MutluHuzurluBereketli
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 1 Kasım 2016
- 3.839
- 4.898
Bebek kalemlerinden mi kullanıyorsunuz, bizim kullandiklarimizdan mi? Ben genelde kurşun kalem veriyorum. Tükenmez bulursa elini kolunu boyuyor.:))Oğluöa bir kaç ay önceden başlamıştım biliyor isimlerini.yıldız kare yuvarlak üçgen...ilgisini ne çekiryorsa o şekilde öğretin.oğlum kalemleri sevdiği için boya yaparak gösteriyorum çok seviyor.hem de renkleri de öğreniyor böylece
Kitabın kelime dağarcığına çok katkısı oluyor diye düşünüyorum. Geçenlerde babası ağustos böceği ile karınca fablini almış. Okumamızı istiyor. Muhteşem bir gündü cümlesindeki muhteşemi söyleyip duruyor:) birde oflayıp pufluyormus bölümü vardı her şeye off demeye başlayınca yorulmuştu şeklinde okumaya başladım , unuttu oflamayi. Tatil ve hastalıkta huyları değişiyor. Hala emerek, beraber uyuyoruz.Selam herkese uzuuuun zaman olmuş girmeyeli..biraz geriye dönük okudum.herkesin bebişleri iyidir inşallah...doğan büyüyor işte...artık onu öğrendi mi hangi kelimeleri söylüyor bunları konuşuyoruz.
Alper kuşumun pek konuşmaya niyeti yok gibi.söylediği birçok kelime var aslında ama canı isterse söylüyor daha çok.konuşma becerisini nasıl geliştirebiliriz acaba? En çok söylediği gel oldu şu sıralar..10 günlük tatildeydik annemlerde.orda çok değişti huyları.bana bağlandı aşırı.
Kitap okumayı da çok seviyor.oyuncaklara ilgisi az.kalem defter kitap bayılıyor.ara sıra yaptığım etkinliklerimiz var.kendi hazırladığım oyunlar ve oyuncaklar var.onlarla zaman geçiriyoruz.
İhmal etmişim buraları ama artık bakıcam inşallah.sizlerden ne haberler var :)uykular ne durumda? Uyku eğitimi verebilen var mı mesela
Ben hep her eline verdiğimin adını söylemesini istiyordum. Benimki kız 13 aylık anne, baba diyordu. Şımdı 18 aylık derdini anlatacak kadar konuşuyor. Kelime kelime tabi. Bu ara masal kitabindaki resimleri anlatmaya calisiyor bize. Okuduklarimizdan aklinda kalanlari soyluyor. Erkek çocuk geç konuşur diye cevremde hep duydum. Arkadaşım oğlu 23 aylık bizimki bu kadar konuşmuyor diyor.Selam herkese uzuuuun zaman olmuş girmeyeli..biraz geriye dönük okudum.herkesin bebişleri iyidir inşallah...doğan büyüyor işte...artık onu öğrendi mi hangi kelimeleri söylüyor bunları konuşuyoruz.
Alper kuşumun pek konuşmaya niyeti yok gibi.söylediği birçok kelime var aslında ama canı isterse söylüyor daha çok.konuşma becerisini nasıl geliştirebiliriz acaba? En çok söylediği gel oldu şu sıralar..10 günlük tatildeydik annemlerde.orda çok değişti huyları.bana bağlandı aşırı.
Kitap okumayı da çok seviyor.oyuncaklara ilgisi az.kalem defter kitap bayılıyor.ara sıra yaptığım etkinliklerimiz var.kendi hazırladığım oyunlar ve oyuncaklar var.onlarla zaman geçiriyoruz.
İhmal etmişim buraları ama artık bakıcam inşallah.sizlerden ne haberler var :)uykular ne durumda? Uyku eğitimi verebilen var mı mesela
Canım sürekli degisiyorlar bide her çocuk farklı kiyaslamamak gerekiyor .Selam herkese uzuuuun zaman olmuş girmeyeli..biraz geriye dönük okudum.herkesin bebişleri iyidir inşallah...doğan büyüyor işte...artık onu öğrendi mi hangi kelimeleri söylüyor bunları konuşuyoruz.
2 oğlandan sonra kızım olacak inşallah canımYaa 23 haftalik olmussun bile masallah cinsiyet neydi geride bulamam simdi :)
Ayy yesinler onun tribini kız olunca daha cilveli oluyorlar ama benim oğlanlar da kızları aratmıyor bu konudaMaşallah. Bizimki de trip atmayı öğrenmiş. Kollarını kavuşturup hihh yapıyor bana :))
Canım ilgisini çekmiyordur bizimde o şekilleri delikten kutunun içine atılan birşey var hadi oğlum bulalım deliklerden atalım diyorum 1-2 ben atıyorum hadi sende bul diyorum kapağını açıp hepsini içine dolduruyor ben kazandım oleeeyy diye kutlama yapıyor niyeti yok bizimki de duyu organlarını göstersin diye bayağı uğraştım göstermedi bir gün burnumu tuttum off kulağım acıdı dedi komik geldi gülmeye başladı ne gülüyorsun kulağım acıdı dedim o değil bu bu dedi kulağımı gösterdi bilseler de bizi oynatıyorlar bazenKizlar su sekil oyunu varya kare yuvarlak yildiz sekilleri yerlerinden geciriyorsun bunu yapamiyor hala oglum ogrenmeyede niyeti yok artik yqpabilmesi gerekmiyor mu? 1.5 yas neticede sizinkiler yapiyor mu?
Geçmiş olsun en hareketli zamanda sünnet işine kalkmışsınız sanki biraz yanlış zaman olmuş biz ne zaman yaptıracaz bilmiyorum bide abisi var bizdeOglumu 4 gun once sunnet ettirdik 17.5 aylik. Cok pisman oldum. Bu 4 gun bana 40 yil gibi geldi. Bu zamana kadar ettirmeyenlere tavsiyem 10 yasa falan birakin. Cooooooook zor bisey gercekten. Ve 4 gunde hic iyilesmedi yarasi hala ilk gunku gibi. O kadar cok agladi ki bi de hastalandi ustune atesi 39 40 arasiydi. Zar zor bugun dusurebildik. Allah tum bebeklere sifa versin.
Aaa öyle birşey mi oluyor yazık kıyamam neyse aradan çıkmışGeçmiş olsun bizde 5. ayında yaptırdık gömük pipi durumu varmışhatalı yaptılar ve ikinci sünnetini olmak zorunda kaldık 7. ayında salak bir doktorun hatası yüzünden .... bende çok pişman olmuştum erken yaptırdığım için
Aynı hesaba gelecek zaten canım ne güzel annen yakın aranızda halledersiniz sizCanim ekstra şeylerde yapacagim kontor market alisverisi gunluk harclik gibi insaallah Allah hepimize kolaylik versin iki gundur basladim zor geciyor insaallah biran once alisiriz
Evet erkek çocukları geç konuşurmuş doğru..bir de eve tek yani sadece benimle o yüzden de fark ediyo sanırım.kalabalık olsa oynayacağı bi çocuk olsa daha farklı olurdu diyorum.Ben hep her eline verdiğimin adını söylemesini istiyordum. Benimki kız 13 aylık anne, baba diyordu. Şımdı 18 aylık derdini anlatacak kadar konuşuyor. Kelime kelime tabi. Bu ara masal kitabindaki resimleri anlatmaya calisiyor bize. Okuduklarimizdan aklinda kalanlari soyluyor. Erkek çocuk geç konuşur diye cevremde hep duydum. Arkadaşım oğlu 23 aylık bizimki bu kadar konuşmuyor diyor.
Oyun konusunda oyuncak oynamayı hep sevdi. Ben pek karışmadım yani ona oyun kurmadım, o hep kendi buluyor oynayacak bir şey. Ara ara yonlendiriyorum sadece. Mesela bugun bebegini almis, eline yastığı almış, yastığı bebeğin üzerine koyuyor kapa diyor, kaldırıyor ac diyor. Sonra bebeği arabaya bindir baba gb gezdir dedim. Aldı bebeği koydu arabanın üzerine vin vin diye gezdirdi. Sonra yemek yedirdi bebeğine, tuvalete götürdü ve uyuttu. Ben ona ne yapıyorsam aynısını bebeğine yapıyor. Getirip göğsüme koyuyor kendisi yetmiyormuş gb bide bebiş emziriyorum :))
Oyy maşallah kuzuma.çocuklar birbirlerinden gördükçe öğreniyolar tabiki.tuvalet işi içinde brn başlamıştım aslında.sabahları lazımlığa oturuyordu yazın ama şimdi kat kat giydiğimiz için sabah onları çıkarana kadar yapıyor çişini.yetişemiyoruz.fiziksel olarak hazır değiller bunu anladım.aman maşallah ya ne güzel yesin. Bizimki canı isterse yiyor istemezse sabahtan akşama kadar açCanım sürekli degisiyorlar bide her çocuk farklı kiyaslamamak gerekiyor .
Bizim önünde 4,5 yaşında abisi olduğu için herşey daha hızlı gidiyor konuşma bayağı ilerledi karga karga gak dedi şarkısını ve kendince Ali Babanin çiftliğini söylüyor haftasonu karda semaver yaktık esimde semaveri yakarken güneş gözlüğü vardı o uğraşırken minik sıpamda eğilmiş içine bakıyor dur baba tutuştu tutuştu tamam diyor çok komikti çişini pek bilmiyor ama kuytu köşelerde kakasını yapıyor bakınca kızıyor anne bakma kaka kaka diyor sonra gidip bez getiriyor lazımlığa hiç denemedim evim sobalı heryer buz gibi hele bir şu soğuklar bitsin bide ilk çocuğumda erken öğretmeye çalıştım ikimizde çok yiprandim önce kızımı doğurayım sonra o da olur inşallah
Uyku işinde çok uğraştım yatağa gidince 2-3 saat beni uğraştırıyorlar 12den önce uyumuyorlardı çok yiprandim bu hafta eşim olaya el koydu ben odaya götürüyorum giydiriyorum yatırıyorum 5-10 dk yanlarında takılıyorum tabi onlar coşmuş oluyorlar sonra ben çıkıyorum babası gidiyor yataktan inmek yok uyuyorsunuz diyor ve 10 dk içinde uyuyorlar çok şükür babadan korkmalarıda gerekiyor bazı durumlarda
Yemek konusunda tam bir obur kim ne yerse o da yiyor acı sıcak farketmiyor kendininki bitince abininkinide yiyor yeterki yenecek birşey görsün gözünün içi parlıyor haftaya aşıya gidince kilomuzu öğreneceğiz
Bide gelip gelip karnımı öpüyor kardeş kardeş diyor çok hoşuma gidiyor beni ne zaman öpse onuda unutmuyor :)
Ah o tırmanma işleri yok mu..ödüm kopuyor bişey olacak diye ..bizim de aynı şarkıyla çok güzel öğreniyor hem de seviyor.Merhaba ben duyulari şarkıyla ogrettim. Ozellikle elleri o sekilde hemen ogrendi. Ellerimi sallayip cevirerek ellerim tombik tombik sarkisini soyledimKonuşma henuz bizde de yok. İşin garibi soyledigi seyleri soylemez oldu cok anormal sekilde. Bu aralar surekli geç diyor ve kendi dilindde konusuyor. Ama bizi çok iyi anliyor kizdigi zaman cok acayip soyleniyod. Sunu aal suraya koy , kapiya vur vs dedigimizde uyguluyor tabi canı isterse. Şu aralar tek derdi yukseklere cikmak. Masa ustu, yataginin kenari vs. Yukseklerde gozu var
Bize bahsetmediler.kızlar merhaba bugün aile hekimliğinde kızımın 18 ay aşılarını yaptırdım.aile hekimliğinde sedyeli odaya girer girmez ağladı yavrum hemşireleri görünce... .birtanesi ağızdan diğerleri ise bacaktan yaptılar.
hemşire bexsero menenjit B aşısını doktorunuza sorun ona göre yaptırmak isterseniz yaparız dedi.
başka bu aşıyı sizlere tavsiye eden oldu mu acaba merak ettim?
menetraA yı 2 doz şeklinde önceden yaptırmıştım..
Selam kizlar. Oglum su an 18.5 aylik, yaklasik 3 hafta once genel anestezi ile sunnet oldu buraya da yazmistim. Sunnet sonrasi inanilmaz zor gecti, her alt degistirmemizde ciglik cigliga agladi. Hatta cumle kurmaya bu sayede basladi "pipi aciyo", su ana kadar baska bir cumle kurmuyorsunnet sonrasi bir de hasta oldu 4 gun atesi 39 40 arasiydi ilac icirmek zorunda kaldim zorla cunku icmek istemedi ama mecburduk ve o gun bugundur istahi kalmadi, ilac vericem diye artik hicbir sey yemiyor.
Ve en onemli kisim, sunnet sonrasi doktora kontrole gittik, sunnet derisi yapismis, doktor orda tekrar acti yapisan kismi, o sirada cok cook agladi tabi. Bizim de her bez degistirmede o acma hareketini yapmamizi istedi ama oglum cok agliyor dayanamiyorum. Kacmaya calisiyor, ellerimi tutuyor, ilgisini dagitamiyorum. Eger tekrar yapisirsa cerrahi mudahale uygulanacak. Ben ogluma travma yaratmadan, guvenini zedelemeden bu islemi nasil uygulayabilirim? Su an elimde bez gordugu an aglamaya basliyor ve kacmaya calisiyor. (Bu arada evde yalnizim cogunlukla, babasi sabah 8 aksam 8 calisiyor ve ben de pazartesi ise baslicam.)
Fikirlerinize ihtiyacim var
Of cok kotu yaaçok geçmiş olsundoktorunuz sizi uyarmadımı gömük pipi durumu olduğunu çocuğun :/ bizde aynı sorunu yaşadık ne yazıkki ilk 5. ayında sünnet oldu ,yeterli kesmedikleri için yapıştı ve ikinci sünneti 7.ayında oldu şuan 19. ayına girecek ve hala her bez değişmemizde çekiyoruz ve yine yapışmışdtı 2 gün önceki muyanede ,üzüldüğümüzden çok çekmiyoruz çekemiyoruz ama mecbur çekmemiz lazım yoksa açma işlemi daha acı verici
Suyun altında acı azmı olur acaba suyun altında mı denesen nasıl bir işlem bilmiyorum ama bi şarkı bişi mi açsan altını açarken dalmış olur oraya öyle mi yapsan zor ya vallahı kuzum benım bızde gecen yıl hasta olunca zorla ilaç içtik o gunden beri agzını hep kılitledi kasıga zor acıyor sımdıde hastalandık tabletten sarkı acıyorum o yemegı yerken yemek arasında verdım ilacları anlamadı aglamadı aynı seylerı bı daha yasamak istemedim cunku.Of cok kotu yaayok uyarmadi ameliyattan sonra soyledi. Bilsem yaptirmazdim. Bu durumda olan insanlarla konustum 5 yasina gelince bile yapisma ihtimali varmis. Sureklu boyle deriyi siyirip duracak miyiz cok travmatik ya hele o doktorun acma islemi berbat bisey.
Siz nasil oyaliyosunuz pipiyi cekerken? Sunnet olali baya olmus aslinda hala aciyor muymus?
Sirf bu yuzden tablet aldik kuzum ya aciyorum ama yine de anliyo. Simdi de cok kotu hasta oldu kulak enfeksiyonu olmus ayni zamanda geniz akintisi var nefes sadece agzindan alabiliyo burnu komple tikali. Ben de senin gibi yemek aralarinda iciriyorum artik 2 gundur sorun olmadi sukur. Ama emmeyi biraktiSuyun altında acı azmı olur acaba suyun altında mı denesen nasıl bir işlem bilmiyorum ama bi şarkı bişi mi açsan altını açarken dalmış olur oraya öyle mi yapsan zor ya vallahı kuzum benım bızde gecen yıl hasta olunca zorla ilaç içtik o gunden beri agzını hep kılitledi kasıga zor acıyor sımdıde hastalandık tabletten sarkı acıyorum o yemegı yerken yemek arasında verdım ilacları anlamadı aglamadı aynı seylerı bı daha yasamak istemedim cunku.
Aa benım kızım hastayken sadece emmek istıyor emdıkce kulagı burnu acılıyor gündüz emmeyi bırakmıştık hastayken hep verdım gündüzde 10 gün oldu hala öksürük var burnu kupkuru kapalı bızımde burnuna dokunmamıza izin vrrmiyor bas bas bagırıp aglıyo bi kaç kere serum damlattım korktu.Sirf bu yuzden tablet aldik kuzum ya aciyorum ama yine de anliyo. Simdi de cok kotu hasta oldu kulak enfeksiyonu olmus ayni zamanda geniz akintisi var nefes sadece agzindan alabiliyo burnu komple tikali. Ben de senin gibi yemek aralarinda iciriyorum artik 2 gundur sorun olmadi sukur. Ama emmeyi biraktinefes alamadigi icin emmek istemiyo. Iyilestikten sonra tekrar emer mi bilmiyorum. Ay cok zor valla ya bebislerin hastaligi :/
Aminn kuzularin hepsi iyilessin. Hastaliklar uzak olsun. Bebekken ne kolaydi burnunu temizlemek falan simdi hicbir yerlerine dokunamiyoruz ki.Aa benım kızım hastayken sadece emmek istıyor emdıkce kulagı burnu acılıyor gündüz emmeyi bırakmıştık hastayken hep verdım gündüzde 10 gün oldu hala öksürük var burnu kupkuru kapalı bızımde burnuna dokunmamıza izin vrrmiyor bas bas bagırıp aglıyo bi kaç kere serum damlattım korktu.
Allah şifa versin her türlü inşallah yapışıklıkta olmaz