Çok teşekkür ederim ya sen iyi ki varsın ne zaman kafam karışsa hep varsın, hep pozitifsin ne zamandır aklımda tesekkur etmek
Tamam bi cesaret deneyeceğim o halde, ama kozmikbakim takipçisiyim ben bez bırakma günlerine denk getireceğim
bu sürede sürekli işleyeyim ben madem cisimizi tuvalete yapıcaz diye
Bisi daha sorcam, alıştırma külodu iki tane aldım yeter ins, klozet adaptörü de aldım. Lazimliga gerek olur mu onu da alayım mi?
Gulumsettin beni aksam aksam, cok tesekkur ederim :))) ya ben burda cok seye cevap aradim, cok yardim da aldim oglumu buyuturken, nedense yardimci olabilecegim biseyse sira bendeymis gibi geliyor :)
Alistirma kulotlarinin ben oglumda hic faydasini gormedim. Hani gunduz normal kulot gece alistirma kulodu giydiririm diye dusunmustum ama asla kuru tutmuyor. Yikadigim zaman da o idrar kokusunu oldugu gibi cekmisti, attim cope.
Lazimlik ya da adaptor kullanmak aslinda cocuga bagli. Ama ilk etapta tuvaleti tutma sureleri cok kisa. Geldi demesiyle oturtmak gerekiyor. Oyle bi durumda lazimlik daha pratik. Bir de gece cise kaldirinca da tuvalete tasimaktan daha kolay oluyor bence.
Oglum adaptoru de, lazimligi da kullandi. Sorun olmadi.
Simdi kizimda adaptorumuz yok, almak aklima da gelmedi.. lazimligi da kullaniyor, klozeti de. Abisini klozette gormeye aliskin oldugu icin korkmadi, yadirgamadi.. evet bizim evde maaile hacet gideriyoruz biz, sifir mahremiyet :))
Eger esyalari geldiysa, onlarin ne ise yaradigini anlat, cisin kakanin tuvalete yapilmasi gerektigini, yakinda bezi takmayacaganizi soyle.
Ilk gun facia olacak ama, haberin olsun :)
Ben 40dk.da bir saat tuttum ve lazimliga oturttum ilk gun. Alarmi da pepenin tuvalet sarkisi yaptim ve seremoniyle oturduk. Her isabetten sonra ellerine yildiz, kalp filan cizdim.
Kakasini ilk gordugunde korktu. 3 gun yapmadi. Normal bisey aslinda. Lifli besinlerle bu sorunu cozduk. Arada hala altina yapiyor ama genelde tuvalete yetisiyoruz.
Bu arada teonun kaka kitabini tavsiye ederim. Kizim kakasini yapmaya onu okuduktan sonra karar verdi.
Herhalde 1 ayi gecti biz baslayali. Kazalar oluyor ama 2 yas icin yeterli geldigimiz nokta. Geri kalani kaslari gelistikce duzelecek.
Sana kolay gelsin, heyecanlisin ama beklentini dusuk tut :) dedigim gibi ilk gun efsane oluyor. En azindan benim iki cocugumda da oyleydi.. :)