Geliyormuş walla bize de sürpriz oldu.Ana asyaya kardeş mi geliyoooo
Aa hayirli olsun cok sevindiimmGeliyormuş walla bize de sürpriz oldu.))
İlk şoku atlatmak zor oldu ama bu grup beni cesaretlendiriyor.
Gecen sene kucuk oldugu icin yapilamadi. Ben hep birseylerden suphelendim ama supheyle olmuyorki. Bu sene bir tık daha iyiydi hatta nazar degmesin baya baya iyiydi. Ama bende baya cabaladim. Koltuklari sık sık sildim. Perde tül yikadim. Halilari ya donusumlu kullandim ya yikattim. Simdi ramazan öncesi temizlige giristim ev elden gececek iyide olcak. Tuylu oyuncaklari kaldirmistim. Yeni tekrar cikardim. Simdi hepsini ayircam yine. Evde yün yastik, yorgan, yatak hepsini göndercem kayınvalidemeNe zamandır aklımdaydı sormak. Sadece ev akarı mı? Zor bir süreç ama bir çok şeye alerji olmasından sanki daha kolay.
Bebekken yaptırdığımız teste asyanın da ev akarına çıkmıştı alerjisi. Peluşları, yünlü kıyafetleri, halıyı falan yasaklamıştı doktor. Ama ben 1 yaşından sonra dikkat etmeyi bıraktım. İnşallah sizinki de geçen/azalan bir alerjidir. Geçmiş olsun.
Aa bide suprız ne guzel :)) bizde anne kız tatil yaptık dayımızı nişanladık geldik şimdi emzik bırakma çabasındayım dün gece ilk gecemizdi sık uyandı ama aglamadı şükür . Sonrada çiş eğitimine geçecegiz ona bol sabır lazım sanırım ama zorlamam iki yaş inat dönemine geldi beklerim onun için..Geliyormuş walla bize de sürpriz oldu.))
İlk şoku atlatmak zor oldu ama bu grup beni cesaretlendiriyor.
Emzik deneyiminizi merakla bekliyorum. En düşündüğüm seylerden biriAa bide suprız ne guzel :)) bizde anne kız tatil yaptık dayımızı nişanladık geldik şimdi emzik bırakma çabasındayım dün gece ilk gecemizdi sık uyandı ama aglamadı şükür . Sonrada çiş eğitimine geçecegiz ona bol sabır lazım sanırım ama zorlamam iki yaş inat dönemine geldi beklerim onun için..
Benimki baya baya konuşuyor derdini güzel anlatıyor kız olmanın avantajı..
Bu arada bana da bi süpriz olsa keşke çook istiyorum ama cesaretim yok hala gece uykularımız duzensız emzikten sonra düzelir diye bekliyorum.
Her gun evde misafir varsa bakicin senin bebeginle nasil ilgilenebilir ki? Pedagoga danış ama bence açıkça bakiciyla konuş.Anneler selam. Yeni bebekleri olacaklar saglikla kucaklayın insallah. Benim kız iki haftadır kekelemeye başladı ve konusmak istemiyor. Düsünduk tasindik esimle ,bakicimiza eltisi 8 aylik bebegiyle geliyor surekli. Sabahtan aksama kadar orda duruyor. Fark ettim ki bakici bebek diye onunla ilgilendigi icin sanirim onu taklide basladi. Iki uc cocugu olanlar, yas farki az olanlar beni daha iyi bilgilendirir diye dusunuyorum. Bu surecte nasil davranmalıyım? Bakıcımıza ne demeliyim? Mesela ba ba ba ma ma ma diyor. Basini salliyor hayir evet demek yerine. Soru sorunca cevap vermek istemiyor. Bagirarak esyalari yere atiyor. Gozlemlerim o bebegin hareketlerini yaptigini gosteriyor. Ayni ortamda cok defa bulunduk. Cocuk doktorumuza gittim. Ac karna tahlil yapalim, ona gore pedagoga yonlendirecek sanirim. Haftanin 3 gunu gidiyor kizim. O gunler gelmeyiversinler diyorum. Boyle soylesem tepki cekerim diye dusunuyorum. Psikolog ayni ortamda bulunmasinlar, ondan kaynaklaniyor mu desem. Psikologa goturup danisacagim zaten. Sizin fikrinizi de almak istedim.
Kimsenin alınıp kırılmadı senin bebeğinden daha önemli değildir. Güzelce söyle bence. Kaldı ki para veriyorsun yani bu onun işi. Biz iş yerimize her gün misafir getirsek haliyke patron kızar işleri aksatıyoruz diye. Mantık aynı.Anneler selam. Yeni bebekleri olacaklar saglikla kucaklayın insallah. Benim kız iki haftadır kekelemeye başladı ve konusmak istemiyor. Düsünduk tasindik esimle ,bakicimiza eltisi 8 aylik bebegiyle geliyor surekli. Sabahtan aksama kadar orda duruyor. Fark ettim ki bakici bebek diye onunla ilgilendigi icin sanirim onu taklide basladi. Iki uc cocugu olanlar, yas farki az olanlar beni daha iyi bilgilendirir diye dusunuyorum. Bu surecte nasil davranmalıyım? Bakıcımıza ne demeliyim? Mesela ba ba ba ma ma ma diyor. Basini salliyor hayir evet demek yerine. Soru sorunca cevap vermek istemiyor. Bagirarak esyalari yere atiyor. Gozlemlerim o bebegin hareketlerini yaptigini gosteriyor. Ayni ortamda cok defa bulunduk. Cocuk doktorumuza gittim. Ac karna tahlil yapalim, ona gore pedagoga yonlendirecek sanirim. Haftanin 3 gunu gidiyor kizim. O gunler gelmeyiversinler diyorum. Boyle soylesem tepki cekerim diye dusunuyorum. Psikolog ayni ortamda bulunmasinlar, ondan kaynaklaniyor mu desem. Psikologa goturup danisacagim zaten. Sizin fikrinizi de almak istedim.
Alerji testi yaptiran bendim. Cok gecmis olsun öncelikle. Pişik bizimde gectigimiz yil oldukca fazlaydi bu sene daha az. Bende henuz kızıma tropikal sayilacak meyve pek vermedim. Zaten kendiside yemiyor. Kivi denedim yemedi. Cilek bile yemiyor şuan malesef.. biz bu sene daha iyiyiz en son ocak ayinda baya kotu hastalandi. Tekrarlamadi şükürler olsunMerhaba anneler, hamilelere Allah kavustursun doguranlara hayirli olsun diyorum. Sanirim tek cocuklu bir ben kalacagim, hala 2. cocuk fikrine coook uzagim ama bir de kizim olsun isterdim :)
Birisi alerji testi yapildi yazmis. Benim oglumun da 2 3 aydir gecmeyen pisigi vardi, deri testi yapildi sadece kiviye alerjisi cikti. Ama testten sonra butun vucudu kabardi. Yuzu de dahil beyaz yeri kalmadi, her yeri egzamayla kaplandiahh cok cektik gitmedigimiz prof kalmadi. Kortizonlu kremler, ilaclar derken 2 ayda falan tamamen duzeldi. Su an islak mendil asla kullanmiyorum. Halilarin uzerine yorgan serdim. Yunlu hicbi kiyafeti yok zaten. Cok zor bir surecti Allah bir daha yasatmasin. Alerjili bebeklere de sifa versin. Ogluma hala asitli ve tropikal meyveler vermiyorum korkumdan.
Onun disinda oglum artik baya konusuyor 21.5 aylik su anda normal sohbet edebiliyoruz. Tabii cok anlasilir degil ama anne babasi olarak biz anliyoruz :)
Bir sorum olacakti, 2 yasinda krese vermeyi dusunen var mi? Yoksa erken mi? Calistigim icin bakacak kisi bulamiyorum zor oluyor. Annemle kv donusumlu bakiyor ama ikisi de sehir disinda oldugundan pek istemiyorlar aylarca bizimle kalmak zorundalar cunku
Misafir gb degil samimiler. Zaten bakıcımız benden müsade istedi. Taşınacaklar, kadın tekrar hamile, kv ile küsmüş. Hastane isi, ev tadilati vs isi olunca cocugu nirakiyor, isi bitince geliyor gitmiyor. Tamam demistim. 1 ayda fazla oldu sanirim. Benim kiz cok etkilenmeye basladi. Bugun parka cıkardım, hiç teklemeden konuştu. Alınması derken izin vermistim dönüyor gb olacagim.Her gun evde misafir varsa bakicin senin bebeginle nasil ilgilenebilir ki? Pedagoga danış ama bence açıkça bakiciyla konuş.
Benim kizim henuz konuşmuyor ve bildigi halde soylemiyor bende buna takiliyorum
Misafir gb degil samimiler. Zaten bakıcımız benden müsade istedi. Taşınacaklar, kadın tekrar hamile, kv ile küsmüş. Hastane isi, ev tadilati vs isi olunca cocugu nirakiyor, isi bitince geliyor gitmiyor. Tamam demistim. 1 ayda fazla oldu sanirim. Benim kiz cok etkilenmeye basladi. Bugun parka cıkardım, hiç teklemeden konuştu. Alınması derken izin vermistim dönüyor gb olacagim.Kimsenin alınıp kırılmadı senin bebeğinden daha önemli değildir. Güzelce söyle bence. Kaldı ki para veriyorsun yani bu onun işi. Biz iş yerimize her gün misafir getirsek haliyke patron kızar işleri aksatıyoruz diye. Mantık aynı.
Muz da tropikal meyveymiş. Asyanın muz alerjisi vardı o zaman yapılan alerji testinde muz ve tropikal meyveler testi aynıydı. Bana pek tropikal gelmemişti de söylemek istedim.Alerji testi yaptiran bendim. Cok gecmis olsun öncelikle. Pişik bizimde gectigimiz yil oldukca fazlaydi bu sene daha az. Bende henuz kızıma tropikal sayilacak meyve pek vermedim. Zaten kendiside yemiyor. Kivi denedim yemedi. Cilek bile yemiyor şuan malesef.. biz bu sene daha iyiyiz en son ocak ayinda baya kotu hastalandi. Tekrarlamadi şükürler olsun
Kreş içinde calisiyorsan bence verilebilir. Ama kamerali olmasi cok onemli. Guven saglamasi lazim. Malum cocuklar daha kucukler ve asiri meraklilar
Ben de 2. Hamilelikten dolayı mecburen işe başlayacağım. Konuşup derdini anlatabiliyorsa kreş mantıklı geliyor bana.Merhaba anneler, hamilelere Allah kavustursun doguranlara hayirli olsun diyorum. Sanirim tek cocuklu bir ben kalacagim, hala 2. cocuk fikrine coook uzagim ama bir de kizim olsun isterdim :)
Birisi alerji testi yapildi yazmis. Benim oglumun da 2 3 aydir gecmeyen pisigi vardi, deri testi yapildi sadece kiviye alerjisi cikti. Ama testten sonra butun vucudu kabardi. Yuzu de dahil beyaz yeri kalmadi, her yeri egzamayla kaplandiahh cok cektik gitmedigimiz prof kalmadi. Kortizonlu kremler, ilaclar derken 2 ayda falan tamamen duzeldi. Su an islak mendil asla kullanmiyorum. Halilarin uzerine yorgan serdim. Yunlu hicbi kiyafeti yok zaten. Cok zor bir surecti Allah bir daha yasatmasin. Alerjili bebeklere de sifa versin. Ogluma hala asitli ve tropikal meyveler vermiyorum korkumdan.
Onun disinda oglum artik baya konusuyor 21.5 aylik su anda normal sohbet edebiliyoruz. Tabii cok anlasilir degil ama anne babasi olarak biz anliyoruz :)
Bir sorum olacakti, 2 yasinda krese vermeyi dusunen var mi? Yoksa erken mi? Calistigim icin bakacak kisi bulamiyorum zor oluyor. Annemle kv donusumlu bakiyor ama ikisi de sehir disinda oldugundan pek istemiyorlar aylarca bizimle kalmak zorundalar cunku
Yok testte yoktu bizim. Ama muz yiyorMuz da tropikal meyveymiş. Asyanın muz alerjisi vardı o zaman yapılan alerji testinde muz ve tropikal meyveler testi aynıydı. Bana pek tropikal gelmemişti de söylemek istedim.
Temizlik yapıyordum su çamurlu gibiydi memeyede pekmek damlattım dedim ki meme pis oldu bak bu suyun içine düştü artık sen abla oldun zaten gecede meme yok anneye sarılıp yatacaksın memeyi karşımız hayvanat bahcesı ordakı bebek maymuna verelım sen mama ye dedım tamam dedi :) 3 gece bitti zor aglıyor gecelerı ama meme eğ meme maymun dıyor isteyincede :)Emzik deneyiminizi merakla bekliyorum. En düşündüğüm seylerden biri
çok gecmiş olsun canım. Hala bende uzagım 2. Cocuga istiyorum ama cesaretim yok 23 aylık olacagız nerdeyse ama tek bir gün deliksiz gece uykusu çekmedim . İki çoçukla nasıl olur halim hiç düşünemiyorum o yüzdende dur bakalım diyorum :)Merhaba anneler, hamilelere Allah kavustursun doguranlara hayirli olsun diyorum. Sanirim tek cocuklu bir ben kalacagim, hala 2. cocuk fikrine coook uzagim ama bir de kizim olsun isterdim :)
Benim kiz asla o oyunlara gelmiyor. Ucun kestim birgün emzigin yedek vardi o da biraz yarilmisti dislerden dolayı. Kestigim emzigi verince suratima firlatip firlatip bagirdi. En son onuda emmeye baslayinca vazgectim biraktirmadim. Şuan tam diş donemi. Ya bayrama dogru yada bayramdan sonra biraktircamTemizlik yapıyordum su çamurlu gibiydi memeyede pekmek damlattım dedim ki meme pis oldu bak bu suyun içine düştü artık sen abla oldun zaten gecede meme yok anneye sarılıp yatacaksın memeyi karşımız hayvanat bahcesı ordakı bebek maymuna verelım sen mama ye dedım tamam dedi :) 3 gece bitti zor aglıyor gecelerı ama meme eğ meme maymun dıyor isteyincede :)
çok gecmiş olsun canım. Hala bende uzagım 2. Cocuga istiyorum ama cesaretim yok 23 aylık olacagız nerdeyse ama tek bir gün deliksiz gece uykusu çekmedim . İki çoçukla nasıl olur halim hiç düşünemiyorum o yüzdende dur bakalım diyorum :)
Kreş mantıklı en azından kimseye ihtiyacın kalmaz arkadaşın dedıgı gıbı kameralı bir ortamı tercih edersin istediğin an telefonundan görebilirsin içinde rahat olut