burnunun doluluğundan emzik bile emedi günde kaçkez serum sıkıp otribebeyle çekiyoruz peditus içiyor gece soğanı ikiye kestim karanfilleri batırdım başının ucuna koydum ancak öyle açıldı sen niye suluk bakıyorsun canım
Canım 6.ay gelmeden öyle bir bakayım dedim suluğa. Ya bizde öyle burun dolu sürekli sprey sıkıp otri bebeyle çekmeye çalişşyorım. Prospan şurup da içiyoruz. Emerken emiyor ama onda sıkıntı yok. Genelde sabah ilk uyaninca çok tıkalı oluyor ya. İçim rahat etmiyor yarın götüreceğim doktora sanirim. Bu arada bizim doktor watsapptan serum fizyolojik etki etmez sprey sık demişti.

Back
X