2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Soz vermedim canim agzimdan oyle cikti dusunmeden soyleyiverdim sonucta annem alacaginda sanmiyorum ama durumlar zorda oldugu icin zorla verecem prim falan olursa eklerim dedigin gibi şeylerde yapacagim Allah izin verirse. Anliyorum icinde buldugun durumu benzer seyleri yasadigimizdan eminim Allah hepimizin yardimcisi olsun amin

Hakkimizda hayirlisi olsun. Benim bekledigim haber geldi bugun olumsuzmuş...

Kizlar su sekil oyunu varya kare yuvarlak yildiz sekilleri yerlerinden geciriyorsun bunu yapamiyor hala oglum ogrenmeyede niyeti yok artik yqpabilmesi gerekmiyor mu? 1.5 yas neticede sizinkiler yapiyor mu?

Kizlar su sekil oyunu varya kare yuvarlak yildiz sekilleri yerlerinden geciriyorsun bunu yapamiyor hala oglum ogrenmeyede niyeti yok artik yqpabilmesi gerekmiyor mu? 1.5 yas neticede sizinkiler yapiyor mu?
Bizde meyveli tahta meyveli yerine koyma oyunu var. Hala hepsini tam oturtamiyor. Ciulek kayisi ve elmayi koyarken muz ve aarmutta zorlaniyor. Yuvarlak olanlari kolay yapiyorlar sanırım. Bizim de bir bucuk yaş.

Dinozor ve hayvanlı iki farklı zorlukta yerine oturtmalı puzzleı ve 3 farklı set şekilleri içine atmalı puzzleı yapıyordu 15 aylıkken. Artık lego oynuyor.
Ama bizimki hala 3-4 adım dışında bağımsız yürümüyor mesela. Tam dengeli Oturması da 10. ayı bulmuştu, O sıralar yürüyen bebekler vardı.
Hala üç adım atınca tüm evi zorla alkışlattırıyor kendine. Doktor birşey demedikçe kıyaslamıyorum ben.

Konuşması da fazla yok. Annae, hallo, aydaa, dede diyor sadece. Hayvan taklitlerini yapıyor. Evdeki hemen hemen tüm nesnelerin Türkçesini anlıyor. 1 yaşından beri gösterme oyunu oynuyoruz. ilerledik baya bunda. Salonda, mutfakta, yemek yerken, banyoda... O gösteriyor ben söylüyorum tüm herşeyin ismini, sonra ben karışık soruyorum o gösteriyor öğrendiklerini.
Tuvalet eğitimi için bir girişimim olmadı. Bugün freud un çocuklarda anal döneme ilişkin bir yazısına denk geldim . Kendi biraz daha fark etsin olayı , sonra inşallah.
8 dişi var. Bu ara yine çok salyalı, çıkacak heralde yenileri (
Bizden bu kadar kızlar, öptüm sizleri ve minikleri...

Yani aslinda kiyaslamak yanlis evet ama ne bileyim basina gecirtiyorum kafasina gore bi yerden atmaya calisior gecmedi mi frlatip gidiyor ilgisini mi cekmediginden neden hala yapamiyor anlamadim yurumede konusmada sorun yok kelime haznesini baya genisletti ama sekilleri ayirt edememesi kafama takiliyor. Her cocuk kendine ozel tabi takmamak lazim ama anne olunca insan her seye evhamlaniyor

Yok evhamlanma, ilgisini çekmiyordur henüz.

Oglumu 4 gun once sunnet ettirdik 17.5 aylik. Cok pisman oldum. Bu 4 gun bana 40 yil gibi geldi. Bu zamana kadar ettirmeyenlere tavsiyem 10 yasa falan birakin. Cooooooook zor bisey gercekten. Ve 4 gunde hic iyilesmedi yarasi hala ilk gunku gibi. O kadar cok agladi ki bi de hastalandi ustune atesi 39 40 arasiydi. Zar zor bugun dusurebildik. Allah tum bebeklere sifa versin.

Geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun bizde 5. ayında yaptırdık gömük pipi durumu varmış hatalı yaptılar ve ikinci sünnetini olmak zorunda kaldık 7. ayında salak bir doktorun hatası yüzünden .... bende çok pişman olmuştum erken yaptırdığım için

500 çok az bence, para vermek yerine fatıralarını üstlenin mesela ,arada market alış verişi yaparsınız ! keşke benimde anne yada kayınvalide gibi şansım olsaydı bakıcıya bırakıyorum ve 3. ayından beri bu böyle şuan 18 aylık oldu

Canim ekstra şeylerde yapacagim kontor market alisverisi gunluk harclik gibi insaallah Allah hepimize kolaylik versin iki gundur basladim zor geciyor insaallah biran once alisiriz

Oğluöa bir kaç ay önceden başlamıştım biliyor isimlerini.yıldız kare yuvarlak üçgen...ilgisini ne çekiryorsa o şekilde öğretin.oğlum kalemleri sevdiği için boya yaparak gösteriyorum çok seviyor.hem de renkleri de öğreniyor böylece

Selam herkese uzuuuun zaman olmuş girmeyeli..biraz geriye dönük okudum.herkesin bebişleri iyidir inşallah...doğan büyüyor işte...artık onu öğrendi mi hangi kelimeleri söylüyor bunları konuşuyoruz.

Alper kuşumun pek konuşmaya niyeti yok gibi.söylediği birçok kelime var aslında ama canı isterse söylüyor daha çok.konuşma becerisini nasıl geliştirebiliriz acaba? En çok söylediği gel oldu şu sıralar..10 günlük tatildeydik annemlerde.orda çok değişti huyları.bana bağlandı aşırı.

Kitap okumayı da çok seviyor.oyuncaklara ilgisi az.kalem defter kitap bayılıyor.ara sıra yaptığım etkinliklerimiz var.kendi hazırladığım oyunlar ve oyuncaklar var.onlarla zaman geçiriyoruz.

İhmal etmişim buraları ama artık bakıcam inşallah.sizlerden ne haberler var :)uykular ne durumda? Uyku eğitimi verebilen var mı mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…