2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Burdakiler hatırlar belki benim oğlum doğduğu ilk günden beridir ıslak beze tahammülü yok ve günlük 20 bez gidiyor bez yetiştiremiyorum. Kaka saatleri belli 6 aydan sonra gece uyurken kakasını hiç yapmadı. Doktora sordum bezi erken bırakır dedi ama kasları daha gelişmediği için bekliyoruz biraz daha büyüsün kendi isteğiyle bırakması için. Kendi isteğine bırak derim ben. Egerki tuvalete yapmak istiyorsa yapsın ama daha çok erken ve zorlanabilir. Zorlanırsada kaslar kuvvetlenmediği için ileriki yaşlarda sorun olabiliyormuş altına kaçırma ve gece uyurken altına yapma gibi. Senin kızda benim oğlum gibi galiba tuvalete yapmak istediğinden değilde ıslaklıktan rahatsız olduğunu bezini hemen değiştirmeni istiyor:)
Erken öğretmek gibi bi kaygım yok aslında canım , şahsi tercihim değil yani çabuk öğrensin tuvaleti falan gibi. Israrla çiş deyince bu şekilde düşündüm. Bir de dr umuza danışayım bakalım o ne diyecek.
kızım kakasını gece en son me zaman yaptı hatırlamıyorum bile belkide 3-4 aylık falandı. Bez çok sık değiştiririm aslında dolu bezle hiç tutmam tutmadım.
Bakalım dr demesine göre hareket edeyim ben.

Erken öğretmek gibi bi kaygım yok aslında canım , şahsi tercihim değil yani çabuk öğrensin tuvaleti falan gibi. Israrla çiş deyince bu şekilde düşündüm. Bir de dr umuza danışayım bakalım o ne diyecek.
kızım kakasını gece en son me zaman yaptı hatırlamıyorum bile belkide 3-4 aylık falandı. Bez çok sık değiştiririm aslında dolu bezle hiç tutmam tutmadım.
Bize de yazarsan doktorun yorumunu öğrenmiş olurız

Aynıymışız valla bende sürekli bez değiştiriyorum. Bazen 10 dakikada 3 bez değiştirdiğim bile çok oldu sağlıklı olsunlarda hiç önemli değil bizler onların iyiliğini istiyoruz. Aynen canım doktorunuza bi sor, sonucu banada söylermisin? Bakalım bize söylenenin aynısınımı söyleyecek.

Kızzz senin cimcime ne yapıyor iyimi büyümüştür prenses. Hepsi büyüdü şükür ilk doğdukları anı hatırlıyorumda ne evhamlar ne evhamlarrr:)) ayy gazı nasıl çıkacak yok kakasının rengi bilmem ne :)

Merhaba kızlar:) ben bugün 4,5 haftalık hamile olduğumu öğrendim:) şimdi ne yiyip içmem gerektiğini bilmiyorum doktor bi Liste verdi ama hiçbirini ben oldum olası yemiyorum neredeyse gözüm korktu, tecrübelerinizi paylaşır mısınız

Kızzz senin cimcime ne yapıyor iyimi büyümüştür prenses. Hepsi büyüdü şükür ilk doğdukları anı hatırlıyorumda ne evhamlar ne evhamlarrr:)) ayy gazı nasıl çıkacak yok kakasının rengi bilmem ne :)
İyi şükür canım ya. Benimki doğuştan ufaktı hala öyle devam ediyor tam bir cimcime 😊 yaa işte bak nerden nereye geldik... çoğu gitti azı kaldı Allaha şüküt. Güzel isimli oğluşun kınuşuyor mu?

Merhaba kızlar:) ben bugün 4,5 haftalık hamile olduğumu öğrendim:) şimdi ne yiyip içmem gerektiğini bilmiyorum doktor bi Liste verdi ama hiçbirini ben oldum olası yemiyorum neredeyse gözüm korktu, tecrübelerinizi paylaşır mısınız
Gözün aydın öncelikle. Allah tamamına erdirsin. Ben hamileliğim boyunca ne pişirdiysem onu yedim liste falan almadım. Canım ne istediyse onu yedim sadece şekerli şeyleri ve ekmeği azalttım ileriki dönemlerde hamilelik şekerine karşı. Balık kırmızı et sebze çorba elinden geldiğince yiyebilirsin bol bol su iç. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah yavrunu.

Gözün aydın öncelikle. Allah tamamına erdirsin. Ben hamileliğim boyunca ne pişirdiysem onu yedim liste falan almadım. Canım ne istediyse onu yedim sadece şekerli şeyleri ve ekmeği azalttım ileriki dönemlerde hamilelik şekerine karşı. Balık kırmızı et sebze çorba elinden geldiğince yiyebilirsin bol bol su iç. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah yavrunu.
Ben peynir yumurta süt , yoğurt, balık yemiyorum hiç kendimi bildim bileli, ne yapıcam

İyi şükür canım ya. Benimki doğuştan ufaktı hala öyle devam ediyor tam bir cimcime 😊 yaa işte bak nerden nereye geldik... çoğu gitti azı kaldı Allaha şüküt. Güzel isimli oğluşun kınuşuyor mu?

Konuşamadığınıda işaretlerle falan bi şekilde anlatıyor benim afacan. Bana ilk anne diyordu şimdi baba diyor babasınada babammm diyor kız ne edecem bilmiyorum anne dedirtemiyorum bu babacıya :))) gel, bu, mem, mama, baba, babam, bye, merhaba şimdilik sadece bunlar var ama kapıyı kapat diyorum kapatıyor bişey eline veriyorum çöpe atarmısın diyorum atıyor. Neredeyse herseyi anlıyor canım hergün farklı şeyler deniyoruz gelişimi için. Burnun nerde diyorum söyleyemiyor ama bu deyip gösteriyor kulak aynı şekil. Bol bol konuşuyorum. Bide teyzesi bu çocuk bir saniye yerinde durmuyor sürekli hareket halinde. 042FB889-84FE-4364-A191-D18FD1CF4CB8.jpeg işte buda oğluşumun şimdiki hali. Nasıl büyümüşmü?

Ben peynir yumurta süt , yoğurt, balık yemiyorum hiç kendimi bildim bileli, ne yapıcam
Oo işin zor kalsiyuma omegaya falan çok ihtiyacın olacak hamilelikte yemen lazım bebeğin ve kendin için. Tamda önemli şeyleri yemiyorsun. Gerçi hamilelik bana yaradı çünkü yemediğim şeyleri yemeye başladım canım çekiyordu vücut ihtiyacı olan şeyi istiyor. İnşallah sendede öyle olur ve yemediğin sağlıklı besinleri yersin.

Oo işin zor kalsiyuma omegaya falan çok ihtiyacın olacak hamilelikte yemen lazım bebeğin ve kendin için. Tamda önemli şeyleri yemiyorsun. Gerçi hamilelik bana yaradı çünkü yemediğim şeyleri yemeye başladım canım çekiyordu vücut ihtiyacı olan şeyi istiyor. İnşallah sendede öyle olur ve yemediğin sağlıklı besinleri yersin.
İnşallah ya :-/ zorla giyemiyorum ki afedersiniz kusuyorum :-/ kefir karşılar mı süt ihtiyacını kaşar peyniri yesem olur mu acaba

Aynıymışız valla bende sürekli bez değiştiriyorum. Bazen 10 dakikada 3 bez değiştirdiğim bile çok oldu sağlıklı olsunlarda hiç önemli değil bizler onların iyiliğini istiyoruz. Aynen canım doktorunuza bi sor, sonucu banada söylermisin? Bakalım bize söylenenin aynısınımı söyleyecek.
Kızlar dr uma danıştım bez bağlatmak istemiyorsa ve yaptığını söylüyorsa başlayın dedi direkt bezi atarak

Bir çocuk dr u daha tanıdığımıza sordum şimdi arayarak . İleriki yaşlar için , erken öğrenmesi bi sorun yaratmaz dedi. Zorlamadan çocuk nasıl istiyorsa o şekilde hreket et dedi. O rahatsız olmaya başlamış dedi

Konuşamadığınıda işaretlerle falan bi şekilde anlatıyor benim afacan. Bana ilk anne diyordu şimdi baba diyor babasınada babammm diyor kız ne edecem bilmiyorum anne dedirtemiyorum bu babacıya :))) gel, bu, mem, mama, baba, babam, bye, merhaba şimdilik sadece bunlar var ama kapıyı kapat diyorum kapatıyor bişey eline veriyorum çöpe atarmısın diyorum atıyor. Neredeyse herseyi anlıyor canım hergün farklı şeyler deniyoruz gelişimi için. Burnun nerde diyorum söyleyemiyor ama bu deyip gösteriyor kulak aynı şekil. Bol bol konuşuyorum. Bide teyzesi bu çocuk bir saniye yerinde durmuyor sürekli hareket halinde. Eki Görüntüle 2566267 işte buda oğluşumun şimdiki hali. Nasıl büyümüşmü?
Çoook yakışıklı olmuş maaşallah Allah nazardan korusun. Bizimki anne baba abla burda bunları söylüyor😊

Benimki de hala ufak tekrar mama yazdı doktor bu sefer çikolatalı ama hala içmiyor daha yeni 8 kilo oldu doktor şimdiden önelemimizi alalımki ileride problem yaşamayalım diyor bakalım gittiğim de mamayı içmediğini söyleyeceğim ne diyecek

Benimki de hala ufak tekrar mama yazdı doktor bu sefer çikolatalı ama hala içmiyor daha yeni 8 kilo oldu doktor şimdiden önelemimizi alalımki ileride problem yaşamayalım diyor bakalım gittiğim de mamayı içmediğini söyleyeceğim ne diyecek
Valla ben kestim mamayı zaten bir sefer almıştık. İçmiyor etmiyor başıma bela. Ben ev yemeklerine, kek börek gibi şeylere ağırlık veriyorum. Elbet büyür yani. Ben de küçükken hep okuduğum sınıflarda öyle herkesten ufaktım.

Valla ben kestim mamayı zaten bir sefer almıştık. İçmiyor etmiyor başıma bela. Ben ev yemeklerine, kek börek gibi şeylere ağırlık veriyorum. Elbet büyür yani. Ben de küçükken hep okuduğum sınıflarda öyle herkesten ufaktım.
Sorun şurda bizde yemeği az yiyor emmeye güveniyor hiç yerinde durmuyor yediğini de hareketle yakıyor geri napıcam bilmiyorum

Dualarınızı istiyorum iki gündür üstümüzde kara bulutlar.. zaten bir haftadır hasta yemesi uyuması sorunlu olan bebeğim iyice mızmız oldu onlar neysede dün bez degiştirme masasından düştü aklım çıktı boyunun iki katı nerdeyse sırt üstü düşüp kafasını sert zemine çarptı.. bu sabah kahvaltıda ağzında lokması varken öksürük geldi öksüreyim derken genzıne kaçırdı sanırsam agzındakini morardı çok kötü oldu en son ben elimle almaya çalışırken bogazındakini kustuda rahatladı bu da ilk kez başımıza geldi çok korktuk.. en sonda elimde kahve fıncanı vardı babasına uzattım mutfaga götürmesi için bebeğim vermek istedi babasına tamam dedim hadi ver babana ama babasına bende ayaktayız aramız iki üç adım eline alıp ilk adım atmasıyla fincanın üstüne düştü ve kırıldı dudağının kenarı kesildi küçük bi kesik ama çok kanadı baya bastırdım kanı dursun diye.. şimdi iyi uyuttum ama hepsi üstüste geldi çok kötüyüm.. çocuğun başına gelmeyen kalmadı

X