MutluHuzurluBereketli
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 1 Kasım 2016
- 3.839
- 4.898
Yemek yemek icin diş gerektiğini düsünmüyorum zaten ne versem emiyor gibi cekiyor ve agzinda döndürüyor. 7 dişi var ama daha bisi kopardigini gormedim, varsa yoksa anasini ısırsınKiizlar onumuzdeki hafta tam dokuz aylik olacagiz insaallah biz de anne sutu yok sut alerjisi oldugu icin cok meme reddi yasadi sonra da birakmisti hamd olsun yumurta vs baska biseye alerjimiz yok ama en az bir yasina kadar yogurt tereyag yani icinde sut olan hic bisey yemeyecek kahvalti olarak bir gun tahilli karisimlardan ya da irmikle falan elmali pekmezli seyler yapsam bir gun yumurta zeytin vs veriyorum oglen sebze ve kuzu kiymali corba ara ogun meyve aksam da kemik sulu corba iciriyorum arti aralarda mama aliyor ama ogunler az gibi hissediyorum baska ne verebilirim ogluma henuz disimiz yok kofte falan deneyemedim o yuzdrn siz de neler var alternatif acaba nasil besliyorsunuz bebeklerinizi
8 aylik olunca cikarmistim. Ayaga kalkmasina gerek yok, yatarken tutunup oturuyordu. Bi de odasini ayirdim, aklim da kalmamis oldu boylece.Merhaba kızlar 2 gündür kimse yazmamış ben yazayım dedim.Oyun parkı beşik alanlar üst katı çıkardılar mı?Ben 2 gün önce çıkardım.Kızım beşiğin kenarından tutup ayağa kalkmaya başlamıştı.Düşer diye korktum alt kata yatırıyorum artık
Doğum iznin bitince biraz çalışıp sonra mı ücretsiz izne ayrıldın canım?Merhaba anneler. Ne zamandır yazmak niyetliyim de kısmet bugüneymis. Topigin sayfalarca okunmamis mesajlarinin oldugu gunleri cok ozledim.
Asya'm 5 gün sonra 10 aylık olacak. Hic buyumeyecek gibi geliyordu oysaki)
Disleri pitir pitir geldi masallah 7 adet oldular. Cok istahsizdi dislee cikarken nerdeyse sadece emdi. Bi de hep ishaldi. Yani bebekligindeki gibiydi aslinda sanirim cok emdigi icin.
İlk 8 ay anne sutu ve mama kullanmistik, çok şükür ucretsi izne çıkınca mamayı biraktik, çok rahatlikmiş, sütüm de artti sanki, var mi yok mu diye dusunmuyorum artik belki de o yuzden.
Nerdeyse 1.5 aydir koltuk altlarindan tutunca adım atıyor, evde ve disarda. 3 gündür de emeklemeye başladı. Artik daha saglam basiyor yururken de, siraliyor bi de. Ama yine de surekli dusup kafayi vuruyor(
Baba diyor ama bilincsizce (babayi gormedigi icin karsiligi yok), dede diyor bilincli (babama çok baglandi- babam da ona-), mammam diyor emzirmeye emzige ve yemege ( derdini anlatiyor iste) bi de "miyav" diyor. Bazen gel, yok, git falan diyor da öyle taklit etmek icin ve de anlamsizca bir suru sey.
En guzeli 3 gundur dediklerimi anliyor. Karnim acikti bana mammam yedir diyorum catali alip agzima sokuyor. Dede nerde diyorum gosteriyor. Gel, git , topu at, gibi komutları aliyor. Kizdigimi, uzuldugumu anliyor. Neşesine kurban olduğum gülersem de kahkaha atıyor.
Surekli disari bahceye cikmak istiyor, eve girince kiyametler kopuyor.
Hala geceleri 2 saate1 uyaniyorgunduzleri kendi uyurdu, artik emmeden uyumuyor(eve donunce tekrar deneyecegim). Yine de uykulari duzenli diyebilirim bu kadar şehir şehir gezmeye.
Yemek olarak; kahvalti (yumurta peynir), oglen kucuk bir sey aksam kucuk bir sey. Ara ogun falan yapmiyorum. Zaten uyurken emince surekli emiyor gibi oluyor. Blw uyguladigim icin gunluk ek gida miktari hala az. Bi de yaptiklarimi yemiyor hanimefendi hepsi tavuklara gidiyor, sonra tavuklarin yumurtasini yiyor)
Baya uzun yazmisim, cok birikmis)
Umarım tüm bebekler ve anneleri iyidir, sağlıklidir, mutludur.
Evet, 5 ay çalistim, 3 saat sut izni ile yarim gün çalistim, annem kolunu kirinca erken ayrildim yoksa 6 ay calisip ayrilcaktim, yillik izin ve 15 gun rapor derken bugun itibariyle ucretsiz izne ayrildimDoğum iznin bitince biraz çalışıp sonra mı ücretsiz izne ayrıldın canım?
Yapı itibariyle sakin bir bebek sadece cok hareketli hic uyumadi bir babasina bir bana tirmandi durdu kitapciklari yirtip kendine oyun buldu tek basima zorlanirdim esim olunca rahat oldu emzirdim cam kenarindaydim cok rahat emzirdim birde hep emzik verdim agzina basinctan etkilenmesin diye kalkista ve iniste yudum yudum su icirdim. Sukur kazasiz belasiz atlattik.Yolculuk nasıl geçti canim deneyimlerini anlatır misin
İyi yapmışsın canım.Ben de annemin kızıma bakma ihtimali olsaydı senin gibi yapmayı düşünüyordum.İlk 6 ay 3 saat süt izni hakkı iyiydi.Ama annemin yanıma gelme ihtimali yoktu.Babam çalışıyor çünkü.Ben de ücretsiz izindeyim.Annene de çok geçmiş olsun.Allah şifa versinEvet, 5 ay çalistim, 3 saat sut izni ile yarim gün çalistim, annem kolunu kirinca erken ayrildim yoksa 6 ay calisip ayrilcaktim, yillik izin ve 15 gun rapor derken bugun itibariyle ucretsiz izne ayrildim
Geçmiş olsun canım.Eşinin yanında olması iyi olmuş gerçekten.Ben de önceki kızımla kızım 4 aylıkken tek başıma uçak yolculuğu yapmıştım.Epey zorlanmıştım, yorulmuştum.İnsanın yanında 5 dakika bebeği tutan birisi olması bile çok iyi geliyor.Yapı itibariyle sakin bir bebek sadece cok hareketli hic uyumadi bir babasina bir bana tirmandi durdu kitapciklari yirtip kendine oyun buldu tek basima zorlanirdim esim olunca rahat oldu emzirdim cam kenarindaydim cok rahat emzirdim birde hep emzik verdim agzina basinctan etkilenmesin diye kalkista ve iniste yudum yudum su icirdim. Sukur kazasiz belasiz atlattik.
Her zaman :) Kızım dogdu gurbetligi hissettim öncesine kadar hic zorlanmiyordum hatta gurbet en iyisi diyordum. Esimde destek olmazsaydi cocuk isi zor iş :)Geçmiş olsun canım.Eşinin yanında olması iyi olmuş gerçekten.Ben de önceki kızımla kızım 4 aylıkken tek başıma uçak yolculuğu yapmıştım.Epey zorlanmıştım, yorulmuştum.İnsanın yanında 5 dakika bebeği tutan birisi olması bile çok iyi geliyor.
Dissiz kofte yiyor benimki yeni cikti disi bayadir kofte yiyor dunde ilk kez biber dolmasi yefirdim biraz yediKiizlar onumuzdeki hafta tam dokuz aylik olacagiz insaallah biz de anne sutu yok sut alerjisi oldugu icin cok meme reddi yasadi sonra da birakmisti hamd olsun yumurta vs baska biseye alerjimiz yok ama en az bir yasina kadar yogurt tereyag yani icinde sut olan hic bisey yemeyecek kahvalti olarak bir gun tahilli karisimlardan ya da irmikle falan elmali pekmezli seyler yapsam bir gun yumurta zeytin vs veriyorum oglen sebze ve kuzu kiymali corba ara ogun meyve aksam da kemik sulu corba iciriyorum arti aralarda mama aliyor ama ogunler az gibi hissediyorum baska ne verebilirim ogluma henuz disimiz yok kofte falan deneyemedim o yuzdrn siz de neler var alternatif acaba nasil besliyorsunuz bebeklerinizi
38 i gecince ates oluyor canim ates ihmale gelmez dikkat et cok gecmis olsun. Kucagina alma soy islak bezle sil hava da sicak zaten insallah cabucak gecer.Kızlar kızıma benden grip bulaştı. Burnu akıyor. Babası sümüklü böceğim diye seviyor. Ağrısı var belli. Calpol verdim çay kaşığıyla. Şimdi kucağımda uyuyor. Ateşi 37.5 buçuk çıkıyordu. Kucağımda 38 çıkmaya başladı. Benim sıcaklığından olabilir mi? Alından ölçerlerse kaç çıkması durumunda doktora gidilmeli?
Gece soydum üzerini ince battaniyeyle örttüm ara cıktı ara ara düştü. Soyunca 37.5 geçmedi. 36.9 37 olunca giydirdim. Şabah gülerek uyandı masallah. Ateşi su an 37. Keyfi yerinde. Gece her uyandığında emzirdim. Sık uyandı zaten. Cabuk toparlasın diye sürekli emzirdim. Şabah kahvaltısını güzel yaptı çok şükür. Bugün sağlık ocağına uğrasam mi?38 i gecince ates oluyor canim ates ihmale gelmez dikkat et cok gecmis olsun. Kucagina alma soy islak bezle sil hava da sicak zaten insallah cabucak gecer.
Onlarin verecegi de ates dusurucu olcak canim 38 ustu olursa git bence bosuna mikrop kapmasin oralardaGece soydum üzerini ince battaniyeyle örttüm ara cıktı ara ara düştü. Soyunca 37.5 geçmedi. 36.9 37 olunca giydirdim. Şabah gülerek uyandı masallah. Ateşi su an 37. Keyfi yerinde. Gece her uyandığında emzirdim. Sık uyandı zaten. Cabuk toparlasın diye sürekli emzirdim. Şabah kahvaltısını güzel yaptı çok şükür. Bugün sağlık ocağına uğrasam mi?
Geçmiş olsun canım, 38 i geçerse ateş oluyor. Sabah benim oğlan kustu baya. Yerlerde sürünüyor midesini üşüttük herhalde. Biz de ateş takibi yapıyoruz.. Kucağına alma şimdi, ondan yükselmiş olması mümkün.Kızlar kızıma benden grip bulaştı. Burnu akıyor. Babası sümüklü böceğim diye seviyor. Ağrısı var belli. Calpol verdim çay kaşığıyla. Şimdi kucağımda uyuyor. Ateşi 37.5 buçuk çıkıyordu. Kucağımda 38 çıkmaya başladı. Benim sıcaklığından olabilir mi? Alından ölçerlerse kaç çıkması durumunda doktora gidilmeli?
Biz 10 ayğız 3.5 aydır altta yatıyor çok önce keşfetti ayağa kalkmayı beşiğindeMerhaba kızlar 2 gündür kimse yazmamış ben yazayım dedim.Oyun parkı beşik alanlar üst katı çıkardılar mı?Ben 2 gün önce çıkardım.Kızım beşiğin kenarından tutup ayağa kalkmaya başlamıştı.Düşer diye korktum alt kata yatırıyorum artık